diagnosi

DIAGNOSI DIGITAL

A l'Institut Salt del Duran hem elaborat un document anomenat Estratègia Digital de Centre on l’objectiu és millorar la competència digital de tota la comunitat educativa.

Seguint les indicacions del Departament d’Educació de Catalunya hem realitzat la diagnosi amb l’eina SELFIE (enquestes al professorat i alumnat), les enquestes amb les famílies i per últim, hem revisat els documents del centre (PEC, PGA i Projecte de direcció). L’objectiu de la Comissió Digital és reflexionar sobre els resultats obtinguts en aquesta diagnosi i treballar per a millorar la competència digital en l’alumnat, professorat i famílies.

Aquí teniu la participació de l’eina SELFIE


Informe centre SELFIE-ins M4.pdf
SELFIE-report 19 maig 22EQUIP DIRECTIU.pdf

Buidat Comissió Digital 


Informe SELFIE


INS SALT DEL DURAN


CURS 2021-22



NECESSITATS DETECTADES


Un cop analitzades les dades de tots els resultats obtinguts a les enquestes SELFIE, podem afirmar que existeix poca disparitat de resultats comparant les dades de l’alumnat, el professorat i la direcció del centre. 

Tanmateix, s’ha seleccionat aquells ítems que mostren alguna variació significativa i que es detalla a continuació: 


Aquest centre és de nova creació i encara no té elaborat el pla digital. Aspecte que hem de treballar a fons el proper curs. 


L’accés i connexió a internet en alguns casos no funciona. Tenint en compte que l’alumnat treballa majoritàriament amb el seu dispositiu, tenir una bona connectivitat, és imprescindible. 


S’ha detectat que hi ha una manca de dispositius que aportin la possibilitat de poder gravar imatge i so. També la necessitat d’aparells més manejables per realitzar alguns dels projectes. Seria convenient disposar de tauletes digitals. 

També, els dispositius d’ordinadors portàtils facilitats al centre, presenten alguns problemes, per això seria necessari la renovació d’aquests. 

A més a més, les aules tenen una limitació de l’espai escolar, ja que no estan preparades per poder assumir tota la digitalizació, un exemple n’és, la manca d’endolls a les aules. 


Una part del sector de professorat opina que no té la competència digital suficientment assolida. Per tant, seria convenient que durant el curs vinent es fes formació al professorat per a facilitar aquest aspecte. 

També, existeix una necessitat per part del professorat i de l’alumnat de formació en referència a la ciberseguretat i, així, evitar possibles incidents que puguin sorgir quan hi ha un ús tecnològic.  


Seria important oferir activitats formatives per al professorat, sobretot que es basessin en l’aprofundiment de les apps educatives de Google. 


Després de la retallada d’hores.

Per al proper curs seria convenient que es replantegi aquesta devolució, potser presentant a classe els errors comuns i treballant-los en grup, com a manera de treballar l’aprenentatge. 


En algunes plataformes i entorns digitals del departament tenim algunes mancances i problemes per a accedir-hi. Aspecte que s’hauria de resoldre per al proper curs. 

A més, el centre necessita d’un espai comú que unifiqui tots els recursos que utilitza el professorat com a eina d’ensenyament-aprenentatge i, que pugui esdevenir referència per a l’alumnat quan necessiti alguna informació.  


Part del professorat col·labora activament en el que es refereix a comunicació a web i xarxes, tenen un protocol precís a seguir. Potser seria interessant tenir un protocol concret també referent a l’ús de la tecnologia en general.


Per tal d’afavorir la incorporació del professorat i l’alumnat al món digital una bona manera de promoure-ho és a partir de l’intercanvi d’experiències, tant pel que fa al professorat com a l’alumnat. Per això, seria convenient promoure alguns espais dins de l’horari. 


El centre disposa d’un pressupost general que no inclou la possibilitat de poder invertir en dispositius digitals i en reformes estructurals per a poder fer front a aquestes necessitats. Es requereix una aportació més quantiosa per poder donar resposta a aquestes demandes. 


De les enquestes ha resultat una diferència de punts de vista en quant a aquest aspecte, ja que el professorat considera que li manca acompanyament. Per això, s’ha de planificar un bon pla d’acollida digital. 







ALUMNAT

En referència a: 

FORTALESES: 

ASPECTES A MILLORAR: 


PROFESSORAT

En referència a: 

FORTALESES: 

ASPECTES A MILLORAR: 


FAMÍLIES

En referència a: 

FORTALESES: 

ASPECTES A MILLORAR: