Opleiding

Opleiding tot Effortless Coach

Effortless coaches zijn zelfstandige coaches die hun ervaringen en expertise delen. Ze passen de beste moderne methoden toe, zijn zeer effectief en weten rechtstreeks de juiste klanten aan te trekken. Ze zien de grote behoefte aan coaching om hen heen. Samen staan ze sterk in de markt. Zowel hun zakelijke als hun inhoudelijke werkwijze wordt gekenmerkt door de moeiteloosheid die bij een natuurlijke flow hoort.

Het Effortless Coaching Expertisecentrum biedt aan ondernemende mensen met de juiste achtergrond en instelling voor dit vak de gelegenheid om in drie maanden tijd als Effortless Coach van start te gaan.

Na een compacte professionele opleiding in 'Effortless Coaching', de meest krachtige en volledige moderne coaching aanpak, bent u toegerust om gecertificeerd zowel zakelijke klanten als particulieren te coachen.

Jouw achtergrond

 • Heb je mensen begeleid in zorg of onderwijs, of wil je na een carrière als manager je kennis en ervaring aanwenden om anderen te helpen in hun persoonlijke groei?
 • Ben je coach, en verlang je naar collega's, een ruim aanbod aan eigen klanten en een krachtige vernieuwende aanpak?
 • Ben je therapeut of psycholoog en wil je jouw dienstverlening verbreden en nieuwe cliënten bereiken, juist ook buiten het domein van de zorgverzekeraar?
 • Sta je op een kruispunt in je ontwikkeling, verlang je voor jezelf naar meer moeiteloosheid in je persoonlijke en professionele leven?

Dan is Effortless coaching de manier om dat waar te maken en voor je eigen inkomen te zorgen, los van een werkgever.

Holistische werkwijze

 • Als Effortless Coach ben je gericht op het eindresultaat van de klant en niet beperkt tot één specifieke techniek. Effortless Coaching maakt gebruik van de nieuwste inzichten uit neurofysiologie en het quantum fysische wereldbeeld.
 • De beginselen van Co-Active Coaching, Mindfulness, the Power of Now, The Biology of Belief, The Work, The Journey en Progressive Mental Alignment zijn alle geïntegreerd in de holistische aanpak van de Effortless Coach.
 • De opleiding biedt zowel de inhoudelijke als de zakelijke ondergrond voor het succesvol uitoefenen van jouw rol als coach.

Open en vrije samenwerking

 • Je bent na opleiding géén afdracht over je inkomsten verschuldigd.
 • Je investeert uitsluitend in de opleiding, waarbij je het fascinerende proces van jouw eigen overgang naar moeiteloos leven en werken zelf ervaart, en leert hoe je anderen kunt helpen hun diep gewortelde obstakels te overwinnen en de principes van moeiteloos leven toe te passen, met blijvend resultaat.
 • Je leert hoe je als Effortless Coach moeiteloos volgeboekt raakt met de juiste klanten, juist in deze tijd waarin traditionele middelen niet goed meer werken.
 • Jouw cliënten bestaan uit particulieren, zelfstandigen en werknemers, je bepaalt je eigen specialisatie overeenkomstig jouw omstandigheden, expertise en affiniteit.
 • Na opleiding en certificering maak je deel uit van ons professionele netwerk en heb je blijvend toegang tot inhoudelijke en zakelijke ondersteuning vanuit het Expertisecentrum Effortless Coaching, dat zorg draagt voor Kwaliteit, Promotie, Arbitrage en Permanente Educatie.

Functie-eisen

HBO+/Academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur werkervaring in mensgerichte functies als trainer, coach, counselor, mediator, psycholoog, hrm adviseur, manager of leidinggevende.

Je bezit een ondernemersgeest en bovenal de wil om mensen te helpen bij hun persoonlijke groei. En je verlangt ernaar om actief bezig te zijn en een (full time of part time) volgeboekte coaching praktijk te hebben.

