Cultura Digital

En aquest apartat s'especifíquen com es fan les comunicacions amb tota la comunitat educativa, com s'acullen als nous alumnes, docents i famílies i de quins portals digitals disposa el centre.

Acolliment digital

Quan un alumne nou arriba a l'escola, el coordinador digital, li genera un correu de centre, amb el qual posteriorment podrà tenir accès a l'entorn Google WorkSpace (al classroom  o sites, depenen del cicle en el que es trobi). Tot l'alumnat del centre disposa d'aquest correu electrònic (des del primer cicle d'EI fins a 6è d'EP).

Els mestres disposen també de correu corporatiu, mitjançant el qual es comuniquen entre ells, amb famílies i alumnes. A més a més, també se'ls genera un correu (xtec) per tal d'accedir a la pàgina web del Departament. Tanmateix, se'ls proporciona accés a xarxa wifi del centre així com les credencials per la impressió. 

Pel que fa a les famílies, en el marc de l'acolliment digital se'ls explica com han de gestionar l'App Alexia i se'ls dona unes credencials per poder accedir a aquesta aplicació. Tanmateix, se'ls facilita la forma d'accedir a l'entorn Google WorkSpace.

Portals digitals i xarxes socials

El centre disposa de pàgina web (https://www.escolaazorin.com/) on es publica informació i imatges sobre les sortides, els serveis que ofereix l'Escola, els diversos espais, l'ideari de centre i la revista que s'elabora anualment.

També s'utilitza la plataforma "Alexia" a través de la qual l'escola es pot comunicar amb les famílies, enviar informació i informes d'avaluació.

Tanmateix, l'Escola disposa de diferents xarxes socials, on es pengen imatges i breus descripcions d'aquestes o de notícies relacionades amb el centre. Les xarxes socials utilitzades són Instagram i Twitter. 

LinkInstagram

Comunicació

La comunicació amb la comunitat escolar és essencial per al bon funcionament del centre.

Amb les famílies es fa a través de l'Alexia (a nivell de centre) i a nivell mestre-família mitjançant el correu electrònic.

També poden fer consulta de les noves informacions al web del centre (https://www.escolaazorin.com/) o via telefònica al número 933319997.

La comunicació entre docents es fa per E-mail o WhatsApp.

Serveis digitals del centre

Totes les aules estan equipades digitalment. Cadascuna d’elles compta amb un canó de projecció i/o pissarra digital que inclou audio, a més d’un ordinador portàtil específic d’ús d’aula. A més a més, els diferents departaments del centre disposen d'un ordinador portàtil.

El centre disposa de:

A Educació Infantil es fa ús del "Beebot" per treballar la robòtica.

Acords d'Àmbit Digital

Formació Interna de Centre (FIC)

Durant la realització de la FIC, s'han debatut diferents aspectes relacionats amb l'àmbit digital.

Quan es realitzen fotografies o vídeos d'activitats, prioritzar el contingut de l'activitat.

A tots els cursos a partir d'Educació Primària es farà feedback amb  comentaris orals i escrits. A partir de 2n d'introdueix la rúbrica d'autoavaluació (en format paper). Al cicle mitjà es comencen a introduir rúbriques d'autoavaluació a través del classroom.

Claustre

A la Programació Anual (PGA), es contempla continuar amb les actuacions implementades durant el curs anterior.

Els acords digitals als quals s'han arribat pel que fa a l'organització del centre són  els següents: 

Ús d'una "site" per cada grup-classe, on es penja informació relacionada amb els temes que es treballen a l'aula, així com cançons i contes animats.

Es fa ús del Classroom tot augmentant la complexitat i la periodicitat de les tasques de manera progressiva  al llarg dels diferents cursos. 

A cicle inicial s'utilitza un únic  Classroom  dividit en diferents àrees, on es pengen activitats  de diferents tipologies (fitxes interactives, qüestionaris, jocs, lectures...) que van augmentant en complexitat  segons el grau de coneixement dels alumnes.

Al cicle mitjà es prioritza la utilització del Classroom de manera autònoma i s'incorpora la recerca d'informació mitjançant l'ús d'internet i de l'elaboració de presentacions digitals. A cicle superior s'amplia el coneixement d'eines  digitals (presentacions de Google, Canva...) per realitzar tasques on el nivell d'exigència cada vegada és més elevat.

Consell escolar

A l'inici de curs es presenta la PGA, que inclou els objectius de la competència digital marcats per aquest curs. També s'informa que els docents del centre realitzaran una formació per avançar en la seva competència digital, qui serà la formadora i, que al finalitzar el curs, se'ls presentarà l'Estratègia Digital de Centre.

A l'última sessió de Consell Escolar es valoren i s'avaluen els objectius proposats a l'inici de curs.

Formació Digital Docent


CDA de centre

Desprès de fer una concreció a nivell de cicles sobre l'ús i els objectius en l'àmbit digital,  s'arriba als següents acords:

Documentació de Centre

Aquest apartat està en revisió i renovació. La informació que es troba a continuació  està relacionada amb els documents actuals, que s'estan modificant, per adaptar-los a les condicions que l'Escola té avui en dia.

PEC

En el Projecte Educatiu de Centre consta que l'escola té com a objectiu que els alumnes descobreixin les noves tecnologies per tal que els resulti més fàcil incorporar-se a la societat. Aquest objectiu s'intenta complir mitjançant la promoció d'experiències i de renovació pedagògica i d'elements tècnics.

NOFC

Les normes internes del centre contemplen la figura d'un coordinador multimèdia, recullen les actuacions de manteniment multimèdia i inclouen les activitats complementàries de TAC.