Hem > Presentation > Caroline Porshage Lorensbergaskolan F-6

Jag heter Caroline Porshage och arbetar på Lorensbergaskolan 4-6 som ämneslärare i svenska och engelska. Jag har även läst SVA och geografi på högskolan. Utöver mitt arbete som lärare har jag  rollen som utvecklingsledare och schemaläggare på skolan. 

Min nuvarande arbetsplats har jag arbetat på i tio år och en av anledningarna till att jag trivs är att vi har möjlighet att ämnesundervisa, trots att det är en mellanstadieskola. Jag är utbildad mot högre åldrar i svenska, men trivs otrolig bra med att arbeta mot lägre åldrar. Fördelar med mitt arbete är att vi har möjlighet att arbeta i närteam, vilket gör att jag har daglig stöttning i arbetet jag utför.

Det som är viktigt för mig att lyfta fram klassrummet är att varje elev ska få en lust att lära. Jag vill att varje elev ska få arbeta utifrån sina förutsättningar och jag arbetar i huvudsak med anpassat material. Eleverna ska få vara delaktiga i sin egen progression och ha möjlighet att veta sina enskilda mål och hur de ska ta sig dit. Det är viktigt att bygga relationer till elever och ha ett gott samarbete med föräldrar. Övriga frågor som ligger mig nära är likvärdig bedömning och samt ämnesintegrerad undervisning. Det är två frågor som jag anser kan utvecklas mycket mer både på lokal samt central nivå.

Caroline Porshage

Lorensbergaskolan F-6

Mina inlägg

2024-03-20 Caroline Porshage

Tid för formativ bedömning i klassrummet

I min undervisning försöker jag att arbeta med återkoppling så mycket som det går. I skrivande stund så har jag har arbetat som mellanstadielärare i 14 år. För varje år som går upplever jag att tiden inte riktigt räcker till, utan den upptas mer och mer till att skapa studiero. I min första elevgrupp som jag undervisade i under tre år, arbetade jag dagligen med enskild feedback för flertalet elever.

Fortsätt att läsa ➡️

2023-01-12 Caroline Porshage

Sambedömning är viktig för likvärdig bedömning

Jag har arbetat tio år som lärare och upplever att bedömning är en komplicerad uppgift. Många lärare jag träffat genom åren känner sig osäkra på hur och vad de ska bedöma. Varje år i samband med nationella proven anordnas det sambedömningstillfällen vilka har varit väldigt uppskattade. Det har dock framgått från kollegor, att sambedömning sällan genomförs i den dagliga verksamheten och att önskan finns att det görs oftare. 

Fortsätt att läsa ➡️