Activitats

3 de març de 2022 CCOO organitza un debat a Cornellà sobre les incerteses dels i les joves quan acaben l’escola, amb el pedagog Jaume Funes


Va tenir un espai de diàleg al voltant de les incerteses que pateix la joventut quan s’acaba l’escola. a la sala d’actes de la seu comarcal de CCOO de Cornellà de Llobregat.


La trobada estava organitzada per la Federació d’Educació de CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf, i estarà conduïda per Elvira Vidal, secretària general d’aquest sector al territori. Va comptar amb la presència del pedagog, educador i periodista Jaume Funes, autor de diverses obres com “Estima’m quan menys ho mereixi, perquè és quan més ho necessito” o “Fer de mestre quan ningú no sap per a què serveix”.


Dins la situació de tensió que pateix la comunitat educativa, precipitada per les actuacions del Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, el Sr. González-Cambray, Jaume Funes ofereix una visió àmplia de consens i participació com a principal impulsora dels canvis que necessita l’educació per estar a l’alçada dels reptes socials, pedagògics i laborals que estan esdevenint a les aules de Catalunya. Aquestes idees són ben presents als dos treballs que l’expert presentarà a les persones assistents: “Encara he de viure” i “Fer de mestre quan ningú no sap per a què serveix”.


L’esperit impulsor del diàleg és col·lectiu. Per aquest motiu resta convidada tota la comunitat educativa: docents, treballadores i treballadors del món de l’educació, famílies, representants polítics, etc...


Acte amb el suport de l’Aula de formació Joan García-Nieto



23 de setembre de 2021 Col.loqui tras la projecció de Chavalas amb la directora, guionista i productora


L’Aula de Formació Joan N. García-Nieto, l’espai de cultura i memòria democràtica de CCOO, i la Federació d’Associacions de Veïns de Cornellà han organitzat, un col·loqui-debat per promocionar el film “Chavalas”.


L’activitat parteix de la col·laboració de Filmax, distribuidora de la pel·lícula, i de Balance Media Entertainment, productora.


L’obra reflexa el retrobament de quatre amigues de l’adolescència al mateix barri on van créixer, endinsant-se en el món de les relacions personals i de l’acceptació dels orígens, impregnada de dues característiques recurrents: la mirada i el punt de vista clarament femenins, i una presència permanent del barri de Sant Ildefons de Cornellà de Llobregat, on ha estat rodada.


A l’acte, que va tenir lloc el dijous 23 de setembre a la sala d’actes de CCOO del Baix Llobregat (Ctra. d’Esplugues, 68, Cornellà), va comptar amb la participació de:


  • Carol Rodríguez, directora,

  • Marina Rodríguez, guionista,

  • Eva Murgui, productora associada.


El col·loqui també es podia seguir virtualment al canal de YouTube de CCOO BLLAPAG (https://www.youtube.com/watch?v=B76QGGARLGg)




9 de setembre de 2021 Inauguració de l’exposició CCOOMICS - Vinyetes joves i solidàries

CCOO i USLA reforcen l'activitat cultural de temàtica social a Sant Feliu de Llobregat

La Universitat Social Lliure Autogestionada (USLA) de l'Ateneu Santfeliuenc i CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès – Anoia - Garraf van signar un conveni de col·laboració l'any 2018, per desenvolupar activitats culturals relacionades amb el moviment obrer i organitzar conjuntament activitats, com exposicions, presentació de llibres, debats i d'altres accions.

Aquest mes de setembre del 2021, l’Ateneu Santfeliuenc (carrer Vidal i Ribas, 23-25, de Sant Feliu de Llobregat) acull noves activitats culturals fruit del treball conjunt de les dues entitats:


• Dijous, dia 9, a les 19 hores: inauguració de l’exposició CCOOMICS - Vinyetes joves i solidàries. Les historietes exposades són una selecció de treballs d’alumnes d’escoles d‘arts plàstiques i disseny que tracten sobre reafirmació personal, lluita contra els estereotips, llibertat per poder triar el destí propi, les desigualtats, l’existència dels països del Sud... En faran una introducció Ángel Merino, president d’USLA, Jesús Martínez, responsable de cultura de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf i Pepe Gálvez, tutor de CCOOMICS.

