Activitats Cruïlles 2023-2024

COLÒNIES d'EDUCACIÓ INFANTIL

Aquí teniu un extens recull de fotos de les colònies que els nens i nenes d'educació infantil de tota la ZER Empordanet-Gavarres van gaudir el 14 i 15 de març de 2024 al Mas Suro de Sant Gregori.

Tota una experiència per a repetir!

XOCOLATADA SOLIDÀRIA

MUNTEM UN BON CACAU! Amb aquesta crida la tarda del divendres 22 de març de 2024 l'AFA de l'escola ha organitzat una xocolatada solidària. Tots els diners recaptats aniran íntegrament destinats a la investigació del càncer infantil de l'Hospital Sant Joan de Déu. Les persones que hi hem assistit hem degustat una xocolata boníssima acompanyada de converses i rialles que ens han servit per acomiadar-nos d'aquest segon trimestre del curs.

Gràcies AFA, gràcies Sura i gràcies a totes les empreses col·laboradores.

TALLERS PER ACABAR EL TRIMESTRE

Divendres 22 de març de 2024 per posar punt i final a aquest 2n trimestre hem pogut gaudir de 5 tallers internivells que les mestres ens han preparat. Lliurement podíem moure’ns i anar a fer collarets amb la Marta, pintura amb l’Àlex, jocs de taula amb la Cristina, construccions amb la Júlia o joc simbòlic amb la Montse. 

Ha estat un matí diferent i molt divertit on hem pogut compartir els nostres interessos amb molt bona companyia.

Coales i LA PREHISTÒRIA

Des de l’àrea de medi social els nens i nenes de cicle inicial hem treballat el projecte de la prehistòria. Aquest ens ha permès posar-nos en la pell dels homes i dones de l’època i entendre com vivien i què feien. A l’aula hem elaborat un dossier de la prehistòria on expliquem els aspectes que ens han resultat més interessants (pintures rupestres, eines de l’època, el foc...) i la nostra pròpia caixa de la prehistòria on hem introduït tota mena de material trobat a la sortida al bosc i que servirà per complementar la informació obtinguda.

A continuació podeu veure les fotografies del nostre procés d’elaboració del projecte de la prehistòria: la creació de la caixa, el dossier de la prehistòria, la realització d’eines de l’època i la sortida al bosc.

STOP MOTION a Cicle Superior

Durant el segon trimestre a llengua anglesa amb l’alumnat de Cicle Superior hem creat un centre comercial maquetant capses de sabates. D’aquesta manera, s’ha pogut treballar vocabulari de les diferents botigues a més de la creació de diàlegs en situacions quotidianes. Com a producte final hem creat un stop motion utilitzant els diferents establiments. 


Enjoy the show!

TEATRE A SANT SADURNÍ 

Dijous 21 de març de 2024 hem anat fins a Sant Sadurní de l’Heura on hem gaudit de l’obra de teatre que els nens i nenes de l’escola La Pedra Dreta han fet. Després l’AFA ens ha convidat a esmorzar, hem compartit estona de joc i hem dinat per cicles. Els més petitons i petitones s’han quedat a l’escola, la mainada de cicle inicial ha anat fins a la plaça del poble i l’alumnat de cicle mitjà i superior hem caminat fins a Sant Joan de Salelles.

Moltes gràcies per convidar-nos. Ens ho hem passat genial!

QUI EXPLICA EL CONTE? LA ROSER

El 20 de març de 2024, la Roser Solano, mestra d’anglès ha explicat el conte Don’t let the pigeon drive the bus! de Mo Willems a tot l’alumnat de l’escola. El colom protagonista intenta convèncer al públic de deixar-lo conduir l’autobús que el conductor ha deixat a la vista. Ho aconseguirà? Una història divertida que ajuda a apropar la llengua anglesa a petits i grans.

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte d’escola Qui explica el conte? Gràcies Roser!

QUIN EMBOLIC MELIC! a Cicle Mitjà

Quin embolic melic! és la representació teatralitzada que la Cassandra ha vingut a fer-nos als nens i nenes de cicle mitjà dins del programa Sigues tu de Dipsalut i que ens ha permès parlar i reflexionar sobre la diversitat de gènere a partir de diferents contes i personatges. A més, hem descobert que els objectes no tenen perquè ser de nens o de nenes i que tothom pot jugar amb tot.

Hem passat una estona ben divertida i hem après un munt.

TALLERS DE PRIMAVERA EN FAMÍLIA

Dilluns 11 i dimarts 12 de març les famílies han vingut a l’escola per realitzar els Tallers de Primavera en Família i així poder decorar l’edifici per dins i per fora amb un ambient ben floral.

