Spennende Stor NM 2013

Publiseringsdato: 02.jul.2013 13:46:17

Gullvinner Lars Johan Brodtkorb, Sølvvinner Håvard Katle Fjon og Bronsevinner Henrik Bucher

Årets Stor-NM i Tønsberg viste at E-jolle klassen har en fantastisk gjeng med gode seilere. Lars Johan har seilt jevnt og godt i hele år og hadde et lite press før start. Håvard KF har også en flott sesong bak seg så langt men med en noe mer varierende serie om vi ser på NC’ene. Under NM derimot seilte Håvard strålende fra start til mål og leverte årets jevneste serie. Det er vel lenge siden en regatta har vært mer spennende når gutta endte på identisk serie og alt ble avgjort i siste race.

Lars Johan: 1-2-1-1-2-2-1

Håvard: 1-1-2-1-2-1-2

Også bronseplassen var det kamp om til siste slutt Einar S. Wahl lå på bronseplass de to første dagene, men avsluttet dessverre med en litt dårligere tredje dag og endte på en 5. plass med 36 poeng. Henrik Bucher og Martin Halseide ble etter siste dag stående på samme poengsum de også (34 p), men her var det Henrik som gikk av med seieren etter å ha levert et strålende løp i race 7 som han vant overbevisende. Martin hadde 2. plass som beste enkelt plassering og gikk derfor inn på plassen bak Henrik når man sammenlignet seriene.

En annen som imponerte stort under NM helgen var Peder Møyner Lund som har hatt pause fra seilingen et år, men stilte opp i NM. De dagene det blåste mye viste han hvor god seiler han er, men han strevde litt mer i lite vind. Han fikk bl.a en 2. plass og endte til slutt på 7. plass.

Det ble ikke arrangert eget NM for jentene i år pga bare 13 påmeldte. Kravet til NM status er 15 seilere. Det ble derfor tatt en avgjørelse om at alle skulle seile felles i år. Jentene hevdet seg godt i det store feltet og fikk verdifull trening før årets mesterskap i et større felt enn de ville fått om de hadde seilt for seg. Beste jente og vinner av Linda pokalen ble Martine Steller Mortensen på en flott 9. plass. Nora Johanne Brodtkorb fulgte på en flott 10. plass mens Katrine Johansen ble tredje beste jente på 12. plass.

I både gutte og jenteklassen ble det seilt jevnt og godt, og vi har mye og glede oss til før årets mesterskap starter i juli. Gratulerer til alle seilerne som deltok og viste gode seilerferdigheter.

NEK gratulerer også alle medaljevinnerne i de andre klassene i årets stor-NM.