На Међународном такмичењу из теорије музике, Јелисавета Поповић, ученица IV смш освојила je 100 бодова. Честитамо Јелисавети и наставници Тијани Видаковић. 

Нађа Ђуричић, ученица петог разреда флауте ОМШ, класа Катарине Петровић, клавирски сарадник Весна Дамљановић, добила је 2. награду (87 бодова) на Републичком такмичењу у Београду.


Међународно такмичење из солфеђа и теоријских предмета

На Међународном такмичењу из солфеђа и теоријских предмета које је одржано у Београду, ученици наше школе у класама наставница Мирјане Вељковић и Тамаре Алемпијевић освојили су следеће награде:

Теорија музике :

Нађа Јовановић

Прва  награда (97 бодова)

Стефан Мијатовић

Прва награда (93 бода)

Емилија Мићовић

Друга награда (89 бодова)

Солфеђо:

Сара Јањић

Прва награда (98,33 бода)

Честитамо нашим талентованим ученицима и њиховим наставницама.

МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ МУЗИЧКИ ОТИСАК

20.4.2024. - Врњачка Бања

Резултати:

Клавир соло:

Сунчица Лазић, II категорија, класа мр Горан Брковић, 

I награда, 99 бодова

Лазар Николић, I категорија, 

Класа мр Маја Дакић Брковић,

I награда, 96 бодова

Клавир четвороручно, професор и ученик:

Ђурђа Тодоровић, II категорија, 

класа мр Маја Дакић-Брковић   

I  награда, 96 бодова 

Милица Спасојевић, II категорија, 

класа Маја Дакић-Брковић

II награда, 93 бода

VI Такмичење гудача

"Војислав Лале Стефановић"

20.04.2024. године са почетком у 9.00 у свечаној сали школе

ДОБРО ДОШЛИ!


Интерни час клавира у класи наставника 

мр Маје Дакић Брковић и мр Горана Брковића

Нађа Зорзић освојила треће место  на "Кенгуру без граница"

Дубоку повезаност хармоније музике и тачност математике показује изванредан успех наших ученика на Међународном математичком такмичењу “Кенгур без граница”. У конкуренцији 738 ученика из свих средњих школа у Србији, међу којима су и математичка гимназија као и специјализоване гимназије за математику и информатику, ученица I разреда средње музичке школе, Нађа Зорзић освојила је III место, док је Христина Ракочевић освојила 10. место и похвалу за изванредан резултат.


VI ТАКМИЧЕЊЕ ГУДАЧА

Ово такмичење из године у годину окупља све већи број извођача, тако да је за такмичење које почиње 20. април 2024. године у 9 часова пријављено 70 учесника.

Све информације везане за такмичење можете пратити преко сајта такмичења гудача.

Први такмичарски дан пијанистичког такмичења

Отварање 6. Међународног пијанистичког такмичења

Отварање 6. Међународног пијанистичког такмичења официјелно је обележено концертом прошлогодишњег лауреата, Ивана Чернухина. На овом догађају, директор школе, Небојша Ђуричић, захвалио се  градоначелници, стручном жирију и свима који су подржали ово такмичење. Истакнута је важност оваквих догађаја за школу и град, као и значај неговања и слушања класичне музике. Ово отварање представља део ширег напора у промовисању уметничке културе и образовања кроз музику, омогућујући младим музичарима да покажу свој таленат и учествују у међународној музичкој заједници. 

6. Међународно пијанистичко такмичење отвариће ЛАУРЕАТ прошлогодишњег такмичења

Иван Чернухин

 03.04.2024. сала Градске куће

са почетком у 18 часова

Програм: 

