Одлуком Валаде Републике Србије  редовна настава за школску 2022/23. годину завршава се 06.06.2023. године.

Начин реализације наставе детаљније је дефинисан у допису Министарства просвете.

Успешан викенд за наше ученике и наставнике

На Међународном пијанистичком такмичењу у Тивту наша Нађа Ивановић, ученица 5 разреда ОМШ у класи Ивана Судзиловског освојила је ПРВУ награду (95.25 поена.).

Браво!

На 66. Фестивалу музичких и балетских школа Србије, одржаном у Бачкој Паланци, ученици наше школе су освојили следеће награде:

- Нађа Ђуричић, 4. разред флауте, класа Катарина Петровић, 1. награда (93,00 поена)

- Јулијана Стевановић, 3. разред виолине, класа Вера Буквић, 1. награда (97,57 поена)

- Анђела Мићић, 3. разред клавира, класа Сања Томашевић, 1. награда (92,43 поена)

- Милица Бошковић, 3. разред соло певања, класа Александра Милосављевић, 3. награда (78,86 поена)

Клавирска сарадња: Весна Дамљановић

Честитке наставницима и ученицима!

На Првом међународном такмичењу младих пијаниста, Крагујевац наши ученици су постигли следеће резултате:

2. награда, 94,67 поена

2. награда 90,67 поена

2. награда, 91,17 поена

Вредне награде за наше ученике на Међународном фестивалу гитаре МШ "Станислав Бинички" Лесковац 2023.

🏆🎻На Међународном фестивалу гитаре МШ "Станислав Бинички" Лесковац 2023. ученици трећег разреда ОМШ, у класи наставника Бошка Радојковића, освојили су вредне награде:

- Теодора Печеничић I награда

- Димитрије Старчевић  I награда

- Нађа Трнавац  II награда

- Коста Лончаревић  III награда


Прва награда на Међународном пијанистичком такмичењу

🎵🎼🎹  На Међународном пијанистичком такмичењу "Музички отисак" 2023. у Врњачкој Бањи Јована Јевтић, ученица V разреда ОМШ, у класи мр Горана Брковића, добила је ПРВУ награду са освојених 99 бодова. Такмичење је одржано од 21. 4. до 22.4.2023. године.

Браво!

У Ужицу је од 5. до 7. априла одржано Пето пијанистичко такмичење  „Војислав Лале Стефановић“ у организацији ужичке музичке школе. 

- Лауреат бр.1 – Иван Чернухин, 6.разред ОМШ у класи проф. Олге Борзенко , МШ „Исидор Бајић“ Нови Сад

- Лауреат бр. 2 – Александра Милутиновић, 4. разред СМШ у класи проф. Гоаре Лазић, МШ „Михаило Вукдраговић“ ,Шабац

-  Лауреат бр.3 – Лила Станојевић, 6.разред ОМШ у класи проф. Радојке Ивановић , МШ „Коста Манојловић“, Земун

- Лауреат прва три разреда ОШ – Нера Пунишић, 2. разред у класи проф. Сање Томашевић, МШ „Војислав Лале Стефановић“, Ужице

...

 Годишња награда Заједнице музичких и балетских школа Србије


Софија Шуманац Арсенијевић, професорка солфеђа у средњој музичкој школи „Војислав –Лале Стефановић“ у Ужицу, добитница је награде „За вишегодишње свестрано деловање у образовању младих талената и за несебичну љубав, пожртвовање, пријатељство и знање уложено у одрастање уметника“, коју је доделила Заједница музичких и балетских школа Србије, 24.03.2023. у Београду.

Хорски фестивал Музиком кроз генерације

Фестивал је отворен 24. марта концертом вокалног ансамбла ,,Канон” из Крагујевца под руководством Ђорђа Цатића. За ансамбл је ово био први целовечерњи концерт. Гост концерта је био вокални трио ког чине професорке из музичке школе ,,Војислав-Лале Стефановић” из Ужица: Тијана Видаковић, Александра Миликић и Марина Шапоњић

Академски хор Collegium musicum који чине студенткиње Факултета музичке уметности у Београд наступио је у суботу 25. марта је у оквиру фестивала наступао први пут у Ужицу. Ансамбл  је заједно са директором, наставницима и ученицима четвртог разреда  Средње музичке школе ишао у обилазак Старог града где је извео две нумере, као и ученици школе, чланови Етно секције.

