2020

Kisauutisia 2020

Naisten ja miesten, sekä alle 15v vapaapainin Suomenmestaruuskilpailut Ylistarossa 3.10.2020

Koronaviruksen johdosta lähes koko kilpailukausi painissa ja muussakin urheilussa on mennyt käytännössä pilalle. Kisoja on jouduttu perumaan aivan valtavasti. Ylistaron SM-kilpailut kuitenkin pystyttiin järjestämään ja seurastamme osallistui ensikertalaisia SM-tasolle peräti kuusi tyttöä! Ja hienosti meni!

JUULIA HOLAPPA: HOPEAA!

Juulia oli muiden tavoin ensi kertaa mukana SM-tasolla, mutta tyttö ei kyllä arkaillut sarjasssa 39 kg yhtään! Juulia voitti oman lohkonsa ja eteni SM-finaaliin asti. Ensin kaatui HPM:n Erika Purmonen selvästi ypv. 10-0 ja tämän jälkeen tiukan kamppailun jälkeen seurakaveri Oona Pekkarinen pistein 5-1. Kultaottelussa Kokkolan Kipinän kokeneeempi Ella Forsell oli vielä liian kova. Juulialla on kuitenkin vielä monta vuotta jäljellä tässä ikäluokassa ja harjoitteluinnon perusteella hopea kirkastuu jossain vaiheessa aivan varmasti!

ELIN OLLILA: PRONSSIA!

Elinillä on jo aikaisemmin saavutettu KLL-pronssi, mutta nyt tuli jatkoksi myös ensimmäinen SM-mitali! Ensimmäisessä ottelussa sarjassa 39 kg Elin kukisti seurakaverinsa Vilja Vallinin täpärästi 4-2. Sitten tuli vastaan kovassa syyskunnossa ollut KoKi:n Ella Forsell jolle Elin joutui taipumaan. Pronssiottelussa Elin sitten vastaavasti kukisti seurakaverinsa Oonan. Hienoa Elin!

Juulia, Ella Forsell ja Elin palkintokorokkeella.

Sarjassa 36 kg paininut Alisha Kubal sijoittui viidenneksi. Alisha arpoi itsensä pahimpaan mahdolliseen lohkoon, toisesta lohkosta olisi hyvinkin voinut nousta mitaliotteluihin! Oona Pekkarinen taisteli itsensä neljänneksi sarjassa 39 kg ja tyttö kehittyy kyllä ihan silmissä. Vilja Vallin otteli myös hienosti, mutta epäonnistui hieman ja loppusijoitus viides sarjassa 39 kg. Lotte Lahtinen sarjassa 50 kg lähti rohkeasti haastamaan kokeneempia tyttöjä ja onnistui ensimmäisissä painikisoissaan hienosti! Loppusijoitus 7.

Tyttöpainiryhmä on kyllä kehittynyt aivan mahtavasti yli odotusten. Harjoitusinto on kaikilla kova ja syksyn haastajaleireillä Kuortaneen Urheiluopistolla meillä on ollut hienosti peräti 12 tyttöä mukana. Tyttöjen valmentajana toimiva Mira Ahola on saanut luotua erinomaisen yhteishengen tyttöryhmään ja se näkyy aivan kaikessa tekemisessä - harjoituksissa, leireillä ja kilpailuissa. Toivottavasti ensi vuonna saamme paljon enemmän kilpailuja, sillä näitä tyttöjä alkaa olla jo ihan mahdoton pidätellä!

Mannin Matsit ja avoimet Länsi-Suomen mestaruuspainit kr + vp Peräseinäjoella 19.2.2020

Peräseinäjoella kaikki sinne lähteneet kolme tyttöä painivat hienosti. Elin Ollila voitti sarjan 35 kg ja Juulia Holappa sarjan 38 kg. Alisha Kubal sarjassa 38 kg nappasi pronssia.

TULOKSET

Myhi-Turnaus, kr + vp, Ilmajoella 22.2.2012

Perinteiseen Myhi-turnaukseen Vaasan Tovereista lähti seitsemän nuorta painijaa. Parhaiten onnistuivat Elias Kinnari ja Elin Ollila sijoittuen molemmat hopealle. Juulia Holappa, Hugo Kinnari ja Meri-Li Vallin olivat sarjoissaan sijalla 4. Edgar Svartsjö paini rohkeasti ensimmäisissä kisoissaan huomattavasti kokeneeempia vastaan sijoittuen sijalle 5. Vilja Vallin oli 8.

TULOKSET

Avoimet Etelä-Pohjanmaan Piirinmestaruuspainit, kr + vp Alavudella 15.2.2020

Alavuden pm-kisoihin osallistuimme muutaman tyttöpainijan kanssa. Helle Vallin otti sarjavoiton, Elin Ollila hopeaa ja Juulia Holappa ja Vilja Vallin pronssia. Tasaisia vääntöjä.

TULOKSET

32. Loppiaispainit, kr+vp, Isokyrössä 6.1.2020

Vähäkyrön Viestin ja Kyrön Voiman järjestämiin Loppiaispaineihin matkasi Vaasan Tovereista kuusi painijaa valmentaja Pekka Kinnarin johdolla. Hienosti meni. Elias Vesterholm, Elias Kinnari ja Mikaela Vesterholm voittivat sarjansa. Lisäksi Mikaela palkittiin kisojen parhaana tyttöpainijana! Vesterholmin veljeksistä Mathias ja Simon painivat hopeaa ja tytöissä Alisha Kubal ylsi pronssille.

Pieni rentoutushetki kisojen jälkeen. Kuva: Pekka Kinnari