J. С. Бaх: Фантазија у це - молу, BWV 906

M. Клементи: Соната oп. 26, бр. 2, фис - мол

A. Скрјабин: Eтида оп. 8, бр. 9, гис - мол

Н. Метнер: Соната "Tragica" оп. 39, бр. 5

Ф. Шуберт/Ф. Лист: "Erlkönig" S558, бр. 4

УПИС У МУЗИЧКУ ШКОЛУ

Пријава кандидата

19. и 22.04.2024. године

од 09.00-16.00 у ШКОЛИ

или 

15 -22.04.2024. на сајту

www.mojasrednjaskola.gov.rs

ПРИЈЕМНИ ИСПИТ

17, 18. и 19.05.2024. године

ДАН ОТВОРЕНИХ ВРАТА

30.03.2024. у 10.00

VI Међународно пијанистичко такмичење отвара ЛАУРЕАТ прошлогодишњег такмичења 

ИВАН ЧЕРНУХИН 

СРЕДА, 03. АПРИЛ 2024. у 18 часова

сала Градске куће

И овог петка смо се дружили са другарима из вртића "Бамби". 

ФРАНКОФОНО ВЕЧЕ

У уторак 26.03. наши ученици, као и професори наступили су на Франкофоној вечери која је била део програма Ужице национална престонице културе. Том приликом бројна публика уживала је у изводјењима француских шансона, као и инструменталних композиција француских композитора.

Нађа Ивановић на Интернационалном фестивалу "Примавера"

Ученица 6.ОМШ  Нађа Ивановић у класи Ивана Судзиловског  освојилац је прву награду, 97 поена на Интернационалном фестивалу музике ,,Примавера" 

Браво!

И с почетком пролећа ми настављамо са концертним активностима за најмлађе.

 Вртић "Бамби"

Ивана Весовић на Интернационалном фестивалу "Примавера"

Ученица 2.СМШ Ивана Весовић, у класи Ивана Судзиловског, освојила је прву награду (92 поена) на Интернационалном фестивалу музике ,,Примавера" .

Билтен број 1 "Моја каријера"


Са великим задовољством представљамо прво издање материјала намењеног ученицима завршних разреда средњих школа. Билтен је настао у сарадњи са колегама из Медицинске школе, вишемесечним радом и анализирањем тога шта ученицима у овој области треба.

Шта су теме?

Шта након средње школе?; Како донети одлуку?; Како да учиш?; Трема; Савети пред полагање пријемног; Најчешће грешке; Онлине алати;

Надамо се да ће садржај бити користан свима који га читају!

Билтен припремили: Марија Ковачевић Мишић, Бранка Васиљевић, Биљана Бакић, Тијана Видаковић, Биљана Аксентијевић и Стеван Крстић


Ленка Димитријевић на Међународном такмичењу

Ленка Димитријевић, 4. разред ОМШ, у класи Сање Томашевић,

 на Међународном такмичењу "Даворин Јенко" у Београду иосвојила је другу награду са 93,75 бодова.

Нађа Зорзић и Лазар Ристовић на 13. фестивалу гудача

На 13. фестивалу гудача у Шапцу, ученици Средње музичке школе: Нађа Зорзић 1.разред и Лазар Ристовић 2.разред освојили су две друге награде.

Гост наше школе пијаниста Александар Сердар

Гост школе у петак 22.03.2024. и суботу 23.03.2024. ће бити реномирани пијаниста Александар Сердар. У сали школе биће одржана промоција његове књиге "Уметност интерпретације" као и мајсторски курс за ученике наше школе. Позивамо вас да присуствујете промоцији књиге "Уметност интерпретације" у петак са почетком у 13 часова.

Сјајни и у атлетици

На Општинском такмичењу у Атлетици одржаном на Градском стадиону ,,Радомир Антић“, ученици наше школе остварили су запажене резултате. У конкуренцији омладинаца ученик Савић Лазар заузео је друго место у дисциплини бацања кугле, ученик Бонџулић Теодор у трци на 1000 метара заузео је треће место, док је ученик Дучић Младен у дисциплини скок у даљ заузео четврто место. Наше омладинке такође су оствариле запажене резултате. У трци на 100 метаеа Марјановић Тина заузела је треће место. И остале две наше ученице заузеле су трећа места, Зорзић Нађа у трци на 400 метара и Мајсторовић Дуња у скоку у даљ.

Честитамо ученицима и њиховом професору Слободану Матијевићу.


