Calaix de sastre

LA PSICOLOGIA ÉS EL NOSTRE FUTUR?

El passat 25 d’octubre, la Ivet Sisó, psicòloga de l’Hospital Hestia de Balaguer, va venir a fer una xerrada a l’alumnat de batxillerat amb la finalitat de donar a conèixer les possibles sortides professionals que té la carrera de psicologia. Aquesta va ser una iniciativa sorgida a l’optativa de psicologia.

La Ivet ens va parlar sobre el seu dia a dia com a psicòloga clínica. Ens va explicar quines són les patologies més freqüents del centre on treballa, la tipologia de pacients, com cal tractar-los; en definitiva, ens va exposar les dificultats que es troben a diari però també què és el que la motiva més de la seva feina.




A més a més, també ens va parlar sobre la seva formació acadèmica, les assignatures que va estudiar a la carrera de psicologia i al màster de psicologia clínica i les diferents especialitats que es poden dur a terme cursant aquest grau.

Finalment, podem dir que totes les preguntes que l’alumnat de l’optativa de psicologia teníem preparades amb antelació, la Ivet ens les va respondre amb molta amabilitat. Fins i tot, ens va convidar a visitar el centre on treballa per tal de veure in situ quina és la seva tasca professional.



Anna Fabregat, Aina Mir i Marc Mateu



Pòster-científic-Hiba.pdf

L’alumnat de l’optativa de Reptes científics actuals en biologia i geologia ha dut a terme una investigació sobre els efectes dels metalls pesants en la germinació de les llavors.


Ens hem preguntat si el nitrat de plom tindria efectes tòxics sobre l’herba gatera (Dactylis glomerata), disminuint-ne o impedint-ne el creixement. Així doncs, amb l’ajuda d’un peu de rei hem medit l’arrel i la tija embrionària d’un total de llavors i n’hem fet les mitjanes amb un full de càlcul. Els nostres resultats indiquen que les concentracions altes de nitrat de plom provoquen unes tiges i arrels de menys longitud.


Finalment hem comunicat tota la investigació en un pòster científic, lectura que us recomanem si voleu més informació sobre el procediment de la investigació i les nostres conclusions. Us n’adjuntem un parell de mostres.



Pòster-científic-Ènia.pdf

Finalment hem comunicat tota la investigació en un pòster científic, lectura que us recomanem si voleu més informació sobre el procediment de la investigació i les nostres conclusions. Us n’adjuntem un parell de mostres.


REPTES CIENTÍFICS a batxillerat


Vols jugar amb els nostres Geniallys

per aprendre sobre el canvi climàtic i el nostre entorn?



La ludificació és un terme que es coneix amb el nom de gamification, en anglès. És el procés d’afegir elements o mecàniques dels jocs en les experiències d’aprenenatge. Per tal de reforçar els continguts del llibre de text, els alumnes de 4rt han creat una sèrie de Geniallys per a poder practicar d’una manera més motivadora i visual els conceptes.

D’aquesta manera, jugant tant amb els nostres propis jocs com els dels altres companys/es repassem els termes relacionats amb la natura, contaminació, perills del medi ambient, etc. Hi ha diverses opcions disponibles: verdader / fals seguit d’una explicació, diferents quiz amb imatges i múltiples respostes, etc.

a) Vertader / fals (Manela Clop): https://view.genial.ly/633be08a803190001a307b54/interactive-content-true-or-false-manela-clop

b) Vertader / fals (Andrea Estradé): https://view.genial.ly/633effc12e3205001990a906/interactive-content-true-or-false-andrea

c) Quiz (Núria Grañó): ​​https://view.genial.ly/633eebed2aba480012a40f75/interactive-content-quiz-digital-basico

d) Vertador / fals (Teia Raïmat Caba) https://view.genial.ly/633ee97d59130800123cbef6/presentation-true-or-false

e) Vertader / fals (Júlia Sánchez Ferrer) https://view.genial.ly/633f0ba8dd963500183cec91/interactive-content-true-or-false

Quin us ha semblat més original i creatiu? Sabíeu tots aquests conceptes?

Us animeu a fer un Genially vosaltres mateixos/es?