Oudercomité

NIEUWS

www.facebook.com/oudercomiteschapenstraat

Volg ons op facebook : www.facebook.com/oudercomiteschapenstraat

We zijn steeds op zoek naar enthousiaste ouders die willen meehelpen in het oudercomité of aan de activiteiten; mail naar oudercomite@saso.be voor meer informatie.

Wie zijn wij?

Het oudercomité is een groep van enthousiaste ouders die nauwer betrokken willen zijn bij de schoolwerking en de samenwerking tussen ouders en school trachten verder uit te bouwen ten voordele van alle kinderen.

Het leiden van alle leerlingen tussen 2.5 jaar en 12 jaar is een hele klus en brengt dan ook de nodige zorgen, vragen en problemen met zich mee. De directie en het schoolteam zorgen er voor dat alles in goede banen loopt maar als oudercomité kan men hier alvast een handje toesteken. Het oudercomité zorgt voor een bepaalde verbondenheid tussen school en ouders. Onze taken kunnen we indelen in enkele punten.

Ondersteunen

Als oudercomité willen we de kosten drukken voor de ouders en de school.

We proberen dan ook financieel bij te dragen bij de organisatie van activiteiten of evenementen zoals het schoolfeest, boekenbeurs, vervoer naar activiteiten...

Door het organiseren van eigen evenementen (bijv. ontbijt aan huis) sparen we een centje die we dan in overleg met de school kunnen spenderen aan zaken die alle kinderen ten goede komen, zoals het aankopen van boeken, speeltuig, ...

Ontmoeten

Het oudercomité organiseert vaak activiteiten waar men ook de andere ouders kan leren kennen, zoals een eetactivieti, kinderdisco,...

Maar ook het schoolteam kan men tijdens zo’n activiteiten op een andere manier leren kennen.

Informeren

Tijdens het schooljaar organiseert het oudercomité infomomenten of vergaderingen waarbij iedereen welkom is. Hierin worden reeds georganiseerde evenementen kritisch besproken alsook nieuwe activiteiten georganiseerd. Ook Facebook wordt vaak als informatiekanaal ingeschakeld. www.facebook.com/oudercomiteschapenstraat

Helpende handen

Om het organiseren van al deze activiteiten tot een goed einde te brengen zijn we dan ook voortdurend op zoek naar ouders die actief willen meehelpen.

Dit kan door lid te worden van het oudercomité of van de ouderwerkgroep. Deze groep bestaat uit mensen die liever niet deelnemen aan vergaderingen van het oudercomité maar zich toch willen inzetten om net dat extraatje voor school te kunnen doen.

Voel je je geroepen om in een gemoedelijke sfeer mee te werken, neem dan contact op met één van onderstaande personen of je kan ook een mailtje sturen naar oudercomite@saso.be.

Samenstelling

- Karen Bours : voorzitster

- Mitch Verleye : secretaris

- Lore Huybrechts : penningmeester + materiaalverantwoordelijke

- Andy Deceuninck: Social media verantwoordelijke

- Olivier Boedt : medewerker

- Isabel Cuypers: medewerkster

- Sandra Vanderbeke: medewerkster

- Kristl Gerris: medewerkster

- Amina: medewerkster

- Jolien Heylen: medewerkster

- Sylvie Prevot: medewerkster

- Stefaan Deprez: medewerker

- Goedele Vanneste: medewerkster

- Sofie Huybrechts : medewerkster