Zuidsingel
Mediaproducties

Ervaring

In ruim 25 jaar in de media en journalistiek heb ik veel verschillende dingen gedaan.


Eindredactie

Mijn professionele medialeven begon in 1997 bij NOS radio, als stagiair bij Langs de Lijn. Na een jaar of drie maakte ik mijn debuut als eindredacteur. In het begin waren dat alleen de uitzendingen op de doordeweekse dagen tussen 22 en 23 uur, maar al snel kwamen daar de 'grote uitzendingen' in het weekend bij. 

Als jongetje wilde ik graag werken bij Radio Tour de France. Die droom heb ik waargemaakt, van 2008 tot en met 2011 was ik zelfs de eindredacteur en regisseur. 

Tijdens Olympische Spelen maakten we RadiOlympia. Met voor mij als hoogtepunt de Spelen van 2008 in Beijing, met uitzendingen vanuit het Holland House. 

Na vijftien jaar NOS stapte ik in 2012 over naar BNR Nieuwsradio. Daar was ik eindredacteur van de nieuwsuitzendingen en van de planning. 

Kort daarna werd ik gevraagd door Endemol Sport om eindredacteur te worden van Fox Sport Centraal, een soort Sportjournaal op het open kanaal van Fox. De redactie daar was erg bedreven in het maken van sportuitzendingen, maar minder in journalistieke programma's. Aan het eind van het seizoen was de koers van Fox veranderd en verdween alle sport van het open kanaal. Daarmee ging er een streep door het programma dat ik maakte.

Ik keerde terug naar BNR, maar wilde meer doen dan alleen eindredactie van de nieuwsuitzendingen. In mijn eentje maakte ik achtereenvolgens het wekelijkse debatprogramma Newsroom, BNR Mediazaken en BNR Duurzaam

Uiteindelijk keerde ik terug bij de nieuwsprogramma's, in het bijzonder naar Spitsuur, dat later werd omgebouwd naar BNR In de Middag


Radioregie

Bij NOS sport lagen eindredactie en regie bij dezelfde persoon. Ik had dus alle ruimte om me te ontwikkelen als regisseur van met name complexe uitzendingen, vaak met een draaiboek waarop niet meer stond dan wie de verslaggever bij welke wedstrijd was. 

Bij BNR heb ik de regie weer opgepakt toen ik Newsroom, Mediazaken en Duurzaam ging maken. Daarna kwam ik als vanzelf terecht bij de regie van de nieuwsuitzendingen, regelmatig op locatie.

Vanaf oktober 2022 ben ik namens AVROTROS de vaste regisseur van EenVandaag, iedere dag van 16 tot 17 uur op NPO Radio 1.

Vanaf april 2023 doe ik ook weer regelmatig uitzendingen van NOS Langs de Lijn als eindredacteur/regisseur. 

Nieuwslezen

Tussen 2018 en 2021 werkte ik bij BNR een deel van de tijd als nieuwslezer. De combinatie van helder en beknopt schrijven, zelf presenteren en tot wel 15(!) deadlines per dag sprak me aan. Hoe dat klonk, kun je hieronder beluisteren. 

Presentatie- en voice-over-teksten

Het schrijven en redigeren van presentatieteksten is altijd een belangrijk onderdeel geweest van mijn werk. Als zelfstandige heb ik ook op dat vlak veel losse klussen gedaan voor verschillende radio- en televisieprogramma's en voor corporate videoproducties.

Recente projecten:
- voice-overteksten voor Lang Leve de Liefde (SBS6)
- voice-overteksten voor Chateau Meiland (SBS6)
- tekstdraaiboeken voor The Tribute (SBS6)
- tekstdraaiboek voor de finale van De Hollandse Nieuwe (SBS6)
- tekstdraaiboek voor een film over Shell Moerdijk in de stijl van een natuurfilm
- teksten voor de campagne Samen voor de wijk van de toekomst van Shell Moerdijk en Shell Pernis
- tekstdraaiboeken voor meerdere filmpjes over de nieuwe biobrandstoffenfabriek van Shell in Pernis

Overig schrijfwerk

Voor de website NLwerktaanwerk.nl, een initiatief van VNO-NCW en MKB-Nederland uitgevoerd door de Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk!, lever ik redactionele bijdragen, zoals dit artikel.
Voor de Oekraïne-nieuwsbrief van de gemeente Soest schreef ik een artikel over de naar Nederland gevluchte familie Tsehelnyk.

Projecten

In meer dan 25 jaar heb ik vele projecten (mede) geleid. Formatontwikkelingen, een nieuwe cyclus van Radio Tour de France of RadiOlympia, een verkiezingstraject, de inhuldiging van koning Willem-Alexander op BNR, nieuwe workflows, debatten en evenementen organiseren, de stuurgroep van de eerste Radio 1 Sportzomer in 2012.

Van planning tot uitvoering en evaluatie, van grove schetsen tot de kleinste details, ik heb er veel lol in. 

 Bel of mail me, dan bespreken we wat er mogelijk is.