Proiect Euroscola - 2018

Colegiul Național "Calistrat Hogaș" Piatra-Neamț

campania EUROPA PENTRU NOI

Jurnalul proiectului „Prin noi, spre Europa”

* 24 octombrie 2018

Prin noi, spre Europa la final...

* 22 octombrie 2018

Prezentarea video a campaniei de promovare

La final de drum, vă prezentăm o sinteză în imagini a activităților desfășurate în cadrul proiectului Prin noi, spre Europa... Ne-am documentat despre beneficiile pe care programele de finanțare europene le pot aduce comunității noastre, despre proiectele trecute, prezente și viitoare pentru care administrația locală s-a străduit să atragă finanțare europeană, am învățat cum se face o campanie de promovare, am realizat noi înșine materiale de promovare diverse (flyere, afișe, clipuri, articole de presă), am organizat activități de documentare (interviu, anchetă) sau evenimente de promovare (flashmob, vizite de lucru, distribuire flyere și afișe).

Pe scurt, ne-am descoperit pe noi înșine într-o nouă lumină: curioși, dinamici, serioși, implicați, creativi, capabili să lucrăm în echipe și să promovăm valorile din patrimoniul local...

* 20 octombrie 2018

Anul European al Patrimoniului Cultural aduce fonduri europene pentru conservarea, protejarea şi promovarea Muzeului Memorial „Calistrat Hogaș”

Comunicat de presă

* 18 octombrie 2018

Promovare locală: distribuire de materiale promoționale

Flyerele realizate de noi au ajuns în decursul acestei săptămâni la beneficiarii de drept ai campaniei noastre de informare, cetățenii municipiului Piatra-Neamț. Organizați în 5 echipe, am distribuit flyere în diferite zone ale orașului (Teatru, Turn, Parc, Muzeul de istorie, Muzeul Calistrat Hogaș, Casa de cultură).

De asemenea, afișe și flyere au fost depuse de delegații ale echipei noastre Euroscola la beneficiarii de finanțare ai proiectului european: Consiliul Județean Neamț, Complexul Muzeal Neamț, Muzeul Memorial Calistrat Hogaș, partenerii noștri în acest proiect.

* 17 octombrie 2018

Vizită la Consiliul Județean Neamț

O delegație a Echipei Euroscola a fost astăzi la sediul Consiliului Județean Neamț, inițiatorul și beneficiarul finanțării proiectului „Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului Memorial «Calistrat Hogaș» Piatra-Neamț”, pentru a face cunoscute rezultatele proiectului Prin noi, spre Europa.

Am fost primiți cu multă căldură și interes de conducerea Consiliului Județean, care a apreciat calitatea materialelor realizate, precum și eforturile noastre de a face cunoscut la nivel local proiectul de reabilitare a casei memoriale a scriitorului Calistrat Hogaș.

Foto: dl. Ionel Arsene, Președinte al Consiliului Județean Neamț, gazda delegației Euroscola de la CNCH

* 16 octombrie 2018

Interviu la Casa memorială „Calistrat Hogaș”

Interviu realizat cu d-na Nicoleta Gorea, muzeograful Casei memoriale „Calistrat Hogaș”.

Informația colectată cu ajutorul acestui interviu va fi utilizată pentru diversificarea tipului de informare pe care presa locală o pune la dispoziția oamenilor cu privire la proiectele europene.

Cu această ocazie, afișul și flyerele realizate de echipa Euroscola au ajuns la adevăratul lor destinatar..., fiind expuse pentru public și la Muzeul Memorial Calistrat Hogaș.

Foto: afișul proiectului și flyerele de prezentare - distribuite la sediul muzeului

* 6 octombrie 2018

Afișele și flyerele de promovare sunt pregătite pentru a fi distribuite

În perioada următoare, membrii echipei de campanie vor distribui afișe și flyere în punctele centrale ale orașului, vor oferi materialele de promovare realizate partenerilor-beneficiari, Consiliul Județean Neamț, Complexul Muzeal Județean Neamț, Casei Memoriale „Calistrat Hogaș”.

Foto: Afișe și flyere, realizate pe baza desenului original al Alessiei Cazan, sunt pregătite pentru a fi distribuite în cadrul campaniei de promovare.

* 5 octombrie 2018

Eveniment de promovare: Flashmob

Într-o atmosferă generală de entuziasm și bună dispoziție, pe 5 octombrie a avut loc flashmob-ul de promovare pe care îl pregătim de ceva vreme...

Scopul nostru a fost acela de a face vizibil proiectul „Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului Memorial «Calistrat Hogaș» Piatra-Neamț” printr-un eveniment dinamic, care să implice și totodată să atragă atenția unui număr cât mai mare de tineri....

Pentru a mobiliza cât mai mulți participanți, acțiunea noastră a fost marcată și prin organizarea unui eveniment on-line.

Pe parcursul evenimentului, coloana sonoră a fost rulată de 2 ori, iar înregistrări ocazionale ale flashmob-ului au fost postate pe rețelele de socializare (Înregistrarea 1, Înregistrarea 2), colectând mii de vizualizări.

Imagini înregistrate cu această ocazie au fost ulterior utilizate în conținutul unor clipuri de promovare a proiectului european în mediul on-line.