La classe dels coales i la classe de les balenes han elaborat garlandes que han col·locat al pati i al passadís de l’escola. A més, hem tingut la sorpresa d’una calamarsada que ha emblanquinat tot el pati i els carrers de Cruïlles.

L’endemà l’alumnat de cicle superior ha seguit confegint més garlandes pel passadís i l’alumnat de cicle mitjà ha confeccionat l’arbre dels valors que hem posat a la porta de l’entrada a l’escola.

Gràcies famílies per l’originalitat i la complicitat. Junts hem deixat l’escola ben primaveral!

SETMANA CATALANA AL MENJADOR

La setmana del 4 al 8 de març de 2024 des del menjador escolar s’han programat tot d’activitats i àpats relacionats amb la cultura catalana. 

Així hem pogut jugar a les bitlles catalanes i a jocs tradicionals, hem fet una cercavila i hem representat el conte d’en Patufet. El plat estrella de la setmana ha estat la calçotada de l’últim dia. 

MÚSICA A L'ESCOLA

Aquest trimestre la Júlia Sunyer, mestra de música, ens ha portat diferents instruments i hem pogut descobrir com sonaven, de què estaven fets, quines eren les seves característiques, a quina família pertanyen...

Aquí teniu una petita mostra de la flauta travessera amb la classe de les Balenes.

IOANA VATAMAN, practicant UdG

La Ioana Vatamant és la mestra practicant de la UdG que ha estat a l’escola posant en pràctica els seus coneixements i aprenent amb l’alumnat de cicle mitjà. Durant el primer trimestre va venir dues setmanes i ara ha estat a l’escola del 26 de febrer al 8 de març on, entre d’altres, ha dut a terme la seva situació d’aprenentatge Segrest a Les Gavarres. Els nens i nenes de 3r i 4t han treballat diferents aspectes lingüístics tot resolent un gran enigma i alliberant a en Blue, la nostra mascota.

El darrer dia també vam aprofitar per acomiadar-la i encoratjar-la a seguir en el món educatiu. Moltíssimes gràcies Ioana! Saps que pots venir quan vulguis.

Cicle Mitjà i Superior treballa

EL BLAU DE LES GAVARRES

Des del Consorci de Les Gavarres, aquest curs, l'alumnat de cicle mitjà i superior hem treballat El blau de Les Gavarres, un seguit de sessions que ens han permès conèixer i descobrir les masses d'aigua existents en el nostre entorn més proper. A l'aula hem dibuixat només amb el color blau, hem buscat informació, hem recollit dades meteorològiques, hem ampliat vocabulari, hem elaborat una llibreta de camps i hem fet hipòtesis que després hem confirmat o desmentit a les sortides. 

A continuació podeu veure les excursions que hem realitzat per treballar l'aigua del nostre massís i els seus estats. Moltíssimes gràcies als educadors/es de La Sorellona que ens han acompanyat a cada sortida i que ens han ensenyat tant!

Estat gasós

Les Terreres de Vacamorta

Dilluns 19 de febrer de 2024 hem fet la sortida amb bicicleta per treballar el cicle de l'aigua i el seu estat gasós. Hem après a mirar el terra i el cel.

Estat sòlid 

Pou del Glaç de Sant Pol

Dijous 29 de febrer de 2024 ens hem tornat a enfilar a la bicicleta i hem pedalat tot carregant un bloc de gel per treballar l'estat sòlid de l'aigua i conèixer el patrimoni històric i cultural de l'entorn.

Estat líquid 

La Palanca de Cruïlles

Dijous 7 de febrer de 2024 hem caminat fins a La Palanca i una finca particular per conèixer l'estat líquid de l'aigua de Les Gavarres i tota la riquesa que l'envolta. 

PADRINATGE LECTOR, març

Aquest mes de març padrins, padrines, fillols i filloles ens hem trobat el dimecres dia 6 per compartir una bonica estona de lectura. L’alumnat més gran de l’escola ens convertim en experts per assessorar als més petitons i petitones i aquests gaudeixen tot perfeccionant la seva lectura o descobrint la màgia de les lletres.

Quanta complicitat!

2a EXPOSICIÓ D'ART, treballem amb plàstic

El divendres 1 de març de 2024 hem inaugurat la 2a EXPOSICIÓ D’ART I ESCULTURES DEL CURS. Aquesta vegada el treball s’ha centrat en l’ús de material divers fet de plàstic: culs d’ampolles, taps, brics i bosses. 

