11.04.2024 El Club de Lectura COCOS presenta la novel·la “Las hijas de la fábrica” a Cornellà

Una obra de Raúl Montilla editada per Grijalbo

El dia 11 d'abril, el Club de Lectura COCOS presenta La hijas de la fábrica, a la sala d’actes de la seu comarcal de CCOO de Cornellà de Llobregat.

La presentació tindrà lloc a les 18 hores i comptarà amb l’autor de la novel·la, el periodista i escriptor Raúl Montilla Corral. En farà la conducció el també periodista i historiador Marc Andreu Acebal, director de la Fundació Cipriano García de CCOO Catalunya.

Montilla ha treballat a mitjans com El Far, El País o l’Agència EFE o La Vanguardia, rebent diversos premis pel seu treball periodístic i narratiu. És una persona fortament vinculada al Baix Llobregat.

Las hijas de la fàbrica” es pot considerar com una personal i emotiva crònica sentimental de la immigració que arribà al Baix Llobregat o a l’àrea metropolitana de Barcelona a la dècada dels 60. L’acció s’ubica a Cornellà, Sant Joan Despí i extraradi de Barcelona, quan arriba una familia a la recerca d’un futur. L’obra trasllada passatges del treball a la repressió franquista, la transició política i la necessitat de llibertats, les fàbriques i les lluites obreres del moment, les reivindicacions socials o la transformació de barris mancats de serveis, però també s’endinsa en els reptes d’una família d’aquell moment amb importants desafiaments, anhels, la defensa d’ideals i desencisos inevitables.

El Club COCOS organitza periòdicament activitats literàries, incorporant criteris de proximitat i convidant autores i autors del Baix Llobregat, així com treballs de contingut sociolaboral especialment rellevants. L’activitat de demà forma part de la tasca sobre cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, organitzada en col·laboració amb la Fundació Cipriano García.

Com de costum, l’accés a aquesta activitat sociocultural és lliure.

 

 

29.02.2024 El Club de Lectura COCOS presenta “Historias Trapérez”,un homenatge a la Banda Trapera del Río

Un apropament a la música i l’activisme de la banda de Cornellà

El Club de Lectura COCOS presenta ”Historias Trapérez de la Banda Trapera del Río”, de Paco Pérez, a la seu comarcal de CCOO al Baix Llobregat. L’acte tindrà lloc el proper dijous, a partir de les 18 hores, a la sala d’actes del sindicat, a la carretera d’Esplugues, 68, de Cornellà.

La presentació serà un col·loqui entre Daniel Granados, músic arrelat al Baix Llobregat que també investiga la relació entre innovació, sostenibilitat i temes socials, i Paco Pérez, l’autor. “El Pérez” (com també és conegut) va treballar a l’empresa Siemens, on va contactar amb gent de CCOO i del PSUC. Va acompanyar la Banda Trapera del Río durant molts anys. Sobre  el seu llibre afirma: “no soy escritor, pero está escrito desde el corazón”.

Editat per Gong, aquest relat fet en primera persona és una aproximació íntima, sincera i directa a la historia de “la Trapera”, un dels grups més destacables de l’escena musical del Baix Llobregat, i del tot l’entorn metropolità, durant els anys 70 i 80. A cavall entre el punk, l’afterpunk i el rock urbà, Morfi Grei (el cantant, mort fa poques setmanes) i la resta de la formació mostraven un tarannà rebel, contestatari i anti-sistema. A diferència d’altres grups d’estil similar, les cançons de la Banda Trapera del Río incloïen referències i crítiques socials (“Ciutat podrida”), i fins i tot, del món obrer (“Curriqui de barrio”).

Durant l’acte, el duet “AKUSTIKO” farà versions en directe de “la Trapera”.

L’accés és lliure, i s’hi podran adquirir exemplars de l’obra tractada. 

El Club COCOS organitza periòdicament activitats literàries, incorporant criteris de proximitat i convidant autores i autors del Baix Llobregat, així com treballs de contingut sociolaboral especialment rellevants. L’activitat de dijous forma part de la tasca sobre cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, organitzada en col·laboració amb la Fundació Cipriano García, de CCOO de Catalunya.

 

25.01.2024 Francesc Escribano presenta “El mestre que va prometre el mar” a CCOO Cornellà de Llobregat

Primera presentació del Club de Lectura COCOS de l’any 2024

Demà, dia 25, a les 18 hores, el Club de Lectura COCOS inicia la seva activitat per a l’exercici 2024 amb la presentació del llibre “El mestre que va prometre el mar”, a la sala d’actes de la seu comarcal de CCOO de Cornellà de Llobregat. 

Aquesta obra (que en realitat porta com a títol: “Desenterrant el silenci: Antoni Benaiges, El mestre que va prometre el mar”) consisteix en un veritable treball d’investigació de Francesc Escribano (relator de la biografia del protagonista), Queralt Solé (situa el context històric i coordina tota l’obra), Sergi Bernal (responsable de la documentació gràfica) i Francisco Ferrándiz (aporta l’experiència en el camp arqueològic). 

Aquestes setmanes molts cinemes projecten una película basada en el llibre, amb un important reconeixement per part de públic i crítica. Ha rebut diversos premis, i també ha estat nominada as premis Goya i Feroz (pendents d’atorgament).

La presentació del llibre a CCOO comptarà amb la conducció de Gonçal Évole i hi participarà un dels autors de l’obra, Francesc Escribano, periodista, escriptor i professor de comunicació amb un fort vincle amb el Baix Llobregat. Ha rebut diferents premis com l’Ondas per la seva carrera professional, va ser director de TV3 i, en l’actualitat, ho és de la productora de continguts audiovisuals Minoria Absoluta.

L’obra està centrada en la figura d’Antoni Benaiges, mestre nascut a Mont-roig del Camp (Tarragona), que va exercir a una petita escola rural d’un poblet de Burgos. Allà aplicava una innovadora tècnica pedagògica basada en la participació dels alumnes. Durant prop de 80 anys, estudiants i professors/es que l’havien conegut, així com la seva família, van mantenir viu el seu record. A partir de l’aparició de les seves restes a una exhumació, els quatre coautors del llibre han desenvolupat una profunda i apassionada investigació, que ha permès reconstruir la història de Benaiges, qui va ser humiliat i assassinat per forces traidores al govern republicà. El malaurat cas d’aquest professor és un dels molts exemples del patiment generalitzat de professors i professores a mans del feixisme, tan sols pel fet de ser docents durant la República espanyola. 