Музички квиз

Традиционално, већ трећу годину, у нашој школи се одржава музички квиз у ком учествују сви разреди средње школе. Наставнице Александра Прокић и Марина Шапоњић су квиз конципирале у виду пет различитих игара, кроз које ученици показују знање из свих музичко-теоријских предмета. Тим, који је ове године победио чине ученици Мартина Ћирковић, Миона Ракочевић, Лазар Ристовић и Дико Ланговић, а као награду добијају карте за одлазак на мјузикл. 

Промоција средње музичке школе у Пријепољу

Сава Зорзић на Међународном такмичењу

Сава Зорзић, ученик 3.разреда у класи Ивана Судзиловског на Међународном пијанистицком такмичењу ,,Даворин Јенко" освојио је 1.награду (97 поена).

Мартина Ћирковић на Међународном такмичењу

На Међународном такмицењу "Даворин Јенко" у Београду, Мартина Ћирковић, из класе наставнице Сање Томашевић, освојила је трећу награду са освојених 88,25 бодова.

Интерни час 

 15.03.2024.

Учествовали су ученици класа: Душан Сарић, Изабела Радмилац, Анђелија Ðоковић, Јеврем Николић и Дарко Перчевић.

Едукација на тему прве помоћи и сарадња са Медицинском школом

У петак, 15. 03. 2024. године одржана је вршњачка едукација на тему пружања прве помоћи.

У сарадњи са секцијом прве помоћи Медицинске школе, наши средњошколци имали су прилике да се упознају са начинима пружања прве помоћи у свакодневним ситуацијама.

Ученице Медицинске школе Мирјана Милошевић,

Магдалена Милојевић и Нина Мијаиловић су фантастично припремили предавање, уз реални приказ.

Наставници који су им помогли у припреми и реализацији: Биљана Стефановић и Јелена Мандић


Дан броја ПИ

14. марта обележили смо Дан броја ПИ, слушали неколико извођења и дискутовали о повезаности математике и музике.

Уживајте и ви у једном од извођења.


Сарадња са Техничком школом "Радоје Љубичић"

Ученици првог разреда Музичке школе „Војислав-Лале Стефановић“ посетили су данас своје вршњаке у Техничкој школи „Радоје Љубичић“, где су имали заједнички час српског језика и књижевности. Ђаци су, уз подршку својих наставника Бранка Николића и Биљане Аксентијевић, и у присуству нашег педагога Бранке Васиљевић, разменили своје знање о народној књижевности, њеним одликама и подели, уз посебан осврт на епску поезију и циклусе епских песама. Након обнављања већ усвојеног градива и учења нових садржаја, било је времена и за забаву и надметање у „Кахут“ квизу.  Хвала нашим домаћинима на гостопримству и лепом искуству. Надамо се да ће и они нас ускоро обрадовати посетом. 

Франкофоно вече

У сусрет манифестацијама које обележавају град Ужице као националну предстоницу културе, наши дјаци ће певањем и свирањем употпунити Франкофоно вече које ће се одржати 26. марта у 18 часова, у просторијама ГКЦ-а. Посебно се радујемо нашим најмладјим учесницима, припремном разреду који ће отворити сам концерт.

Концерт поводом Дана жена

Наступ ученика на промоцији књиге Ужице - Престоница културе Србије 2024. године. 

Ученици наше школе, Дуо (Катарина Бабић-контрабас, Мирко Шуњеварић-хармоника) и Трио (Лазар Ристовић-виолина, Мирко Шуњеварић-хармоника, Катарина Бабић-контрабас) из класе наст. Неде Арсенијевић, наступили су вечерас у холу Народног позоришта у Ужицу, на представљању Програмске књиге Ужице - Престоница културе Србије 2024. године. 

Гости из вртића "Зека"

01.марта 2024. другари из вртића "Зека" били су наша дивна публика.

Концертни матине

Концертни матине за наше мале другаре из вртића "Полетарац".

Наступ музичког триа средње школе

Tрио ученика средње музичке школе Лазар Ристовић-виолина, Мирко Шуњеварић-хармоника и Катарина Бабић-контрабас из класе наст. Неде Арсенијевић наступио је на свeчаном отварању изложбе "Лауреати међународног графичког бијенала-Сува игла 1993-2023." у Градској галерији Ужице, 27.02.2024. 