Al llarg del trimestre, cada grup-classe hem pogut descobrir i conèixer artistes que fan grans obres d’art amb aquest material. Parlem de la Veronika Richterovà, l’Oscar Olivares, la Karen Benjamin i en Willie Cole que ens han inspirat i així hem aconseguit les nostres pròpies creacions. Tot el procés creatiu l’hem explicat als nostres companys i companyes d’escola i també ho hem exposat a les cartel·les per tal que les famílies que han visitat l’exposició ho coneguessin.

Com gaudim amb l’art!

Cicle Superior, L'ENTREVISTA

El dimecres 28 de febrer de 2024, l’alumnat de 5è i 6è hem tingut el privilegi de poder entrevistar a dos (s)avis del poble. La finalitat d’aquesta entrevista era recopilar informació per tal de poder començar a treballar amb l’obra de teatre d’aquest curs.

Volem donar les gràcies a en Suro i l’Estanyol per tot el que ens han explicat i per les anècdotes que ens han compartit amb nosaltres. Hem après moltíssim de vosaltres!

QUI EXPLICA EL CONTE? LA JÚLIA

El 27 de febrer de 2024 la Júlia Sunyer, mestra especialista de música, ha explicat el conte Rock al cor! a tot l’alumnat de l’escola. Aquesta història és el primer conte musical del cantant i compositor Manu Guix. Una història de valors i música per entendre que ser fidel als propis sentiments és la clau per saber-los expressar i per estimar-se i que t’estimin tal com ets. Com no podia ser d’una altra manera, hem acabat ballant a ritme de rock!

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte d’escola Qui explica el conte? Gràcies Júlia!

CONSTITUCIÓ DEL PRIMER 

CONSELL D'INFANTS MUNICIPAL

Dijous 15 de febrer de 2024 s’ha fet el ple per constituir el 1r Consell d’Infants Municipal. Els nois i noies de 6è de l’escola Les Gavarres de Cruïlles i La Pedra Dreta de Sant Sadurní de l’Heura hem assistit a la sala de plens de l’Ajuntament de Cruïlles on hem acceptat els nostres càrrecs en les diferents regidories.

A l’acte també hi ha assistit l’alcalde del municipi, Dani Encinas, la regidora d’Ensenyament, Núria Aulet, i la regidora de finances, comerç i turisme, la Concepció Torras. Com a oients, els nois i noies de 5è han seguit amb atenció l’acte de constitució.

Ara ens toca seguir treballant per poder fer bones propostes!

ENCETEM EL PADRINATGE LECTOR

Dimecres 7 de febrer hem encetat el padrinatge lector d’aquest curs 2023-2024.

Ens hem trobat a l’aula d’educació infantil per explicar en què consisteix aquest projecte i quina és la tasca de padrins i filloles. Després, padrins i padrines s’han escampat per l’escola amb la part d’una imatge i fillols i filloles han cercat amb qui fan parella. Un cop s’han trobat, hem sortit al pati per compartir conversa i un petit berenar.

CARNAVAL MUNICIPAL a CRUÏLLES

Enguany el Carnaval Municipal s'ha celebrat el dijous 8 de febrer de 2024 a la població de Cruïlles on alumnat, mestres, famílies i gent dels pobles del municipi han participat d'una gran rua circular que ha sortit de l'escola Les Gavarres i ha anat omplint de gresca i xerinola els carrers de la població. Com que el tema de les disfresses eren personatges de contes, tothom anava caracteritzat de Patufet o Caputxeta, de Rínxols d'or o d'ossets, de porquets o llops, de Pinotxos o ratetes amb escombres i de Flautista d'Hamelín o rates i ratolins. Ha estat una Gran Rua de Carnaval que ha culminat amb un berenar boníssim a càrrec de l'AFA de Cruïlles.

Des d'aquí volem donar les gràcies a tothom que ho ha fet possible.

Previ a la Gran Rua de Carnaval, des de les escoles hem estat preparant-nos per a aquesta gran celebració i, a part dels tallers internivells que hem realitzat per a fer les diferents disfresses, el Rei Carnestoltes també ens ha portat unes consignes diàries per tal d'omplir de disbauxa les aules de l'escola. 

Ah, i també hem compartit matí de jocs i dinar amb els nens i nenes de l'escola La Pedra Dreta de Sant Sadurní de l'Heura just abans de la rua.

Mireu, mireu!

El dilluns ben vellets ens tornarem

i a l'escola com ancians vindrem.

El dimarts amb pijama haureu d'anar

si a en Carnestoltes no voleu fer enfadar.

El dimecres d'oficis anireu

i molta feina fareu!

   Si dijous gras ben preparats voleu anar,

de festa major heu d'arribar. 

