Documentació bàsica



 

En aquest apartat es recullen tots els documents del centre que fan referència a aspectes de la cultura digital. D'aquesta manera, es pot tenir una visió completa de l'assoliment d'aquesta cultura pel que fa a centre.

PEC

Bàsicament, apareix en el punt 4.3 del nostre PEC.

4.3 Criteris per a la planificació del desplegament i la inserció de les TAC

A partir de la revisió del Pla TAC del centre el curs 2017-2018, s’ha procurat integrar les TAC en l’activitat del centre, a nivell de comunicació amb la comunitat educativa i també com a part del procés d’aprenentatge dels infants. A més, des del curs 2019-2020 i arrel de la situació sanitària i el tancament dels centres educatius a partir del març, es va engegar l’entorn virtual d’aprenentatge (EVA) amb la plataforma moodle, iniciant-se en els cicles mitjà i superior per fer el seguiment de l’activitat lectiva en el període de confinament i que s’ha incorporat a la planificació dels cicles, fent que sigui un recurs més, com ho poden ser els quaderns de suport a l’aula.


El curs 2020-2021 i gràcies a l’AMPA, s’ha pogut adquirir tauletes en les activitats de l’aula, a través de la plataforma Innovamat, per treballar l’àmbit de les matemàtiques als cicles inicial i mitjà, que s’ampliarà al cicle superior els propers anys.


Per enfortir el lligam amb la comunitat educativa i a la vegada ser respectuosos amb el medi ambient i seguint els nostres principis relacionats amb la sostenibilitat, anem eliminant cada vegada més les circulars en paper. El curs 2020-2021 s’ha incorporat l’aplicació Tokapp com a eina de comunicació amb les famílies, ràpida i eficaç, que ens permet gestionar les autoritzacions d’inici de curs, les sortides, la quota de material, les circulars informatives... A banda, s’ha consolidat l’ús del correu electrònic, tant del centre com dels i les tutores, eina directa de contacte amb les famílies.


Els darrers cursos s’inclou en la programació anual la referència a les TAC per tenir presents actuacions que vinculin les TAC al procés d’aprenentatge dels infants, en relació a la pàgina web redactant articles pels blogs d’aula o d’especialitat, moodle i el seu ús durant el curs...


A l’educació infantil s’integren les TAC amb activitats adequades i aplicacions pensades per infants de les edats corresponents, en grups reduïts per facilitar l’observació i el seguiment per part del o la docent que proposa l’activitat.


A l’educació primària, els ordinadors estan a disposició dels infants per quan els necessiten, ja sigui per complementar activitats d’aula, fer recerca, conèixer les eines ofimàtiques...


La majoria de les aules disposen d’un canó de projecció i una pissarra digital. Properament, l’equip docent es formarà en aspectes relacionats amb les pissarres digitals, per optimitzar-ne el seu rendiment i que siguin un suport real a la tasca docent.


NOFC

Bàsicament apareix en quatre apartats:

1.1.2 El/la coordinador/a digital de centre 

Són funcions del coordinador/a digital de centre: 

a) Impulsar l'ús didàctic de les TAC en el currículum escolar i assessorar el professorat per a la seva implantació, així com orientar-lo sobre la formació en TAC, d'acord amb l'assessorament dels serveis educatius de la zona. 

b) Proposar a l'equip directiu els criteris per a la utilització i optimització dels recursos TAC del centre. 

c) Vetllar pel manteniment de les instal·lacions i els equipaments informàtics i telemàtics del centre, en coordinació amb el servei de manteniment preventiu i d'assistència tècnica. 

d) Assessorar l'equip directiu, el professorat i el personal d'administració i serveis del centre en l'ús de les aplicacions de gestió acadèmica, econòmica i administrativa del Departament d'Educació i Universitats. 

e) Aquelles altres que el/la director/a de l’escola li encomani en relació amb els recursos informàtics i telemàtics que li pugui atribuir el Departament d'Educació i Universitats. 


1.2 Comissions del claustre de professors.

Comissió d'estratègia digital: Són funcions d’aquesta comissió fer la planificació de la seqüenciació de continguts TAC, manteniment dels equips informàtics i actualització de la pàgina web del centre. La comissió estarà formada almenys per un/a mestre/a de l’etapa de l’educació infantil, un/a de l’etapa de l’educació primària, el/la coordinador/a TAC i un membre de l’equip directiu. Farà la funció de coordinador/a de la comissió TAC el/la coordinador/a TAC. 


projecte de direcció

En l'actualització del projecte de direcció 2022-2026, en els objectius de l'àmbit pedagògic i acadèmic apareix: 

5. Treballar l’estratègia digital de centre per a la millora de la competència digital de l’equip docent i de l’alumnat .