L’activitat, d’accés lliure, forma part de la tasca que desenvolupa l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto sobre el reforç dels valors de la cultura del treball i de la memòria democràtica. En aquesta ocasió hi col·laboren la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya, la productora Minoria Absoluta i la llibreria Pati Blau de Cornellà.

11.10.2023 CCOO presenta “1969” a Cornellà de Llobregat

Nova presentació del Club de Lectura COCOS

Demà, dia 11, a les 18 hores, es presenta el llibre “1969”, a la sala d’actes de la seu comarcal de CCOO, a Cornellà de Llobregat. Es tracta d’una nova activitat del Club de Lectura COCOS com a part del conjunt d’accions sobre cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto. La Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya hi col·labora.

L’autor de “1969” és Eduard Márquez, un escriptor i traductor barceloní que s’ha centrat en la  narrativa (relats breus, contes, novel·les…), el que ha estat reconegut amb diversos premis literaris. També ha publicat obres adreçades a nens i nenes. Els seu treball s’ha traduït a diverses llengües, com l’alemany el turc.

“1969” és part d’un ambiciós projecte que pretén analitzar i entendre el període històric que s’inicia amb el final de la dictadura franquista i s’estén per l’anomenada transició espanyola, fins 1980. L’any que dona nom al llibre va ser convuls i es va caracteritzar per diversos esdeveniments socials i polítics, tant a escala local com internacional. Així, la novel·la, intensament documentada, esdevé un bon retrat de Barcelona de finals de la dècada dels 60. Inclou diversos punts de vista d’actors rellevants en la lluita contra el franquisme d’aquell moment, cabdal per a la gestació d’una nova societat.

El Club de Lectura COCOS organitza periòdicament activitats literàries, incorporant criteris de proximitat i convidant autores i autors del Baix Llobregat, així com treballs de contingut sociolaboral especialment rellevants, com és aquest treball.

L’accés a la presentació és lliure.

16.11.2023 CCOO presenta a Cornellà de Llobregat el còmic “Siempre tendremos 20 años” de Jaime Martín

El sindicat participa a la 39a Mostra del Còmic de Cornellà

L’Aula de Formació i Cultura Joan N. García-Nieto organitza un conjunt d’accions sobre cultura i memòria democràtica. Aquestes acostumen a ser activitats literàries d’autors/es del Baix Llobregat o que presentin contingut sociolaboral especialment rellevants pel món sindical.

El proper dijous 16 de novembre a les 18 hores, a la seu comarcal de CCOO del Baix Llobregat (Ctra. d’Esplugues, 68 de Cornellà), es presenta el còmic Siempre tendremos 20 años, de Jaime Martín, amb la col·laboració de la Fundació Cipriano García de CCOO Catalunya. L’activitat forma part de la 39a edició de la Mostra del Còmic a Cornellà de Llobregat.

Jaime Martín és un dibuixant de l’Hospitalet de Llobregat amb una llarga carrera al món del còmic. Va començar a publicar les seves obres de forma professional als anys 80, a revistes mítiques com El Víbora. Provinent d’una família republicana i compromesa amb la lluita política i social, l’obra de Martín sempre ha mostrat una forta consciència social.

Siempre tendremos 20 años” és una ambiciosa obra, conclusió d’una trilogia amb la que el seu autor ha recuperat la memòria de tres generacions de la seva família. Amb “Las guerras silenciosas” mostrava la joventut dels seus pares fent especial èmfasi en la terrible i poc coneguda guerra colonial d’Ifni i en la situació de les dones durant la dictadura franquista. Més tard, amb “Jamás tendré 20 años” (premi a la Millor Obra del Saló del Còmic de Barcelona, any 2017), el dibuixant narrava la vida dels seus avis, que van participar activament a la guerra i que més tard van patir una postguerra terrible. Per últim, “Siempre tendremos 20 años” mostra la vida del propi autor, donant especial rellevància als fets sociopolítics i culturals que van marcar les vides dels i les joves de classe obrera nascuts a mitjans dels anys 60.

L’acte de presentació, al que ha confirmat assistència la regidora d’Educació i Acció Ciutadana de l’ajuntament de Cornellà de Llobregat, Lídia Gómez Pla, tindrà un format de xerrada compartida Jaime Martín amb David Fernández de Arriba, crític de còmics i sindicalista de CCOO. Es tracta del creador del blog “Historia y Cómic”, on ha ressenyat més de 130 còmics històrics que tenen potencial didàctic. També és el responsable de “Memoria y Viñetas. La memoria històrica en el aula a través del còmic”, on dóna eines i materials pedagògics als i les docents que vulguin treballar la memòria democràtica fent servir el còmic. David ha escrit articles acadèmics, ha impartit xerrades i formació a docents i alumnat de secundària, i ha estat professor del màster d’Educació i Còmic de la Universitat de València.

CCOO té tradició en posar en valor l’art del còmic i la historieta. L’any 2022 es va organitzar l’exposició “5 anys de CCOòmics”, un projecte social i educatiu on desenes de joves estudiants de formació professional de còmic i il·lustració van tenir la seva primera experiència publicant una revista.

20.09.2023 El Club de Lectura COCOS presenta la novel·la “París érem nosaltres” a Molins de Rei

El Club de Lectura COCOS proposa una obra Premi Ramon Llull

Demà, dia 20, el Club de Lectura COCOS presenta ”París érem nosaltres”, a Molins de Rei.

La presentació tindrà lloc a les 19 hores, a la biblioteca El Molí, de Molins de Rei. L’acte comptarà amb l’autor del llibre, el periodista i escriptor Andreu Claret. La conducció anirà a càrrec de Carles Martínez, professor d’història i membre del Club COCOS.