Заједнички интерни час

На  заједничком интерном часу, одржаном 24.02.2024, ученика флауте - класе Александре Голубовић, клавира - класе Ивана Судзиловског и ученика виолине - класе Дана Зорзића  имали смо прилику да чујемо изузетно знање и таленат.

Ово је само још један пример како наши ученици не само уче класичну музику, већ је и са радошћу промовишу. Њихово преданост и упорност су заиста инспиративни!


Међународно такмичење "Даворин Јенко"

На Међународном  такмичењу "Даворин Јенко" у Београду, одржаном 15.02.2024. наша ученица Симона Филипивић, 4.разред СМШ, класа- Катарина Петровић, клавирски сарадник- Весна Дамљановић, освојила  је другу награду у Д категорији (92,75 поена).

Концерт за најмлађе

12. фебруара имали смо концертић који смо посветили најмлађој публици, у вртућу Јихаи-Мама Вонг.

Концертни матине

Суботом у нашој школи имате прилику да чујете концертни матине.

Другари из "Полетарца"

9. фебруара су наша публика били другари из вртића Полетарац - који су имали прилику да чују мини концерт организован само за њих . Наши ученици и наставници су се представили својим талентима, показујући им само део онога што се учи и изводи у нашој школи. Током овог сусрета, деца су имала прилику да виде и чују различите инструменте који се уче у нашој школи.  Овај мини концерт  био је не само забаван већ и едукативан и надамо се да ће наши мали пријатељи понети са собом прекрасне успомене и можда чак пронаћи инспирацију да се и сами упусте у свет музике. 

Радионица Музичке школе "Даворин Јенко"

Ученици класе Ивана Судзиловског су у суботу 03.02.2024. у сали Музичке сколе ,,Даворин Јенко"   учествовали у радионици на којој су имали прилику да се усавршавају кроз концертну делатност и педагошки рад професора:

Ивана Судзиловског, Музичка школа "Војислав-Лале Стефановић" Ужице 

Соња Лукиц, Музичка школа "Др Војислав Вучковић" 

Ана Ковачевић, Музичка скола  " Даворин Јенко"

Светосавски концерт

О Б А В Е Ш Т Е Њ Е

На oснову дописа Института за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут", обавештавамо вас да на основу актуелне епидемиолошке ситуације грипа, нема основа за продужење зимског распуста за територију Републике Србије. 

Друго полугодиште почиње 22.01.2024. године по распореду за непарне месеце.


Молим да се упознате са садржајем Опште мере превенције, заштите од грипа и других респираторних вируса (Институт за јавно здравље Србије "Др Милан Јовановић Батут").


Други Фестивал „Миња Субота“ за Златиборски округ одржава се у сали Музичке шкле "Војислав Лале Стефановић". 

Обезбедили смо уживо пренос такмичења на  youtube каналу наше школе.

Пијане наочаре

На часу грађанског васпитања у сарадњи са Удружењем "Родитељ" , одржане су полигонске игре са специјалним "пијаним наочарима".

Шетња по линији, ход између чуњева, хватање лоптице, сипање воде у чашу, руковање... наизглед лаке радње, биле су знатно отежане уз наочаре које симулирају утицај алкохола и дрога.

Циљ нам је да се наши средњошколци у наизглед смешним ситуацијама замисле над важним питањима: безбедности нас и других под дејством алкохола/дроге.

Учешће су узели и наставници и деца из других школа.

Реализацију, поред Марине Јевтић и нашег педагога, Марије (чланова Удружења "Родитељ"), помогли су и професор и ученици Средње школе "Радоје Љубичић"


Распоред часова за ученике СМШ објављен је у секцији Распореди 2023/24.

Пријава за полагање пријемног испита за истурено одељење у Ариљу постављена је у секцији Упис ОМШ


Наставници класе ће контактирати све своје ученике и упознати их са индивидуалним распоредима.

Свим наставницима и ученицима желимо срећан почетак нове школске године!


