ResIdea, on residu i idea es fusionen per crear un espai d'innovació molt especial, on la circularitat i la col·laboració son essencials.


A ResIdea entenem que els residus poden esdevenir una font inesgotable d'inspiració i oportunitats. 


Per aquest motiu, us convidem a explorar com podeu transformar els vostres residus i col·laborar en projectes d'economia circular al costat de docents i alumnat dels PFI (Programes de Formació i Inserció) del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. Programes on us esperen joves entre 16 i 21 anys amb moltes ganes de canviar el món.


Acompanyeu-nos en aquest viatge de descobriment, per ajudar a la vostra empresa a gestionar els residus i ser part d'un projecte circular d'impacte triple:



Quins residus poden ser part del programa circular? Residu tèxtil, Residus plàstics, Residus de fusta i molts més.


La vostra empresa genera residus? Doncs apunta’t a ResIdea, de ben segur que trobarem una idea rodona (circular) per donar-los una segona vida!


Junts, podem transformar els residus en innovació i crear un impacte positiu en el nostre entorn. 


Uneix-te a ResIdea i sigues part d'una revolució en la gestió de residus. 


Com ho fem?



Aquí podeu veure algunes de les accions engegades:



Sessió de gestió de residus plàstics amb Plàstic Preciós - Octubre'23 (prèvia al Plogging artístic)

Plogging artístic - Octubre'23


Els PFIs de Badalona, Salou, La Selva del Camp, Sant Feliu de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Molins de Rei i Guissona, de manera simultània van realitzar una recollida de residus amb vessant artística.


En aquesta ocasió hi havia un triple objectiu: conscienciació mediambiental, benestar emocional i generació artística a través dels residus.



Estudis neurocientífics avalen que a través d’activitats a l’aire lliure es millora el benestar emocional de les persones. Si, a més a més, es treballa la conscienciació mediambiental i es posa en valor la feina feta pels joves, es contribueix a l’empoderament d’aquests en el seu entorn més proper.


Més de 100 joves acompanyats dels seus docents i d’algunes persones i empreses participants en el projecte han compartit avui una gran jornada que ha tingut com a resultat grans “obres d’art”.


Aquestes obres d’art formaran part d’una exposició fotogràfica itinerant per al curs pròxim, a través de la qual, els joves dels Programes de Formació i Inserció volen conscienciar a la societat de que depèn de les petites accions de cadascú de nosaltres, que impactem de manera positiva en la cura del nostre planeta.

Taller embolcall d'esmorzar - Novembre'23


Participants: 6 grups de 3 PFIs / 90 joves aprox / 10 docents