Andreu Claret prové d’una família republicana, que va haver de patir l’exili rere la Guerra Civil. Va començar a exercir de periodista ja durant la dictadura, a la revista Cambio 16. Ha estat a Catalunya de l’agència EFE i ha col·laborat als mitjans de comunicació catalans destacables, com als diaris La Vanguardia o Avui. També ha participat a programes de ràdio com El matí de Catalunya Ràdio o Aquí, amb Josep Cuní (CadenaSER). Avui en dia és membre del comitè editorial d’El Periódico.

“París érem nosaltres” ha estat reconeguda amb el XLIII Premi Ramon Llull. Aquesta novel·la fa una bona aproximació a la història d’exili republicà, donat que el punt de vista és molt íntim, fonamentat i personal. El protagonista de l’obra és el pare de l’autor, que, després de la Guerra Civil, es va exiliar a França. Tot i les vicissituds i adversitats, l’home va poder tirar endavant amb la seva dona (es van conèixer en terres franceses), vivint una vida plena d’esdeveniments molt singulars però també arribant a tastar el romanticisme i la llibertat de París.

El Club COCOS organitza periòdicament activitats literàries, incorporant criteris de proximitat i convidant autores i autors del Baix Llobregat, així com treballs de contingut sociolaboral especialment rellevants. L’activitat de demà forma part de la tasca sobre cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, organitzada en col·laboració amb la Fundació Cipriano García, de CCOO de Catalunya.

Aquesta presentació compta també amb el suport de l’ajuntament de Molins de Rei, de l’editorial Columna i de la biblioteca El Molí. L’accés és lliure.

28.03.23 Presentació del llibre "Dos voces, dos miradas" de Lola Fumaral i Maribel Barba


El dia 28, a les 18 hores, es presenta el llibre Dos voces, dos miradas”, a la sala d’actes de la seu comarcal de CCOO de Cornellà de Llobregat. Es tracta d’una nova acció del Club de Lectura COCOS que forma part de la tasca sobre cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, organitzada en col·laboració amb la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya.

 

Lola Fumanal i Maribel Barba, les dues autores, estan molt vinculades a Cornellà, on han estat docents i membres actives de la vida social de la ciutat. Ambdues participaran a la presentació de l’obra del Club COCOS de dimarts.

 

Dos voces, dos miradas és el seu segon recull de relats breus. A l’igual que van desenvolupar al primer (“Dos miradas. Dos voces”, de 2021), el llibre transmet una mirada personal però també compartida i, per tant, més elaborada, sobre diverses qüestions. Les escriptores traslladen als seus contes les seves experiències i emocions personals.

 

El Club de Lectura COCOS organitza periòdicament activitats literàries, incorporant criteris de proximitat i convidant autores i autors del Baix Llobregat, així com treballs de contingut sociolaboral especialment rellevants.

 

L'accés a l’activitat és lliure., però es recomana reservar mitjançant l’adreça electrònica bllapag@ccoo.cat. Serà retransmesa en directe pel canal YouTube de CCOO BLLAPAG.

 

14.03.2023 CCOO presenta “Éste es nuestro delito”, un llibre sobre el moviment obrer a Siemens

En col·laboració amb la Fundació Cipriano García i l’Avenç de Cornellà

El proper dia 14, a les 18 hores, es presenta el llibre “Éste este es nuestro delito”. El movimiento obrero en la Siemens de Cornellà de Llobregat (1954-1977), a la sala d’actes de la seu comarcal de CCOO de Cornellà de Llobregat. L’activitat l’organitza el Club de Lectura COCOS, espai de cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, en col·laboració amb la Fundació Cipriano García, de CCOO de Catalunya.

L’obra que es presenta demà té una especial rellevància perquè recupera la memòria democràtica de les lluites sindicals de l’antifranquisme primigeni i la creació de les CCOO del Baix Llobregat a una empresa emblemàtica a Cornellà, la Siemens. D’altra banda, l’autoria de llibre és de Jesús Martínez, qui va ser treballador a aquesta fàbrica, advocat i professor d’FP. Actualment està jubilat, però és un col·laborador actiu a favor de la memòria històrica i democràtica.

“Éste es nuestro delito” pren el seu títol d’una pancarta elaborada per un mecànic de Siemens l’any 1962. El llibre permet situar les dificultats que van afrontar els primers nuclis obrers que intentaven organitzar a persones vingudes de molts indrets d’Espanya per treballar a les indústries catalanes, en un context de manca de tot tipus de llibertats i de dura repressió per part de la dictadura. Aquesta brillant anàlisi del cas Siemens situa en bona part els orígens de CCOO al Baix Llobregat i les lluites que es van lliurar a empreses com la Pirelli, Roca o Montesa, entre moltes altres.

L’obra ha estat editada en col·laboració entre la Fundació Cipriano Garcia de CCOO de Catalunya i l’Avenç de Cornellà. El pròleg ha estat escrit pel secretari general de CCOO al territori, Josep M. Romero.

A la presentació intervindran Josep M. Romero, Ignasi Doñate, Marc Andreu, Carmen Romero i l’autor, Jesús Martínez. Està prevista l’assistència del secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, i de militants històrics de Siemens, com Antonio García.

26.01.2023 Presentació del llibre "La burguesía catalana. Retrato de la élite que perdió la partida" de Manel Pérez

El Club de Lectura COCOS inicia la seva activitat de 2023

Es va presenta el llibre “La Burguesía catalana. Retrato de la élite que perdió la partida”, a la sala d’actes de la seu comarcal de CCOO de Cornellà de Llobregat. 

L’activitat està organitzada pel Club de Lectura COCOS, i forma part de la tasca sobre cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, en col·laboració amb la Fundació Cipriano García, de CCOO de Catalunya. Es tracta de la primera presentació que el Club COCOS realitza aquest any.

L’acte va comptar amb la participació de l’autor del llibre, el periodista Manel Pérez. Aquest escriptor és subdirector de La Vanguardia, amb responsabilitat en la secció d’economia. Ha treballat a altres diaris, especialment fent periodisme d’investigació. També va ser corresponsal d’economia internacional. Entre les seves publicacions destaca “JR el Tiburón”, feta a quatre mans per tractar la figura de l’empresari Javier de la Rosa.