Galeries de fotografies realitzades per Marc Rius

• Dimarts, dia 14, a les 19 hores: presentació del llibre 8 hores. El Noi del Sucre i la vaga de la Canadenca amb els seus autors, Pepe Gálvez i Alfons López. Faran un apropament a la figura de Salvador Seguí, el Noi del Sucre, referent del moviment obrer català. Compromès amb la dignitat, la justícia social i la llibertat, va ser assassinat l’any 1923, en un context de conflicte social duríssim on la vaga de la Canadenca va servir per reivindicar i aconseguir la jornada laboral de 8 hores.


• Diumenge, dia 19, a les 12 hores: visita guiada a l’exposició. Ha format part d’un interessant projecte solidari amb l’objectiu construir una escola pública a Kènia mitjançant iniciatives escolars i produccions culturals i de transformació social.


Aquestes activitats compten amb el suport de la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya i el suport de l’Ajuntament de Sant Feliu. Són gratuïtes i estan obertes a la participació del conjunt de la ciutadania.




26 d'abril de 2021 L'exposició "La Maternitat d'Elna" de CCOO a l'Institut Castellbisbal


L’Àmbit de cultura de CCOO i la Fundació Cipriano Garcia en col·laboració del Departament de Ciències Socials de l’Institut d’Educació Secundària Castellbisbal han organitzat una activitat didàctica molt ben valorada per alumnes i docents. S’ha instal·lat l’exposició ¨La maternitat d’Elna¨ i s’han realitzat una sèrie d’activitats educatives.

L’exposició ha estat instal·lada entre el 6 i el 26 d’abril en el vestíbul i l’han pogut visitar tots els alumnes, professors i algunes famílies malgrat les restriccions provocades per la pandèmia COVID19. Ara bé, les activitats s’han centrat en els grups del segon cicle d’ESO i batxillerat, sense que això hagi suposat cap variació dels seus horaris habituals.

Durant aquests dies amb les orientacions i materials cedits pel professor Carles Martínez de la Federació de Pensionistes i Jubilats, els docents del centre han realitzat activitats d’aprenentatge relacionades amb l’exposició i el currículum del curs. Els alumnes han pogut disposar d’un vídeo on el poeta Esteve Bosch de Jaureguizar, declama de manera molt emotiva els seus versos que il·lustren els peus de les fotografies de l’exposició. Aquesta activitat, malgrat haver de fer-se per pantalla, va obrir moltes reflexions sobre el tema dels exiliats, refugiats i la solidaritat.

Més enllà del que seria la part històrica del fet de l’exili i la tragèdia que van passar els refugiats espanyols republicans i refugiats jueus i d’altres ètnies o resistents a l’extrema dreta governant de l’alemanya nazi, l’objectiu central d’aquesta activitat és reconèixer la importància de la memòria històrica democràtica i de la solidaritat entre els pobles i les persones.

Aquestes activitats van acompanyades, si les circumstàncies ho permeten, amb una visita a la població d’Elna on hi ha un lloc de Memòria, just en la casa on va estar instal·lada La Maternitat d’Elna.

22 d'abril de 2021 L'exposició "La Maternitat d'Elna" de CCOO a l'Institut Bernat el Ferrer de Molins de Rei


L’Aula García-Nieto, espai de cultura i memòria de CCOO del Baix Llobregat, ha organitzat un seguit d’activitats a l’Institut d’Educació Secundària Bernat el Ferrer de Molins de Rei, amb col·laboració amb el Departament de Ciències Socials.

S’ha instal·lat l’exposició ¨La maternitat d’Elna¨ elaborada per la Fundació Cipriano Garcia de CCOO al vestíbul de l’IES i l’han pogut visitar l’alumnat i les familíes malgrat les restriccions provocades per la pandèmia COVID19.

Les activitats han estat centrades en els grups de 4t d’ESO, durant els dies 11 a 15 de novembre. Durant aquests dies el professor jubilat de CCOO, Carles Martínez, ha col·laborat amb els docents en activitats d’aprenentatge relacionades amb l’exposició i el currículum del curs. S’acompanya d’un vídeo on el poeta Esteve Bosch de Jaureguizar, declama de manera molt emotiva versos que il·lustren els peus de les fotografies de l’exposició.

