Activiteiten + foto's

MOS- Milieuzorg op school

Vergroening Speelplaats

Vorige week maandag 9 januari hielden we de officiële inhuldiging van de speelplaats beneden. Drie jaar geleden zijn we gestart met de 'werkgroep speelplaats'. Het was een lange weg en eindelijk zijn we zover. Dankzij de medewerking van onze educatieve begeleider Karel Coenen van MOS -Vlaanderen (Milieu Op School) dienden wij een subsidiedossier in. Met de ontvangen subsidies en de bijdragen van onze ouders van het schoolfeest, koekjesverkoop, wenskaartenactie ... kunnen wij de vergroening van de speelplaats verder realiseren. Kijk hier voor foto's en filmpjes van de boomplanting

Adventstijd

In deze adventstijd werken we in onze basisschool rond het thema ‘Dragen en gedragen worden ‘ Op 6 december startte onze solidariteitsactie ten voordele van kansarme gezinnen in Genk samen met Sint Vincentius. Alle kinderen op school haalden heel wat houdbare voedingsmiddelen en verzorgingsproducten op.

Witte lintjes kerst

Met Kerstmis gaat de oorlog in Oekraïne de 11de maand in. Ook op andere plaatsen in de wereld is er oorlog. Oorlog brengt veel leed en verdriet. Ook alle kinderen en leerkrachten van onze school willen graag VREDE voor alle kinderen en grote mensen op onze aarde. Daarom willen we dit aan iedereen laten weten. We willen in deze advent en kerstperiode onze kerstboodschap delen met elkaar en aan de wereld. Daarom hangen we witte lintjes in onze kerstbomen op school.

Vredeslicht

Elk jaar steekt een kind in Bethlehem het vredeslichtje aan. Dit doet ze nu al 5 jaar.

Een vliegtuig brengt het lichtje naar Oostenrijk (Linz) van daaruit wordt het verspreid in heel Europa. Het vredeslichtje komt ook elk jaar naar België en donderdagavond kwam het lichtje aan op onze school.

Dat ene kleine vlammetje zorgt vlak voor Kerstmis voor een oceaan van licht in de hele wereld. Net zoals een vuurtoren ons de weg wijst zo wijst dit lichtje ons.

Enkele kinderen brachten de kaarsjes naar elke klas en lazen het vredesgedicht voor.


Het vredeslichtje wil mensen verbinden met elkaar.

Wie je ook bent, waar je ook woont...je hoort erbij.

Ben je oud of ben je jong...

Ben je groot of ben je klein...

Ben je een jongen of een meisje...

Woon je hier of woon je daar...

Geloof in je God of in Allah...

Wie je ook bent, waar je ook woont...je hoort erbij!

In deze donkere dagen voor Kerstmis is dit lichtje een teken van hoop, vrede, verdraagzaamheid en verbondenheid.


Hoog bezoek vandaag op school!

Sint en pieten kwamen vandaag een kijkje nemen in onze schoolbibliotheek. Hij had op voorhand al gezien dat wij eigenlijk geen boekjes van de Sint in onze rekjes hebben staan. Dat stemde de Sint wel zeer droevig. Daarom hadden de pieten een oproep gedaan aan onze kinderen om zelf een boek te maken voor de Sint. Alle klassen hebben hun uiterste best gedaan en kwamen aandraven met tekeningen en verhalen . De Sint was hier heel blij mee en heeft als beloning nog een groot pakket sinterklaasboeken achtergelaten. Dat belooft heel wat leespret voor de komende dagen!

Wisten jullie het trouwens al....

Er zijn dit jaar weer geen stoute kinderen.

Hier vinden jullie enkele sfeerbeelden

Heidekruisje : Vorige week dinsdag 13 september 2022 was er de herdenking aan het Heidekruis monument. Hier vinden jullie enkele sfeerbeelden

Onze leerlingen vertrokken 14 februari op zeeklassen naar Blankenberge. Hier vinden jullie enkel sfeerbeelden.

Fietsexamen - Powerpoint ROUTE WEST (1).pdf

In het eerste trimester zullen de leerlingen van het zesde leerjaar hun fietsexamen afleggen. In deze powerpoint lezen jullie meer over het parcours en het examen.

Op 28 september liepen al onze lager school kinderen voor geld op te halen voor het tehuis "Ter Heide". We hebben een bedrag van €3995 opgehaald!

Voor meer foto's klik HIER!

Op maandag 30 november 2020 bracht de Sint een bezoek aan onze school.

Voor foto's klik hier