La burguesía catalana.Retrato de la élite que perdió la partida” parteix d’una hipòtesi: la burgesia a casa nostra porta un segle de decadència. L’obra planteja el seu subtil lideratge en la política i l’economia espanyoles, fins una pèrdua d’autoritat posada de manifest a partir de l’esclafit del que es coneix com “el procés”. El llibre es centra sobre les elits econòmiques i el seu comportaments des de l’any 2010, situant que encara tenen una forta rellevància dins la societat catalana, restant lluny de la seva desaparició.

El Club de Lectura COCOS organitza periòdicament activitats literàries, incorporant criteris de proximitat i convidant autores i autors del Baix Llobregat, així com treballs de contingut sociolaboral especialment rellevants.

29.11.2022 CCOO presenta el llibre “Estimades famílies” a Cornellà

La presentació va estar organitzada pel Club de Lectura COCOS, i forma part de les activitats sobre cultura i memòria democràtica que periòdicament impulsa l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto.

A “Estimades famílies”, el seu autor aprofita la seva experiència com a professor per situar aquesta figura com a fil de conducció d’un ventall de situacions que ens apropen al concepte de família, i de com aquest ha assolit diverses formes avui en dia i sobre com presenta una nova diversitat de problemes. Jordi San José, a banda de professional de la docència i bon narrador, ha format part de la vida política del Baix Llobregat, arribant a ser alcalde de la seva ciutat, Sant Feliu de Llobregat, durant dues legislatures.

La presentació es va organitzar a partir d’una conversa amb Jaume Funes, pedagog amb diverses inquietuds (periodisme, escriptura i, fins i tot, pintura). L’Aula de Formació també ha comptat amb aquest intel·lectual per debatre sobre l’educació del jovent.

Aquesta activitat va estar organitzada pel Club de Lectura COCOS, l’editorial Eumo i Pati Blau Llibres


09.11.2022 Inaguració de l'exposició CCOO “5 anys de CCOOmics"

L'Ajuntament de Cornellà de Llobregat organitza la 38a Mostra de Còmic. Dins d’aquesta programació, CCOO aporta divulgació sobre temàtiques sociopolítiques i laborals.

L’Aula de Formació Joan García-Nieto, espai propi de memòria democràtica i cultura de CCOO, organitza l’exposició “5 anys de CCOOmics”, que és un projecte social i educatiu que va néixer l’any 2017 a partir de l’impuls de la Federació d’Educació de CCOO, mitjançant el contacte amb escoles d’art.

La presentació de l’exposició va ser, a la seu de CCOO Baix Llobregat (Ctra. d’Esplugues, 68, Cornellà). Va comptar amb la presentació de Josep M. Romero, secretari general de CCOO al Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf, de Lídia Gómez, regidora d’Educació, Joventut, i Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Cornellà, així com de Pepe Gálvez i Rodri Plaza, coordinadors de CCOOmics.

A l’acte es va presentar el projecte de l’Atelier, un espai d’aprenentatge i creació on fomentar el valor de l’intercanvi entre artistes i la riquesa d’aprendre en comú. Aquesta iniciativa posa a disposició dels i les dibuixants un espai per estudiar i dibuixar en condicions adients per a la creació de relats gràfics.


27.10.2022 CCOO presenta a Cornellà “Será nuestro secreto”, d'Empar Fernández

Es va presentar el llibre “Será nuestro secreto” a la sala 1 de la seu comarcal de CCOO de Cornellà de Llobregat. 

La presentació va estar organitzada pel Club de Lectura COCOS, i significa la recuperació d’aquests tipus d’esdeveniments culturals a la tardor.

L’acte forma part de les activitats de cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, en col·laboració amb la Fundació Cipriano García, de CCOO de Catalunya. Comptarà amb la participació de l’autora del llibre, Empar Fernández.

“Será nuestro secreto” és una bona narració. A partir de la desaparició d’una dona jove de la burgesia catalana, la novel·la tracta sobre les vides amagades que hi ha al si de moltes famílies, i que tard o d’hora comencen a aflorar i a desmuntar l’ordre predominant.

Empar Fernández és escriptora i professora d’història, i actualment resideix a Cornellà. Ha conreat diversos estils de ficció, publicant també treballs de divulgació historiogràfica. La seva obra ha estat reconeguda amb diversos premis.

El Club de Lectura COCOS organitza periòdicament activitats literàries, incorporant criteris de proximitat i convidant autores i autors del Baix Llobregat, així com treballs de contingut sociolaboral.


08.06.2022 CCOO presenta a Cornellà “El salto de la araña”, de Graziella Moreno

Una nova activitat impulsada pel Club de Lectura COCOS

S'ha presentat el llibre “El salto de la araña”

La presentació estava organitzada pel Club de Lectura COCOS, i forma part de les activitats de cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, en col·laboració amb la Fundació Cipriano García, de CCOO de Catalunya.

A l’acte hi va participar l’autora del llibre, Graziella Moreno, escriptora, articulista i jutgessa. Ha estat presentat per Conxita Sánchez, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

“El salto de la araña” és una novel·la narrada en primera persona que tracta sobre persones que fan malbé les seves vides sense una raó aparent i que podrien haver actuat d’una altra manera, adonant-se finalment que elles mateixes són el veritable enemic. Amb la publicació d’aquesta obra, Moreno va rebre el Premi de Lletres del Mediterrani de la Diputació de Castelló, l’any 2020.

El Club de Lectura COCOS organitza periòdicament activitats literàries, incorporant criteris de proximitat i convidant autors i autores del Baix Llobregat o treballs de contingut sociolaboral

10.05.2022 CCOO presenta a Cornellà una exposició i l’obra gràfica “¡O todos o ninguno!”

L’acte incorpora el lliurament dels premis del II Concurs Literari “COCOS”

L’Aula de Formació i Cultura Joan García-Nieto va organitza una doble presentació centrada en el còmic i la història gràfica, incorporant la visió del jovent i inauguració de l’exposició del projecte CCOOCOMICS “Vinyetes, jovent i pandèmia”, ubicada a planta baixa de la seu de la carretera d’Esplugues, 68, de Cornellà.

