Aktuellt


AKTUELLT

Hösten 2018

Söndagen den 25 november är det dax för den Svenska dansterapi föreningens temakväll på dansmuseet i Stockholm. Mellan kl. 16.00 -19.00 presenterar jag och några kollegor dansterapi en kväll för dig som är intresserad av att lära dig mer om vad dansterapi är, och hur den används i en interaktiv workshop. Fri entre och ingen förbokning så det är först till kvarn som gäller.

Från och med oktober påbörjar vi ett samarbete med Alströmerhemmet som drivs av Temabo. Dansterapi kommer erbjudas deras boenden både i olika grupper och individuellt.

Nu kan man gå in och anmäla sig till hösten kurs i liggande dans. Vi börjar den 17 sep och kör fram tills den 10 dec. Anmälan görs på https://www.sv.se/avdelningar/sv-stockholm/kurser/liggande-dans---funktionsnedsattning-343046/

Vecka 33 blir det sommar dansvecka för dig med fler funktionsnedsättning på Pumpan på Södermalm. I samarbete med studieförbundet vuxenskolan. Hoppas vi ses där!

Öppnar upp praktiken för privata klienter igen efter semesterstängningen. Hör av er om ni vill gå in dansterapi el har frågor.

Kickar igång hösten med en sommar dansvecka den 30 juli -3 aug för dig med funktionshinder i Södertälje. I samarbete med Studieförbundet vuxen skolan


Våren 2018

Vi håller semesterstängt mellan den 9 -30 juli.

2-8 juli deltar Dans & Rörelsepraktiken i kampanjen Dance therapy awareness Campaign.

Den 7 maj gästlärare på dans och rörelseterapi programmet på Universitet Zuyd i Nederländerna.

Måndagen den 16 april, eftermiddags föreläsning på JAG personlig assistans på temat bemötande.

I slutet av mars startat projektet " dansa med mig" på två förskolor i Hagalund, Solna. I samarbete med Solna kommun inom ramen för skapande förskola.

Äntligen! den 31 januari kör vi igång projektet "Dans för livet" på Berga vård och omsorgsboende i Bergshamra. Tolv gånger under våren kommer jag att träffa och dansa tillsammans med de äldre i Bergshamra. Vi kommer fylla timmarna med rörelseglädje, dansmagi, samvaro och livsenergi.

Fredagen den 2 feb kör vi igång vårens kurs i liggandedans, vi ses på Pumpan på Södermalm på fredagar mellan kl 15.00 -16.30. Det finns fortfarande en plats kvar, hör av dig om du är intresserad så kanske också vi ses i vår. – i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

Den 8 januari påbörjade jag arbetet med ett för mig nytt material från Studieförbundet vuxenskolan, cirkeln "Det är ditt liv". Ett uppdrag från Hägersten -Liljeholmens stadsdelsförvaltning.

Arbetet fortsätter med studiecirklarna dans- och rörelsedrama på Kungsholmen dagliga verksamhet på Västerbroplan i Stockholm – i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.


Hösten 2017

Den 14 december kom morgonpasset från Sveriges radio ut till Bebisdansen på Bergshamraskolan och intervjua mig. Lyssna till intervjun här http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/990482?programid=739 cirka 3h och 10 minuter in i programmet hittar ni intervjun.

Dansa med din bebis i dansstudion på Bergshamra skolan. Äntligen har vi hittat en passande lokal till bebis förälder dansen, dansa med mig! Vi träffas torsdagarna den 9, 16, 23, & 30 nov och den 7 & 14 dec. Dörrarna öppnas kl. 10.00 och vi börjar dansa kl. 10.15. Kostnad 90kr per gång och ingen föranmälan är nödvändig. Hoppas vi ses där!

Söndagen den 26 november är det dax för den Svenska dansterapi föreningens temakväll på dansmuseet i Stockholm. Mellan kl. 16.00 -19.00. presenterar jag och några kollegor dansterapi, en kväll för dig som är intresserad av dans, hälsa och att leva kreativt. Fri entre och ingen förbokning så det är först till kvarn som gäller. För mer info hittar ni på http://www.dansmuseet.se/sv/verksamhet/#10753

Projektet Mentor Hands On tillsammans med Assistans i Balans i Sverige AB fortgår, ett projekt där arbetsledare inom personlig assistans erbjuds mentorskap som stöd och utveckling.

Fredagen den 29 september träffas nätverket för Dans för Parkinson Stockholm för första gången på Balettakademien i Stockholm. För att tillsammans påbörja arbetet med att sprida dansen till fler personer med Parkinson i Stockholm.

Onsdagen den 27 september kl 13.15 "Dansa med din bebis" på Mittpunktens öppna förskola i Bergshamra. Gratis och öppen för alla som har en liten knodd. Vi ses också den 22 november och den 6 december.

Fredagen den 22 september kör vi igång höstens kurs i liggandedans, vi ses på Pumpan på Södermalm på fredagar mellan kl 15.00 -16.30. Glöm inte att anmäla er via studieförbundet vuxenskolan på https://www.sv.se/avdelningar/sv-stockholm/kurser/liggande-dans---funktionsnedsattning-338877/

6 september kvällsföreläsning om kroppsspråk som kommunikation och bemötande på Assistans i balans, för assistenter och arbetsledare.

Tar över en studiecirkel i dans för personer med funktionsvariationer på Södermalms dagliga verksamhet, Hantverkshuset på Reimersholme i Stockholm – i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

Kickar igång hösten med en utbildning på Balettakademin i Stockholm. Två dagar fyllda med Dance for PD från Mark Morrison dance group, USA. Dans anpassad för dig med Parkinson.

Arbetet fortsätter med studiecirklarna dans- och rörelsedrama på Kungsholmen dagliga verksamhet på Västerbroplan i Stockholm – i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.


Våren 2017

Sommar dansvecka på Pumpan i Stockholm för personer med fler funktionsvariationer i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

Projektet Mentor Hands On tillsammans med Assistans i Balans i Sverige AB fortgår.

Arbetet fortsätter med studiecirkeln dans- och rörelsedrama på en dagligverksamhet i Stockholm – i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

Arbetet fortsätter med bebis- och föräldradans på Mittpunktens öppna förskola i Bergshamra, Solna.

Flera halvdagsworkshopar i kroppskommunikation/ kroppsspråk för olika assistansgrupper inom assistansföretaget Assistans i Balans genomförda.

Studierna avslutade i Ways of Seeing – en dans- och rörelseterapeutisk specialisering inom bebisars och barns psykiska hälsa och relationen mellan föräldrar och barn.


Hösten 2016

Danskväll planerad och genomförd hos Svenska Parkinsonförbundet i Stockholm – i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

Projektet Mentor Hands On tillsammans med Assistans i Balans fortgår.

Kvällsföreläsning genomförd om Kroppskommunikation/ kroppsspråk för Assistans i Balans.

Arbetet fortsätter med bebis- och föräldradans på Mittpunktens öppna förskola i Bergshamra, Solna.

Studiecirkel planerad och genomförd i dans- och rörelsedrama på en dagligverksamhet i Stockholm – i samarbete med Studieförbundet vuxenskolan.

Heldagsutbildning planerad och genomförd i Kroppskommunikation, kroppsspråk och kroppsbild för två assistansgrupper från assistansföretaget JAG.