Град Ужице, Градски културни центар и Музичка школа ''Војислав Лале Стефановић'' представљају “Лалетове музичке вечери”, 6. И 7. септембар у 19 часова уз госте Балетски студио Мага Магазиновић и Драмски студио Театар 031.

Програм:

*** среда, 6. септембар у 19h

- Концерт ученика и наставника Музичке школе Војислав Лале Стефановић

*** четвртак, 7. септембар у 19h

- Наступ балетског студија Мага Магазиновић

- Дечја представа “Место о ком сањам ја”, у извођењу Театар 031

- Наступ хора припремног и првог разреда Музичке школе ''Војислав Лале Стефановић''.

Богдан Чанчаревић, ђак генерације за школску 2022/23.

Богдан Чанчаревић изабран је за ученика генерације Средње музичке школе.

Наш Богдан одличан је ученик Средње музичке и Техничке школе из Ужица, успешно их учећи паралелно.

У претходне 4 године освојио је две награде на Републичким такмичењима из солфеђа и теоретских предмета (1.место 2022. године и 2. место 2020. године).

Браво, Богдане!


Одлуком Валаде Републике Србије  редовна настава за школску 2022/23. годину завршава се 06.06.2023. године.

Начин реализације наставе детаљније је дефинисан у допису Министарства просвете.

Наши успешни гудачи

Такмичење Млади Виртуоз, Музичка школа “Петар Коњовић”, Београд

КЛАСА САНДРЕ ПАУНОВИЋ, ВИОЛИНА

Клавирска сарадња: Вања Дабић

Софија Витезовић, 1. награда (97)

Сара Трифуновић, 1. награда  (96)

Андјелија Синдјелић, 1. награда (95)

Неда Савић, 2. награда (89)

4.5.2023. Интернатионал фестивал Донне ин Мусица, Београд,

КЛАСА ДАЛИБОРА БОГДАНОВИЋА, ВИОЛОНЧЕЛО

Клара Богдановић, 100+ лауреат. 

Карарина Ранђеловић 98,25, 1. награда

Александар Делић, 96,25, 1. награда

КЛАСА САНДРЕ ПАУНОВИЋ, ВИОЛИНА 

1.Сара Марковић 94 друга награда

2.Софија Витезовић     97, 25 прва награда

3.Јаков Бацотић 93, 25 друга награда

4.Сара Трифуновић 95, 75 прва награда

5. Неда Савић 96,25 прва награда

6. Анђелија Синђелић 96, прва награда

КЛАСА АНДРИЈАНЕ РАЈИЋ, ВИОЛИНА

-Исидора Николић V разред- ЛАУРЕАТ

-Софија Тешовић IV разред- 96 бодова, прва награда

-Мина Кнежевич III разред - 96 бодова, прва награда

-Јована Лаптошевић Iv разред- 93,75 бодова, друга награда

Мушка певачка група Етно секције музичке школе “Војислав Лале Стефановић" 

🎶🥈Мушка певачка група Етно секције музичке школе “Војислав Лале Стефановић" узела је учешће на десетом међународном “Вокалном етно фестивалу младих -ВЕФ” у Неготину. Међу великом конкуренцијом различитих група из читаве Србије, одлуком стручног жирија којег чине еминенетни представници из области традиционалне и етно музике, наши момци освојили су друго место са 90 бодова.

 Другог дана имали су прилику да кроз радионицу традиционалног певања, коју је водила етномузиколошкиња Бојана Николић Петричковић, науче нешто више о техници традиционалног певања. 

 Велико браво за наше ђаке

Како се слуша џез"

У оквиру интернационалног Баззум џез фестивал који се одржава у Ужицу од 25. до 27. маја у нашој школи одржана је едукативна радионица "Како се слуша џез".

Тајне џеза, као и историјски и музички основ разоткрио је наш познати џез уметник  др ум Иван Илић.

Програм је представио џез оркестар који чине студенти Одсека за џез и популарну музику Факултета музичке уметности у Београду.

Присутна публика уживала је у извођењу познатих џез нумера, али и научила да после саваке солистичке деонице треба аплаузом поздравити солисту, као и многе друге занимљиве чињенице о џез музици.

