Itinerari Sostenible

Quan parlem de sostenibilitat no parlem només de la sostenibilitat ambiental, també de la social i l'econòmica.


La sostenibilitat ambiental i social fa referència a la manera com l'ésser humà es relaciona amb el medi ambient i amb la pròpia societat. 


En aquesta edició hem comptat amb la col.laboració de persones expertes en sostenibilitat com són:

Valeria Olivari

Sostenibilidad / Marcas con Propósito / Postítulo en Estrategias de Sostenibilidad / Magíster en Comunicación y Mktg. Digital / Facilitadora Mural del Clima 

Manel Gazo

Departament de Biologia Evolutiva, Ecologia

i Ciències Ambientals i Institut de Recerca de la

Biodiversitat (IRBio). Universitat de Barcelona

Miquel Guri

Cofundador de TheLoveComes Foundation i de la UChange.

Membre de la Xarxa Internacional de Promotors ODS.

Plogging 


novembre'22

Arrenquem amb el primer plogging d'aquesta 5a edició d'Històries de Vida de la mà de la Valeria Olivari, experta en sostenibilitat.


Des de l´Itinerari Sostenible hem volgut incorporar als estudiants un model d´educació alineat al Desenvolupament Sostenible, d´acord amb l´Agenda 2030 i els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenibles de Nacions Unides. Per això hem realitzat petites accions que donen compte del rol que tenim les persones per frenar el canvi climàtic.


Els PFI de INS Rambla Prim de Barcelona, INS Marti i Pol de Cornellà, PTT Salou, PTT La Selva del Camp, PTT Sant Cugat, PTT Martorell, PTT Granollers, INS EL Cairat d'Esparreguera, INS Guissona i INS Marti Dot de Sant Feliu de Llobregat.

Junts vam recollir 280kg de residus!!!!

Això només ha fet que començar!

No us perdeu el recull de fotografies.

"Vivim un canvi de paradigma. Problemes ambientals que impacten en la nostra vida, present i futura"

Febrer'23

La cura del planeta és cosa de tothom!

En aquest sentit, "Vivim un canvi de paradigma. Problemes ambientals que impacten en la nostra vida, present i futura" de la mà del Biòleg marí, el Manel Gazo, de la Universitat de Barcelona. 

Xerrada en la que van participar els PFis de Salou, La Selva del Camp, Sant Cugat (2 grups), Molins de Rei (2 grups) INS Guissona i INS Marti Dot de Sant Feliu de Llobregat.

A través d'aquesta xerrada es pretèn sacsejar consciències i reflexionar sobre accions que podem fer des del centre per tenir un impacte + en el nostre entorn.

Durant el mes de febrer, els diferents grups començaran a donar forma a les accions que volen engegar i els anirem acompanyant en tot allò que necessitin.

Plogging artístic


abril'23


Els PFIs de Badalona, Salou, La Selva del Camp, Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei i Guissona, de manera simultània van realitzar una recollida de residus amb vessant artística.


En aquesta ocasió hi havia un triple objectiu: conscienciació mediambiental, benestar emocional i generació artística a través dels residus.


Estudis neurocientífics avalen que a través d’activitats a l’aire lliure es millora el benestar emocional de les persones. Si, a més a més, es treballa la conscienciació mediambiental i es posa en valor la feina feta pels joves, es contribueix a l’empoderament d’aquests en el seu entorn més proper.


Més de 100 joves acompanyats dels seus docents i d’algunes persones i empreses participants en el projecte han compartit avui una gran jornada que ha tingut com a resultat grans “obres d’art”.


Aquestes obres d’art formaran part d’una exposició fotogràfica itinerant per al curs pròxim, a través de la qual, els joves dels Programes de Formació i Inserció volen conscienciar a la societat de que depèn de les petites accions de cadascú de nosaltres, que impactem de manera positiva en la cura del nostre planeta.

Video Resum ploggig artístic PFI horitzontal.mp4