Vrije Basisschool Sint-Andreas Stene

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN

U kunt vanaf nu digitaal inschrijven voor schooljaar 2020-2021 via de volgende link:

Inschrijven voor de opvang en studie

OKTOBER: klik hier om u in te schrijven voor opvang en/of studie!

SEPTEMBER: klik hier om u in te schrijven voor opvang en/of studie!


Voor de start van de schooldag voorziet de school opvang voor onze kleuters en leerlingen. Nadien worden de kinderen naar de klas gebracht of wandelen zij hier zelfstandig naartoe. Na het einde van de schooldag voorziet de school studie voor de leerlingen van het lager en opvang voor de kleuters. Na de studie kunnen de leerlingen aansluiten bij de opvang. De eerste week van het schooljaar wordt nog geen studie voorzien, enkel opvang.

Opvang 's ochtends: elke schooldag van 7u30 - 8u20.

Opvang 's avonds: op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tot 18u30.


Voor de leerlingen van het eerste & tweede leerjaar is er een half uur studie. Voor de leerlingen van het derde tot en met zesde leerjaar is er een uur studie. Er is geen studie op woensdag en vrijdag. De studie gaat door in de polyvalente zaal. De opvang gaat door in de apenklas, de klas naast de speelplaats van het lager en het apenparcours.


Mogen wij vragen om ieder kind AFZONDERLIJK in te schrijven? U kunt de geselecteerde dagen wijzigen tot 1 dag op voorhand.

Steun onze school zonder 1 euro extra uit te geven!


Via Trooper en Bebat kunnen wij als school extra budget inzamelen zonder dat daar 1 euro extra voor wordt uitgegeven. Koop je iets online? Surf dan even naar www.trooper.be en zoek naar onze school, klik zo verder naar de webwinkel van je keuze en wij krijgen als school een percentje van jouw gespendeerde budget zonder dat het jou iets extra kost.

Breng ook zeker je lege batterijen binnen. Tot eind oktober levert dit ons dubbele punten op. Deze punten kunnen we dan investeren in speelgoedmateriaal voor de speelplaats of in de klassen. Zeker doen dus!!

TIJDELIJK DUBBELE PUNTEN !!

We sparen al het hele jaar door batterijen op school maar tot en met eind oktober krijgen we dubbele punten voor alle ingezamelde batterijen. Ga dus nog eens extra goed op zoek en breng ze zo snel mogelijk mee naar school!

Dankjewel!

Brief - Start van het schooljaar

Beste ouders en leerlingen,

Wellicht kijken jullie ook al uit naar de start van het nieuwe schooljaar en vragen jullie zich af hoe alles georganiseerd zal worden.

De school kan volledig opstarten op een veilige en haalbare manier en daar zijn we zeer blij om!


Hoe ziet ons schooljaar eruit?

Jaarthema:

Ons jaarthema staat voor het komende schooljaar volledig in het teken van ‘dieren’:

Zo is corona maar een smerig en raar beestje dat we moeilijk kwijt raken, maar is onze school wél een beestig leuke plek, waar elke klas een eigen dier heeft! In onze beestig leuke school vind je de weg naar elke klas snel terug... want op de deur van elke klas is het klasdier te ontdekken!

Het dierenrijk kent heel veel dieren zoals pinguïns, vlinders, papegaaien,... om er maar een paar te noemen. Dieren zijn er ook in alle soorten, kleuren en maten. En ze hebben soms gekke dierenmanieren. Eigenlijk een beetje net als wij mensen.... toch? Dus in onze beestig leuke school is iedereen thuis!

We gaan er echt een BEESTIG leuk schooljaar van maken!


Nu de regeling voor de openklasdag achter de rug is, hopen we dat alle ouders weten in welke klasgroep hun kind volgend jaar zal zitten. De juffen en meesters zijn gekend. De namen van het team, die we aan jullie hebben doorgegeven eind juni, blijven ongewijzigd en daar zijn we blij om!

