Opleiding

Opleiding tot Effortless Coach

Effortless coaches zijn zelfstandige coaches die hun ervaringen en expertise delen. Ze passen de beste moderne methoden toe, zijn zeer effectief en weten rechtstreeks de juiste klanten aan te trekken. Ze zien de grote behoefte aan coaching om hen heen. Samen staan ze sterk in de markt. Zowel hun zakelijke als hun inhoudelijke werkwijze wordt gekenmerkt door de moeiteloosheid die bij een natuurlijke flow hoort.

Het Effortless Coaching Expertisecentrum biedt aan ondernemende mensen met de juiste achtergrond en instelling voor dit vak de gelegenheid om in drie maanden tijd als Effortless Coach van start te gaan.

Na een compacte professionele opleiding in 'Effortless Coaching', de meest krachtige en volledige moderne coaching aanpak, bent u toegerust om gecertificeerd zowel zakelijke klanten als particulieren te coachen.

Jouw achtergrond

 • Heb je mensen begeleid in zorg of onderwijs, of wil je na een carrière als manager je kennis en ervaring aanwenden om anderen te helpen in hun persoonlijke groei?

 • Ben je coach, en verlang je naar collega's, een ruim aanbod aan eigen klanten en een krachtige vernieuwende aanpak?

 • Ben je therapeut of psycholoog en wil je jouw dienstverlening verbreden en nieuwe cliënten bereiken, juist ook buiten het domein van de zorgverzekeraar?

 • Sta je op een kruispunt in je ontwikkeling, verlang je voor jezelf naar meer moeiteloosheid in je persoonlijke en professionele leven?

Dan is Effortless coaching de manier om dat waar te maken en voor je eigen inkomen te zorgen, los van een werkgever.

Holistische werkwijze

 • Als Effortless Coach ben je gericht op het eindresultaat van de klant en niet beperkt tot één specifieke techniek. Effortless Coaching maakt gebruik van de nieuwste inzichten uit neurofysiologie en het quantum fysische wereldbeeld.

 • Integreert de beginselen onder het werk van Bruce Lipton, Candace Pert, Tom Campbell, Deepak Chopra, Eckhart Tolle, Brandon Bays, Byron Katie in één holistische aanpak

 • De opleiding biedt zowel de inhoudelijke als de zakelijke ondergrond voor het succesvol uitoefenen van jouw rol als coach.

Open en vrije samenwerking

 • Je bent na opleiding géén afdracht over je inkomsten verschuldigd.

 • Je investeert uitsluitend in de opleiding, waarbij je het fascinerende proces van jouw eigen overgang naar moeiteloos leven en werken zelf ervaart, en leert hoe je anderen kunt helpen hun diep gewortelde obstakels te overwinnen en de principes van moeiteloos leven toe te passen, met blijvend resultaat.

 • Je leert hoe je als Effortless Coach moeiteloos volgeboekt raakt met de juiste klanten, juist in deze tijd waarin traditionele middelen niet goed meer werken.

 • Jouw cliënten bestaan uit particulieren, zelfstandigen en werknemers, je bepaalt je eigen specialisatie overeenkomstig jouw omstandigheden, expertise en affiniteit.

 • Na opleiding en certificering maak je deel uit van ons professionele netwerk en heb je blijvend toegang tot inhoudelijke en zakelijke ondersteuning vanuit het Expertisecentrum Effortless Coaching, dat zorg draagt voor Kwaliteit, Promotie, Arbitrage en Permanente Educatie.

Functie-eisen

HBO+/Academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur werkervaring in mensgerichte functies als trainer, coach, counselor, mediator, psycholoog, hrm adviseur, manager of leidinggevende.

Je bezit een ondernemersgeest en bovenal de wil om mensen te helpen bij hun persoonlijke groei. En je verlangt ernaar om actief bezig te zijn en een (full time of part time) volgeboekte coaching praktijk te hebben.

Kosten Opleiding

De kosten voor de opleiding bedragen € 3995. Dit is je enige investering voor het totale, onbeperkt doorlopende Effortless Coaching traject.

Permanente educatie en blijvende ondersteuning door het Effortless Coaching expertisecentrum zijn kosteloos en je doet geen afdracht over je verdiensten als coach en betaalt geen contributies of lidmaatschapskosten.

Ook zijn er geen verplichtingen en blijft je certificering geldig voor onbeperkte duur. Effortless coaches zijn professionals die samenwerken in totale vrijheid en liefde voor hun vak en de mensen die ze helpen.

Leeruitkomsten

Deelnemers die voldoen aan de toelatingseisen kunnen verwachten tijdens de opleiding te leren wat de essentie is van het coachvak, deze essentie te kunnen toepassen met eigen cliënten, daarnaast de gereedschappen en vaardigheden te bezitten en te kunnen inzetten om cliënten succesvol te begeleiden in hun persoonlijke transformatieproces. Tegelijkertijd leert de deelnemer om op een niet commerciële manier doorlopend nieuwe cliënten aan te trekken voor de eigen coachpraktijk op de unieke moeiteloze manier die onderdeel is van de Effortless Coaching aanpak. Als de deelnemer meer tijd nodig heeft om zich deze concrete doelen eigen te maken wordt deze verder ondersteund in verkrijgen van de missende factoren om alsnog alle leeruitkomsten te realiseren. Ook is er een extra jaarprogramma beschikbaar voor wie dat wenst, om de deelnemer een jaar lang te begeleiden naar het voeren van een succesvolle coachpraktijk.