Gots, samarretes o mocadors podeu portar 

i així teniu idees per demà!

Dijous Gras dinem amb els nens i nenes de La Pedra Dreta

RUT SARÍS, PRACTICANT UdG

Aquest curs a l’escola hem tingut a la Rut Sarís, mestra practicant de la UdG que ha treballat i col·laborat amb tota l’escola des del 13 de novembre fins el 2 de febrer. Amb tot, la majoria d’hores les ha passat amb el grup de cicle mitjà, amb qui ha desenvolupat la seva situació d’aprenentatge tot plantejant als nens i nenes el següent dubte S’acabarà mai l’aigua?

A les imatges podeu veure com de bé s’ho han passat tot experimentant i aprenent alhora. A més, també hi trobareu el darrer dia que va estar a l’escola amb nosaltres i el comiat que tant alumnes com mestres li vam fer.

Moltíssimes gràcies Rut per totes les experiències compartides! Torna quan vulguis.

EL 30 DE GENER FEM VOLAR COLOMS

El dimarts 30 de gener, Dia Escolar de la No-violència I la Pau, hem fet volar coloms tot el dia. Al matí ens hem informat sobre els coloms missatgers i sobre els diferents símbols que, al llarg de la història, han servit a la humanitat per a representar la pau. Després, cada grup-classe ha escrit diferents missatges relacionats amb aquesta jornada i amb el que podem fer nosaltres per aconseguir que hi hagi pau al món i al nostre entorn.

A la tarda ha vingut en Joaquim, l’avi de la Viola, i ens ha portat 3 coloms missatgers. Amb l’ajuda d’en Marco –pare de la Viola– i en Quim Carol –pare d’en Joan, en Gil i en Pau– hem après més sobre aquests ocells, els hem col·locat els missatges que havíem escrit al matí i els hem alliberat perquè volessin ben alt cap al seu colomar. A continuació hem cantat La cançó de la felicitat i hem anat a fer tallers internivells per a crear els nostres propis coloms missatgers que hem penjat al porxo de l’escola.

Moltíssimes gràcies a tothom que ha fet possible que visquéssim aquesta l'experiència. Ha estat fantàstica!

DONACIÓ DE SANG a Cicle Superior

El divendres 26 de gener l'alumnat de Cicle Superior vam poder gaudir d'una xerrada molt interessant a càrrec de la Txell, del Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

 

Durant l'activitat vam poder aprendre com és la sang per dins, quines parts té i per a què serveixen. Entre plaquetes, glòbuls vermells i blancs i plasma, ara en som tot uns experts! També vam parlar dels grups sanguinis -i de com d'important és saber de quin som- i vam conèixer en què consisteix fer-se donant i per què és tan important que la gent ho faci.

 

Durant el que queda de curs participarem en la campanya de sensibilització perquè la gent s'animi a donar sang, que s'acabarà el 15 de juny a la Bisbal amb una jornada on també hi participarem nosaltres. 

SORTIDA A LA BISBAL D'EMPORDÀ

Dijous 25 de gener hem fet la sortida a La Bisbal d’Empordà per visitar el Castell Palau i la Biblioteca Lluïsa Duran. Al llarg del matí ens hem repartit per grups per a fer les visites programades i, després, hem anat al Passeig on hem dinat i compartit una bonica tarda de jocs.

Ha estat una jornada molt enriquidora, on hem descobert els secrets que amaga el Castell i hem gaudit de la màgia de la biblioteca.

Gràcies Paz per endinsar-nos en l’Edat Mitjana i gràcies Soraya per explicar-nos el conte d'Els 3 bandits i jugar amb nosaltres a L’oca i al Memory de la biblioteca.

PROU ABUSOS a Cicle Superior

El divendres 19 de gener la Mònica del programa Sigues tu de Dipsalut ha vingut a l’aula de cicle superior a fer-nos la dinàmica Prou abusos. L’activitat ens ha ajudat a refermar algunes idees que nosaltres ja coneixiem i n’hem après de noves.

Ha estat una activitat molt interessant que ens ha fet pensar. Gràcies Mònica!

QUI EXPLICA EL CONTE? L'ÀLEX

El 17 de gener de 2024 a la tarda ha estat el torn de l’Àlex Sánchez, tutor de cicle inicial, qui ha explicat el conte La vaca que va pondre un ou a l’alumnat de la classe de les balenes i dels coales. Una història molt bonica que treballa l’amistat i l’autoestima a través de la vida de l’Elvira, una vaca que, d’entrada, se sent trista i poc especial. Com creieu que acaba?

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte d’escola Qui explica el conte? Gràcies Àlex!