Последње вече, у понедељак 27. марта, одржан је концерт ученика Средње музичке школе, под руководством наставника Ђорђа Дробњака. На наступу су изведена дела духовног и световног карактера. Солиста на концерту је била Анђела Вилимановић, ученица трећег разреда соло певања, у класи наставнице Александре Милосављевић. Гост концерта је била виолинисткиња Сара Матовић.

Сара Матовић је некадашња ученица школе, која је на барокној виолини извела две нумере и за чије је школовање у Великој Британији том приликом испред сале постављена кутија за прикупљање средстава. 

Ужички фестивал хорске музике

Припреме за први Фестивал хорског певања "Музиком кроз генерације" у организацији града Ужица, Музичке школе "Војислав-Лале Стефановић" и ГКЦ-а.

Програм Фестивала биће одржан од 24. до 27.марта у свечаној сали Градске куће.

24.03. у 19 часова представиће се Ансамбл "Канон" из Крагујевца. Уметнички руководилац Ђорђе Цатић. Гости концерта: Тијана Видаковић, Александра Миликић и Марина Шапоњић.

25.03 у 19 часова COLLEGIUM MUUSEUM из Београда. Диригент: Др Драгана Јовановић

27.03. у 19 часова Хор СМШ "Војислав Лале Стефановић" из Ужица. Диригент: Ђорђе Дробњак

Резултати такмичења

На Међународном такмичењу флаутиста "Миодраг Азањац" у Београду, одржаном 18.03.2023., наша ученица Симона Филиповић, 3. разред СМШ, класа- Катарина Петровић, освојила је I награду (95,75 поена).


Ученица 6. разреда омш, Нађа Јовановић у класи Ање Караклајић (Софије Ашбот) - флаута освојила је 1. награду, 96 бодова, на Међународном фестивалу у Убу.

Такмичење је одржано 14. 03. 2023.

Клавирска пратња- Анђелија Ђоковић.:


На 12. Фестивалу гудача у Шапцу 1. Награду освојила је наша Нађа Зорзић, ученица 6.разреда ОМШ у класи наставника Дана Зорзића, а уз пратњу корепетитора Вање Дабић.


Исидора Николић - II-1 награда, 

Софија Тешовић -III-2 награда,

Мина Кнежевић - III-4 награда, 

Јована Лаптошевић  похвала,

класа Андријане Рајић уз пратњу корепетитора Анђелије Ђоковић.

Кикини дани

Манифестација "Кикини дани", која негује сећање на активисткињу и борца за права особа са инвалидитетом Тијану Петровић Кику, одржана је у Народном позоришту Ужице 18.марта. Ове године је обележено 10 година откад се манифестација одржава. 

У сарадњи са Дневним боравком ученице трећег разреда СМШ, Ива Илић и Јелисавета Поповић, заједно са корисницима дневног боравка и Поп хора "Глас"извели су нумеру "Анђели под маском". Ученице је припремила наставница Марина Шапоњић.

Интерни час клавира

На још једном интерном часу клавира, у класи наставника Ивана Судзиловског, присутни су имали прилику да уживају у композицијама које су изводили ученици ОМШ и СМШ.

15.03.2023. у музичкој школи у Пријепољу одржана је промоција Музичке школе "Војислав Лале Стефановић"

Наши ученици представили су школу кроз композиције које се изучавају у СМШ и кроз програм Етно секције.

Наставници су кроз презентацију школе упознали тамошње ученике о програму и начину рада у нашој школи.

Ученици Музичке школе „Војислав-Лале Стефановић“ реализовали су програм посвећен Иву Андрићу. Музичко-поетско вече одржано је 27.2.2023. године у Градском културном центру у Ужицу.

