Begeleiders

Willem Starink

"In mijn jarenlange carrière heb ik nagenoeg alles wel meegemaakt en dus is mijn huidige professie als coach mij op het lijf geschreven"

Willem Starink, licentiehouder Effortless Coaching voor Nederland, heeft als ondernemer altijd een coachende rol gehad naar zijn medewerkers en heeft zich de afgelopen jaren erop toegelegd zijn ruime ervaring in te zetten ten behoeve van de groei van anderen. Hij bestrijkt een breed terrein van management- en teamcoaching, outplacement coaching en zakelijke en persoonlijke coaching. Sinds zijn deelname aan de Effortless Coach Opleiding was hij enthousiast over het programma en de mogelijkheden voor Effortless Coaches. Vanaf september 2019 staat hij er nu zelf als docent en sinds mei 2019 als ondernemer voor Effortless Coaching in Nederland.

"Leuk je te ontmoeten, mijn naam is Willem Starink (1961). Ik heb veel hobby`s die ik allemaal met meer enthousiasme dan talent beoefen. Ik ben Beatles fan maar speel nooit zo goed piano als John Lennon. Ik golf (handicap 22), maar wissel de mooiste slagen met hele slechte af en ik ski ieder jaar een beetje minder goed. Ik ben een autodidact en door te vallen, opstaan en weer door te gaan heb ik veel geleerd. Ik deel dat graag met je.

Ik ben geboren en opgegroeid in Utrecht waar je al jong leert te zeggen waar het op staat en leert jezelf niet te serieus te nemen. Ook de nuchtere Utrechtse humor zit in mij."

Helma Robbers

"Zo lang ik mij kan herinneren, ben ik enorm geboeid door de wijze waarop mensen zich gedragen"

Helma Robbers, docent Effortless Coaching en groepscoach, begeleidt mensen en organisaties naar meer zelfbewustzijn, efficiënter gedrag, draagvlak, verbinding en nieuw perspectief. Dit doet ze met veel passie, creatieve en intuïtieve werkvormen, met hoofd en hart. In 2013 nam Helma deel aan de Effortless Coach Opleiding en heeft sindsdien als gecertificeerd Effortless Coach gewerkt.

De combinatie van haar coach-ervaring en haar ervaring in het begeleiden van groepen in hun persoonlijke ontwikkelingsproces geven Helma de juiste achtergrond voor deze rol als groepscoach in de Effortless Coach Opleiding. In deze rol voert ze gesprekken met kandidaten, selecteert mede de deelnemers, nodigt ze uit tot deelname bij een wederzijdse 'klik' en begeleidt ze vanaf dat moment in hun persoonlijke proces in het opleidingstraject.

"Zo lang ik mij kan herinneren, ben ik enorm geboeid door de wijze waarop mensen zich gedragen. Hoe we ons leven en werk vormgeven. Hoe we ons ontwikkelen, keuzes maken, uiten en wat ons beweegt om iets te doen of juist te laten.

Ik ontdekte al jong dat naast mijn ratio (hoofd, logica, lineair) vooral mijn verbeelding (hart, gevoel, intuïtie, creativiteit) mij vaak moeiteloos bij informatie brengt over mijzelf en de ander. Dit biedt mogelijkheden en originele oplossingen en helpt me bij het inschatten van sfeer en situaties, het nemen van goede besluiten en het zetten van nieuwe stappen, voor mezelf én voor anderen."

Gerard Meerstadt

"Effortless Coaching is de praktische implementatie van de wonderlijke nieuwe ontwikkelingen waar velen al heel wat over gelezen hebben"

Gerard Meerstadt, ontwikkelaar Effortless Coaching, heeft gedurende zijn professionele carrière professionals gecoacht en opgeleid en heeft zich sinds 2001 gericht op de rol van zelfstandig coach voor ondernemers. Hij is de samensteller van het 'Moeiteloos' concept, schrijver van het gelijknamige boek en initiator van Effortless Coaching. De Effortless Coach Opleiding was zijn stap om zijn ervaringen met deze nieuwe integrale vorm van coaching te delen met anderen die op zoek zijn naar nieuwe effectieve wegen in coaching.

"Ik heb achteraf pas vastgesteld dat de rode draad in mijn professionele ontwikkeling bestaat uit het coachen van mensen, met name om ze te inspireren het beste uit zichzelf te halen tot genoegen van zichzelf en hun omgeving.

Als projectmanager IT liet ik mijn medewerkers hun ideale oplossingen realiseren, als accountmanager IT hielp ik mijn klanten om hun gewenste werkomgeving te visualiseren en realiseren en, steeds duidelijker gedreven door de menselijke prestatie, heb ik als HR director organisaties en hun medewerkers geholpen optimaal resultaat te halen uit hun samenwerking.