Kosten Opleiding

De kosten voor de opleiding bedragen € 3328, vrijgesteld van BTW. Per september 2019 gaan we, na vele jaren, een prijsverhoging van 5% doorvoeren en wordt de prijs € 3495. Dit is je enige investering voor het totale, onbeperkt doorlopende Effortless Coaching traject.

Permanente educatie en blijvende ondersteuning door het Effortless Coaching expertisecentrum zijn kosteloos en je doet geen afdracht over je verdiensten als coach en betaalt geen contributies of lidmaatschapskosten.

Ook zijn er geen verplichtingen en blijft je certificering geldig voor onbeperkte duur. Effortless coaches zijn professionals die samenwerken in totale vrijheid en liefde voor hun vak en de mensen die ze helpen.

Ervaringen van deelnemers

ROOSTER 2019

de opleidingsdagen zijn voornamelijk op woensdagen, 15 lesdagen in 3 maanden doorlooptijd plus 2 verdiepingsdagen binnen een jaar na opleiding.

Effortless Coach Opleiding ECO1904 (apr - jun 2019)

 • locatie: Stayokay Soest
 • april: 10, 11, 17, 24
 • mei: 1, 8, 15, 22, 29
 • juni: 5, 6, 7, 12, 19, 26

ECO1904 is volgeboekt

Effortless Coach Opleiding ECO1909 (sep - dec 2019)

 • locatie: Stayokay Soest
 • september: 18, 19, 25
 • oktober: 2, 9, 16, 30
 • november: 6, 13, 19, 20, 21, 27
 • december: 4, 11

ECO1909 open voor boeking

Verdiepingsdagen 2019

 • vrijdag 17 mei 2019
 • vrijdag 8 november 2019

Deelname criteria

HBO+/Academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur werkervaring in mensgerichte functies als trainer, coach, counselor, mediator, psycholoog, hrm adviseur, manager of leidinggevende.

Je bezit een ondernemersgeest en bovenal de wil om mensen te helpen bij hun persoonlijke groei. En je verlangt ernaar om actief bezig te zijn en een (full time of part time) volgeboekte coaching praktijk te hebben.

Doorlooptijd en studiebelasting

De opleiding kent een unieke studie- en leerformule, in groepen van 12 tot maximaal 27 deelnemers werken we gedurende 3 maanden, een totaal van 15 (+2) cursusdagen in steeds wisselende subgroepjes met elkaar samen. Daarnaast besteed je gemiddeld één dagdeel per week aan studie, leesmateriaal en oefeningen.

Examinering

De opleiding wordt afgerond met een examen bestaand uit een theoriegedeelte en een praktijkopdracht die studenten met elkaar uitvoeren. Bij positief resultaat volgt een certificering en registratie als Effortless Coach. Als er nog onvoldoende resultaat is behaald ontvangt de student een certificaat van deelname en een herkansing om kosteloos het examen opnieuw te doen. Dit is altijd maatwerk in overleg.

Aanmelding

Laat je gegevens achter via de button 'Aanmelden Gesprek' bovenin deze kolom. We zullen dan contact met je opnemen voor een oriënterend gesprek. Als het van beide zijden goed voelt word je uitgenodigd tot deelname.

Of stuur een email naar info@effortlesscoaching.nl met je contactgegevens en een korte motivatie of een vraag.

Begeleiders

Locatie

Stayokay Soest

Klik op de foto voor een kennismaking.

Opleiding Info Brochure

Doel, toelating, locatie, dagen, kosten, modules, literatuurlijst, studiebelasting etc.

Effortless Coach Opleiding Info.pdf

Klachtenregeling

Mocht een deelnemer enige klacht hebben in verband met de opleiding dan zoeken we gezamenlijk een oplossing hiervoor, als dat niet lukt kan deelnemer zich beroepen op onze klachtenregeling