“¡O todos o ninguno! Historias de las Comisiones Obreras” és un obra gràfica que descriu diversos relats de lluita i defensa de les llibertats democràtiques, que descriuen les fites més rellevants de la història del sindicat. L’obra ha aconseguit reunir a importants il·lustradors, guionistes i professionals del món del còmic, amb noms propis com Paco Roca, Raquel Gu, Joan Mundet, Guillem Escriche, Pepe Gálvez, Miguel Angel Bou, Nacho Casanova, Felipe H. Cava, Antonia Santolaya, Laura Villalpanda, el Grup Raïm o Ángel de la Calle.

L’acte va ser presentat per Jèssica Terrón, d’Acció Jove – Joves de CCOO, i hi intervindran Pepe Gálvez, crític, impulsor i expert en còmics, Raquel Gu, filòloga, escriptora i dibuixant, i Anna Pandza, il·lustradora i col·laboradora del projecte CCOOCOMICS.

A l’inici de l’acte es va lliurar els premis del II Concurs Literari Juvenil “COCOS”, organitzat per CCOO Baix Llobregat – Alt Penedès – Anoia- Garraf i CCOO Educació, on s’han presentat dotzenes de treballs d’alumnes de sisè de primària o primer d’ESO de centres educatius del territori vinculats a la igualtat o la sostenibilitat ecològica. El concurs va repartir premis de 500€ a l’obra guanyadora, 300€ a la segona i 150€ a la tercera, així com un conjunt de reconeixements.


23.02.2022 Presentació del llibre “El año del búfalo” de Javier Pérez Andújar


Avui, a les 18 hores, es presenta la novel·la ”El año del búfalo”, a la sala d’actes de la seu comarcal de CCOO de Cornellà. 


La presentació va estar organitzada pel Club de Lectura COCOS, i forma part de les activitats de cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, en col·laboració amb la Fundació Cipriano García, de CCOO de Catalunya.


A l’acte hi va participar l'autor del llibre, Javier Pérez Andújar. Aquest periodista, escriptor i veí de Sant Adrià de Besòs, ha rebut diversos premis, com el Ciutat de Barcelona o el Premio Herralde, precisament per l’obra que es presenta avui al sindicat.


“El año del búfalo” és una novel·la amb una estructura força original i difícil de descriure. Pérez Andújar hi juga amb un ample ventall de referències històriques, d’una banda, i de cultura popular, per l’altra, que situa dins de l’obra pòstuma d’un hispanista finlandès fictici. Es tracta d’una mena de joc de nines russes que no deixa indiferent a cap lector o lectora. 


La presentació tindrà lloc de manera presencial.


El Club de Lectura COCOS organitza periòdicament activitats literàries, incorporant criteris de proximitat, i convidant autors i autores del Baix Llobregat o treballs de contingut sociolaboral. 

03.02.2022 Presentació del llibre“En Defensa pròpia" de Joan Tardà

Ha organitzat pel Club de Lectura COCOS i amb suport de la Fundació Cipriano García CCOO presenta “En defensa pròpia”, amb Joan Tardà


El Club de Lectura COCOS organitza aquesta trobada, que va comptar amb la presencia de Joan Tardà, autor de l’obra. Va estar  conduïda per l’actual President del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya, i ex secretari general de CCOO Baix Llobregat, Toni Mora.


L’acte forma part del conjunt d’activitats sobre cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto on hi col•labora la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya. Hi han participat autors como Javier Cercas o Jordi Amat, i autores com Elvira Vidal o Núria Prades.


Joan Tardà ha estat membre del Congrés dels Diputats per part d’Esquerra Republicana de Catalunya. Veí de Cornellà de Llobregat, ha esdevingut un dels polítics més carismàtics i coneguts d’aquesta formació.


A aquest obra, Tardà tracta sobre l’encaix de Catalunya a l’Estat espanyol, i defensa el diàleg, la negociació i els acords entre els governs de català i estatal.


L’acte es va fer simultàniament, de manera presencial amb els protocols sanitaris vigents i amb retransmissió en directe pel canal YouTube de CCOO del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia–Garraf: https://www.youtube.com/watch?v=Ji9BXUWnwWY


El club de lectura COCOS organitza de manera continuada actes sobre literatura, incorporant criteris de proximitat, convidant autors i autores del Baix Llobregat i difonent obres de contingut social o laboral.



01.12.21 Presentació de la novel·la “De tu vida soy yo” d'Elvira Vidal

La presentació va estar organitzada pel Club de Lectura COCOS, i forma part de les activitats de cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, en col•laboració amb la Fundació Cipriano García, de CCOO de Catalunya.

Hi va participar l'autora del llibre, Elvira Vidal. Es tracta d’una professora i escriptora que el passat mes d’octubre va ser nomenada secretària general de CCOO Educació del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i el Garraf. L’acte partirà d’un diàleg amb Loles Vique, educadora social i membre de l'equip d'assessorament i orientació psicopedagògica de Cornellà, i continuarà amb un debat obert als i les assistents.

“De tu vida soy yo” és una novel•la que adapta històries personals al seu relat, situat a la ciutat de Madrid durant els anys vint del segle passat. L’obra té com a protagonista un jove de classe benestant, a partir del qual es recreen successos sinistres de l’època i hi floreixen les actituds més primitives dels éssers humans amb l’únic objectiu de sobreviure.


La presentació va tenir lloc de manera presencial, seguint els protocols sanitaris del moment, i amb retransmissió simultània pel canal YouTube de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia – Garraf (https://www.youtube.com/watch?v=fujURXVSO6E).


El Club de Lectura COCOS organitza periòdicament activitats literàries, incorporant criteris de proximitat, convidant autors i autores del Baix Llobregat o treballs de contingut sociolaboral.


11.11.2021 Presentació del llibre Como un pulso d'Isabel Alonso Dávila


El dijous 11 de novembre es va presentar el llibre ”Como un pulso” a la sala d’actes de CCOO a Cornellà


La presentació va estat organitzada pel Club de Lectura COCOS i forma part de les activitats de cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, en col·laboració amb la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya.


