Objectius

Els objectius del projecte són diversos, es tracten de manera competencial, ben real i es relacionen amb les orientacions que el Departament d'Educació proposa

OBJECTIUS

a) Relacionar de forma coherent els diferents elements i factors d'un projecte d'animació socioesportiva, valorant les dades socioeconòmics, físic-geogràfics, culturals i esportiu-recreatius, entre altres, per elaborar projectes d'animació socioesportiva.

b) Proposar actuacions en l'àmbit socioesportiu que repercuteixin en la salut i la qualitat de vida de la ciutadania, caracteritzant els col·lectius destinataris i incorporant els avenços del sector per elaborar projectes d'animació socioesportiva.

c) Determinar els instruments i les seqüències d'aplicació en l'avaluació dels projectes d'animació socioesportiva, utilitzant les tecnologies de la informació en el tractament de les variables, per desenvolupar i registrar el pla d'avaluació.

d) Seqüenciar les actuacions que s'han de realitzar en la posada en marxa d'un projecte, especificant els recursos necessaris i la seva forma d'obtenció, per gestionar la posada en marxa del projecte d'animació socioesportiva.

e) Organitzar els recursos humans i materials disponibles, preveient accions per a la promoció, desenvolupament i supervisió, per gestionar la posada en marxa del projecte d'animació socioesportiva.

f) Aplicar tècniques i instruments d'avaluació, relacionant-los amb el tipus de dades que es pretén obtenir, per avaluar la condició física, la competència motriu i les motivacions de les persones que participen en els programes d'animació socioesportiva.

g) Establir els elements de la programació, els recursos, les adaptacions i les estratègies didàctiques, relacionant-los amb les característiques dels potencials participants, per programar l'ensenyament d'activitats fisicoesportives individuals, d'equip, d'implements i jocs.

h) Establir els elements de la programació, els recursos i les estratègies metodològiques d'intervenció, relacionant-los amb les característiques dels potencials col·lectius implicats, per programar les activitats d'inclusió socioesportiva.

i) Establir els elements de la programació, els recursos, les adaptacions i les estratègies d'animació, relacionant-los amb les característiques dels potencials participants per programar la recreació mitjançant activitats físic-esportives i jocs.

j) Valorar la participació dels diferents mecanismes implicats a la pràctica d'activitats físiques, diferenciant els graus d'intensitat i de dificultat per dissenyar, adaptar i seqüenciar exercicis i tasques de les sessions d'ensenyament d'activitats físic-esportives i jocs.

k) Analitzar els components o requeriments físics, psíquics i socials de diferents activitats físiques, relacionant-los amb els objectius de la inclusió social, per dissenyar i seqüenciar exercicis i tasques de les sessions o activitats d'inclusió socioesportiva per a persones grans i per a col·lectius en risc d'exclusió.

l) Valorar els components físics, psíquics i socials i els riscs associats a les activitats físic-esportives recreatives, avaluant els graus d'incertesa dels diferents elements, per dissenyar, adaptar i seqüenciar exercicis i tasques de les sessions o activitats de recreació per a tot tipus de participants.

m) Aplicar tècniques didàctiques, adaptant l'organització dels recursos i del grup, els canals i el tipus d'informació i les eines de motivació i de reforç, entre altres, per dirigir i dinamitzar la realització dels exercicis d'ensenyament d'activitats físiques i esportives.

n) Aplicar tècniques d'intervenció social, adaptant l'organització dels recursos i del grup, els canals i el tipus d'informació i les eines de construcció de xarxes de relació, d'inclusió i de participació, entre altres, per dirigir i dinamitzar la realització de les activitats d'inclusió socioesportiva.

o) Aplicar tècniques d'animació, adaptant l'organització dels recursos i del grup, els canals i el tipus d'informació i les estratègies recreatives, entre d'altres, per dirigir i dinamitzar les activitats recreatives físic-esportives i els jocs.

p) Disposar els espais, els equips i els materials de les activitats, aplicant criteris d'optimització en la seva utilització, per assegurar la disponibilitat dels recursos necessaris per a la realització de les activitats.

q) Aplicar procediments d'intervenció i administració de primers auxilis en cas d'accident, utilitzant els protocols establerts, per proporcionar l'atenció bàsica als participants que sofreixen accidents durant el desenvolupament de les activitats.

r) Analitzar i utilitzar els recursos i oportunitats d'aprenentatge relacionats amb l'evolució científica, tecnològica i organitzativa del sector i les tecnologies de la informació i la comunicació, per mantenir l'esperit d'actualització i adaptar-se a noves situacions laborals i personals.

s) Desenvolupar la creativitat i l'esperit d'innovació per respondre als reptes que es presenten en els processos i en l'organització del treball i de la vida personal.

t) Prendre decisions de forma fonamentada, analitzant les variables implicades, integrant sabers de diferent àmbit i acceptant els riscs i la possibilitat d'equivocació en les mateixes, per afrontar i resoldre diferents situacions, problemes o contingències.

u) Desenvolupar tècniques de lideratge, motivació, supervisió i comunicació en contexts de treball en grup, per facilitar l'organització i coordinació d'equips de treball.

v) Aplicar estratègies i tècniques de comunicació, adaptant-se als continguts que es transmetran, a la finalitat i a les característiques dels receptors, per assegurar l'eficàcia en els processos de comunicació.

w) Avaluar situacions de prevenció de riscs laborals i de protecció ambiental, proposant i aplicant mesures de prevenció personals i col·lectives, d'acord amb la normativa aplicable en els processos del treball, per garantir entorns segurs.

x) Identificar i proposar les accions professionals necessàries, per donar resposta a l'accessibilitat universal i al "disseny per a tots".

y) Identificar i aplicar paràmetres de qualitat en els treballs i activitats realitzats en el procés d'aprenentatge, per valorar la cultura de l'avaluació i de la qualitat i ser capaços de supervisar i millorar procediments de gestió de qualitat.

z) Utilitzar procediments relacionats amb la cultura emprenedora, empresarial i d'iniciativa professional, per realitzar la gestió bàsica d'una petita empresa o emprendre un treball.

aa) Reconèixer els seus drets i deures com a agent actiu en la societat, tenint en compte el marc legal que regula les condicions socials i laborals, per participar com a ciutadà democràtic.