We hebben de klasgroepen weldoordacht verdeeld. We maakten bewust gelijkwaardige klasbubbels. Dit komt alle kinderen alleen maar ten goede. Zo kunnen we voor jong en oud ook voldoende zorg en ondersteuning bieden waar nodig. We bedanken jullie voor het vertrouwen hierin!


Corona: wat met het beruchte corona-beestje?

In dit beestig leuke jaar zullen we voorlopig starten, wegens de corona veiligheidsvoorschriften, met code GEEL.

Dit leidt tot een paar aanpassingen op school qua organisatie.

1) Aankomst op school ——> “zachte landing”

Dit wil zeggen dat de aankomst op school hetzelfde blijft als in mei bij heropening. Kinderen komen met mondjesmaat toe en volgen de stippen naar binnen tot aan hun klaslokaal. De juffen van de zorg vangen de kinderen op en zorgen ervoor dat ze in de juiste klas terechtkomen. Bij het binnenkomen worden de handen ontsmet. In de klas zal de juf altijd op hen wachten.

° Peuter & eerste kleuter : de ouders van de peuters en nieuwe eerste kleuters kunnen hun kindje via het tuinpoortje in veilige handen overdragen aan de klasjuf. Ze zal jullie daar opwachten met open armen en luisteren indien jullie nog even wat info wensen te delen. Zo is de stap voor startende peutertjes en kleinste kleuters wat kleiner en fijner.

° 2e en 3e kleuter : onze kleuters komen toe via de deur van de polyvalente zaal(onder het afdak). Ze worden door ons naar de juiste klas gebracht.

° L1A en L1B: verzamelen op de speelplaatszone van het apenparcours op 1 september. Hun juffen wachten daar op hen en zullen hen begeleiden naar de klas. Zo kunt u met een gerust hart uw kind de stap naar het eerste leerjaar laten zetten. (vanaf 2 september vinden de leerlingen wel de weg.)

° L2 - L6 : ingang via poort van de nieuwe speelplaats De kinderen wandelen zelfstandig naar de klas, de zorgjuffen wijzen iedereen de weg.

2) Wat met eten?

° We kozen er als school voor om niet langer melk aan te bieden op school. Andere omliggende scholen deden dit al langer niet meer. We kiezen uitsluitend voor plat of bruisend water in een herbruikbare drinkfles . ° We kozen er (als scholengemeenschap) voor om geen warme maaltijden herop te starten dit schooljaar. Geef dus telkens een boterhamdoos mee voor de middag. ° De kinderen eten niet in de refter, maar veilig en rustig in de eigen klas bubbel tussen 11u45 en 12u15. (Wij bekijken een alternatief met warme soep.) ° Kinderen die over de middag naar huis willen, kunnen dat wel weer doen. Ze worden naar de hoofdingang gebracht en kunnen weer afgezet worden op de speelplaats na 13u05. We houden opnieuw rekening met de kleinsten: peuters en eerste kleuters kunnen worden afgehaald via het tuinpoortje van hun eigen klas.

3) Tijdens de schooldag

- De lessen ? Kunnen gewoon doorgaan. De klas is de bubbel. Afstand houden binnen de klasbubbel is in code geel niet nodig, dus hoekenwerk, samen spelen, fijne doe-opdrachtjes.... kunnen weer.

- Speeltijd? : De kleuters spelen samen buiten op de kleuterspeelplaats, uitgebreid met graszones. D e kinderen van de lagere school spelen per graad in een afgebakende speelplaatszone.

- Bewegingsopvoeding? Kan doorgaan! Alleen de zwemlessen zijn beperkt omwille van de veiligheidsvoorschriften in het zwembad. Tot nieuwjaar zullen alleen de jongste leerjaren kunnen zwemmen.

- Jarig? Traktaties mogen, maar we vragen nog steeds deze 72u op voorhand mee te geven aan de klasleerkracht. Niet zelfgemaakt, wél individueel verpakt en liefst gezond.

- Op stap? Dat kan in code geel. (Groot)ouders mogen ook rijden, met mondmasker.