L’activitat, malgrat haver de fer-se per pantalla, va obrir moltes reflexions sobre el tema dels exiliats, refugiats i la solidaritat. Van acompanyades, sempre que les circumstàncies ho permetessin d’una visita a la població d’Elna, on hi ha un lloc de Memòria just a la casa on va estar instal·lada La Maternitat d’Elna.

L’activitat didàctica ha estat molt ben valorada per l’alumnat i els docents. Més enllà del que seria la part històrica de l’exili i la tragèdia que van passar els refugiats espanyols republicans i refugiats jueus de l’alemanya nazi, l’objectiu central és reconèixer la importància de recuperar la memòria històrica democràtica, també entre les generacions més joves i difondre els valors de la solidaritat i la fraternitat entre els pobles i les persones.

18 de febrer de 2021 Presentació del número 20 de la revista Memòria Antifranquista del Baix Llobregat


La presentació de l'acte va anar a càrrec de Carme Romero, presidenta de AMHDBLL i va comptar amb les intervencions de Tina Merino, directora de la revista, Mirta Núñez Díaz-Balart, coordinadora del número, Sergio Gómez, regidor de l'Ajuntament de Cornellà i salutació de Josep Maria Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat.

Lectura de poemes amb la participació d'Esteve Bosch i cloenda musical amb Emiliano Valdeolivas.

Va conduir l'acte Mireia Navarro, directora de Ràdio Cornellà

L’acte es va fer simultàniament amb presència física amb tots els protocols sanitaris i amb retransmissió en directe pel canal youtube de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf


13 de febrer de 2020 Inauguració de l’exposició República. Valors republicans, valors de futur a la seu de la Federació Obrera a Molins de Rei


Organitzada per la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya i l’Aula de Formació Joan N.Garcia-Nieto de CCOO Baix Llobregat, i amb el suport de la Federació Obrera i l’Ajuntament de Molins de Rei és una mostra que vol difondre l’experiència republicana que va significar una fita de progrés social i ressaltar els valors republicans com a valors de futur.


Inauguració serà a càrrec de Josep Maria Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat i Xavi Paz, alcalde de Molins de Rei.


Seguidament, tindrà lloc una conferència de Paola Lo Cascio, professora de la Universitat de Barcelona, presentada per Carles Martínez Riba, Fundació Cipriano Garcia de CCOO Catalunya.


L’exposició és un recorregut de la història i dels valors de la llibertat, la igualtat i la fraternitat i també un espai dedicat a la II República, reconeixent les seves organitzacions polítiques i sindicals.


Segons els organitzadors l’espai expositiu és d’entrada lliure, romandrà oberta fins el 20 de febrer amb horari de dilluns a divendres de 17 h a 21 hores i pretén cridar a seguir lluitant pels dret socials i econòmics com a expressió d’avenç democràtic i d’igualtat.


Galeria de fotos

30 de gener de 2020 Presentació del llibre Estàvem cansats de viure bé d'Albert Soler

En la sala d'actes de CCOO de Cornellà, es va presentar el llibre "Estàvem cansats de viure bé" d'Albert Soler

Ens va acompanyar l'autor, Albert Soler

I van comptar a la presència de:

  • José Luis Atienza

  • Xavier Rius

  • Sara Jaurrieta

14 de desembre de 2019 Presentació del documental El Pilar. Resistència cinematogràfica. Filmmakers clandestins 1960-1978

Al Cinebaix (carrer Joan Batllori, 21 Sant Feliu de Llobregat) va tenir lloc la projecció del documental El Pilar (Resistència cinematogràfica / Filmmakers clandestins 1960-1978), produït per la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya.

Dirigida per Esther Cases, la pel·lícula dona a conèixer unes fonts audiovisuals que avui ja formen part del patrimoni històric col·lectiu i es vol retre homenatge al cinema de resistència política filmat. Amb el nom de “Fiestas del Pilar” a una etiqueta s’identificava una llauna conservada al laboratori de Fotofilm durant els anys 70. En realitat es tractava d’un títol fals per tal de protegir el que contenia: un film clandestí. No era l’única, sinó que n’hi havia moltes més. Gairebé 50 anys després, alguns dels seus autors expliquen les històries d’aquestes pel·lícules de contingut polític, que formen part de la col·lecció documental de CCOO de Catalunya, gràcies a la Fundació de l’Arxiu Històric de l’Institut del Cinema Català (ICC), que les ha preservat fins als nostres dies.

