EHBO Montfoort is een van de vele afdelingen van de Koninklijke Nederlandse Vereniging EHBO. Als EHBO vereniging organiseren wij in Montfoort diverse EHBO cursussen. Ook verzorgen wij de herhalingslessen die nodig zijn voor het up-to-date houden van uw EHBO kennis en diploma.

Kijk hier voor het EHBO cursusaanbod van onze vereniging.
 

ACTUELE INFORMATIE

De cursus EHBO bij kinderen start op donderdag 8 september 2016. U kunt zich nog aanmelden.
Tijdens de cursus EHBO bij kinderen leert u hoe eerste hulp te verlenen aan zuigelingen en kinderen bij de meest voorkomende letsels en bij stoornissen in de vitale functies. U krijgt inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen en kinderen bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden.
Meer informatie over deze cursus en onze andere cursussen leest u hier.

Herhalingslessen EHBO
De EHBO herhalingslessen op donderdagavond starten op 15 september 2016 en de herhalingslessen op zaterdag starten op 8 oktober 2016. Een volledig overzicht van de herhalingslessen kunt u hier inzien.
 
Handige apps voor uw mobiele telefoon of tablet
  • De Reanimatie app | Deze app is bedoeld voor mensen die een reanimatie-/AED-cursus hebben gevolgd. Het helpt om uw kennis van reanimeren op te frissen. De app biedt ook audio-ondersteuning bij het verlenen van hulp bij een hartstilstand. De Reanimatie app is gratis te downloaden via De Hartstichting.
  • De EHBO app | Deze app geeft u kort en bondig instructies bij verschillende ongevallen, zorgt ervoor dat u gemakkelijk de dichtsbijzijnde AED vindt en geeft u de route naar de dichtstbijzijnde EHBO-post in een ziekenhuis of huisartsenpost. Daarnaast heeft u de mogelijkheid om direct 112 te bellen. De EHBO app is gratis te downloaden via het Rode Kruis.
  • De HELP! app (partner Oranje Kruis) | Deze app verbindt mensen om elkaar te helpen in noodsituaties. Wanneer u de app opent en een HELP! toets indrukt, belt u direct 112. Daarnaast zoekt de app via GPS naar mensen in de buurt die de app ook geïnstalleerd hebben en beschikbaar zijn om te helpen. Zij worden op de hoogte gesteld via een push-notificatie. De HELP! app is gratis  te downloaden via HELP!