Hi participarà l'autora del llibre, professora d’Història jubilada i escriptora, Isabel Alonso Dávila, amb un diàleg i debat amb Carme Romero, membre de l’Aula García-Nieto i presidenta de l’Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat.


L'obra compta 20 anys en la vida de Julia Ávila i el seu fill Daniel Climent, des del moment en el qual ella entra en la presó embarassada, en 1975, i detinguda per la Brigada Político Social del règim franquista, fins que el seu fill signa un document notarial més de dues dècades després, en 1996, que acaba amb un profund embolic familiar. Una història on es posen de manifest els conflictes entre la veritat i la mentida, on mescla fets reals i situacions fictícies per a dibuixar l'Espanya de finals de la dictadura franquista i els primers anys de transició i democràcia en un exercici de memòria històrica.


L’acte es va fer simultàniament de manera presencial, seguint els protocols sanitaris, i amb retransmissió en directe pel canal YouTube de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf (https://www.youtube.com/watch?v=owXcd0w2vhw).



17.06.2021 Presentació del llibre La pandemia del capitalismo de Joan Coscubiela

El 17 de juny es va presentar el llibre ”La pandemia del Capitalismo” a la sala d’actes de CCOO a Cornellà.

La presentació va estar organitzada pel club de Lectura COCOS i forma part de les activitats de cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, en col•laboració amb la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya.

Hi va participar l'autor del llibre, l’advocat, escriptor, analista polític i company de CCOO, Joan Coscubiela, amb un diàleg i debat amb la Conxita Sánchez, membre de l’Aula García-Nieto.

La pandemia del capitalismo ofereix una lectura de part de la crisi postcovid, proposa un nou pacte social sobre una visió moral de l’economia que assumeixi el repte ecològic, la cooperació i proposa la necessitat d’articular nous equilibris entre societat i mercat.

L’acte es farà simultàniament de manera presencial, seguint els protocols sanitaris, i amb retransmissió en directe pel canal Youtube de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf (www.youtube.com/watch?v=hrTuMLen-LA ).


El club de lectura COCOS organitza periòdicament activitats literàries, incorporant criteris de proximitat, convidant autors i autores del Baix Llobregat i/o treballs de contingut sociolaboral. 

Galeria d'imatges  


27.05.2021  Presentació  “Tota una vida per recordar” amb Núria Pradas

A la sala d’actes de CCOO a Cornellà, va tenir lloc  la presentació del llibre Tota una vida per recordar, un treball que va ser reconegut amb el Premi Ramon Llull del 2020.

Aquesta activitat va estar coorganitzada pel Club de lectura COCOS i el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat. Hi va participar l'autora del llibre, l’escriptora Núria Pradas, a partir d’un diàleg i d’un debat literari amb la presidenta del Centre d’Estudis, Veva Català.

Tota una vida per recordar és una novel•la amb una protagonista femenina que es desenvolupa en un entorn històric fascinant amb una barreja intrigant de personatges de ficció i de la vida real. La protagonista aviat descobrirà, però, que no és un món per a dones. Entre amors i desamors, encaixant els cops que li dona la vida, lluitarà fins al final enmig d’una època convulsa, on apareix nítidament la lluita sindical per les condicions de treball que marcarà un abans i un després per als professionals de l’animació de principis del segle XX.

A l’inici de l’acte es va liurar els premis de la 1a edició del Concurs Literari Juvenil COCOS, que han organitzat l’Aula García-Nieto i CCOO Educació.

Enguany el concurs ha valorat les obres presentades per centres educatius relacionats amb la igualtat i la sostenibilitat. Els centres premiats han estat:

• 1r premi (500 €) : Escola Sant Ferran (Castelldefels)

• 2n premi (400 €): Escola Jacint Verdaguer (Castelldefels)

• 3r premi (300 €): Escola Josep M. Ciurana (Sant Boi de Llobregat)


L’acte es va fer simultàniament de manera presencial, amb tots els protocols sanitaris, i amb retransmissió en directe pel canal de YouTube de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf (https://www.youtube.com/watch?v=_2RelyOO8kE) i la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya també hi col•labora.

Galeria d'imatges  


20.04.2021  Presentació  “Independencia” amb Javier Cercas

El 20 d’abril a la sala d’actes de CCOO a Cornellà, el club de Lectura COCOS que forma part de les activitats de cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, en col·laboració amb la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya, va presenta el llibre: Independencia. Hi va participar l'autor del llibre, l’escriptor Javier Cercas, a través d’un diàleg i debat literari amb el membre de l’Aula García-Nieto, Marc Sangüesa.

En el cas de què tracta el llibre, Melchor Marín ha de desmuntar una extorsió que no se sap si persegueix el simple benefici econòmic o la desestabilització de la situació política. S'endinsarà en els cercles de poder, on regna l'ambició sense escrúpols, la brutalitat corrupta i el cinisme. Novel·la absorbent i salvatge, punyent i catàrtica, que retrata l'elit politicoeconòmica de Barcelona i les arrels provocades pel procés secessionista. També és una acusació furiosa contra la tirania dels propietaris dels diners i l'amor del món.

L’acte es va fer simultàniament amb presència física amb tots els protocols sanitaris i amb retransmissió en directe pel canal YouTube de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf (https://www.youtube.com/watch?v=3tz8D8HpRFU)

El club de lectura COCOS organitza permanentment actes sobre literatura, incorporant els criteris de proximitat, convidant autors i autores del Baix Llobregat i obres de contingut social i/o laboral.

Galeria d'imatges 

25.03.2021  Presentació  “El fill del xofer” amb Jordi Amat

El 25 de maa la sala d’actes de CCOO a Cornellà, el club de Lectura COCOS que forma part de les activitats de cultura i memòria democràtica de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, en col·laboració amb la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya, va presentar el llibre: ”El fill del xofer”.

Va participar l'autor del llibre, el filòleg i escriptor, Jordi Amat, a través d’un diàleg i debat literari amb Gonçal Évole.

