Magnus tok bronse i VM

Publiseringsdato: 15.aug.2011 15:09:10

Lørdag 13. august.

Tobias Hemdorff, Danmark vant foran Garard Marin Julia, Spania og Magnus Andersen fra Norge. Foto. Y. Brodtkorb

Det lå klart for en siste spennende dag i VM da vi ankom seilforeningen til en normal Como seiledag. Lett skydekke, strålende sol og varmt. Det vil si ventet solgangsbris fra sør mellom klokken 12 og 13. Før seilingene startet var det relativt åpent hvordan medaljene skulle fordele seg både i guttefeltet og jentefeltet. Anna Livbjerg (DEN), Silvia Zennaro (ITA) og Janika Puls (GER) var klare medaljefavoritter, men dagens seilaser kunne stokke på rekkefølgen. Spesielt Anna og Silvia har seilt ekstremt jevnt gjennom hele mesterskapet. Før avslutningsdagen ligger Katrine på 12 plass med gode muligheter for å seile seg opp. Martine ligger på 47. plass, Karianne på 54. plass, Johanne på 65. plass og Nora på 71. plass.

I guttefeltet leder Tobias Hemdorff (DEN) gullfinalen ganske klart, mens Garard Marin Julia (ESP) ligger på sølvplass foran Carl Hagberg (SWE) på bronseplass. Magnus ligger før siste seiledag på 6 plass, men bare 20 poeng bak Carl på tredje. Det skulle bli spennende å se rekkefølgen på de første 7 seilerne etter dagens seilaser. Martin ligger på 11 plass bare 21 poeng bak Magnus mens Nicholas ligger på en 29 plass. I sølvfeltet leder Lars Johan med 15 poeng på Patrik Sturesson (SWE) og 25 poeng på Erik Lindahl (FIN). Håvard ligger på en flott 5 plass, Endre på 8. plass og Jon Aksel på 35 plass etter at han fikk både en OCS og en DSQ nest siste dag. Alle gutta har muligheter til å avslutte på en fantastisk måte.

Startbåten gjør seg klar. Foto. Y. Brodtkorb

Vinden tok seg godt opp, og det blåste friskt med mye skvalpesjø når dagens race startet. Vel igang begynte det ganske svakt for nesten samtlige norske på 1 kryssmerket (unntaket var Nicholas med 14 plass), men vi har en gjeng med gode seilere som evner å jobbe seg opp i feltet. Katrine rundet ca 53 men kom 39 i mål, Magnus rundet som 35 og kom 13 i mål, mens Lars Johan rundet 9 og kom 2 i mål. Etter 1 race klatret derfor også Magnus til 4 plass sammenlagt etter at det ble mulig å stryke to race. Det ble ny spenning i den norske leiren på land som fikk opp listene etter hvert. Magnus og Carl kjempet til siste race om bronsemedaljen, og det var Magnus som stakk av med medaljen etter at han seilte inn til 3 plass i siste race mens Carl måtte nøye seg med en 27 plass. Martin fikk dessverre en DNC og en OCS og hadde derfor ingen mulighet til å være med helt i toppen selv om han avsluttet med en flott 14 plass. Nicholas hadde sin beste dag på vannet og avsluttet mesterskapet med serien 12-23-9.

I sølvfeltet var det norsk dominans hele dagen. Lars Johan fikk serien 2-3-3, Håvard 26-2-5, Endre 19-4-14 og Jon Aksel 18-9-6. Det var veldig gøy å være norsk på vannet når vi hadde Norge i mål på 2, 3, 4 og 9 plass i 2 race.

17. Jon Aksel Mortensen 46- 37-29- 20- 13-(OCS)-(DSQ)-26-18-9- 6

Anna Livbjerg Danmark sølv, Silvia Zennaro Italia gull, og Janika Puls Tyskland bronse. Foto: Y. Brodtkorb

De norske jentene merket at de begynte å bli slitne etter et langt mesterskap og lå et stykke bak i feltet i alle tre racene denne dagen. Dagens beste resultat fra de norske fikk Katrine med en 17 plass i VM’s siste race. Martine fikk dessverre to svake race som begge ble strykregattaer, men avsluttet med stil med 24 plass som var hennes beste regatta dette mesterskapet. Karianne, Johanne og Nora avsluttet siste dag med plasseringer fra 49 plass og nedover. Nora fikk sine første to kullseilinger i de to siste racene, og var sliten etter et langt mesterskap da hun kom på land.

73. Nora Johanne Brodtkorb (BFD)-49-53-69-68-67-(72)-61-67-71-66

Etter at alle var på land og det meste var pakket hadde Siren og Christoffer en avsluttende briefing for de som fortsatt var igjen. Det var en fin avslutningssamling hvor Christoffer snakket om forventninger og potensiale til hver av seilerne. Det var en sliten men lydhør gjeng som fikk med seg noen siste oppmuntrende ord og skryt fra to engasjerte trenere som har stått på for seilerne både på land og på vannet under hele mesterskapet. Med en gang debriefen sluttet hev de fleste seg i bilen for å begynne den lange ferden hjem til Norge. Det var ferger, skolestart og jobber som skulle rekkes og veien var lengre å kjøre enn de fleste hadde tenkt seg på forhånd. Det tar tid å jobbe seg gjennom mellom Europa med en seilepakket bil med Rib på slep.

Premieavslutningen var varslet til klokken 18, men som de fleste premieutdelinger drøyde det en del og den kom ikke i gang før nærmerer 19. Det ble en stemningsfull sermoni i kveldsluften ved Comosjøen. Selvsagt veldig flott å se Magnus på pallen sammen med Garard og Tobias. Gratulerer med en flott Bronsemedalje!! Og gratulerer med et vel gjennomført mesterskap til alle de norske seilerne og trenerne.