QUI EXPLICA EL CONTE? LA CRISTINA

El 16 de gener de 2024 a la tarda la Cristina Gamero, tutora de cicle mitjà, ha explicat el conte Malena Balena a l’alumnat de cicle mitjà i superior. Una història senzilla i deliciosa que reivindica l’autoestima i allò que som.

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte d’escola Qui explica el conte? Gràcies Cristina!

CONSELL D'INFANTS MUNICIPAL a Cicle Superior

Dimecres 10 de gener la Núria Aulet, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Cruïlles-Monells-Sant Sadurní de l’Heura, ha vingut a l’escola a presentar-nos el projecte del Consell d’Infants Municipal, un projecte on hi tindrem molt a dir. Ens ha explicat en què consisteix i ens ha resolt tots els dubtes que teníem. 

Ara ens toca posar-nos a treballar juntament amb els nens i nenes de cicle superior de l’escola La Pedra Dreta de Sant Sadurní de l’Heura.

ELS REIS HAN PASSAT PER L'ESCOLA!

Dilluns 8 de gener de 2024, quan hem arribat a l’escola, ens hem trobat amb una gran sorpresa: els Reis també havien passat per l’escola i ens han deixat un munt de regals a l’aula polivalent. N’hi havia per a totes les classes i també per poder compartir a l’hora del pati i del menjador.

Ens ha fet moltíssima il·lusió. Gràcies Reis!!!

ÚLTIM DIA DEL 1r TRIMESTRE

Dimecres 20 de desembre és l’últim dia del primer trimestre i per això ens agrada acomiadar-nos amb alegria, il·lusió i molta màgia. Així que al llarg de tot el matí fem valoració del trimestre, realitzem el darrer repte del calendari d’advent, fem el cagatió i cerquem el regal amagat. Compartim una bonica estona d’esbarjo i compartim la felicitat amb els regals i xocolatines que ens han tocat.

Ah, i abans de marxar ens desitgem unes BONES FESTES!

CANTADA DE NADALES

Dimarts 19 de desembre a 3/4 de 5 de la tarda ha començat la tradicional Cantada de Nadales de l’escola.

Els nens i nenes han sortit a l’escenari de la plaça on les famílies i la gent del poble esperaven amb delit la seva arribada. Silenci, emoció, nervis i molta felicitat han acompanyat en tot moment cada una de les cançons que s’han interpretat. Tot seguit, l’AFA ha celebrat el sorteig de 6 magnífiques paneres que han quedat molt ben repartides entre el públic assistent. I, per finalitzat, hem degustat la meravellosa xocolata desfeta de la Sura.

Moltíssimes gràcies a tothom que ho ha fet possible!

ELS PATGES VENEN A L'ESCOLA!

Dilluns 18 de desembre a la tarda han vingut els Patges Reials a visitar-nos. Els hem rebut a l’aula gran d’Educació Infantil on els hem recitat els poemes de Nadal i els hem cantat una de les nadales que farem a la Cantada. Després, cadascú de nosaltres ha pogut donar-nos la carta i els Patges ens han obsequiat amb un pot de bombolles de sabó. Hem sortit al pati per acomiadar-los i ens hem divertit amb el regal que ens han fet.

Patges, moltes gràcies!

SORTIDA d'Infantil A L'ERMITA D'ESPERANÇA

Com cada dimarts al matí els nens i nenes d’Educació Infantil fem una sortida pel nostre entorn. El 12 de desembre concretament hem anat fins a l’Ermita d’Esperança.

Pel camí aprofitem l’estona per observar, descobrir, aprendre i compartir sense cap pressa. Un cop a lloc, esmorzem per recuperar energia, juguem i ens divertim.

ELS TIONS HAN ARRIBAT A L'ESCOLA!

El dimarts 12 de desembre els nens i nenes hem rebut la notícia que els tions havien arribat a l’escola. El gran tió de la plaça ja feia dies que hi era i esperàvem expectants l’arribada dels petits tions. Així que hem sortit disparats cap al pati a veure si els trobàvem.

Mireu, mireu, quina felicitat quan els hem localitzat!

QUI EXPLICA EL CONTE? LA MARTA

El 5 de desembre la Marta Diumenge, mestra de suport a infantil i primària, ha explicat el conte Què és això de l’amor, Minimoni? a l’alumnat d’educació infantil i cicle inicial.

L’amor és present en totes les coses i en qualsevol hora, dia o època de l’any. La petita protagonista, mitjançant expressions, frases de pel·lícules, emocions i percepcions, ens fa reflexionar sobre el concepte d’amor i el fet d’estimar, per acabar amb la conclusió que l’amor està a tot arreu. Després d’explicar la història, cada infant ha verbalitzat què era l’amor i ha decorat un petit cor.