El llibre relata l’ascens i caiguda del periodista i advocat Alfons Quintà, fent un relat magistral sobre les clavegueres del poder a Catalunya. “El fill del xofer” ha estat tot un fenòmen literari, arribant a la seva 6a edició i alguns crítics han apuntat:“ ... és un llibre necessari tot i que no ens agradi mirar-nos al mirall ni saber les misèries de persones del món polític i social que potser hem seguit, envejat i admirat”.

L’acte es va fer simultàniament amb presència física amb tots els protocols sanitaris i amb retransmissió en directe pel canal youtube de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf (https://www.youtube.com/watch?v=tnkYJ-zuxkA)

El club de lectura COCOS organitza permanentment actes sobre literatura, incorporant els criteris de proximitat, convidant autors i autores del Baix Llobregat i sobre obres amb contingut social i/o laboral

21.01.2021 Presentació del llibre Nos robaron la juventud de Víctor Amela


L'Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat amb el suport de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto de CCOO Baix Llobregat, organitzen a la sala d’actes de CCOO a Cornellà, la presentació del llibre: ”Nos robaron la juventud. Memòria viva de la Quinta del Biberón”. El llibre narra les històries dels biberons que van combatre a l'Ebre, dels voluntaris que es van allistar sent tot just adolescents (tant en l'exèrcit republicà com en el de Franco), dels que van sobreviure i (alguns) van continuar la seva lluita en la Segona Guerra Mundial, dels quals van ser empresonats i dels que van morir en el camp de batalla.


Víctor Amela (1960) és un reconegut periodista i escriptor. Des de 1984 signa a La Vanguardia cròniques, crítiques i entrevistes. Avui és el degà de la crítica televisiva a la premsa espanyola, a més de cocreador de «La Contra», on porta 1.500 entrevistes publicades. És col·laborador habitual en programes de ràdio i televisió, imparteix classes magistrals de periodisme i comunicació i ha estat distingit amb nombrosos premis, entre ells el Ramon Llull de novel·la de 2016 per “La filla del capità Groc”, el premi de l'Associació de la Premsa de Madrid, el del Gremi d'Editors de Catalunya, Protagonistes, dos micròfons de Plata, l'Antonio Mompeón Motos, el Catalunya de Comunicació i Relacions Públiques, el Ferrer Eguizábal de Periodisme, l'Àngel de Bronze de la Comunicació, el GoliADsP o el Premi la Llança 2011 d'Òmnium Cultural. Ha publicat diferents títols on destaquen: Amor contra Roma, El Càtar imperfecte, Tots els meus secrets o Jo hauria pogut salvar a Lorca el 2018, que va presentar en aquest mateix espai l’any passat.


L’acte es va fer simultàniament amb presència física amb tots els protocols sanitaris i amb retransmissió en directe pel canal youtube de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf (https://www.youtube.com/watch?v=as4oeo6rOOg)


Joana Solsona, representant de l’Aula d Formació Joan N. García-Nieto de CCOO Baix Llobregat, va ser l’encarregada de presentar l’acte i la conducció de l’acte va anar a càrrec de Gonçal Évole, representant de l'Associació per a la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat.


Tota la galeria de fotos


10.12.2020 Presentació del llibre Vidre Trencat d'Ignasi Doñate 


A la sala d’actes de CCOO a Cornellà, va tenir lloc  l’acte de presentació del llibre: ”Vidre trencat. Cents anys de forns de vidre a Cornellà ” organitzat per l’Avenç de Cornellà i l’Aula de Formació Joan N. García Nieto de CCOO Baix Llobregat. 


L'autor del llibre, Ignasi Doñate, advocat i polític, fa una crònica dels forns del vidre de Cornellà de Llobregat durant més de cent anys a la ciutat i el seu vincle amb el treball, el sindicalisme i el moviment obrer, les onades migratòries, el passat industrial, l’associacionisme, el treball infantil, les dures condicions de treball o la transformació en societats cooperatives, entre d’altres elements   


L’acte es fer simultàniament amb presència física amb tots els protocols sanitaris i amb retransmissió en directe pel canal youtube de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf (https://www.youtube.com/watch?v=AwUItcd2Bqg)


La presentació del llibre va anar a càrrec de Josep Maria Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia I Garraf i va tancar l’acte la tinenta d'alcalde de Cornellà, Emilia Briones.  

11.11.2020 Presentació del llibre Una bala para el recuerdo de Maite Carranza

 

A la sala d’actes de CCOO a Cornellà, va tenir lloc l’acte de presentació del llibre: ”Una bala para el recuerdo”


Ens va acompanyar l'autora del llibre, Maite Carranza, havia estat professora de llengua i literatura, però des dels anys noranta és escriptora i guionista de televisió. És la història d’un noi de tretze anys que acabada la guerra civil, ha de recórrer cents de kilòmetres per anar a buscar al seu pare a un camp de presoners i les vicissituds que es trobarà en el camí.


L’acte es va fer simultàniament amb presència física amb tots els protocols sanitaris i amb retransmissió en directe pel canal youtube de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf (https://www.youtube.com/watch?v=P10IIp38zg0


La presentació d’aquest llibre, estava organitzada per l’Aula de formació Joan Garcia-Nieto i el Centre d’Estudis Comarcals de Baix Llobregat.

15.10.2020 Presentació del llibre Por hacer a tu muerte mi compañia de l'Albert Villanueva


A la sala d’actes de CCOO a Cornellà, en el marc del Club de Lectura Cocos de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, va tenir lloc l’acte de presentació del llibre: ”Por hacer a tu muerte compañia”.

 

Ens va acompanyar l'autor del llibre, mestre de l’escola Sagrada Família de Viladecans, Albert Villanueva. Es tracta d’una novel·la històrica que es desenvolupa agafant de fil conductor la investigació que fa la protagonista, Julia, sobre la vida del seu avi, Martí. La novel·la recorre, entre d’altres, la història contemporània de Gavà, la construcció de l’American Lake i moments, episodis i personatges claus del moviment obrer català de principis de segle.