22 de novembre de 2019 CCOO organitza acte d'homenatge a Juan Requena


CCOO, Esplugues en Comú – Podem i l’Ajuntament d’Esplugues va organitza un acte d’homenatge a Juan Requena, sota el títol: “Un compromís militant per la igualtat i la solidaritat el divendres 22 de novembre a a la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues de Llobregat (c. Angel Guimerà, 106-108).

Juan Requena va morir el passat mes de febrer de 2019, va ser un destacat dirigent sindical a l’empresa Corberó d’Esplugues, regidor pel PSUC al primer Ajuntament democràtic de la ciutat, secretari general de CCOO de Pensionistes i Jubilats durant molts anys i va participar a diferents moviments i plataformes socials de la ciutat i la comarca del Baix Llobregat.

L’acte va ser conduit per Joana Solsona, secretària general del Sindicat Intercomarcal de Pensionistes i Jubilats de Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf, i va compta amb la intervenció de Pilar Diaz, alcaldessa d’Esplugues i amb :

· Lola Castro, regidora d’Esplugues en Comú Podem en l’Ajuntament d’Esplugues

· Josep Maria Romero, secretari general de CCOO Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf

· Javier Pacheco, secretari general de CCOO Catalunya

Durant l’acte es va projectar un vídeo de la figura de Juan Requena i se li va lliurar a la família un present com a reconeixement per la seva dedicació i el seu compromís amb la lluita sindical i dels treballadores i treballadores


Galeria de fotos

Novembre del 2019 Exposició de la Maternitat d'Elna a l'Institut Bernat el Ferrer i a l'Institut Lluís de Requesens de Molins de Rei

L’Àmbit de cultura de CCOO del Baix Llobregat amb col•laboració dels instituts d’Educació secundària de Molins de Rei, Bernat el ferrer i Lluís de Requesens han instal•lat l’exposició ¨La maternitat d’Elna ¨elaborada per la Fundació Cipriano Garcia de CCOO, i han realitzat una sèrie d’activitats educatives.

A l’Institut Bernat el ferrer l’exposició ha estat instal•lada en el vestíbul i l’han pogut visitar tots els alumnes i famílies. Ara bé, les activitats s’han centrat en els grups de Quart d’ESO, durant els dies 11 a 15 de novembre, sense que això impliqui cap variació del seus horaris habituals. Durant aquests dies el professor Carles Martínez de la Federació de Pensionistes i Jubilats ha col•laborat amb els seus excompanys docents realitzant activitats d’aprenentatge relacionades amb l’exposició i el currículum del curs. L’últim dia al centre aquests grups d’alumnes i professors van poder gaudir d’un recital del poeta Esteve Bosch de Jaureguizar, que il•lustrà amb els seus versos els peus de fotografia de l’exposició. En aquest acte final es va poder compartir entre els presents l’experiència.

A l’Institut Lluís de Requesens l’exposició també s’ha instal•lat al vestíbul entre el 18 i el 22 de novembre. Han estat varis grups d’ESO i Batxillerat que l’han treballat . Ha coordinat l’activitat la professora Laura Beltran, cap del Departament i han pogut disposar de materials didàctics i activitats d’aprenentatge vinculades al currículum, elaborades per la Fundació Cipriano Garcia.

Tant a un Institut com l’altre una de les activitats que organitzen periòdicament segons el curs escolar és la visita a la població d’Elna on hi ha un lloc de Memòria, just en la casa on va estar instal•lada La Maternitat d’Elna.


Tota la galeria de fotos

7 d'octubre de 2019 Jornada Mundial pel Treball Digne, a la seu del sindicat a Cornellà celebració de l'acte d'homenatge de CCOO i ICV a Joan N. García-Nieto, en el 25è aniversari de la seva desaparició

Més de 200 persones van omplir la sala d’actes de CCOO de Cornellà , en l’acte d’homenatge a l’honestedat del compromís de Joan N. García - Nieto en el 25è aniversari de la seva desaparició, organitzat pel seu sindicat amb ICV del Baix Llobregat.

