Vrije Basisschool Sint-Andreas Stene

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

INSCHRIJVEN NIEUWE LEERLINGEN

U kunt vanaf nu digitaal inschrijven voor schooljaar 2021-2022 via de volgende link:Het is weer dubbele-puntenmaand!


Breng die gebruikte batterijen maar binnen op school! We krijgen deze maand weer dubbele punten. Als we snel zijn, krijgen we zelf driedubbele punten dus ga zeker nog eens op zoek in kasten en op zolder.

Verboden te voederen!


In het dierenpark zijn ze op zoek naar een publiekstrekker want ze hebben nu eenmaal geen chinese pandabeer of een paar babyolifantjes. De directeur haalt daarom een speciale vogel in huis. Bij de voorstelling blijkt deze speciale vogel, de oelewapper genaamd, verdwenen... Iedereen moet helpen zoeken. Wie liet hem vrij? En mocht de directeur deze Oelewapper wel gaan halen? Hij doet er een beetje geheimzinnig over en zegt steeds "verboden te voederen"... 's Middags komt er hoog bezoek om de vogel te onthullen aan het grote publiek. Kunnen ze hem op tijd weer in zijn kooi krijgen?

Je antwoord op al deze vragen kom je te weten in de afscheidsmusical van het 6e leerjaar. Dit jaar gaat de musical digitaal door via een livestream.

Proficiat aan de slakjesklas en het 4e leerjaar A. Zij verkochten de meeste koekendozen en verdienden met hun klas een lekkere traktatie van de ouderraad!

De kracht van samen leren in het groen!


Willen jullie ook naar een leuk, zorgzame school die midden in de groene rand van Oostende ligt? Kom dan gerust een kijkje nemen!

Nieuwe leerlingen kunnen inschrijven vanaf 20 april. Wil je graag een persoonlijke rondleiding? Neem dan gerust contact op met de directie!

Hopelijk tot snel!

Werken aan de schooltoegang


De schoolparking blijft toegankelijk. Maar iedereen die de lagere school wil bereiken, zal de toegangsweg RECHTS moeten gebruiken en niet meer LINKS zoals we nu doen. (Dit gezien wanneer u met uw gezicht naar de Basisschool gericht staat.)Ook de fietsers zullen het wandel-/fietspad door de tuinen van Stene moeten gebruiken, die achter onze school doorloopt en dan uitkomt aan de kleutertuintjes. De fietsenstalling zal tijdelijk van onder het afdak verdwijnen en zal een plaats krijgen op de toegangsweg naast de turnzaal van onze school.

De hoofdingang blijft toegankelijk. na de Paasvakantie kunnen de kleuters op dezelfde ingangen toekomen en afgehaald worden. De leerlingen van het Lagere kunnen tijdelijk niet langs de verste schoolpoort toekomen, maar worden onder het afdak de ‘vroegere’ schoolpoort onthaalt, om via de lagere speelplaats naar de klas te gaan.

Het zal dus wat drukker zijn aan de schoolpoort maar denk eraan om je mondmasker te dragen en probeer zoveel mogelijk afstand te houden.


bedankt voor al jullie inspanningen en tot maandag!

Vergeet zeker geen kijkje te nemen in ons fotoalbum en onze *trots*-pagina. Hier krijg je meteen een overzicht over de dingen waar wij heel trots op zijn bij ons op school!

Snel praktische info nodig? Klik even door naar Info - Goed om weten

Op zoek naar de vrije dagen? Klik even door naar info - overzicht van de vrije dagen .

Ouderraad

Heb je zelf suggesties voor de ouderraad, neem een kijkje bij het tabblad "ouderraad", daar kan je je voorstellen, tips, ... achterlaten.

Samen groener

Gebruik een herbruikbare drinkfles, een koekendoos in plaats van een individueel verpakt koekje en een brooddoos in plaats van zilverpapier.

Zo gaan we samen voor groener!

Nu het 's morgens later licht wordt en 's avonds langer donker is het belangrijk om zichtbaar te zijn in het verkeer. Daarom moedigen we onze leerlingen aan om hun Fluo-jas te dragen. Ze kunnen elke dag dat ze op tijd op school zijn en hun fluojas dragen een sticker verdienen. Met een volle spaarkaart kunnen ze gratis naar ZOO Antwerpen of ZOO Planckendael.

www.zeebries.net

Onze school maakt deel uit van de scholengemeenschap '9 beaufort'.

Directrice Ingrid Vanderschaeghe is momenteel afwezig wegens ziekte. Zij wordt vervangen door juf Julie De Pauw . Je kan juf Julie altijd bereiken op het nummer van de school (059 427 527) of op het mailadres directie@saobasis.be .