Enes ibni Mâlik Radiyallâhu Anh’tan rivayet edilen bir hadiste,
Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem orucu rahat tutmanın en kolay yolu
konusunda şu tavsiyede bulunuyorlar:
“Dört şey yapan kişi orucu gayet rahat tutar: 1-İftarı su ile açması, 2-Sahuru terk etmemesi, 3-Öğle istirahatını terk etmemesi, 4-Güzel koku kullanması.”
(Râmûzu’l-Ehâdîs, Hadis No: 957). -------------- ''Sağlığında Ayet hadis nesine,! Son deminde muhtaç olur,nesine?.'' Kurban olayım,imam,senin eline, Kuvvetli vur,bu caninin ensesine. |
ARAŞTIRMA YAPILSA:
Keşke üniversitelerimiz, araştırma merkezlerimiz, hadis-i şeriflerin ifade ettiği anlam ve hikmet üzerine de yoğunlaşsalar. Örneğin öğle uykusunun hikmetini, güzel koku ile kolay oruç tutmanın bağlantısını araştırsalar. Böyle binlerce hadisi şerif var ama sadece okunup geçiliyor. Bilimsel açıdan hikmetlerine yönelik henüz kapsamlı bir araştırma yapılmış değil.