Benvinguts i benvingudes al lloc web de Servei Comunitari de La Selva II, que té la voluntat d’oferir un espai de consulta i d’informació sobre la formació que es du a terme des del Centre de Recursos amb tots els seus documents, recursos i altres enllaços d'interès. També té l'objectiu de donar a conèixer els projectes de Servei Comunitari que es porten a terme a la nostra zona.


Què és el Servei Comunitari?
El Servei Comunitari és una acció educativa per desenvolupar la competència social i ciutadana destinada a l'alumnat de 3r i 4t d'ESOTé com a finalitat, garantir que els estudiants, al llarg de la seva trajectòria escolar, experimentin i protagonitzin accions de compromís cívic, aprenguin en l’exercici actiu de la ciutadania, i posin en joc els seus coneixements i capacitats al servei de la comunitat.

Fer un servei a la comunitat és una forma d'aprendre MOLT EFICAÇ perquè els alumnes troben SENTIT a allò que estudien, quan apliquen els seus coneixements.
La Finalitat de l'educació consisteix a formar ciutadans capaços de transformar el món!!!


APRENENTATGE SERVEI I SERVEI COMUNITARI AL TWITTER

Els estudiants de tres instituts de Blanes pinten murals

19 de juny 2017, 2:20 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 19 de juny 2017, 2:25 ]

Els diaris es fan ressò dels projectes dels instituts de Blanes que pinten murals per tal de contrarestar les pintades vandàliques. 
Dos dels centres (INS Sa Palomera i INS Serrallarga) ho han dut a terme com a projecte de Servei Comunitari.                                                       
                                                                        
L'article del diari el podeu consultar en aquest enllaç

JORNADA DE SERVEI COMUNITARI. 5 de juliol

13 de juny 2017, 4:06 publicada per SE CRP de la Selva II

Data: 5 de juliol de 2017
Lloc: Institut Milà i Fontanals, Plaça de Josep Mª Folch i Torres de Barcelona

Aquesta jornada pretén ser un espai per donar a conèixer el servei comunitari i posar en valor el procés d’implementació que s’està realitzant en els centres, amb la col·laboració d’entitats i altres administracions.

OBJECTIUS DE LA JORNADA
 • Promoure la reflexió sobre el servei comunitari com a eina per desenvolupar la competència social i ciutadana.
 • Conèixer la situació actual del procés d’implementació del servei comunitari.
 • Analitzar les valoracions dels centres i entitats sobre el servei comunitari.
 • Difondre experiències.
 • Aprofundir en els aspectes organitzatius i metodològics del Servei Comunitari
DESTINATARIS:
       Professorat, referents territorials de Servei comunitari, Serveis Educatius, entitats i representants de l’Administració local. 


Premis Aprenentatge-Servei 2017

18 de maig 2017, 4:29 publicada per SE CRP de la Selva II

La Fundació Educo, el grup editorial Edebé i la Red Espanyola de Aprendizaje-Servicio convoquen els Premis Aprenentatge-Servei 2017, dirigits a entitats socials i centres educatius d'Infantil-Primària, ESO-Batxillerat i Formació Professional.
 • Inscripcions a partir del maig i fins al 30 de setembre.
 • L'acte de lliurament dels premis es realitzarà a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona) l'1 de desembre de 2017; estarà organitzat per l'Ajuntament d'aquesta ciutat i es compta amb la conferència inaugural de Federico Mayor Zaragoza.
 • Més premis per temes (salut, medi ambient, solidaritat, cooperació al desenvolupament, foment de la lectura, equitat de gènere...) recolzats per diferents empreses i entitats.
 • Cada centre educatiu o entitat social pot presentar tots els projectes que desitgi.

Martí Boneta, tècnic responsable del Servei Comunitari al Departament d'Ensenyament, fa una xerrada sobre el Servei Comunitari

28 de febr. 2017, 4:38 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 28 de febr. 2017, 4:49 ]

El passat 22 de febrer va començar la formació del Servei Comunitari per als centres de la zona de la Selva II. La primera sessió va anar a càrrec del Sr. Martí Boneta, tècnic responsable del Servei Comunitari del Departament d'Ensenyament.

La sessió va ser oberta a tots els centres de secundària de la zona, direccions i professorat que creguessin oportú. Un dels motius de la primera sessió era motivar els assistents i els centres, tant els que ja han iniciat projectes de Servei Comunitari com els que encara no han començat. En Martí Boneta va fer una xerrada orientada sobretot a l'ideari pedagògic del Servei Comunitari. La sessió va ser molt positiva i motivadora per a tothom.