Успешан викенд за наше ученике и наставнике

На Међународном пијанистичком такмичењу у Тивту наша Нађа Ивановић, ученица 5 разреда ОМШ у класи Ивана Судзиловског освојила је ПРВУ награду (95.25 поена.).

Браво!

На 66. Фестивалу музичких и балетских школа Србије, одржаном у Бачкој Паланци, ученици наше школе су освојили следеће награде:

- Нађа Ђуричић, 4. разред флауте, класа Катарина Петровић, 1. награда (93,00 поена)

- Јулијана Стевановић, 3. разред виолине, класа Вера Буквић, 1. награда (97,57 поена)

- Анђела Мићић, 3. разред клавира, класа Сања Томашевић, 1. награда (92,43 поена)

- Милица Бошковић, 3. разред соло певања, класа Александра Милосављевић, 3. награда (78,86 поена)

Клавирска сарадња: Весна Дамљановић

Честитке наставницима и ученицима!

На Првом међународном такмичењу младих пијаниста, Крагујевац наши ученици су постигли следеће резултате:

2. награда, 94,67 поена

2. награда 90,67 поена

2. награда, 91,17 поена

Вредне награде за наше ученике на Међународном фестивалу гитаре МШ "Станислав Бинички" Лесковац 2023.

🏆🎻На Међународном фестивалу гитаре МШ "Станислав Бинички" Лесковац 2023. ученици трећег разреда ОМШ, у класи наставника Бошка Радојковића, освојили су вредне награде:

- Теодора Печеничић I награда

- Димитрије Старчевић  I награда

- Нађа Трнавац  II награда

- Коста Лончаревић  III награда


Прва награда на Међународном пијанистичком такмичењу

🎵🎼🎹  На Међународном пијанистичком такмичењу "Музички отисак" 2023. у Врњачкој Бањи Јована Јевтић, ученица V разреда ОМШ, у класи мр Горана Брковића, добила је ПРВУ награду са освојених 99 бодова. Такмичење је одржано од 21. 4. до 22.4.2023. године.

Браво!

У Ужицу је од 5. до 7. априла одржано Пето пијанистичко такмичење  „Војислав Лале Стефановић“ у организацији ужичке музичке школе. 

- Лауреат бр.1 – Иван Чернухин, 6.разред ОМШ у класи проф. Олге Борзенко , МШ „Исидор Бајић“ Нови Сад

- Лауреат бр. 2 – Александра Милутиновић, 4. разред СМШ у класи проф. Гоаре Лазић, МШ „Михаило Вукдраговић“ ,Шабац

-  Лауреат бр.3 – Лила Станојевић, 6.разред ОМШ у класи проф. Радојке Ивановић , МШ „Коста Манојловић“, Земун

- Лауреат прва три разреда ОШ – Нера Пунишић, 2. разред у класи проф. Сање Томашевић, МШ „Војислав Лале Стефановић“, Ужице

...

 Годишња награда Заједнице музичких и балетских школа Србије


Софија Шуманац Арсенијевић, професорка солфеђа у средњој музичкој школи „Војислав –Лале Стефановић“ у Ужицу, добитница је награде „За вишегодишње свестрано деловање у образовању младих талената и за несебичну љубав, пожртвовање, пријатељство и знање уложено у одрастање уметника“, коју је доделила Заједница музичких и балетских школа Србије, 24.03.2023. у Београду.

Хорски фестивал Музиком кроз генерације

Фестивал је отворен 24. марта концертом вокалног ансамбла ,,Канон” из Крагујевца под руководством Ђорђа Цатића. За ансамбл је ово био први целовечерњи концерт. Гост концерта је био вокални трио ког чине професорке из музичке школе ,,Војислав-Лале Стефановић” из Ужица: Тијана Видаковић, Александра Миликић и Марина Шапоњић

Академски хор Collegium musicum који чине студенткиње Факултета музичке уметности у Београд наступио је у суботу 25. марта је у оквиру фестивала наступао први пут у Ужицу. Ансамбл  је заједно са директором, наставницима и ученицима четвртог разреда  Средње музичке школе ишао у обилазак Старог града где је извео две нумере, као и ученици школе, чланови Етно секције.