Toen die rode draad steeds duidelijker werd heb ik me als zelfstandig coach gevestigd en ben ik direct gaan deelnemen in vernieuwende trajecten voor het ontwikkelen van krachtige interventiemethoden. Dat is wat ik nog steeds doe. Effortless Coaching is de synthese van het beste uit de coaching professie, de doorbraak van kwantumfysische principes in onze perceptie van hoe de mens functioneert en de beste nieuwe interventiemethoden die op deze inzichten zijn gebaseerd, aangevuld met de natuurlijke manier om cliënten aan te trekken op basis van deze zelfde nieuwe principes. Effortless Coaching is de praktische implementatie van de wonderlijke nieuwe ontwikkelingen waar velen al heel wat over gelezen hebben, en ze ontwikkelt zich mee met de nieuwe inzichten die blijven komen."

Jacqueline Venbrux

"Het is ook voor mezelf iedere keer weer een verrijking om zo intensief betrokken te zijn bij de Effortless Coach Opleiding en de deelnemers"

Jacqueline Venbrux, docent Effortless Coaching en groepscoach, is werkzaam als lichaamsgericht werkend psychologe. Op zoek naar praktische diepgaande methoden om haar cliënten te helpen zich van onderbewuste blokkades te bevrijden was zij een van de eerste deelnemers aan de Effortless Coach Opleiding en daarmee ook een van de eerste gecertificeerde Effortless Coaches. Ze gaf direct aan haar kennis en ervaring graag in te zetten om mee te werken aan het brengen van dit innovatieve programma en is nu groepscoach, waarbij ze mede de deelnemers selecteert en hen begeleidt in hun persoonlijke transformatieproces.

"Als lichaamsgericht psychologe werk ik inmiddels 14 jaar in de geestelijke gezondheidszorg. In al deze tijd ben ik me blijven verdiepen, ontwikkelen en scholen in mijn vakgebied. Effortless coaching is de kroon op mijn werk en binnen dit kader breng ik mijn kennis, ervaring en kunde samen.

Bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei zijn belangrijk voor mij. Ik daag je uit met de nodige confrontaties, humor en mildheid om je leven te leven in plaats van te overleven. Dat is mijn kracht. Mijn coaching is een dans in het moment. Mijn missie is het beste van alles wat ik geleerd en ervaren heb te geven om zo ook anderen in beweging te laten komen op gebieden waar de levendigheid stagneert.

Het is ook voor mezelf iedere keer weer een verrijking om zo intensief betrokken te zijn bij de Effortless Coach Opleiding en de deelnemers. De vernieuwende visie en werkwijze inspireert mij om zelf ook innovatieve, krachtige en moeiteloze methoden te ontwikkelen, die ik ook met succes toepas. Dit is een typisch voorbeeld van het Effortless Effect."

Katharina Brinckmeier

“Al mijn hele leven lang ben ik gefascineerd door de samenhang van lichaam, gevoel, denken en hoe alle emotionele ervaringen en indrukken van buiten inwerken op ons lichaam tot op celniveau"

Katharina Brinckmeier, docent Effortless Coaching en groepscoach, woont sinds 1987 in Nederland, in Haarlem, waar ze ruim 9 jaar werkt als holistische coach en procesbegeleidster voor individuen en groepen. Ze heeft een achtergrond als activeringswerker binnen de geestelijke gezondheidszorg, is docente creatieve dans, bewegingstherapeute en instructeur voor bewegingsanalyse. Sinds 2012 is Katharina Effortless Coach. Als groepscoach voert ze kennismakingsgesprekken met kandidaten en selecteert ze mede de deelnemers en begeleidt hen in hun persoonlijke transformatieproces.

“Al mijn hele leven lang ben ik gefascineerd door de samenhang van lichaam, gevoel, denken en hoe alle emotionele ervaringen en indrukken van buiten inwerken op ons lichaam tot op celniveau. Het spirituele aspect van zingeving en bezieling is in mijn werk daarbij de verbindende factor voor het integreren van een ruimer bewustwording.

De Effortless Coach Opleiding is helemaal in lijn met mijn inspiratie en fascinatie rond het gebied van cel-onderzoek en de kwantum fysica. Dank zij de Effortless Coach Opleiding ben ik een enorm impact-volle methode rijker. Deze diep emotioneel bevrijdende methode pas ik sinds 2012 met veel success toe.

Mijn expertise die ik sinds begin 2013 tevens als groepscoach en begeleider in de Effortless Coaching opleiding inbreng zijn mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van emotionele diepte-processen, het lezen van de onbewuste lichaamstaal en het helpen doorbreken van onbewuste, mentale weerstandspatronen binnen een veilige en warme sfeer."