El Servei Comunitari és una acció educativa per desenvolupar la competència social i ciutadana destinada a l'alumnat de 3r i 4t d'ESO.  Fer un servei a la comunitat és una forma d'aprendre molt eficaç perquè els alumnes troben sentit a allò que estudien, quan apliquen els seus coneixements. La finalitat de l'educació consisteix a formar ciutadans capaços de transformar el món i el Servei Comunitari n'és una bona eina.

Aquest any la formació va destinada a dos centres: IE Lloret de Mar i SES Maçanet de la Selva.

Aquest és el power que en Martí Boneta va utilitzar per a la seva exposició.
https://photos.google.com/album/AF1QipPTMwRi6sLyWpz49LKj3Agv72IqkLSXih_9jSbi

Cliqueu damunt la imatge per veure-les totes.

6a Jornada d’Intercanvi d’Experiències d’Aprenentatge Servei

7 de febr. 2017, 4:52 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 9 de febr. 2017, 4:14 ]

El Centre Promotor d’Aprenentatge Servei convoca, des de la seva creació i de forma biennal, un espai de trobada, reflexió i diàleg entre persones que, bé com a professionals i com a voluntàries, estan interessades i treballen en projectes d’aprenentatge servei.

Divendres, 20 de gener de 16.00 a 20.30 h 


 

Lloc: Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (C. Montalegre 5)
Inscripció (gratuïta): emplenar formulari
Places limitades.

Objectius concrets de la Jornada: 
 • Generar idees i estratègies d’impuls de l’aprenentatge servei tant des de l’administració com des de centres educatius i entitats. 
 • Promoure la reflexió i el debat entre els centres educatius i entitats que apliquen aquesta metodologia de treball educatiu.
 • Donar a conèixer bones pràctiques que s’estan desenvolupant tot donant idees per la seva millora.
 • Aportar elements de reflexió teòrica i metodològica per millorar la implementació de l’aprenentatge servei en el nostre context educatiu i comunitari.
 • Generar relacions i col·laboracions entre persones i institucions que creuen en l’aprenentatge servei com una forma concreta i eficient de treball per la participació democràtica i l’educació en valors. 
Més informació i programa

El Col·legi Santa Maria de Blanes ha obtingut per segona vegada una de les beques de la Fundació Bofill per a projectes d’Aprenentatge Servei.

7 de febr. 2017, 4:50 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 7 de febr. 2017, 6:57 ]

El Col·legi Santa Maria de Blanes ha aconseguit per segona vegada una de les beques de la Fundació Bofill.

El projecte becat porta per nom Siguem ECO-ÈTICS i sorgeix amb la finalitat de fer comprendre a l'alumnat de secundària que existeix una banca alternativa. Per fer-ho possible, els alumnes de l’assignatura optativa d’Economia de 4t d’ESO hauran de descobrir què són les finances ètiques i compartir els avantatges de ser un usuari de la banca ètica amb els seus companys, professorat, famílies i estudiants de la Universitat de Girona.

El projecte sorgeix de la necessitat de fer obrir els ulls als alumnes, i al mateix temps a la ciutadania més propera, a un dels principals motors de canvi envers l’economia: nosaltres mateixos. Donar a conèixer que existeixen diferents alternatives financeres i que els usuaris tenim molt a dir i decidir sobre el nostre model econòmic és un dels reptes actuals de les aules del Col·legi Santa Maria. La gran majoria de l’alumnat considera que l’única alternativa financera existent són els bancs tradicionals. Aquesta necessitat fa que l'escola es marqui l’objectiu d’ampliar aquesta simple visió i fer persones de futur, obertes, dialogants i ciutadanes del món.

Principalment, aquest projecte compta amb la col·laboració de la Universitat de Girona. Concretament, del Departament de Geografia de la Facultat de Lletres. La realització del projecte permetrà crear un espai d’aprenentatge i d’intercanvi, a partir d’un taller a la UdG, entre universitaris i alumnes de l’escola. Altres agents que participen en el projecte són: els companys dels alumnes del centre, el claustre de professors, les famílies i els blanencs i blanenques i empreses adherides.

Previ al servei, els alumnes hauran de fer un treball detallat i d’investigació sobre finances ètiquesPer realitzar aquest aprenentatge, les activitats s’han programat a partir de les intel·ligències múltiples que exposà el Dr. Howard Gardner i el plantejament d’una pregunta a resoldre, a manera d’ABP.Una vegada formats, els alumnes creen en grups una empresa ètica, amb tots els requisits legals. Han d’aconseguir finançament per a un producte que, després, han de comercialitzar i invertir els beneficis en una ONG. A diferència d’altres projectes, en aquest cas no es tracta d’una simulació sinó d’un procés real. Es compta per això amb l’assessorament legal i el recolzament d’Oikocrèdit.