On Site en On Line versies

Onze oorspronkelijke opleiding is de 'On Site' versie in Soest, met een groep deelnemers die intensief met elkaar samenwerken en onder begeleiding diepgaande oefeningen doen en daarmee levensveranderende ervaringen meemaken. Coaching is bij uitstek in direct contact staan met je client en samen door de bewegingen heen gaan.

Door de veranderingen in de samenleving vindt coaching steeds meer on line plaats en blijken daarin goede resultaten te kunnen worden behaald. Daarom is het van belang om coaches ook steeds meer vertrouwd te maken met het werken online. Het online coachen wordt meegenomen in de onsite versie door de deelnemers buiten de lesdagen online met elkaar sessies te laten oefenen en deze met de docent te evalueren.

In dit kader bieden we voor degenen voor wie dit past ook een volledige 'On Line' versie van de opleiding. De inhoud is gelijk aan de 'on site' versie en leidt tot hetzelfde certificaat. Voor wie niet makkelijk van huis kan of te ver weg woont van de opleidingslocatie of reistijd wil uitsparen is dit een welkome optie.

De kosten voor beide programma's zijn gelijk, ons algemeen advies is om te kiezen voor de 'on site' versie zo lang daar plaats is, tenzij extra overwegingen tot een keuze voor 'on line' leiden.

Ervaringen van deelnemers

Locatie

Stayokay Soest

Klik op de foto voor een kennismaking.

ROOSTER 2023 op locatie in Soest

Effortless Coach Opleiding ECO2304 (apr - jul 2023)

 • locatie: Stayokay Soest

 • april: 12, 13, 19, 26

 • mei: 17, 23, 24, 31

 • juni: 7, 14, 15, 16, 21, 28

 • juli: 5

ECO2304 is open voor boeking

Effortless Coach Opleiding ECO2309 (sep - nov 2023)

 • locatie: Stayokay Soest

 • september: 6, 7, 13, 20, 27

 • oktober: 4, 11, 25

 • november: 1, 8, 9, 10, 15, 22, 29

ECO2309 is open voor boeking

ROOSTER 2022/2023 On Line versie

Effortless Coach Opleiding ECO2303OL (mrt - jun 2023)

 • maart: 24, 25, 31

 • april: 7, 14, 21, 28

 • mei: 12, 19

 • jun: 1, 2, 9, 16, 23, 30

13 vrijdagen, 1 donderdag en 1 zaterdag

ECO2303OL heeft nog 1 plaats beschikbaar!

Effortless Coach Opleiding ECO2309OL (sep - dec 2023)

 • september: 8, 9, 15, 22, 29

 • oktober: 6, 13, 27

 • november: 3, 9, 10, 17

 • december: 1, 8, 15

13 vrijdagen, 1 donderdag en 1 zaterdag

ECO2309OL is open voor boeking

Ochtend interactief programma, middag oefenen in teams. Per opleiding minimaal 6 en maximaal 9 plaatsen.

Verdiepingsdagen

 • vrijdag 26 mei 2023

 • vrijdag 24 november 2023

Deelname criteria

HBO+/Academisch werk- en denkniveau. Bij voorkeur werkervaring in mensgerichte functies als trainer, coach, counselor, mediator, psycholoog, hrm adviseur, manager of leidinggevende.

Je bezit een ondernemersgeest en bovenal de wil om mensen te helpen bij hun persoonlijke groei. En je verlangt ernaar om actief bezig te zijn en een (full time of part time) volgeboekte coaching praktijk te hebben.

Doorlooptijd en studiebelasting

De opleiding kent een unieke studie- en leerformule, in groepen van 12 tot 18 deelnemers werken we gedurende 3 maanden, een totaal van 15 (+2) cursusdagen in steeds wisselende subgroepjes met elkaar samen. Daarnaast besteed je gemiddeld één dagdeel per week aan studie, leesmateriaal en oefeningen.

Examinering

De opleiding wordt afgerond met een examen dat onderzoekt of de student inzicht heeft verkregen in de materie, de geleerde dingen kan toepassen en klaar is voor het vervolg als coach. Bij positief resultaat volgt een certificering en registratie als Effortless Coach. Als er nog onvoldoende resultaat is behaald ontvangt de student een certificaat van deelname en kan de stageperiode worden benut om de materie verder te verdiepen en het examen opnieuw te doen. Dit is altijd maatwerk in overleg.

Stageperiode

Na afloop van de gezamenlijke opleiding begint de optionele stageperiode. Studenten krijgen een praktijkopdracht mee om in die periode uit te voeren. Het is niet mogelijk om stage te lopen bij een coach met een client, vanwege de vertrouwelijke relatie. De stage vindt plaats tussen de studenten onderling als periode om verdieping en verdere ervaring op te doen in de praktijk. Gedurende het eerste half jaar kunnen studenten de resultaten van hun sessies en proefsessies ter beoordeling aan het expertisecentrum aanbieden en krijgen feedback op hun resultaten.

Aanmelding

Laat je gegevens achter via de balk 'Aanmelden Gesprek' bovenin deze kolom. We zullen dan contact met je opnemen voor een oriënterend gesprek. Als het van beide zijden goed voelt word je uitgenodigd tot deelname.

Of stuur een email naar info@effortlesscoaching.nl met je contactgegevens en een korte motivatie of een vraag.

Begeleiders

Opleiding Info Brochure

Doel, toelating, locatie, dagen, kosten, modules, literatuurlijst, studiebelasting etc.

Effortless Coach Opleiding Info.pdf