L’acte va ser conduit pel psicòleg Jaume Funes i entre d’altres van intervenir Benigno Martínez, amic personal que va abordar la vigència del compromís de les comunitats cristianes de base amb polítiques de transformació social; la Candela López, co-coordinadora d’ICV Baix Llobregat que va destacar l’aportació del seu compromís polític i la vigència de la seva proposta per a la formació de ciutadania lliure, crítica i autònoma. La Genoveva Català, com a presidenta del Centre d’Estudis del Baix Llobregat va apuntar la referència comarcal de la seva figura i en Josep M. Romero, com a secretari general de CCOO del Baix Llobregat va voler advertir de les transformacions vertiginoses del món del treball i el seu impacte a la comarca.

La fila zero va comptar amb les reflexions de Daniel Jover, professional de llarga trajectòria en l'educació dels joves per a la incorporació social i laboral, de Teo Pavón que va parlar del vincle del jesuita amb la JOC. Javier Pacheco, secretari general CCOO de Catalunya va fer una reflexió sobre l’actual model sindical que contempla les diversitats d’un món del treball en canvi i Claudio Carmona va tancar l’acte, en nom de l’Ajuntament de Cornellà, recordant-lo com a mestre de sindicalistes i polítics i, sobretot com a veí proper implicat en la denúncia de les situacions que patien els seus veïns i veïnes, ja fossin joves o immigrants.

A l’acte es va presentar el documental “L’honestedat d’un compromís” produït per Nao Cinematogràfica que es podrà visualitzar al web: ccoo.cat/bllapag i va tenir moments de poesia social amb textos d’Esteve Bosch i la interpretació del poema “Yo te vi llegar” del propi García-Nieto.

Els organitzadors van voler destacar que no era una acte de nostàlgia si no un estímul per continuar fent polítiques d’esquerres actuals, rigoroses i arrelades a la realitat de les persones que més pateixen les desigualtats a partir de referències sòlides com ho va ser en Joan N. García-Nieto.

Galeria de fotos

24 de setembre de 2019 Inauguració de l'exposició "República. Valors republicans, valors de futur" a la seu de l'Aula de Cultura de l'Ateneu Santfeliuenc, a Sant Feliu de Llobregat

Organitzada per l’Ateneu Santfeliuenc i la Fundació Cipriano García de CCOO de Catalunya, en el marc de col·laboració de la Universitat Social Lliure Autogestionada de l’Ateneu (USLA) i CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf, és una mostra que vol difondre l’experiència republicana que va significar una fita de progrés social i ressaltar els valors republicans com a valors de futur.

L’exposició és un recorregut per la història i els valors de la llibertat, la igualtat i la fraternitat, i també un espai dedicat a la II República, a mode de reconeixement de les seves organitzacions polítiques i sindicals.

Segons els organitzadors l’espai expositiu d’entrada lliure, va romandra obert fins al 4 d’octubre i pretenia cridar a seguir lluitant pels dret socials i econòmics com a expressió d’avenç democràtic i d’igualtat.

Com a activitat paral·lela una conferència amb José Manuel Rua, professor d'història de la UB i comissari de l'exposició.

15 de maig de 2019 Espai de reflexió i debat "El dret de vaga en risc. Un dret fonamental a preservar"

Dintre del Maig de la Cultura i el Treball 2019 que va organitzar CCOO al voltant del Primer de Maig, CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf i l’Aula de Formació Joan N. García Nieto va tenir lloc 15 de maig, l’espai de reflexió i debat “El dret de vaga en risc. Un dret fonamental a preservar”.

Van intervenir Jonathan Gallego, director professional del Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO Catalunya; Paula Pejenaute, advocada i coordinadora del Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO Catalunya, i Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya, i ho va moderar Álvaro Muñoz, secretari general de CCOO d’Indústria del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf.

8 de maig de 2019 Acte commemoratiu "100 anys de la vaga de la Canadenca"

Es va organitzar el nostre acte central a través de l’Aula de Formació Joan García-Nieto. Vam commemorar dues fites històriques per al sindicalisme i la lluita pels drets laborals: la creació fa 100 anys de l’Organització Internacional del Treball (OIT) i que el 3 d’abril es va complir el centenari del decret que fixava la jornada laboral de vuit hores a l’Estat espanyol, com a conseqüència de la vaga de La Canadenca, emblema del sindicalisme català de la CNT amb la figura destacada de Salvador Seguí, el Noi del Sucre.

