Toimintamallien kehittäminen

Pedagogisten toimintaprosessien ja toimintatapojen uudistaminen opiskelijoille aiheutuvien kustannusten vähentämiseksi

Toimintaprosessien uudistaminen digiluotsimallin jatkojalostamisella digiluotsi/digitutor-malliksi

Digitutor-toimintamallin pilotointi lähti myös tarpeesta panostaa opettajien ja opiskelijoiden digiosaamiseen sekä madaltaa kynnystä digilaitteiden ja -sovellusten käyttämiseen. Tutustuimme aiemman hankkeen tuotokseen luotsiope-malliin ja kehitimme tätä edelleen digiluotsiope-malliksi. Pilotoimme toimintamallia ja keräsimme raportin tarvittavista resursseista, vaatimuksista, esimiestason tuesta jne.

Luotsiope-mallista digiluotsiksi, toiminnan kehittäminen ja pilotointi (mallit, vaatimukset ja kuvaukset tulossa nettisivuille)

Opettajien ja opiskelijoiden digiosaamisen kehittäminen

Tätä vietiin konkreettisesti eteen päin hankkeessa siten, että hankkeen työryhmiin tilattiin ohjausta Jyväskylän Yliopiston verkkopedagogikan asiantuntijalta. Hanke järjesti myös maksuttomia ja avoimia lyhyitä webinaareja, joiden teemoina olivat hanketyöryhmän valitsemat yleisimmin käytössä olevat digityökalut. Näihin webinaari-tallenteisiin pääset tästä: Digiteema-webinaarien tallenteet

Laadukkaiden, saavutettavien ja pedagogisten verkkokurssien rakentaminen

Materiaalia verkkopedagogisesti hyvien verkko-opetussisältöjen rakentamiseen on olemassa jo paljon. Keräsimme aiemmissa hankkeissa tuotettuja materiaaleja yhteen ja niiden pohjalta päätimme toteuttaa verkko-opetuksen laatutsekkaus-työkalun, jonka avulla on helppo ja nopea testata oman opetusaineiston toimivuus.

Perehdyimme myös vähän oppimisanalytiikkaan.

Verkko-opetuksen ”laatutsekkaus” (tulossa)

Oppimisanalytiikan osaamisen kehittäminen (tulossa)

Yleisimpien verkko-oppimisympäristöjen oppimisanalytiikan vertailut (raportti tulossa)