Futureteams
Gezocht:‘real life´ opdrachten voor 4e jaars bedrijfskunde studenten
De studenten zijn aangekomen in het laatste jaar van hun opleiding tot Bachelor in de Bedrijfskunde, waarvan het eerste deel in het teken staat van de ‘21st Century Business’. Om studenten goed voor te bereiden op de soms weerbarstige beroepspraktijk, werken zij als adviesbureau en voeren daarin onder begeleiding van docenten echte opdrachten uit. Voor dit adviesbureau -genaamd Futureteams- zijn zij op zoek naar opdrachtgevers die actief zijn binnen één of meer van de volgende sectoren: Health, Mobility, Tourism, Smart Cities of Financial Services.
U kunt met uw vraag een onderzoek laten uitvoeren door deze aanstormende young professionals! De voorwaarden vindt u op deze pagina. Ook leest u op deze site bij 'opdrachten' aan wat voor soort opdrachten u kunt denken en bij de sectoren pagina ziet u welke bedrijven u voor zijn gegaan.
De studenten die in sept/okt 2017 gaan beginnen willen graag voor u aan de slag!
Informatiebijeenkomst 22 juni
Graag maken wij donderdag 22 juni a.s. kennis met u tijdens het kennisevent, dat georganiseerd wordt door onze studenten. Tijdens dit event is er een mogelijkheid om vragen te stellen aan docenten en studenten over dit traject. Daarnaast zullen enkele studenten de resultaten van hun onderzoek pitchen.
Als u, na het lezen van dit bericht, geïnteresseerd bent in een samenwerking met vierde-jaarstudenten van de Hogeschool van Amsterdam, dan kunt u zich bij Joep de Hoog per mail aanmelden voor de informatiebijeenkomst, via: j.de.hoog@hva.nl
Waarom bedrijfskunde studenten van de Hogeschool van Amsterdam?
Gedurende de vierjaar-durende opleiding tot Bachelor in de Bedrijfskunde, ligt de focus voornamelijk op het realiseren van procesoptimalisatie- en vernieuwing. Onze Bedrijfskunde studenten zijn getraind in het beschrijven, analyseren en oplossen van organisatievraagstukken. Door hun brede marktoriëntatie hebben zij een multidisciplinaire visie ontwikkeld ten aanzien van complexe situaties, waardoor zij de mogelijke problematiek binnen een organisatie vanuit de verschillende vakgebieden benaderen. Dit doen zij vanuit een gedragswetenschappelijk, bedrijfseconomisch, informatietechnologisch en juridisch perspectief. Daarnaast zal hun basiskennis m.b.t. de bestaande economische vakgebieden (o.a. Productie- en Service Management, Marketing en Human Resource Management) handvaten bieden voor het analyseren en diagnosticeren van de status-quo, voor het beschrijven van de gewenste situatie en het bereiken hiervan middels een implementatietraject.
Brede opdrachtmogelijkheden
Bedrijfskunde MER is een brede studie. De mogelijkheden in opdrachten die wij voor u kunnen uitvoeren, zijn dus ook breed. Onderzoek hoort eigenlijk altijd wel bij een opdracht. Dat kan marktonderzoek zijn, maar liever gaat het om specifiek bedrijfsmatig onderzoek; onderzoek in een organisatie.
Inhoudelijk kunnen opdrachten te maken hebben met deze vakgebieden van de opleiding:
- Accounting
- Business Law
- Economie
- Ethiek
- Finance
- Marketing
- Management Informatie Systemen
- Operations Management
- Organizational Behavior
- Strategic Management