Desenvolupament de l’acte:

- 17 hores: lliurament d’una insignia de plata de CCOO a l’afiliació amb més de 25 anys de compromís amb els valors del sindicalisme de classe, la solidaritat, la justícia i la igualtat social.

- 18 hores: inici de l’acte, presentat per Saida Ehliluch, secretària de Socioeconomia i Aliances Socials de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf, i Joana Solsona, secretaria general del Sindicat Intercomarcal de Pensionistes i Jubilats de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf. Van intervenir-hi Soledad Bengoechea, historiadora i doctora en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Jordi Agustí, president de l’Associació Catalana de Juristes Demòcrates i magistrat emèrit del Tribunal Suprem.

A la segona part de l’acte vam fer el nostre reconeixement anual a les persones amb més de 25 anys d’afiliació. Estrenàvem el nou obsequi institucional, fruit del concurs que va guanyar un jove estudiant de batxillerat igualadí, que van ser lliurats pels secretaris i secretàries generals dels sindicats intercomarcals a:

• M. ISABEL NOGUÉ FELIP, en nom del Sindicat Intercomarcal de Pensionistes i Jubilats

• TERESA CALDERON ROMERO, en nom del Sindicat Intercomarcal de Sanitat

• JUAN PEDRO ARCOS ESCRIBANO, en nom del Sindicat Intercomarcal d’Educació

• LUIS PÉREZ VILLA, en nom del Sindicat Intercomarcal de Construcció i Serveis

• JORDI AMORÓS, en nom del Sindicat Intercomarcal de Serveis

• SECCIÓ SINDICAL CCOO AJUNTAMENT D’IGUALADA representada per JOSÉ GONZÁLEZ MÁRQUEZ I MANUEL MONTES ENCINA, en nom del Sindicat Intercomarcal de Serveis a la Ciutadania

• SECCIÓ SINDICAL DE CCOO A ALMIRALL representada per ANTONIA MIÑANA, en nom del Sindicat Intercomarcal d'Indústria

- 19 hores: Josep Maria Romero, secretari general de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf va fer la cloenda de l’acte amb una intervenció en la qual va destacar la necessitat de preservar i enfortir l’eina sindical per aconseguir drets en un context d’incerteses.

Posteriorment vam comptar amb la participació de la Coral “Roig Encès”, formada per sindicalistes i persones històricament vinculades a CCOO que van interpretar Pan y Rosas i Canto a la Libertad

També, com cada any, vam fer l’ofrena anual al monòlit que la ciutat de Cornellà va posar per reconèixer la lluita del moviment obrer en la conquesta de les llibertats socials i democràtiques de la ciutat i de la comarca.

Volem destacar que en aquest acte central es va inaugurar la reforma feta a la sala d’actes, que ha significat una millora de la seva sonorització, recursos audiovisuals, capacitat funcional i estètica amb la posada de diferents vinils amb frases i conceptes que expressen què som, què ens mou, els nostres valors i principis sindicals.

Totes les imatges de l'acte

1 d'abril de 2019 Presentació del llibre "Tres dies a la presó" de Jordi Cuixart i Gemma Nierga

A la seu de CCOO del Baix Llobregat-Alt Penedès-Anoia-Garraf a Cornellà va acullir la presentació del llibre “Tres dies a la presó”, de Jordi Cuixart i Gemma Nierga.


L'acte es va estructurar en forma de conversa entre la periodista Gemma Nierga i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri. També hi va assistir Javier Pacheco, secretari general de CCOO de Catalunya

13 de setembre 2018 Tertúlia-Diáleg: Transformació dels barris i evolució de de la classe treballadora

Va tenir lloc a la sala d'actes de CCOO Cornellà i van participar:

  • Marc Andreu, periodista i escriptor, autor de "Les ciutats invisibles. Viatge a la Catalunya metropolitana

  • Àngel Merino, autor del llibre "Construyendo dignidad, del barrio a la ciudad

  • Pura Velarde, presidenta Federació d'Associacions de Veïns de Cornellà i vicepresidenta del Baix Llobregat

13 de setembre de 2018 Presentació del llibre: Tati Allende. La hija revolucionaria del presidente chileno

A la setmana cultural de CCOO Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf organitzat al setembre de 2018, van voler refermar la ideia que els problemes de la gent treballadora són la nostra primera preocupació, que apostem per ser un vehicle de diàleg en la resolució del conflicte polític existent a Catalunya i que tenim molt present la nostra visió internacionalista.

