SRP

Find materialer - Vejviser

Åbnings- og træffetider


Biblioteket har åbent hver dag fra 8-17.


Bibliotekaren (LF) er sædvanligvis at træffe på skolen i følgende tidsrum


Mandag 8.00 -15.30

Tirsdag 8.00 - 15.30

Onsdag 8.00 - 15.30

Torsdag 12.30 - 17.00

Fredag 8.00 - 15.30


Nedenfor finder du en vejviser med links til de mest basale databaser, du kan bruge til at søge efter de forskellige typer af materialer, som kunne komme i spil til opgaven.


Bøger

Skolens bibliotek, dit lokale bibliotek, den landsdækkende bibliotekstjeneste bibliotek.dk Find links på bibliotekets hjemmeside, det virtuelle bibliotek:


https://sites.google.com/a/g.nagym.dk/testbibliotek1/


Hvis du bestiller bøger i bibliotek.dk, skal du regne med, at det tager ca. 1 uge for bøger at nå frem til dit lokale bibliotek fra et andet bibliotek, hvis dit lokale bibliotek ikke selv har dem.


iBøger

Skolen giver adgang til alle Systimes iBøger om samfundsfaglige emner – både grundbøger og temabøger om aktuelle problemstillinger. Der er i alt 70 titler. Har du brug for adgang til andre iBøger end de samfundsfaglige, så kontakt LF på biblioteket.


E-bøger

eReolen og Ereolen Global er to streamingtjenester, som indeholder e-bøger på henholdsvis dansk (både skøn- og faglitteratur) og på engelsk (fortrinsvis skønlitteratur). Du skal være oprettet som biblioteksbruger på dit kommunale bibliotek for at gøre brug af tjenesterne.


Avisartikler fra danske aviser

Den helt centrale database i forhold til søgning af artikler i danske aviser er Infomedia. Brug dette link, når du skal søge efter avisartikler i databasen.


https://autologin.infomedia.dk/mediaarchive/unic/deff


Tidsskriftartikler fra danske tidsskrifter

I Infomedia (se ovenfor) er der adgang til artikler fra en lang række af fagblade og magasiner, og en del af dem kan være super relevante i forhold til SRP, f.eks. Ugeskrift for læger.


Digital Artikelservice – en anden mulighed for at få adgang til tidsskriftartikler - er integreret i bibliotek.dk. Herfra kan man bestille artikler fra danske tidsskrifter og få tilsendt en digital kopi pr. mail. Man skal være oprettet som bruger på sit kommunale bibliotek for at kunne gøre brug af denne tjeneste, som i øvrigt er gratis.


Andre databaser  inkl. databaser med artikler på engelsk

På bibliotekets hjemmeside finder du links til en række andre databaser, f.eks. leksika og ordbøger, film og TV-udsendelser og databaser med engelsksproget materiale, herunder et stort udvalg af artikler - også videnskabelige - fra aviser og tidsskrifter. Der er også information om, hvordan man får adgang til databaserne hjemmefra.


Til Gale-databaserne skal bruge et password, hvis du vil bruge databaserne hjemmefra. Kontakt bibliotekaren (LF) for at få tilsendt et password. Det er fortrolig information, som du ikke må dele med andre. 


Fag- og forskningsbiblioteker i Danmark

Bøger, som befinder sig på landets fag- og forskningsbiblioteker, kan bestilles via bibliotek.dk, da den indeholder registreringer af alle de bøger, som er tilgængelige på Danmarks offentlige biblioteker, f.eks. Det Kongelige Bibliotek, universitetsbibliotekerne og andre uddannelses- og forskningsbiblioteker.


Desværre kan man ikke bestille videnskabelige artikler gennem bibliotek.dk, men man kan som privatperson oprette sig som bruger på et videnskabeligt bibliotek og opsøge bibliotekets fysiske lokation* for ad den vej at rekvirere den eller de artikler, man gerne vil have fat i.


Adresser og åbningstider for Det Kgl. Bibliotek og Københavns Universitetsbiblioteks 5 lokationer:

https://www.kb.dk/besoeg-os

Adresse og åbningstider for DTU Bibliotek

https://www.bibliotek.dtu.dk/


For andre biblioteker: se de pågældende institutioners hjemmesider. Vær opmærksom på, at også mindre institutioner kan yde høj service og hjælp til jer.


Internettet

Det er selvfølgelig også muligt at finde rigtig meget egnet materiale på internettet, som ikke nødvendigvis ligger afskærmet i lukkede betalingsdatabaser. F.eks. er der i meget stor skala typer af materialer som Statistik og  data, Rapporter og Historiske kilder at finde på nettet. Det vil ofte være publiceret på statslige  institutioners hjemmesider eller på hjemmesider, som biblioteker, arkiver, museer og uddannelsesinstitutioner står bag.


Denne side er sidst revideret 7. marts 2024