Servicii

Terapie de familie

Terapia de familie poate include toți membrii familiei sau doar cei capabili sau dispuși să participe. Sesiunile de terapie de familie pot ajuta la deprinderea unor abilități care să ajute la consolidarea legăturilor familiale și la depășirea momentelor stresante.
Terapia de familie poate ajuta la îmbunătățirea relațiilor problematice cu partenerul, copiii sau alți membri ai familiei. Se pot aborda probleme specifice, cum ar fi problemele maritale sau financiare, conflicte dintre părinți și copii sau impactul abuzului de substanțe sau al unei boli asupra întregii familii.
Terapia de familie poate fi însoțită de alte tipuri de tratament, mai ales dacă unul dintre membrii familiei suferă de o boală sau o dependență care necesită și terapie suplimentară sau tratament de reabilitare.

terapie de cuplu

Terapia de cuplu ajută cei doi parteneri să recunoască și să rezolve conflictele și astfel să-și îmbunătățească relația. Consilierea maritală vă poate ajuta să luați o decizie bine gândită cu privire la reconstruirea și consolidarea relației sau, dacă e cazul, la plecarea pe drumuri separate.
Terapia de cuplu include de obicei ambii parteneri, dar uneori un partener alege să lucreze singur cu terapeutul. Consilierea premaritală poate ajuta cuplurile să se cunoască mai profund și să ajusteze diferențele dintre ei, chiar înainte de căsătorie.
Unele cupluri caută terapie pentru a-și consolida relația și pentru a se înțelege mai bine unul pe altul, iar altele caută ajutor pentru a îmbunătăți o relație problematică, care poate include:
  • probleme de comunicare
  • dificultăți sexuale
  • conflictele legate de creșterea copiilor
  • familii mixte
  • abuz de substante
  • infidelitate

terapie individuală

În terapia individuală procesul terapeutic are loc între terapeut și client în sesiuni private.
Terapia individuală poate fi pe termen scurt (concentrându-se pe problemele acute) sau pe termen lung (aprofundând probleme mai complexe).
Unele persoane ezită să se meargă la terapie din cauza stigmatizării. Cu toate acestea, terapia individuală este eficientă pentru multe tipuri de tulburări emoționale și de comportament. De asemenea poate ajuta și persoanele care se confruntă cu situații dificile de viață sau care ar dori să dezvolte obiceiuri personale mai sănătoase și funcționale.
  • tulburări afective și anxioase (depresie, anxietate, atacuri de panică, etc)
  • evenimente traumatice, cum ar fi decesul unei persoane dragi sau divorțul
  • abuz
  • probleme la locul de muncă
  • autocunoaștere și dezvoltare personală
  • relații familiale sau personale tensionate

Terapie asistată de animale

În ultimele decenii, un număr crescut de cercetări indică beneficiile sociale, psihologice și fiziologice ale terapiei asistate de animale în domeniul sănătății și educației.
Deși eficacitatea AAT este încă incertă din cauza lipsei de claritate cu privire la gradul în care animalul în sine contribuie la procesul de recuperare, există o conștientizare din ce în ce mai mare că AAT poate fi eficientă în tratarea Tulburării de deficit de atenție și hiperactivitate (ADHD), Tulburărilor din spectrul autist (ASD), Tulburării de stres posttraumatic (PTSD), depresie și demență.
Câinii se pot integra cu ușurință într-o multitudine de medii, sunt deosebit de sensibili la oameni și sunt foarte inteligenți. Din aceste motive, câinele este cel mai frecvent animal utilizat în AAI. Animalele pentru suport emoțional (ASE) oferă doar un ajutor psihologic și nu necesită o pregătire specializată. Animalele de terapie oferă adesea sprijin suplimentar prin sprijinirea psihologului în procesul terapeutic.

Terapie online

Terapia online poate fi o alternativă utilă și ușor accesibilă pentru persoanele din zonele rurale sau îndepărtate și pentru persoanele care nu se pot deplasa din diverse motive.
Nu este nevoie să aveți un diagnostic clinic pentru a beneficia de discuția cu un profesionist, iar terapia online poate fi un mod de a începe să vă îngrijiți de sănătatea dv emoțională.
Totuși, terapia online nu vine fără unele riscuri sau dezavantaje față de terapia tradițională.
Confidențialitatea este la fel de importantă în terapia online ca și în forma tradițională, dar terapia online adaugă un grad de complexitate.
Deoarece în terapia online psihologul este departe de client, este dificil pentru acesta să răspundă rapid și eficient în situații criză. Dacă un client se confruntă cu gânduri suicidare sau a suferit o tragedie personală, poate fi dificil sau chiar imposibil ca terapeutul să ofere asistență directă.Situațiile în care terapia online poate fi utilă sunt limitate, și nu este recomandată în situații mai complexe.


Sănătate mintală

  • Tulburări de anxietate, cum ar fi fobiile, tulburarea de panică sau tulburarea de stres post-traumatic (PTSD)
  • Tulburări ale dispoziției, cum ar fi depresia sau tulburarea bipolară
  • Dependențe, cum ar fi alcoolismul, dependența de droguri sau jocurile de noroc compulsive
  • Tulburări de alimentație, cum ar fi anorexia sau bulimia
  • Tulburări de personalitate, cum ar fi tulburarea de personalitate borderline sau tulburarea de personalitate evitantă
  • Schizofrenie sau alte tulburări care determină detașarea de realitate (tulburări psihotice)