Presentació del llibre, amb la seva autora Margarita Espuña

26 de maig de 2018 Reivindicar la memòria d'Atocha i la contribució dels despatxos laboralistes al Baix Llobregat

CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf organitza un acte molt emotiu, va tenir lloc a CCOO de Cornellà un acte en record del 40è aniversari dels fets d’Atocha, i també un homenatge als despatxos laboralistes que van fer una important tasca impagable al moviment obrer i veïnal del Baix Llobregat.

Amb un públic entregat que omplia la sala d’actes, hi va haver la presència del president de la Fundación Abogados de Atocha i únic supervivent de la massacre, l’Alejandro Ruiz-Huerta. Amb el seu testimoni va reivindicar els valors de la llibertat, igualtat, justícia, solidaritat i pau que acompanyaven la lluita d’aquells joves assassinats. Una intervenció fortament emotiva que va palesar que la democràcia es construeix amb lluita i compromisos personals i col•lectius anònims. La necessitat de mantenir el record d’aquests fets per saber d’on venim per saber, així, cap on hem d’anar.

També vam fer un reconeixement als professionals que conformaven els despatxos laboralistes, destacant la seva important contribució a la conquesta de drets i llibertats i en la consolidació del sindicalisme organitzat a la comarca. A tot un grup de dones i homes, personalitzats en Rafael Senra i Montserrat Avilés que des dels criteris de la igualtat, fraternitat i la transformació social van combatre les desigualtats, les arbitrarietats i la repressió de la dictadura, aconseguint sentències favorables i guanyant espais a la llibertat i a l’esperança. Aquest patrimoni històric acumulat de primer ordre continua present i ben viu en el treball que fan quotidianament al nostre Gabinet Tècnic Jurídic de CCOO.

Mantenir viva la memòria i reivindicar-la per afinar l’eina. Unes CCOO a l’ofensiva davant la injustícia, la mercantilització creixent, la manca de drets per democratitzar l’espai on es realitza el treball i disputar la democràcia política i econòmica.

Siguem fidels i molt conscients del llegat d’Atocha i reconeixem-nos en el fil roig de la nostra història: “Porque fueron somos; porque somos seremos”.


àlbum de fotos de l'acte

Vídeo amb imatges de l'acte

21 d'abril de 2018 Excursió als espais de la Batalla de l'Ebre - La Fatarella

Per commenorar el 87è aniversari de la proclamació de la República Excursió als espais de la Batalla de l'Ebre.

Convocada per la Federació de Pensionistes i jubilats de CCOO i l'Aula de formació Joan Garcia Nieto de CCOO Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia- Garraf I amb la col.laboració de l'Associació per a la memòria històrica i democràtica del Baix LlobreGat i CCOO de l'Ebre

19 de març de 2018 Congrés de Cultura Catalana: el paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals


El 21 de desembre del 1975 es va fer la presentació dels treballs preparatoris del Congrés de Cultura Catalana al Parc de les Aigües de Cornellà de Llobregat. Per fer memòria i dotar de significat històric aquest fet, la Fundació Cipriano García - CCOO de Catalunya ha organitzat la conferència - debat:

El Congrés de Cultura Catalana: el paper de la classe treballadora en la lluita per les llibertats nacionals

A càrrec d’Ignasi Riera, escriptor i periodista

Presenta: Conxita Sánchez, presidenta del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat

Clausura: Josep M. Romero, secretari general de CCOO del Baix Llobregat - Alt Penedès - Anoia - Garraf

A l’Àgora del Museu de les Aigües, ctra. de Sant Boi, 4-6, Cornellà de Llobregat.


Album de fotografies i video de l'acte

Intervenció d'Ignasi Riera

Intervenció Josep M. Romero

Va col·laborar el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, amb el suport del Memorial democràtic.