Говорећи о великим темама о којима је Иво Андрић писао, ученици су се потрудили да дочарају живот и рад нашег нобеловца. Поред осврта на пишчеву биографију, ђаци су подсетили публику на велике Андрићеве мудрости о деци, уметности, љубави и поштовању међу људима, драматизујући одломке из већег броја романа и приповедака. Наступ је пропраћен одговарајућим видео-записима, а драгоцену подршку нашим глумцима је пружио хор, који је пажљиво одабраним композицијама оживео време писца и  допринео посебној атмосфери.

У наступу су учествовали ученици из свих разреда средње школе. Подршку су наши ученици добили и од вршњака, ученика ужичких средњих школа, као и од својих професора.

Програм су водили Катарина Ранђеловић, Ива Аћимовић и Демиан Делић, као ученици који су из перспективе савремених ђака говорили о великом писцу.  Ученици који су верно представили Ива Андрића из младог, као и из познијег животног доба јесу Мирко Шуњеварић и Лазар Илић. У улози новинара представили су се Миона Ракочевић, Милица Димитријевић, Ема Вулета, као и Урош Удовичић. Катарина Бабић на сцени је представљала Милицу Бабић, велику Андрићеву љубав.

Поред ученика средње школе, своје тачке имало је двоје ученика основне школе. Ђурђе Стевановић је дочарао Андрића-дечака и у кратком филму који је, заправо, драматизација Андрићеве приповетке „Књига“ показао нам колико дечји живот може да буде тежак. Андреа Вранешевић, такође ученица основне школе, својом балетском тачком потврдила је речи нашег писца да је игра „најплеменитија од свих уметности“. Након сваког сегмента, чули су се цитати о важним животним питањима, а њима смо и завршили програм, издвајајући, као најважнију, поруку великог писца: „Волите људе, често им помозите и увек их пожалите, јер су нам сви људи потребни“. 

Музичко - поетско вече посвећено Иву Андрићу

Хор и Секција за културу и уметност организоваће музичко - поетско вече посвећено Иву Андрићу. У оквиру једночасовног програма ученици ће дочарати живот нашег нобеловца кроз четири теме: деца, уметност, љубав и човек.  Након сваког сегмента, чуће  се цитати о важним животним питањима које ће, представљајући Андрића, говорити ученици СМШ. 

Кристиан и Демиан Делић у класи проф Дарка Перчевића су отишли на 5.међународно Такмичење младих дувача Емона 2023 у Љубљани (Словенија). 

Такмичење се одржавало на " "Konzervatorij za glasbo in balet"" (Љубљана). Наступали су 19.01.2023 са корепетиторком Нежом Брегар. Било је доста младих такмичара из Европе самим тим конкуренција је била велика.


Задовољни такмичари су са својим професором освојили по Бронзану плакету.

Сутрадан су похађали Мастер часове код светски признатог саксофонисте и професора Simon Diricq-a који предаје на Конзерваторијуму у Бриселу. Била је то велика част и велико искуство, јер су још као мали дечаци почели да прате његов рад.

Поред оствареног успеха и много уложеног рада нашли су и слободно време да заједно са професором уживају у лепотама Љубљане.


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА  РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ КОЈИ СЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЗА ПОЛАГАЊЕ   ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА

У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ МОЖЕ ДА СЕ УПИШЕ УЧЕНИК КОЈИ ПОЛОЖИ ПРИЈЕМНИ ИСПИТ.

•  Припремни разред

 • 7-8 година старости

•  Први разред музичке школе

 •  за инструменте:  клавир, хармоника, гитара, виолина, виолончело, флаута, кларинет, труба и саксофон може да се упише ученик од 9 година

  •  за инструмент  контрабас може да се упише ученик од 11 година

 •  Соло певање

•   за женске гласове може да се упише ученик од  13 година и старији 

•   за мушке гласове ученик од 16 година и старији.

Пријемни испит састоји се од одређених  компонената музикалности, а чине га:

♫  СЛУХ (певање једне дечје песме по избору детета),

♫  МЕМОРИЈА ( репродуковање певањем тонова и краћих мелодијских мотива, које наставник свира на клавиру),

♫  РИТАМ (репродуковање куцањем краћих ритмичких мотива).

Пријемни испит ће се одржати у два термина:

13.05.2023. године и 03.06.2023.године.