Foto: Imagine din public, surprinsă în timpul Flashmob-ului de promovare a proiectului Conservarea, protejarea şi promovarea Muzeului Memorial „Calistrat Hogaş” Piatra-Neamț

* 27 septembrie 2018

Distribuire materiale informative la mormântul scriitorului Calistrat Hogaș

În contextul comemorării patronului spiritual al liceului nostru, elevii școlii au participat la pelerinajul anual la mormântul scriitorului Calistrat Hogaș.

Cu această ocazie, membrii echipei Euroscola au distribuit publicului interesat materiale informative despre proiectul de reabilitare a Casei Memoriale „Calistrat Hogaș”.

* 17 septembrie 2018

Anchetă privind nivelul de cunoaștere a proiectelor europene

Prin chestionarul on-line lansat astăzi, urmărim să analizăm cât de cunoscute sunt proiectele europene în comunitatea noastră și să identificăm cele mai potrivite canale de comunicare pentru campania noastră de promovare....

Ancheta a fost distribuită și pe paginile de socializare utilizate de comunitatea locală (Ești din Piatra-Neamț, dacă...).

Cât de bine cunoști proiectele cu finanțare europeană din regiunea ta?

* 16 septembrie 2018

Promovarea proiectului european pe rețelele on-line de socializare

Vă invităm să ne urmăriți și pe pagina noastră de Facebook, accesând link-ul de mai jos:

Sperăm ca această pagină, creată special pentru proiectul Euroscola Prin noi, spre Europa, să aducă un plus de vizibilitate acțiunilor de promovare organizate de echipa noastră, precum și proiectului european „Conservarea, protejarea și promovarea Muzeului Memorial «Calistrat Hogaș» Piatra-Neamț”.

* 15 septembrie 2018

S-a dat startul campaniei de promovare la CNCH!

Începând de astăzi, membrii echipei Euroscola de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” vor lucra, în grupurile constituite, pentru realizarea materialelor de promovare și pentru distribuirea acestora în comunitatea locală.

* 14 septembrie 2018

S-a decis: campania noastră de promovare va avea ca subiect proiectul "Conservarea, protejarea şi promovarea Muzeului Memorial „Calistrat Hogaş” Piatra-Neamț"!

În urma deliberărilor care au avut loc, membrii echipei Euroscola au decis că, în Anul european al patrimoniului cultural, cea mai potrivită alegere pentru campania lor de promovare este reprezentată de proiectul european „Conservarea, protejarea şi promovarea Muzeului Memorial «Calistrat Hogaş» Piatra-Neamț”.

Proiectul pentru care vom organiza campania de promovare este finanțat de Comisia Europeană prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5, Prioritatea de Investiţii 5.1 - Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural .

Inițiatorul și totodată beneficiarul finanțării europene este Consiliul Județean Neamț. Beneficiarul lucrărilor de construcții finanțate este Complexul Muzeal Județean Neamț, Muzeul Memorial Calistrat Hogaș.

* 15 iunie - 10 septembrie 2018

Sesiuni de documentare on-line

În perioada vacanței de vară, echipa Euroscola de la CNCH a continuat să lucreze pentru pregătirea campaniei de promovare, participând la activități on-line de documentare. În cadrul acestora, am publicat pe site-ul proiectului informații utile, am aflat ce tipuri de activități pot fi incluse într-o campanie de promovare, ne-am informat cu privire la normele de asigurare a imaginii proiectelor europene, de cunoașterea cărora depinde realizarea unor materiale de promovare adecvate. Membrii echipei noastre au citit presa on-line și documentele publice puse la dispoziție de instituțiile administrației locale pentru a afla cât mai multe detalii despre proiectele derulate și despre rezultatele acestora.

* 14 iunie 2018, ora 10.00

Workshop privind organizarea unei campanii de promovare

Echipa Euroscola de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” a participat astăzi la atelierul de lucru privind organizarea unei campanii de promovare.

Membrii echipei noastre s-au documentat cu privire la principiile de organizare ale unei campanii de promovare și au aflat care sunt activitățile specifice pe care le poate include o astfel de campanie.

Apoi, s-a lucrat în grupuri de "experți" pentru a schița un plan propriu de promovare.

* 12 iunie 2018, ora 11.00

Întâlnire cu experți ADR NORD-EST

Vizita de astăzi a experților ADR NORD-EST la colegiul nostru a inclus 2 secvențe importante pentru pregătirea campaniei de promovare:

  • Sesiune de documentare privind oportunitățile de finanțare existente, programe și apeluri de finanțare active, în cadrul căreia cei doi invitați au prezentat elevilor programele de finanțare active, domeniile și prioritățile de finanțare ale Comisiei Europene;
  • Sesiune de informare privind proiectele europene aflate în derulare, în cadrul căreia membrii echipei Euroscola au aflat care sunt cele mai importante proiecte de investiții cu finanțare europeană recent încheiate sau aflate în derulare la nivel local și regional. Cu această ocazie, elevii au reflectat asupra fiecărui proiect european prezentat, urmărind să-l identifice pe acela care va face subiectul campaniei lor de promovare.

* 30 mai 2018

O nouă provocare pentru elevii de la CNCH: Euroscola - ediția 2018

Elevii clasei a IX-a A de la Colegiul Național „Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț au avut inițiativa implicării în campania Euroscola din acest an, organizată sub genericul „Europa pentru noi”. În acest sens, ei și-au propus să implementeze la nivel local, în perioada iunie - octombrie 2018, proiectul „Prin noi, spre Europa!”. Să le urăm succes!