Actes i horaris de la jornada 2023

                A les 9h a la sala de conferències del Campus de l' UDL Igualada        

      Conferència 

 Impartiran les classes del futur robots amb intel·ligència artificial? “ 

A càrrec de Josep Mª Plassa

En Josep Plassa és Tècnic Superior en Sistemes Automàtics i Programables. Ha treballat  en múltiples projectes industrials en diferents països amb robots i sistemes automàtics, especialment en enginyeria de seguretat per evitar que les màquines tinguin accidents. Actualment és responsable de Productes de Seguretat Industrial de l'empresa japonesa Omron a Europa.

Ens presentarà alguns  dilemes de les últimes tendències en robòtica i intel·ligència artificial en la nostra vida quotidiana.

Presentació de Projectes

                                      per part de l'alumnat d'ESO

  a les 10h a la Sala de conferències del Campus UdL a Igualada

Exposició de projectes

a les 11.30h al vestíbul del Campus

Havent acabat les presentacions tots els alumnes assistents a la jornada podran fer una visita als projectes presentats , veure el funcionament en directe i fer preguntes als alumnes expositors.

Estona d'esmorzar.

Tallers

a les 12.15h A les aules del Campus UdL 

Els alumnes expositors i acompanyants  realitzen un tallers el mateix dia al campus UdL.   


Viatge virtual per l'univers

Entrarem dins d'una planetari de 4,5m de diàmetre a on projectarem l'espai i per on viatjarem des de la Terra a diferents punts del Sistema Solar observant els planetes, aurores boreals, eclipsis i altres fenòmens. També sortirem del Sistema Solar per tal d'anar a diferents punts de la galàxia. Finalment sortirem de la galàxia i veurem el conjunt de galàxies que formen l'univers.

Al llarg de la sessió a partir de les preguntes dels alumnes podrem anar variant el viatge. La tecnologia ens permet fer aquest viatge i poder així entendre més i millor tot el cosmos. 

Taller realitzat per professionals de l'Entorn d'Aprenentatge de Pujalt

"Materials hidrofòbics i hidrofílics. Un pessic de nanotecnologia"

La nanociència i la nanotecnologia se centren en l’estudi dels fenòmens i la manipulació dels

materials a escala atòmica, molecular i macromolecular, on les propietats difereixen

considerablement de les observades a escales superiors.

Taller realitzat per Susanna Farré , Professora de física i química a l' Institut Vallbona


Taller realitzat per Eulàlia Borràs, llicenciada en Filologia Anglesa, Master traducció Doctora en Educació, postgrau en marketing industrial 

Organització industrial: creativity and effective teamwork

Aplicarem diferents dinàmiques de grup i strategic play per a conscienciar els alumnes de la importància de participar en grups motivats, heterogenis i interculturals per assolir objectius comuns. Primer portarem a terme un experiment en el qual hauran de solucionar un problema posant en pràctica eines de creativitat.

Després posarem els resultats en comú i valorarem les diferents alternatives proposades. Finalment farem un brainstroming reflexiu. L’objectiu final és que els alumnes se n’adonin de la importància de treballar activament en grup dins de les organitzacions per aconseguir millors resultats i majors graus de realització

 Introducció al sistema binari i les portes lògiques

 En aquest taller s'introdueixen alguns dels conceptes bàsics d'un computador a través d'un joc de taula, MOON, on es treballen els conceptes del sistema binari i de les portes lògiques. El joc consisteix en realitzar diferents operacions aritmètiques i lògiques per tal d'aconseguir que els astronautes puguin arribar a la lluna.

L'objectiu del taller és que les i els alumnes aprenguin com funciona i  com conèixer el valor d'un número binari, què són i com funcionen les portes lògiques i tenir una primera idea de com funciona un processador.,, consisteix en realitzar diferents operacions aritmètiques i lògiques per tal d'aconseguir que els astronautes puguin arribar a la lluna. 

Taller realitzat per Jordi Vilaplana Doctor en informàtica.

 Let's code !

Ei, t’has preguntat mai cóm es fa Instagram? I Twitter? I totes les pàgines web, jocs i apps que utilitzes a diari? Programant. En aquest taller us oferirem una introducció molt pràctica, visual i interactiva a la programació. Utilitzarem un programari educacional (Greenfoot) gratuït, amb una comunitat d’estudiants molt actius, i molts recursos disponibles (FAQs, llibres, fòrums...) per aprendre a programar d’una manera molt entretinguda

Taller realitzat per Sergio Sayago Doctor en informàtica i comunicació digital