Lars Johan Brodtkorb sikret seg VM-sølv i Spania

Publiseringsdato: 13.jul.2017 10:59:39

Lars Johan kapret sølv medaljen fra Fabian Kirchhoff i siste seilas med minste mulige margin.

Begge avsluttet mesterskapet på samme poengsum og like mange førsteplasser, men Lars Johan gikk foran fordi hans 3. beste resultat var en 2. plass, mens Fabians 3. beste var en 4. plass.

Sven Stadel fra spania stakk ikke uventet av med seieren allerede før siste seilas.

Han har nå vunnet VM tre ganger. Første gang var i 2006 i Danmark, den andre i Sverige i 2010, og nå den tredje her i Blanes i Spania.

For damene var det forhåndsfavoritten Anna Livbjerg fra Danmark som ble verdensmester. Hun kom til Blanes som tittelforsvarer og forsvarte den med glans. Hun er den eneste noen gang som har klart å bli verdensmester 6 år på rad. Anna Munch fra Danmark ble 2, mens Ascensión Roca de Togores fra Spania ble 3. Best norske ble Aleksandra Gulbrandsen fra Tønsberg på 31 plass.

Mesterskapet ble avsluttet med 2 seilaser den siste dagen og som ventet ble det en spennende avslutning på mesterskapet i lite vind som på det meste var oppi 3-4 m/s.

Spanjolen Sven Stadel trengte bare et godt løp denne dagen for å bli verdensmester og det gjorde han allerede i den første seilasen med en andre plass. Dermed trengte han ikke å seile den siste seilasen.

Hovedoppgjøret i det første løpet var knyttet til kampen mellom Lars Johan, Emil Munch (DEN) og Fabian Kirchhoff om resten av pallplasseringene. Lars Johan og Emil hadde begge 54 poeng, mens Fabian var 5 poeng bak. Avstanden bakover var slik at både Albin Johnson (SWE) og Kristian Præst (DEN) kunne blande seg i medaljekampen.

Fabian kom først i mål på en 11 plass, mens Kristian ble 15, Albin 17, Lars Johan 25 og Emil 49.

7 Kristian Præst 73p

Fabian var 1 poeng foran Lars Johan og Emil. Det var fortsatt åpent i det siste løpet, hvordan medaljefordelingen skulle bli. Lars Johan måtte slå både Fabian og Emil samtidig som han måtte bli 16 eller bedre.

Det skulle vise seg å bli en ulidelig spennede siste seilas. Lars Johan kom først av konkurrentene på første kryssmerke på en 22 plass. Emil rundet 26, Fabian 36, mens Albin og Kristian var helt hektet av på 52 og 62 plass. På andre kryss rundet Lars Johan som nummer 18, mens Emil var 28 og Fabian 33.

Lars Johan seilte seg opp til 16 plass i mål. Det ble 24 plass på Emil og 35 plass på Fabian noe som gjorde at både Fabian og Lars Johan endte på samme poengsum sammenlagt. De hadde også like mange førsteplasser, men Lars Johan trakk det lengste strået og fikk sølvmedaljen siden hans 3. beste resultat var bedre enn Fabians 3. beste resultat.

Dette er Lars Johans 8 VM medalje i europajolle de siste 5 årene. - 2 gull, 3 sølv individuelt samt 2 gull og en sølv i lagseiling.