- Externen op school? Dat kan in code geel, ook met mondmasker (logopedie, ondersteuners, vrijwilligers,...)

- Na de speeltijd, na het toiletbezoek en voor het eten worden de handen gewassen.


4) Einde schooldag

- De oudste kleuters worden naar de polyvalente zaal gebracht , waar je als ouder buiten aan de deur kan wachten. Op de lagere speelplaats komen de leerlingen van het lager buiten.

- Peuters en eerste kleuters worden opnieuw afgehaald via het tuinpoortje.

- Voor- en naopvang kan weer georganiseerd worden. We hebben een splinternieuw opvanglokaal! Het bevindt zich in het lokaal van het eerste leerjaar vorig jaar. Je mag de kinderen langs de hoofdingang mee begeleiden tot aan het opvanglokaal (voor en na de schooluren). Bij mooi weer zal de opvang ook veel spelen op speelplaats van de lagere school. - Ook studie zal op maandag, dinsdag en donderdag weer kunnen doorgaan. Opgelet, in de eerste week is er nog geen studie! Om ons goed te kunnen organiseren voorzien we een digitaal inschrijvingsformulier. U kan daar uw kind inschrijven voor opvang en/of studie. De link zal altijd te vinden zijn op de schoolsite www.saobasis.be . Opgelet, op woensdagmiddag sluit de school om 12u en is er geen schoolopvang meer! Je kan voor opvang wel nog steeds ‘de Bengel’ van stad Oostende inschakelen op woensdagmiddag.


5) Algemene afspraken

- Met de fiets? Stap af zodra je je bevindt aan de zijkant van ons schoolgebouw.

We hebben een nieuw fietsenrek! Onder het afdak naast de hoofdingang van onze school, is er plaats voor alle fietsen. 1 rij voor de leerlingen en 1 rij voor de fietsen van ons personeel. (De fietsenrekken van het middelbaar zullen opnieuw door het middelbaar gebruikt worden)

- Met de auto? Rijd de parking nog steeds volledig door en volg de weg naast de sportzaal om onze school te bereiken.

- Wandel aub NIET langs het middelbare schoolgebouw.

- Wie ouder is dan 12 draagt op het schoolterrein een mondmasker en houdt afstand.

- Ouders kunnen enkel het schoolgebouw betreden na afspraak met zoco of directie. Die afspraak maak je via mail of telefoon. Een mondmasker is verplicht.

- Kinderen met ziektesymptomen zoals hoesten, niezen, koorts, ... MOETEN THUISBLIJVEN.

- NAAMTEKENEN: schrijf de naam van uw kind op alle spullen: zo kunnen deze bij verlies sneller en vaker terugbezorgd worden aan het juiste kind!


Challenge schooljaar 2020-2021!

U doet toch mee?

Alle kinderen naar school met een herbruikbare drinkfles (met water) en herbruikbare koek/fruit-doosjes mee!

In een beestig groene school willen we de afvalberg zo klein mogelijk houden! We rekenen op uw hulp!


Groeten, Julie De Pauw (directeur a.i. ) en ons beestig schoolteam SAObasis!

We zien jullie op dinsdagmorgen 1 september fris en monter aan de schoolpoort en in de klas!Eerste brief met informatie


Beste ouders

Jullie kregen vandaag allemaal een mailtje met de eerste informatie voor jouw kind. In deze mail zat ook een filmpje waarin de juf haar klas voorstelt. Mocht je deze mail niet ontvangen hebben, kijk zeker eens in je spam-folder. Soms komen de mails hierin terecht. Om dit in de toekomst te vermijden is het best dat je het mailadres van de leerkracht toevoegt aan je contactpersonen. Mocht je ook in je spam-folder geen mail hebben ontvangen, stuur dan een mailtje naar ict@saobasis.be .

Je vindt de brief met alle info hieronder nog eens terug.

Tot snel!

team SAObasis


Eerste brief nieuwe schooljaar

Beste ouders,


Graag had ik jullie op de gewone wijze uitgenodigd voor onze openklasdag op maandag 31 augustus van 14u tot 17u. Maar helaas heeft corona (ook hier) een stokje voor gestoken. We organiseren nog steeds een openklasmoment, maar dit wordt de Coronaproof-versie!

