DIMECRES 29

PROJECTE

Més enllà del Món:

Després de mirar el vídeo et volem dir que una bona manera de començar a entendre l’univers és familiaritzar-nos amb el vocabulari. Fixa’t en alguns dels elements que podríem trobar si viatgéssim per l’espai.


  1. Copia el que ve a continuació cuidant molt la presentació per elaborar un dossier. Amb el vocabulari, adjunta la imatge de cada paraula, la pots imprimir o pintar.

QUÈ FORMA EL NOSTRE SISTEMA SOLAR?

El Sistema Solar es compon de diferents tipus d’astres:

Una estrella: el Sol.

Vuit planetes amb els seus respectius satèl·lits.

Més de 100.000 asteroides.

Uns 100 milions de cometes i meteorits.

ASTRE: Un astre és un cos celeste que té una forma definida i que es mou d’una manera determinada. Si un astre es mou al voltant d’una estrella, l’anomenem planeta.

PLANETA: Un planeta és un astre que gira al voltant d’una estrella. No té llum pròpia, sinó que reflecteix la llum de les estrelles.

ESTRELLA: Les estrelles són cossos celestes formats per enormes quantitats de gasos a grans temperatures que produeixen molta energia en forma de llum i calor.

SATÈL·LIT: Són astres més petits que els planetes. La Lluna és el satèl·lit de la Terra. Els satèl·lits giren al voltant dels planetes. No tenen llum pròpia, sinó que reflecteix la llum del Sol.

ASTEROIDE: Són petits trossos de roca, de forma irregular. Un dels més grans es diu Ceres.

GALÀXIA: Les galàxies són acumulacions d’estrelles, planetes, satèl·lits i altres astres.

METEORIT: Són trossos de material rocós, restes d’asteroides o de cometes que travessen l’atmosfera i poden xocar amb la Terra o els altres planetes. Molts d’ells, en entrar amb contacte amb l’atmosfera, es cremen i es desintegren. Són els estels fugissers.

Els estels fugissers es poden veure en grans quantitats de vegades. Són les anomenades pluges d’estels. Les més conegudes són Les llàgrimes de sant Llorenç al mes d’agost i les Leonides al novembre.

COMETES: Els cometes són astres formats principalment per gasos que descriuen òrbites al voltant del Sol. El més conegut és el cometa Halley que visita la Terra cada 75 anys.






2. EM FIXO EN LA LLUNA

Mentre duri aquest projecte ens agradaria que cada dia et fixessis en la lluna. Si no la veus des de casa o tens algun problema per poder fer l’observació t’adjuntarem un enllaç on podràs veure com està la lluna cada dia:

www.calendario-365.es/luna/calendario-lunar.html

Quan l’hagis observada, fes-ne un dibuix.

MÚSICA DE L'ESPAI

  1. Mira el vídeo:

2. Dibuixa un orgue espacial

Ara que sabem que Hans Zimmer veu l'orgue com una nau espacial, atreviu-vos a dibuixar un orgue que sembli una nau espacial, una nau espacial que amagui un orgue... el que vosaltres us imagineu amb aquesta música!

Aquí teniu la música que va fer Hans Zimmer per a la pel·lícula i unes imatges d'orgues per a que us inspireu

Aquesta activitat no és de retorn. Tot i així, si voleu ensenyar-nos el que heu fet m'ho podeu enviar al correu: luna@escolaassis.cat
Si tens alguna dificultat per fer aquesta tasca, no dubtis de posar-te en contacte amb mi.

Que sigueu molt creatius!!!

AMPLIACIÓ DE MÚSICA

LES MÚSIQUES DE HANS ZIMMER

Aquí una selecció de les músiques de Hans Zimmer. Us animem a descobrir-les!

Us animem a que us inventeu una coreografia o una interpretació amb alguna d'aquestes músiques

Aquesta activitat no és de retorn. Tot i així, si voleu ensenyar-nos el que heu fet m'ho podeu enviar al correu: luna@escolaassis.cat
Si tens alguna dificultat per fer aquesta tasca, no dubtis de posar-te en contacte amb mi.

Que sigueu molt creatius!!!