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte d’escola Qui explica el conte? Gràcies Marta!

TALLERS INTERNIVELL PER DECORAR LA TANCA

El dilluns 4 de desembre hem realitzat diferents tallers internivell per decorar la tanca de l’escola. Aprofitant que estem treballant l’art i el reciclatge, hem reutilitzat CD’s per a fer l’activitat. Cada grup els ha decorat amb un d’aquests quatre materials: gomets, pintaungles, retoladors permanents i llana. A mesura que hem anat acabant, els hem col·locat a la tanca que dona a la plaça. 

Així durant les festes nadalenques hi haurà una decoració ben virolada!

Els coales i LA TORRE DE CRUÏLLES

L’alumnat de cicle inicial hem fet una sortida pel poble per anar a observar la Torre de Cruïlles que hem estat treballant dins del projecte Les llegendes del poble. Un cop allà, l’hem dibuixada fixant-nos molt bé en tots els detalls. Després hem anat a esmorzar a la Plaça de la Creu on hem aprofitat per jugar una estona.

Com ens agrada descobrir el nostre poble!

Les Balenes i EL SEU DETALL NADALENC

S’apropa el Nadal i la classe de les Balenes estem preparant un detall nadalenc per endur-nos a casa i així poder-la decorar. 

Amb la Montse i la Marta hem fet figuretes de farina. Hem gaudit de valent fent la massa, utilitzant el corró, enfarinant-nos una micona i fent les figures amb els motlles. El resultat final, una preciosa sorpresa que arribarà a casa ben aviat.

QUI EXPLICA EL CONTE? LA GEMMA

El 30 de novembre de 2023 la Gemma Comalada, mestra d’Educació Especial de la ZER, ha explicat a tota l’escola un conte preciós titulat M’estimo. Quantes vegades t’has dit avui… M’estimo? Poques, oi? Doncs amb aquest conte hem intentat aprendre a acceptar-nos, estimar-nos i valorar-nos tal com som, tot destruint les barreres que nosaltres mateixos ens construïm.

Aquesta activitat s’emmarca dins del projecte d’escola Qui explica el conte? Gràcies Gemma!

TALLERS DE NADAL EN FAMÍLIA

El dilluns 27 i el dimarts 28 de novembre a la tarda l’escola s’ha omplert de famílies que han vingut a compartir una estona ben agradable amb els nens, nenes i mestres tot realitzant diferents tallers de Nadal que han permès decorar el dins i el fora del centre.

Voleu veure què han fet i com ha quedat? Entreu a les imatges i gaudiu veient-les.

Moltíssimes gràcies a tothom per ambientar l’escola amb l’esperit nadalenc!

LES MARC ENS VISITEN DE NOU

Dijous 23 de novembre de 2023 la Montse i la Maria, dues Mestres Àvies Recuperadores de Contes, han vingut de nou a l’escola. Estàvem esperant-les amb candeletes perquè sempre ens expliquen uns contes xulíssims i ho fan la mar de bé.

Moltíssimes gràcies per endinsar-nos en aquest món ple de màgia!

Celebrem EL DIA DE LA MÚSICA

La tarda del dimarts 21 de novembre de 2023, vigília de Santa Cecília, patrona de la música, tot l’alumnat de l’escola hem preparat diverses actuacions musicals que hem fet a la sala de Cruïlles. L’acte, obert a tothom –famílies i gent del poble i rodalies- ha estat ben carregat de bona música.

Gràcies a tot l’alumnat per posar tanta energia i entusiasme en tot el que fan, a la Júlia per acompanyar-los en aquest aprenentatge i a les famílies per ser-hi sempre.

Visca la música!

1a EXPOSICIÓ D'ART, treballem amb paper

El divendres 10 de novembre de 2023 hem visitat la 1a EXPOSICIÓ D’ART I ESCULTURES DEL CURS. Cada aula hem conegut artistes diferents –Charles McGee, Yulia Brodskaya, Enno de Kroon, Farnaz Fattahi, Mademoiselle Maurice- i ens hem inspirat en les seves obres per a fer les nostres pròpies creacions. Així ho hem anat explicant i exposant a la resta de nens i nenes de l’escola. I també hem redactat una cartel·la per a cada grup d’obres. Finalment, hem convidat a les famílies a visitar la nostra exposició.

Ens agrada tant!

PROJECTE PATI, comissió AFA

El dissabte 4 de novembre a l’escola Les Gavarres de Cruïlles ens vam arremangar al pati!

