Om mig

OM MIG

Det är jag som är Jessica Heuvels – dans- och rörelseterapeut och föreläsare.

Dans har alltid varit en stor del av mitt liv, från drömmen om att bli prima ballerina som treåring till att jobba hårt under många år för att uppfylla drömmen om att bli professionell latindansare. När jag kom upp i tonåren nådde jag tillsammans med min danspartner den högsta svenska amatörnivån och efter det gick all tid till dansen och en professionell karriär som latindansare i Nederländerna Men min kärlek till dansen ledde till att jag under många år även dansade bugg, lindy hop, balett, modern dans och magdans på amatörnivå. Så, jag har en gedigen dans-, rörelse- och kroppskännedomskunskap i ryggen.

Under 2005 beslutade jag mig för att gå vidare och kombinera min passion för dansen med mitt intresse för människor och psykologi. Detta ledde mig till utbildningen Kreativ terapi och en examen i dans- och rörelseterapi på universitetet Zuyd i Nederländerna. Jag har därefter specialiserat mig på bebisars och barns psykiska hälsa och relationen till föräldern i en metod som heter Ways of Seeing, utvecklad av dr Suzi Tortora.

Som dans- och rörelseterapeut har jag bland annat jobbat på en akutpsykiatrisk avdelning på Laurentius sjukhuset i Roermond, Nederländerna. Sedan jag flyttade hem till Sverige igen i slutet av 2009 har jag jobbat som dans- och rörelseterapeut i privat regi med konsultuppdrag bland annat inom personlig assistans och kulturskolan.

Jag kommer ursprungligen från Pålsboda utanför Örebro, men bor och har mitt företagssäte i Bergshamra, Solna. Där finns jag på Frilansinstitutet som jag delar med andra kreativa frilansare, men den aktiva delen av mitt jobb utför jag i hela Storstockholm. Jag finns också tillgänglig för uppdrag i resten av landet.