Последње вече, у понедељак 27. марта, одржан је концерт ученика Средње музичке школе, под руководством наставника Ђорђа Дробњака. На наступу су изведена дела духовног и световног карактера. Солиста на концерту је била Анђела Вилимановић, ученица трећег разреда соло певања, у класи наставнице Александре Милосављевић. Гост концерта је била виолинисткиња Сара Матовић.

Сара Матовић је некадашња ученица школе, која је на барокној виолини извела две нумере и за чије је школовање у Великој Британији том приликом испред сале постављена кутија за прикупљање средстава. 

Ужички фестивал хорске музике

Припреме за први Фестивал хорског певања "Музиком кроз генерације" у организацији града Ужица, Музичке школе "Војислав-Лале Стефановић" и ГКЦ-а.

Програм Фестивала биће одржан од 24. до 27.марта у свечаној сали Градске куће.

24.03. у 19 часова представиће се Ансамбл "Канон" из Крагујевца. Уметнички руководилац Ђорђе Цатић. Гости концерта: Тијана Видаковић, Александра Миликић и Марина Шапоњић.

25.03 у 19 часова COLLEGIUM MUUSEUM из Београда. Диригент: Др Драгана Јовановић

27.03. у 19 часова Хор СМШ "Војислав Лале Стефановић" из Ужица. Диригент: Ђорђе Дробњак

Резултати такмичења

На Међународном такмичењу флаутиста "Миодраг Азањац" у Београду, одржаном 18.03.2023., наша ученица Симона Филиповић, 3. разред СМШ, класа- Катарина Петровић, освојила је I награду (95,75 поена).


Ученица 6. разреда омш, Нађа Јовановић у класи Ање Караклајић (Софије Ашбот) - флаута освојила је 1. награду, 96 бодова, на Међународном фестивалу у Убу.

Такмичење је одржано 14. 03. 2023.

Клавирска пратња- Анђелија Ђоковић.:


На 12. Фестивалу гудача у Шапцу 1. Награду освојила је наша Нађа Зорзић, ученица 6.разреда ОМШ у класи наставника Дана Зорзића, а уз пратњу корепетитора Вање Дабић.


Исидора Николић - II-1 награда, 

Софија Тешовић -III-2 награда,

Мина Кнежевић - III-4 награда, 

Јована Лаптошевић  похвала,

класа Андријане Рајић уз пратњу корепетитора Анђелије Ђоковић.

Кикини дани

Манифестација "Кикини дани", која негује сећање на активисткињу и борца за права особа са инвалидитетом Тијану Петровић Кику, одржана је у Народном позоришту Ужице 18.марта. Ове године је обележено 10 година откад се манифестација одржава. 

У сарадњи са Дневним боравком ученице трећег разреда СМШ, Ива Илић и Јелисавета Поповић, заједно са корисницима дневног боравка и Поп хора "Глас"извели су нумеру "Анђели под маском". Ученице је припремила наставница Марина Шапоњић.

Интерни час клавира

На још једном интерном часу клавира, у класи наставника Ивана Судзиловског, присутни су имали прилику да уживају у композицијама које су изводили ученици ОМШ и СМШ.

15.03.2023. у музичкој школи у Пријепољу одржана је промоција Музичке школе "Војислав Лале Стефановић"

Наши ученици представили су школу кроз композиције које се изучавају у СМШ и кроз програм Етно секције.

Наставници су кроз презентацију школе упознали тамошње ученике о програму и начину рада у нашој школи.

Ученици Музичке школе „Војислав-Лале Стефановић“ реализовали су програм посвећен Иву Андрићу. Музичко-поетско вече одржано је 27.2.2023. године у Градском културном центру у Ужицу.

Говорећи о великим темама о којима је Иво Андрић писао, ученици су се потрудили да дочарају живот и рад нашег нобеловца. Поред осврта на пишчеву биографију, ђаци су подсетили публику на велике Андрићеве мудрости о деци, уметности, љубави и поштовању међу људима, драматизујући одломке из већег броја романа и приповедака. Наступ је пропраћен одговарајућим видео-записима, а драгоцену подршку нашим глумцима је пружио хор, који је пажљиво одабраним композицијама оживео време писца и  допринео посебној атмосфери.