 

L’acte es va fer simultàniament amb presència física amb tots els protocols sanitaris i serà retransmès en directe per youtube al canal de CCOO BLLAPAG

 

La presentació d’aquest llibre, va estar organitzat pel Club de Lectura COCOS de l’Aula de Formació Joan N. García-Nieto de CCOO del Baix Llobregat i la Federació de Pensionistes i Jubilats de CCOO BLLAPAG.

14.01.2020 Presentació del llibre El cònsol de Barcelona d'Andreu Claret 


A la sala Abogados de Atocha de CCOO a Cornellà (3a planta) va tenir lloc l’acte de presentació del llibre: ”El Cònsol de Barcelona”, que ha rebut el premi Néstor Luján de Novel·la històrica 2019. 


Ens va acompanys l'autor del llibre, el periodista i escriptor Andreu Claret, que en aquesta novel·la recrea la peripècia vital del cònsol soviètic a Barcelona Vladimir Antónov-Ovséienko en els primers mesos de la guerra civil, entre 1936 i 1937. 80 anys més tard una jove historiadora russa descobrirà els seu testament polític a casa d’una dona misteriosa de noranta anys que viu envoltada de llibres i records


Aquest acte, el va organitzar el Club de Lectura COCOS, de l’Aula de Formació Joan N. García Nieto de CCOO.

12.11.2019 Inauguració exposició CCOOmics'19 i presentació del llibre Llegará el invierno d'Alfonso Lopez i Pepe Gálvez 

En el marc de la 35a mostra de Còmics a Cornellà

CCOO inaugura exposició CCOOmics'19 i presenta el llibre “Llegará el invierno” d'Alfonso Lopez i Pepe Gálvez

El dimarts, 12 de novembre al vestíbul semisoterrani de CCOO de Cornellà, va tenir lloc la inauguració de l’exposició de CCOOmics´19.

També es va presentar el còmic (obra gràfica en format llibre) “Llegará el invierno”, dels autors Alfonso López i Pepe Gálvez.

Va presentar l‘acte Jesús Martínez, de l’àrea de cultura de CCOO Baix Llobregat i va comptar amb la presència d'Albert Puente García, responsable del CRAJCornellà - Centre de Recursos Juvenils de l'Ajuntament de Cornellà.

Va intervenir:

- Pepe Gálvez, autor de Llegará el invierno

- Rodrigo Plaza, responsable de FP federació d’Educació CCOO Catalunya

- Isabel Castro, autora de Travesia i alumna de la Escola Massana.


La galeria de fotos de l'acte

19.09.2019 Presentació del llibre Yo pude salvar a Lorca de Víctor Amela 


A la sala d’actes de CCOO a Cornellà va tenir lloc l’acte de presentació del llibre: ”Yo pude salvar a Lorca”.

 

Ens va acompanyar l'autor del llibre, el reconegut periodista i escriptor Victor Amela, que en aquesta novel·la rescata la vida anònima d'un vencedor de la guerra i un vençut de la historia. Un viatge que ressonarà en la sensibilitat i les entranyes, familiar i col·lectiva, del qualsevol lector de l'Espanya Actual. 

 

Aquest acte, va ser organitzat conjuntament per l’Associació de la Memòria Històrica i Democràtica del Baix Llobregat i del Club de Lectura COCOS de l’Aula de Formació Joan N. García Nieto de CCOO.

Tota la galeria de fotos  

06.06.2019 Presentació del llibre El rellotge del Pont d'Esplugues d'Ignasi Riera 

L’acte va comptar amb la participació del periodista i escriptor que va escriure aquest llibre a la dècada dels vuitanta, en un rerefons d’una època al Baix Llobregat marcada per la lluita de les conquestes socials i laborals on el sindicalisme de CCOO va tenir un paper cabdal.

Aquest club s’emmarca en les activitats culturals i de memòria democràtica que organitza CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf a través de l’espai Aula de Formació Joan N. García Nieto.

13.12.2018 Presentació del llibre Tigres de cristal de Toni Hill

El club de lectura de COCOS va presenta: "Tigres de vidre" de Toni Hill 

Va compta amb la presència de Toni Hill, que ha creat una bsorbent història de suspens piscològic que explora els límits entre la culpa i l'expiació. A finals dels setanta, en Victor Yagüe i en Juanpe Zamora van ser alguna cosa més que companys de classe. La seva amistat, plena de confidències i jocs, d'alegries i pors, va transpassar les parets de l'aula i es va estendre pels conflictius carrers de la Ciutat Satèl.lit de Cornellà.  

Organitza per l'Aula de formació Joan N Garcia-Nieto de CCOO amb la col.laboració del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat

18.01.2018 Exposició CCOOmics '18 i presentació de la novel.la gràfica 'Esperaré siempre tu regreso' de Jordi Peidro

En el marc de l'exposició CCOOmics  el dia 18 de gener a, a CCOO de Cornellà de Llobregat (ctra. d'Esplugues, 68), es va fer la presentació de la novel·la gràfica Esperaré siempre tu regreso, sobre els records d'un supervivent de Mauthausen. 

Presentat l'acte Mari Carmen Romero, àmbit de Cultura CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf i amb les intervencions de: 

- Jordi Peidro, autor del llibre

- Rosa Toran, membre de l'Amical de Mauthausen

16.11.2017 Presentació del Club de lecturas COCOS i del llibre Barcelona zona cero de Luis Campo

El club de lectura COCOS es presenta com a un espai cultural de participació i lectura compartida de novel·la negra i literatura amb temàtica social, que formarà part de les activitats de l'Aula de formació de Garcia-Nieto, i on convidarem autors i autores amb els quals podrem compartir la seva mirada sobre una realitat massa condicionada per la pèrdua de projectes col·lectius, l'eixamplament de les desigualtats i la precarietat laboral, que es converteix en precarietat vital.


El 16 de novembre van comptaramb Luis Campo per parlar de la seva obra: Barcelona zona cero. Una interessant trama de corrupció urbanística que completa la trilogia de la investigadora Alexia Hurtado i on trobarem alguna referència al moviment obrer i a les CCOO del Baix Llobregat.


Per CCOO la cultura es una eina imprescindible de transformació social i una necessària aliada en la construcció del relat de drets, solidaritat i fraternitat del nostre projecte sindical.