La comissió va dur a terme, amb bona part de la comunitat educativa del centre, una jornada per tal de seguir fent millores al pati de l'escola. Es va canviar l’estructura de la taula de ping pong per una de nova, es va condicionar la cistella de bàsquet, es va envernissar les taules, els bancs i altres elements de fusta del pati, es van repintar les xarranques, es va tallar alguna soca i es van plantar dues moreres, es va revisar el sistema de reg i es van recol·locar els tutors dels arbres més joves.

Volem agraïr a tots els que vau col·laborar amb la vostra aportació per fer el pati encara més bonic. 

Gracies i fins la propera!!

XERRADA sobre ASSETJAMENT a Mitjà i Superior

En Jordi Gómez, pare de la Isolda, ha vingut a l’escola per fer-nos una xerrada-taller on hem parlat i après sobre l’assetjament. Amb diferents dinàmiques hem pogut comprovar com de bonic és que et diguin coses positives i també hem pogut descobrir com de malament es pot sentir una persona assetjada. Totes aquestes pràctiques ens han ajudat a reflexionar sobre les relacions entre les persones i també sobre les relacions que hi ha a les nostres aules i, a partir d’ara, treballarem per continuar millorant-les.

Moltes gràcies Jordi, ha estat molt interessant!

Cicle Mitjà i Superior COLLIM OLIVES

Aquest any l’olivera de l’escola ha fet olives per primera vegada, així que ens hem animat a collir-les i triar-les.

Amb l’ajuda de la xarxa que ens ha deixat la Marta, l’àvia de la Blanca, hem pogut collir el màxim d’olives possibles sense perdre’n cap. Després, ens hem trobat tots junts, per triar aquelles que eren bones. La nostra sorpresa ha estat que no n’hem aprofitat cap perquè totes eren picades.

L’any vinent haurem de mirar l’olivera abans.

ANELLAMENT D'OCELLS a Infantil i Inicial

L’alumnat d’educació infantil i cicle inicial el dilluns 30 d’octubre hem fet una sortida fins a la palanca de Cruïlles on hem observat uns quants ocells: els hem investigat, pesat, mesurat i anellat per, finalment, deixar-los anar en llibertat. També hem vist petjades de diferents animals, hem jugat i ens ho hem passat molt bé.

Aquesta activitat promocionada pel Consorci de Les Gavarres i subvencionada per l’ajuntament ens ha agradat molt!

Celebrem LA CASTANYADA

Divendres 27 d’octubre hem celebrat la Festa de la Castanyada.

Al matí hem fet grups internivells per preparar les paperines per a les castanyes i la decoració per a la festa de la tarda. Hem compartit moments molt bonics i distesos.

A la tarda les famílies han vingut a preparar el foc i les castanyes i les han començat a coure a poc a poc i amb molt d’amor. Quan ja hi érem tots i totes, hem esperat l’arribada del castanyer i la castanyera que ens han ben sorprès. Els hem rebut amb els braços ben oberts i, quan han estat ben situats a les seves cadires, els nens i les nenes els han regalat un parell de danses musicades i una cançó amb molt de ritme. Finalment, hem degustat les castanyes i les begudes que l’AFA ha preparat i hem acabat de gaudir d’una preciosa tarda en bona companyia.

Gràcies a tothom per fer-ho possible!

ESCULTURA i ORIGAMI a Cicle Mitjà i Superior

Aquest primer trimestre a l’hora de plàstica hem treballat amb material reciclat, concretament amb paper. Per començar a preparar la nostra 1a exposició d’art de l’escola hem conegut a dues escultores que fan les seves obres amb rotlles de paper i papiroflèxia. Així hem convertit les nostres aules en tallers, ens hem inspirat, ens hem concentrat i hem començat a crear. 

Mireu, mireu...

L'ESPAI D'ART d'Educació Infantil

Dues tardes a la setmana, els nens i nenes d’I3, I4 i I5 fem l’espai d’art. Podem escollir lliurement entre les diferents propostes: espai de mandales, espai del dibuix magnètic, espai de dibuix sobre rajola, espai de documentació on podem anar a mirar llibres d’art i d’artistes i espai sorpresa, que va canviant cada setmana. En aquest espai, de moment, hem pogut crear el nostre bosc de tardor amb els tresors que hem anat trobant a les sortides dels dimarts, hem conegut i ens hem inspirat en l’obra de l’artista Antoni Tàpies i hem experimentat pintant sobre paper de vidre.

A Cicle Mitjà GAUDIM FENT MATES

A les hores de mates ens ho passem genial tot fent treballs individuals, en parella o petit grup. Tot manipulant i compartint aprenem comptatge, seriacions, orientació espacial, geometria i realitzem activitats digitals amb la tauleta.