U ontvangt van uw klasleerkracht een video waarop u alle uitleg krijgt die normaal tijdens het bezoek van de klas gegeven wordt. Bekijk dit zeker thuis eens met uw kind. Dit is een goede voorbereiding op de eerste schooldag. Wenst u toch een ontmoeting in de klas met de klasjuf? Dan kunt u zeker een afspraak maken op maandagmiddag tussen 14u en 17u via de link die de juf u doorstuurt.

We werken met afspraken per 10 minuten (waarbij u samen met een andere “gezinsbubbel” de klas kunt bezoeken). Gelieve u aan de tijdsperiode te houden aub. Een mondmasker is verplicht voor +12 jarigen zodra u het schooldomein betreedt. We verwelkomen je zeker aan de hoofdingang en wijzen je de weg naar de klas.

We hielden als schoolteam zoveel mogelijk rekening met elk kind bij de verdeling van de klasgroepen. Vriendschap is een belangrijk criterium. We zorgden er dan ook voor dat er altijd een vriendje samen bij uw kind in de klasgroep zit. Daarnaast hielden we ook rekening met diverse andere factoren. We willen zeker ook beklemtonen voor onze graadklassen in het kleuter, dat deze niet worden ingedeeld volgens de capaciteiten van de kinderen. Met evenwichtige groepen kunnen we immers zorgen voor een optimale zorg voor elk kind. We maakten als team doordacht en weloverwogen deze keuze en kwamen zo voor elk leerjaar tot gelijkwaardige groepen.

We hopen dan ook dat u tevreden bent met de verdeling van de klassen die we hebben gemaakt en hierop vertrouwt.


Verder info over de start van het schooljaar ontvangt u in een algemene brief op vrijdag via mail!


Maar ik kan u nu al vreugdevol melden dat we allen terug fulltime naar school kunnen op een veilige manier! Helaas kunnen we geen warme maaltijden aanbieden dit schooljaar.

De studie en voor- en naschoolse opvang kan wel opgestart worden!


Met vriendelijke groeten,

Julie De Pauw en het volledige SAObasis schoolteam.

(directeur a.i. )

Ps. Is uw kind nieuw op onze school? Gelieve de naam van de vorige school door te mailen naar de zoco (Leen De Bie) voor 1 september aub op zoco@saobasis.be. Alvast bedankt!

Directrice Ingrid Vanderschaeghe is momenteel afwezig wegens ziekte. Zij wordt vervangen door juf Julie De Pauw (L2). Je kan juf Julie altijd bereiken op het nummer van de school (059 427 527) of op het mailadres directie@saobasis.be . Juf Jana die al zorg gaf in het 2e leerjaar, wordt gedurende de hele periode klastitularis in het 2e leerjaar. Mochten er vragen zijn, aarzel niet om contact op te nemen met de school.

De vorige brieven vind je altijd terug onder info - brieven aan ouders

Snel praktische info nodig? Klik even door naar Info - Goed om weten

Op zoek naar de vrije dagen? Klik even door naar info - overzicht van de vrije dagen .

Ouderraad

Heb je zelf suggesties voor de ouderraad, neem een kijkje bij het tabblad "ouderraad", daar kan je je voorstellen, tips, ... achterlaten.

Samen groener

Gebruik een herbruikbare drinkfles, een koekendoos in plaats van een individueel verpakt koekje en een brooddoos in plaats van zilverpapier.

Zo gaan we samen voor groener!

Nu het 's morgens later licht wordt en 's avonds langer donker is het belangrijk om zichtbaar te zijn in het verkeer. Daarom moedigen we onze leerlingen aan om hun Fluo-jas te dragen. Ze kunnen elke dag dat ze op tijd op school zijn en hun fluojas dragen een sticker verdienen. Met een volle spaarkaart kunnen ze gratis naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael.

Jaarthema

- Vaar met ons mee -