Kisauutisia 2021

U17 vapaapainin SM-kilpailut Ylivieskassa

Jos aiemmin U15 SM-kilpailut Porvoossa sujuivat hyvin, niin Ylivieskan U17 SM-kisat sujuivat meidän seuralta vielä paremmin! Tytöt painivat peräti VIISI SM-mitalia Ylivieskasta! Hopeaa: Juulia Holappa (40 kg) ja Oona Pekkarinen (43 kg). Pronssia: Alisha Kubal (40 kg) Vilja Vallin (43 kg) ja Lotte Lahtinen (53 kg). Lisäksi Elin Ollila (46 kg) paini hienosti ollen 4. Ja Vaasan Toverit jälleen Suomen paras tyttöpainiseura seurojen välisissä pisteissä.

Ylivieskan SM-kisojen TULOKSET

Vilja, Oona; Elin, Lotte, Alisha ja Juulia kisojen jälkeen.

Helsinki Open 27.-28.11.2021, vp

Helsinkiin oli tarkoitus lähteä isolla tyttöporukalla, mutta koronatilanteen vuoksi päädyimme lopulta siihen, että vain rokotetut tytöt lähtevät kisaamaan. Alle 17-vuotiaden ikäluokassa Vaasan Tovereita edusti neljä tyttöä. Sarjassa 43 kg Oona Pekkarinen taisteli alkuun kolme hienoa voittoa, mutta joutui taipumaan viimeisessä. Oonalle hopeaa! Samassa sarjassa Vilja Vallin sai kovan iskun silmäänsä toisessa ottelussaan ja joutui luovuttamaan kisan kesken. Vilja viides. Sarjassa 46 kg Elin Ollila nappasi pronssia. Lotte Lahtinen taisteli hurjasti sarjassa 57 kg ja kaulaan pujotettiin lopulta pronssinen mitali. Oona ja Vilja jatkoivat seuraavana päinä alle 13-vuotiaiden sarjassa. Molemmat kuitenkin painivat alipainioisina sarjassa 45 kg alakanttiin, Viljan ollessa 9. ja Oonan 10.

Helsinki Open 2021 TULOKSET

Elin, Lotte, Oona ja Vilja Helsingissä.

VVV-Cup Vaasassa 13.11.2021, kr + vp

Naapuriseuramme Vaasan-Voima Veikot järjesti mukavat syksyiset painikilpailut Vamian liikuntahallissa. Paikalle tuli hienosti lähes 200 painijaa. Etenkin aloittelijoiden sarjoissa oli paljon osallistujia ja kaikesta näki, etttä etenkin he ovat koronan aikana kaivanneet kisoja. Järjestelyt pelasivat hyvin, ja oli hyvä oivallus painia painikoulusarjat ensin alta pois.

Saavutimme kisoista roppakaupalla menestystä ja olimme jälleen kisan paras tyttöseura, niin kilpapainojoissa kuin aloittelijoissakin. Saimme matolle hienosti 15 tyttöä ja pari poikaakin!

Kultaa: Emil Ollila, Meri-Li Vallin, Lykke Lahtinen, Helle Vallin ja Oona Pekkarinen

Hopeaa: Ida Teppo, Vilja Laaksonen, Juulia Holappa, Vilja Vallin ja Lotte Lahtinen

Pronssia: Ada Mattila, Wilma Linna, Alisha Kubal, Elin Ollila ja Emmi Ahola

Kovassa sarjassa Painikoulu pojat 25 kg Jaakko Kinnari oli neljäs ja tyttöjen puolella 27 kg Ulla Kortet oli myös neljäs. Hienointa oli se, että saimme mukaan seellaisia jotka eivät ole vielä ikinä olleet mukana missään painikisoissa. Näistä oli hyvä aloittaa!

VVV-Cupin 2021 TULOKSET

Kuvat, Juha Lahti @urheilukuvailu

U15 ja U20 vapaapainin SM-kilpailut Porvoossa 23.10.2021

Porvoon SM-kisoissa tehtiin seuramme historiaa! Vaasan Toverit oli paras tyttöpainiseura alle 15v SM-kisoissa Porvoossa. Näin ei ole ikinä tapahtunut seuramme lähes 100-vuotisen historian aikana. Hopeaa Alisha Kubal 39 kg, pronssia Oona Pekkarinen 46 kg ja Lotte Lahtinen 54 kg. Helle ja Vilja Vallin sijalla 4. Juulia Holappa ja Emmi Ahola sijalla 5.

Jokainen tyttö paransi huomattavasti vuoden takaisiin SM-kisoihin verrattuna.

Porvoon SM-kilpailujen TULOKSET

Oona, Lotte ja Alisha kukat kourassa.

Umeå Wrestling Battle, 15.-17.10.2021, vp + kr

Uumajan kisoihin oli saapunut nuoria painijoita reilusti yli 300 ja suomalaisiakin iso joukko uudella Wasalinen laivalla. Kovia olivat vastustajat Uumajassa. Erityisesti tyttöjen puolella taso oli kova ja ruotsalaisista seuroista jyräsi etenkin Sundsvall AIK. Meidän seura sai tällä kertaa tyytyä kolmeen pronssimitaliin.

Pronssia: Tytöt 9v 25 kg Meri-Li Vallin, tytöt 11v 42 kg Juulia Holappa ja Tytöt 14v 54 kg Lotte Lahtinen. Pistesijoja tuli mukavasti ja mikä tärkeintä: kokemusta!

Umeå Wrestling Battle 2021 TULOKSET

Olles Minnesträff 2.10.2021, kr + vp, Haaparanta, Ruotsi

Ilmajoen kisojen peruuntumisen vuoksi päätimme aloittaa koronatauon jälkeen kisakauden Haaparannan kisoista. Pohjoiseen matkasimme minibussilla kuuden tytön kanssa ja osallistuimme vielä kisan jälkeen Valeri Nikitiin vetämälle painileirille. Kisat sujuivat loistavasti ja olimme yhteispisteissä paras tyttöpainiseura! Helle Vallin voitti sarjan W11 30 kg ja Juulia Holappa W11 42 kg. Vilja Vallin oli hopealla sarjassa W14 42 kg, samoin Oona Pekkarinen (W14 46 kg) ja Lotte Lahtinen (W14 54 kg). Alisha Kubal sarjassa W14 42 sijoittui viidenneksi. Tyttöjen paini puri hyvin ruotsalaisia vastaan ja etenkin omat spersiaalit toimivat kaikilla.