Presentació

Menja't un Vilafant

Amb aquest projecte volem aconseguir que pugueu treballar d'una altra manera, interdisciplinarment, al voltant d'un centre d'interès. Ens agradaria incidir en el treball autònom, per anar assumint responsabilitats del propi aprenentatge. També voldríem potenciar el treball en equip, per ajudar-vos en la presa de decisions, l'esperit crític i el compromís per tirar endavant un objectiu comú.


Com haureu de presentar les TASQUES que us demanem en aquest projecte?  


Haureu d'entregar una PRESENTACIÓ  al Classroom del projecte de la vostra classe i aquesta presentació serà el vostre “PORTATASQUES DIGITAL”. Cada tasca que aneu fent, l’anireu enllaçant en aquesta presentació. Recordeu fer aquesta presentació pública (tothom que tingui l’enllaç l’ha de poder veure) perquè pugui ser avaluada per qualsevol membre del professorat.


Aquí teniu el codi al Classroom del projecte.  Cada classe té una tasca assignada on trobareu la presentació del vostre portafolis digital individual, per anar completant amb els documents de treball que aneu creant.



AUTOAVALUACIÓ DIÀRIA:

Al final de cada dia haureu de dedicar uns minuts a fer una reflexió del treball diari, responent a les preguntes següents Autoavaluació i Coavaluació.

Heu de copiar el document al vostre drive i posar l'enllaç al vostre porta-tasques digital, creant l'activitat Autoavaluació 1, Autoavaluació 2, ...  


Com avaluarem el teu PORTATASQUES?  

Rúbrica avaluació portafoli


Ara ja tot està llest per començar a treballar !! GAUDIU !!

Missió 0. Presentació del projecte

Temps: 1 horaRecursos: presentacióAgrupament: en grups de treballFormat d'entrega: document drive enllaçat a la presentació del portafolis individual del Classroom 

Descripció de la tasca:


  • Fer la presentació del projecte i passar la presentació on es fa una petita introducció a les activitats
  • Explicar com i des d'on accedir al contingut del projecte (pàgina web d'inici de l'institut- Projectes).
  • Explicar com s'avaluarà el projecte i la importància d'anar treballant autònomament i organitzar-se al llarg dels 5 dies per poder fer-ho tot. 
  • L'horari de les missions és una previsió del que s'ha d'anar fent per ajudar a cada grup a gestionar el temps. Quan no s'acaba una activitat es pot fer a l'hora següent. 
  • IMPORTANT: 
    • Cal accedir al CLASSROOM DEL PROJECTE on hi trobareu els portafolis individuals de cadascun dels membres del grup amb els documents personals per a l'autoavaluació. 
    • Cal recordar que s'ha de donar accés de lectura a tothom que tingui l'enllaç.

Voleu veure com els va anar als grups dels altres anys? A la següent presentació veureu el progrés i algunes de les fotos fetes els cursos anteriors. 

CRÈDIT DE SÍNTESI_ALTRES ANYS

Missió 1. Rols

Temps: 1 horaRecursos: fitxa i presentacióAgrupament: en grups de treballFormat d'entrega: document drive enllaçat a la presentació del portafolis individual del Classroom 

Descripció de la tasca:

Obriu el full de Treball en equip, feu-ne una còpia i guardeu-la al vostre drive. Desprès l'haureu d'adjuntar al portafolis del Classroom.

Fem una pluja d'idees conjunta (en el grup) del que suposa treballar en equip. Es passa la presentació TREBALL EN EQUIP i  a la diapositiva corresponent el professorat anotarà a la pissarra les idees principals. 

Aquí s'hi s'expliquen els 4 rols que hi haurà. Llavors, cada grup haurà de decidir quin  alumne/a assumeix cada rol . 


IMPORTANT: Quan assigneu els rols hi haurà el dissenyador i cercador d'informació. Ha de fer diferents tasques, una d'elles és fer fotos o recordar que les heu de fer. Amb aquestes fotos el darrer dia creareu un vídeo exposant tot el que heu treballat i après.

Missió 2. En què consisteix una alimentació saludable?

Temps: 2 hores Recursos: fitxa i vídeo Agrupament: grup classe (vídeo explicatiu) i en grups de treball (reflexió)Format d'entrega: document drive enllaçat a la presentació del portafolis individual del Classroom 

Descripció de la tasca:

1a part (20 min): Pluja d'idees

Segur que no és la primera vegada que sentiu parlar del què és una alimentació saludable. El primer que heu de fer és recordar aquelles coses que sabeu sobre l'alimentació saludable. Per fer-ho entre els membres del vostre grup fareu una pluja de idees. Podeu parlar de què enteneu per alimentació saludable? Quin tipus d'aliments podem consumir? Quins sistema del nostre organisme s'encarrega del procés d'obtenir els nutrients dels aliments que ingerim? etc.  Les idees que surtin en el grup les haureu d'anar anotant a la següent fitxa. Entreu a M2. Alimentació saludable feu-ne una còpia i enllaceu-la al vostre portafolis amb el nom de la Missió 2. Alimentació saludable + nom. 

2a part: Passar el vídeo (pantalla aula)

Estigueu atents! Després haureu de completar la informació que se us demana per tal que tingueu molt clar en què consisteix una alimentació saludable i quins tipus d'aliments podem consumir en funció dels seus nutrients. També volem que sapigueu identificar aliments que aporten hidrats de carboni, grasses, proteïnes, vitamines i sals. Creiem que serà clau que identifiqueu aquells aliments que consumiu que no aporten cap nutrient i que segur que es poden substituir per un altre de més saludable.