CONVIVÈNCIA I OCI AMB JOVES MIGRANTS



Bilbao, Espanya


Primera tanda: del 1/07 al 16/07

Segona tanda: del 17/07 al 31/07


Perfil:

Tots els estudiants amb desitjos d'implicar-se a l'àmbit social de les migracions i amb capacitat d'escolta, acollida i treball en equip. Des de 3r de Grau.

Places:

3

Lloc:

ELLACURÍA FUNDAZIOA Arrupe Etxea C/ Padre Lojendio, 2 - 1º Derecha - 48008 BILBAO

Dates:

Del 1 al 31 juliol de 2024 (Dates aproximades)

Idioma:

Espanyol. 

*Idioma en el que es desenvoluparà el projecte.

Testimoni de participants:

Una estudiant de 3r de Psicologia de la Universidad Pontificia Comillas ens explica...

"El problema de la immigració és molt complicat i, al meu entendre, ha de ser abordat des de diferents llocs. Sens dubte hem d'oferir a les persones que immigren oportunitats de vida digna, al cap ia la fi, és qüestió de sort néixer en un país o altre El nostre projecte tenia l'objectiu que els usuaris es coneguessin més entre si, relacionant-se en un espai relaxat i de lleure, cosa que contribuïa a construir una xarxa de relacions i suport, d'altra banda, podien practicar el seu espanyol i relacionar-se amb nosaltres, els voluntaris, així vam poder aprendre junts una mica més sobre les nostres formes de ser, orígens i històries, desmuntar prejudicis i practicar el llenguatge.

L'experiència que he tingut m'acosta més a la realitat i les meves idees sobre un món just es concreten en persones individuals, en una motivació tangible. Una motivació de voler que estiguin bé, no d'arreglar un món sencer. I llavors m'és més fàcil posar fil a l'agulla."

Identificació del Projecte i de l'activitat:

Des de la realitat de la immigració, que va configurant una nova manera de ser i de relacionar-nos, desitgem promoure una societat intercultural en què totes les persones puguem ser protagonistes. Oferim una proposta d'incorporació social a l'àmbit de la nova societat d'immigració mitjançant els projectes següents: Orientació i formació, Enfortiment associatiu, Mediació Interculturalisme i diàleg interreligiós.


És una experiència de trobada amb altres persones joves que volen apropar-se a la realitat de les migracions i de la diversitat cultural al nostre entorn urbà. Es tracta d'una proposta que busca un denominador i compromís comú: la ciutadania inclusiva. El camp de treball proposa una experiència de convivència en diversitat entre joves adults que ens permet comprendre en profunditat la realitat de l'experiència migratòria. Es compartiran activitats de lleure i temps lliure, així com propostes formatives a l'àmbit de l'alfabetització.

Descripció de les persones beneficiàries:

Persones amb procés migratori d'entre 18 i 23 anys

Formació prèvia:

Tots els estudiants seleccionats per al programa VOLA rebran formació comuna per a la participació a les activitats de voluntariat.

Consulta LA TEVA UNIVERSITAT als següents links per conèixer les dates de formació, el lloc i les condicions de la mateixa. No t'oblidis d'apuntar-te-les al teu calendari. Aquesta formació és obligatòria i forma part del projecte. 

CATÓLICA PORTUGAL

Acompanyament a terreny:

L'acompanyament a terreny el realitzarà la pròpia organització. La benvinguda a Bilbao i el seguiment de qualsevol incidència, sobretot durant la primera setmana, comptarà amb el suport de la Universitat de Deusto.

Allotjament i manutenció:

El projecte es desenvolupa a casa d'acollida, en una comunitat d'hospitalitat Mambre Etxea.

La informació sobre la possibilitat i condicions de suport econòmic a aquests conceptes la trobaràs a continuació, consultant LA TEVA UNIVERSITAT:

CATOLICA PORTUGAL

Transport:

L'estudiant assumeix la gestió i el pagament dels trasllats al lloc d'intervenció, i ha d'informar la universitat de referència del projecte sobre la data i l'hora d'arribada amb, com a mínim, 15 dies d'antelació.

Universitat de referència del projecte:

Universidad de Deusto (Aitor Arbaiza Valero)