Mireu, mireu com gaudim tot fent matemàtiques!


SORTIDA DE TARDOR amb La Pedra Dreta

Dilluns 9 d’octubre de 2023 hem realitzat la sortida de tardor juntament amb l’escola de Sant Sadurní de l’Heura.

Els nens i nenes d’educació infantil i alguns de cicle inicial hem fet un recorregut caminant des de les nostres escoles fins a l’Alzina Grossa i l’ermita de Sant Joan de Salellas. La resta d’alumnes hem fet un recorregut amb bicicleta passant per Corçà que ens ha portat fins a Canapost, on hem conegut la història del poble i de les tombes que hi ha.

Sigui com sigui, hem pogut gaudir d’una bonica sortida que ens ha servit per crear lligams entre nosaltres. Segur que repetirem!

LA CARME ES JUBILA

Dijous 5 d’octubre de 2023 la Carme Huix s’ha jubilat després de 22 anys a l’escola. Ha estat un dia molt emotiu per a tothom i sobretot per a ella. L’alumnat i les mestres li hem fet un petit àlbum carregat de dibuixos i missatges preciosos. A la sortida de l’escola l’AFA, amb la complicitat de tota la comunitat educativa, li ha preparat una festa sorpresa on hi havia gent d’ahir, d’avui i de sempre.

Carme, et desitgem tot el millor. Aquí tens casa teva!

EXPERIMENTEM a Cicle Inicial

L’alumnat de cicle inicial hem fet dos experiments en un. Consistia en descobrir la DENSITAT dels líquids. Així el que pesa més es queda a sota i el líquid que pesa menys es queda a dalt.

El segon experiment, i aprofitant els diferents líquids, hem vist com diferents materials flotaven o s’enfonsaven, així hem descobert la FLOTABILITAT.


Cicle Superior fa ESPORT ADAPTAT

Dilluns 2 d’octubre de 2023 els nois i noies de Cicle Superior hem anat fins a La Pera per practicar diferents esports adaptats. Allà ens hem trobat amb la resta de companys i companyes de la ZER que fan 5è i 6è. Hem pogut compartir experiències i hem aprofitat per a relacionar-nos entre nosaltres.

Ha estat una jornada molt profitosa!

Cicle Superior TREBALLANT A L'AULA

Els nois i noies de cicle superior ja hem començat a agafar bons hàbits de treball i, a part de fer activitats compartides, també sabem concentrar-nos i fer les tasques individualment i amb molta atenció. Aquí teniu una petita mostra.

Ens agrada que les coses ens surtin bé!


Educació Infantil ANEM DE PASSEIG

Els petits de l’escola sortim els dimarts a fer passejades pel nostre entorn proper. Tot i totes juntes compartim aquesta bona estona, descobrint i observant el tresors que ens anem trobant pel camí. Uns dels tresors que hem trobat ha estat una fruita de tardor, LA MAGRANA. A l’escola l’hem observat, tocat, olorat i també tastat –això sí, qui ha volgut–. Finalment ens hem proposat deixar l’empremta de la magrana amb pintura.

Hem gaudit molt!


ACTIVITATS DE BENVINGUDA

Els primers dies del curs hem començat les sessions compartint unes divertides activitats de benvinguda. El primer dia ens hem presentat i hem aprofitat per a conèixer-nos millor; el segon dia hem posat molta atenció als altres per poder trobar amb qui agrupar-nos; el darrer dia hem cooperat entre nosaltres per aconseguir el repte proposat i hem acabat ballant a ritme de Doctor Prats i la seva cançó A poc a poc.

Així és com anirem encarant el curs, a poc a poc i amb molt d’amor.

BENVINGUDA AL CURS 

Cada inici de curs és una barreja d'expectació, entusiasme i neguit, és emprendre una aventura que durarà més de nou mesos i que ens aportarà tota una sèrie d'experiències i vivències que de ben segur ens ajudaran a créixer, no només a la mainada sinó també als adults que estem al seu voltant.

Enguany hem encetat el curs amb una sèrie de novetats que encarem amb il·lusió, una il·lusió que esperem sigui del tot contagiosa. I amb el pas del temps n'anirem vivint d'altres que confiem ens ajudin a consolidar-nos com la petita gran família que som. 

Així que tot es tornarà a inventar si ho compartim amb tu!

De ben segur que amb la participació de tota la comunitat educativa farem que el curs 2023-2024 sigui ple d'experiències enriquidores que contribueixin a la formació integral dels infants i, sobretot, els ompli de felicitat.

Bon inici de curs!