La beca atorgada per la Fundació Bofill permetrà portar a terme el taller a la UdG, ja que subvenciona els desplaçaments dels alumnes. El compromís social que hi ha al darrere, la col·laboració amb entitats universitàries i ONGs i la tasca que comporta també fora de l’aula fan d’aquest projecte un dels Serveis a la Comunitat que es du a terme al Col·legi Sant Maria. Val a dir que és la segona ocasió en què la Fundació Bofill atorga una beca d’Aprenentatge Servei a l'escola; en l’anterior ocasió per un projecte de coneixement, cura i difusió del patrimoni natural del delta de la Tordera.

Institut S'Agulla: primer mural per promoure espais lliures de pintades a Blanes

7 de febr. 2017, 4:42 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 9 de febr. 2017, 4:57 ]

Els tres instituts públics de Blanes han sumat esforços per dur a terme un projecte per combatre la problemàtica de les pintades i guixades que sovint embruten les parets d’edificis públics i privats. Aquest projecte està impulsat per les àrees d’Urbanisme i Ensenyament de l'Ajuntament de Blanes. 

L’objectiu és conscienciar i sensibilitzar els joves sobre la necessitat de respectar les façanes. Se'ls ha proposat pintar un mural en un espai públic. D'aquesta manera s'ajuda a embellir diversos indrets situats arreu de Blanes. 

Els alumnes de l’Institut S’Agulla han escollit un local de l’Associació de Veïns de La Pedrera; l’Institut Serrallarga embellirà les parets de la pujada de l’escala lateral que porta fins la Plaça de l’Església (barri de Sa Carbonera); i l’Institut Sa Palomera ha escollit la paret d’un edifici de l’entrada del centre educatiu (barri de Mas Moixa). 

Durant la primera quinzena de desembre han finalitzat els treballs del primer mural de l’Institut S’Agulla. Cap al mes de febrer es té previst l'actuació de l'Institut Sa Palomera, i l'Institut Serrallarga l'iniciarà al maig com a projecte interdisciplinari. 

Els alumnes de l'Institut S'Agulla han estat dirigits i ajudats pel seu professor de Visual i Plàstica, Joan Colomer, i també puntualment per la integradora social del centre, Eva Planas. 

El mural ha reproduït un dels indrets més emblemàtics i bells del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes: el Temple de Linné. L'Institut S'Agulla ha tractat aquest projecte com un Servei a la Comunitat, ja que considera l'elaboració del mural com una acció plàstica amb un fort component de compromís cívic. Els alumnes han posat en joc els seus coneixements perquè els gaudeixin tota la ciutadania. Aquest projecte ha fet créixer la seva autoestima i la seva implicació com a ciutadans en la societatEnllaços a les notícies publicades a diversos mitjans: 
https://photos.google.com/share/AF1QipM1jGWR-gjRoerysumazLa5C_QVm44ZOBRwSut0f1DSOomei7cFEQDTkkf0ZIxUEQ?key=SGJIZnBDanF0cG5RQkE2OTBLTjN4RTJMNG92QTN3
Cliqueu damunt la fotografia per veure'n més.

Jornada sobre avaluació de l'Aprenentatge-Servei

18 de nov. 2015, 1:09 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 18 de nov. 2015, 1:09 ]

El proper 2 de desembre de 2015, de 18 a 20 h., tindrà lloc a la Sala d'actes de l'Arts Santa Mònica (Barcelona) la Jornada "Però... això com s’avalua? Repensant l’avaluació de l’aprenentatge servei: oportunitats i eines per la millora"

Alumnes de primària aprenen a partir del material elaborat pels alumnes d'ESO

11 de nov. 2015, 4:16 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 11 de nov. 2015, 4:27 ]


El passat 4 de novembre de 2015 els alumnes de primària del Col·legi Santa Maria de Blanes van visitar el panell informatiu situat al Delta de La Tordera que els alumnes de secundària del mateix centre van confeccionar en el projecte d'Aprenentatge-Servei el curs 2013-2014. Enguany, els alumnes de secundària donen continuïtat a la feina feta amb la construcció de noves caixes niu i condicionament de la zona.

Formació 2015-2016

11 de nov. 2015, 3:52 publicada per SE CRP de la Selva II   [ actualitzat el 11 de nov. 2015, 5:04 ]


Ja hem iniciat la formació de Servei Comunitari per aquest curs 2015-2016. Els centres participants són l'Institut Rocagrossa i l'Institut Ramon Coll i Rodés de Lloret de Mar.

1-10 of 11