У наступу су учествовали ученици из свих разреда средње школе. Подршку су наши ученици добили и од вршњака, ученика ужичких средњих школа, као и од својих професора.

Програм су водили Катарина Ранђеловић, Ива Аћимовић и Демиан Делић, као ученици који су из перспективе савремених ђака говорили о великом писцу.  Ученици који су верно представили Ива Андрића из младог, као и из познијег животног доба јесу Мирко Шуњеварић и Лазар Илић. У улози новинара представили су се Миона Ракочевић, Милица Димитријевић, Ема Вулета, као и Урош Удовичић. Катарина Бабић на сцени је представљала Милицу Бабић, велику Андрићеву љубав.

Поред ученика средње школе, своје тачке имало је двоје ученика основне школе. Ђурђе Стевановић је дочарао Андрића-дечака и у кратком филму који је, заправо, драматизација Андрићеве приповетке „Књига“ показао нам колико дечји живот може да буде тежак. Андреа Вранешевић, такође ученица основне школе, својом балетском тачком потврдила је речи нашег писца да је игра „најплеменитија од свих уметности“. Након сваког сегмента, чули су се цитати о важним животним питањима, а њима смо и завршили програм, издвајајући, као најважнију, поруку великог писца: „Волите људе, често им помозите и увек их пожалите, јер су нам сви људи потребни“. 

Музичко - поетско вече посвећено Иву Андрићу

Хор и Секција за културу и уметност организоваће музичко - поетско вече посвећено Иву Андрићу. У оквиру једночасовног програма ученици ће дочарати живот нашег нобеловца кроз четири теме: деца, уметност, љубав и човек.  Након сваког сегмента, чуће  се цитати о важним животним питањима које ће, представљајући Андрића, говорити ученици СМШ. 

Кристиан и Демиан Делић у класи проф Дарка Перчевића су отишли на 5.међународно Такмичење младих дувача Емона 2023 у Љубљани (Словенија). 

Такмичење се одржавало на " "Konzervatorij za glasbo in balet"" (Љубљана). Наступали су 19.01.2023 са корепетиторком Нежом Брегар. Било је доста младих такмичара из Европе самим тим конкуренција је била велика.


Задовољни такмичари су са својим професором освојили по Бронзану плакету.

Сутрадан су похађали Мастер часове код светски признатог саксофонисте и професора Simon Diricq-a који предаје на Конзерваторијуму у Бриселу. Била је то велика част и велико искуство, јер су још као мали дечаци почели да прате његов рад.

Поред оствареног успеха и много уложеног рада нашли су и слободно време да заједно са професором уживају у лепотама Љубљане.


ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА  РОДИТЕЉЕ И УЧЕНИКЕ КОЈИ СЕ ПРИЈАВЉУЈУ ЗА ПОЛАГАЊЕ   ПРИЈЕМНОГ ИСПИТА

У ПРВИ РАЗРЕД ОСНОВНЕ МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ МОЖЕ ДА СЕ УПИШЕ УЧЕНИК КОЈИ ПОЛОЖИ ПРИЈЕМНИ ИСПИТ.

•  Припремни разред

 • 7-8 година старости

•  Први разред музичке школе

 •  за инструменте:  клавир, хармоника, гитара, виолина, виолончело, флаута, кларинет, труба и саксофон може да се упише ученик од 9 година

  •  за инструмент  контрабас може да се упише ученик од 11 година

 •  Соло певање

•   за женске гласове може да се упише ученик од  13 година и старији 

•   за мушке гласове ученик од 16 година и старији.

Пријемни испит састоји се од одређених  компонената музикалности, а чине га:

♫  СЛУХ (певање једне дечје песме по избору детета),

♫  МЕМОРИЈА ( репродуковање певањем тонова и краћих мелодијских мотива, које наставник свира на клавиру),

♫  РИТАМ (репродуковање куцањем краћих ритмичких мотива).

Пријемни испит ће се одржати у два термина:

13.05.2023. године и 03.06.2023.године.