ESTRATÈGIA DIGITAL


OBJECTIUS

"Volem ser un centre actiu, emprenedor, amb visió de futur que aconsegueix una millora constant del rendiment acadèmic dels alumnes. Volem fer ús habitual de les TIC, impulsar les llengües estrangeres i promocionar les habilitats socials i el treball cooperatiu. D’aquesta forma volem donar resposta a les diferents necessitats de tots els agents implicats: alumnat, famílies i organitzacions de l’entorn."

  1. Planificar una línia digital d'escola per tal de millorar la competència digital.

ACCIÓ:

1.1 Anàlisi de les competències específiques de cada matèria per incloure els indicadors operatius de l'àmbit digital i relacionar-los amb les programacions d'aula 

2. Facilitar un banc de recursos digitals per a l'alumnat i l'equip de mestres com a suport en el seu assoliment de la competència digital.

ACCIONS:

2.1 Elaboració d'un inventari de tots aquells d'aquells recursos que fa servir l'alumnat i el professorat i els que ens interessa segons la línia d'escola.

2.2 Elecció de la plataforma o eina digital per a la creació del banc de recursos digitals per a l'alumnat i equip de mestres.

2.3 Creació del banc de recursos segons funcionalitat i nivells de complexitat. 

PUNT FEBLE:

En referència als canals de comunicació, seria bo crear un banc de recursos àgil i intuïtiu on abocar les eines i recursos digitals per tal de facilitar el desenvolupament de les competències digitals a docents, infants i famílies.

3.  Impulsar la creació d'espais de debat i intercanvi digital entre l'equip de mestres per tal de millorar la competència digital.  


ACCIONS:

3.1 Realització de la FIC (Formació Interna de Centre) de l'EDC.

3.2 Programació de sessions pedagògiques en format participatiu de l'equip de mestres. 

PUNTS FEBLES:

Respecte al compromís professional, caldria establir espais de diàleg per compartir recursos, eines i pràctiques educatives digitals.

En relació a dispositius i connectivitat, continua havent-hi un petit grup d’alumnes que manifesta problemes de connexió i accés a dispositius fora de l'escola. 

4.  Revisar i ampliar tot el que s'ha de realitzar al centre en l'àmbit digital per tal de facilitar el seu seguiment, funcionament i transformació.


ACCIONS:

4.1 Creació d'un llistat de tot allò que l'escola considera important  a incloure en quant a protocols i tecnologies digitals (NOFC, comunicació, serveis, formació...) dirigit a la comunitat educativa: Docents, alumnat i famílies.

4.2 Elaboració del pla d'acollida digital docent per millorar la seva integració i acompanyament en relació a les tecnologies digitals. 

4.3 Elaboració del pla d'acollida digital per famílies, per tal d'afavorir l'acompanyament en els aprenentatges de l'alumnat en relació a les tecnologies digitals. 

4.4 Elaboració del pla d'acollida digital per l'alumnat, per tal de millorar el seu acompanyament en relació a les tecnologies digitals. 

PUNT FEBLE:

Gran part de les famílies saben acompanyar els seus fills i filles en les tasques que requereixen l'ús i el maneig de la competència digital. Cal assegurar l'acompanyament de TOTES les famílies. 

5. Implementar el desplegament de la dotació de robòtica al llarg de l'etapa per tal de millorar el pensament computacional de l'alumnat. 


ACCIONS

5.1 Recull de materials i activitats que té i es fan al centre. 

5.2 Tria i selecció del material de robòtica per a cada nivell.

5.3 Disseny de situacions d'aprenentatge on la robòtica hi sigui present de forma transparent i integrada. 

Aquest objectiu no surt de cap PUNT FEBLE sinó que és per donar resposta al Pla d'Estratègia Digital í sota la recomanació del Departament d'Educació.

6.  Dissenyar i implementar activitats adreçades a l'alumnat per a que aprenguin a actuar de manera segura i responsable per interneti a verificar la veracitat de la informació cercada. 


ACCIONS

6.1. Creació d'una seqüenciació d'activitats per nivells relacionades amb la ciberseguretat, la verificació de la informació i el bon ús de les xarxes socials. 

PUNTS FEBLES:

Pel que fa a la digitalització de documents i materials, cal tenir present l'ús del recursos digitals de manera responsable, la protecció de dades confidencials i l'administració de continguts seguint principis ètics, la normativa sobre drets d'autor i la propietat intel·lectual.

Pel que fa a responsabilitat digital, la majoria de l'alumnat utilitza les noves tecnologies majoritàriament per un ús no educatiu a diferència de l'ús pedagògic que se'n fa en el context d'aula.