Diagnosi

Per a elaborar l'Estratègia Digital de Centre, el primer pas ha estat realitzar una diagnosi tan acurada com siga possible. Cal tenir present que la diagnosi ha de permetre determinar el grau d’assoliment de les competències digitals en referència als tres eixos del PEDC: alumnat, professorat i centre.


Per fer-la, l'Equip Digital del centre va decidir emprar diferents eines diagnòstiques:


Eina Selfie For Teacher i Selfie: és una eina gratuïta, personalitzable i molt fàcil d'utilitzar, creada per la Comissió Europea, per ajudar als centres educatius a fer una diagnosi del seu grau d'implementació de les tecnologies digitals. L'eina permet crear una enquesta per a alumnes, professorat i equip directiu de manera senzilla.

La Comissió Europea assegura la confidencialitat de les dades, ja que totes les dades introduïdes són anònimes.


Google Forms: és un programari d’administració d’enquestes inclòs com a part de la suite que ofereix Google.


Diagnosi qualitativa: elaborada a partir de l’observació i l’anàlisi de la realitat per part de l'Equip Digital. S’ha analitzat: comunicació (Web del centre, Xarxes socials…), desenvolupament curricular, infraestructures i recursos i el seu ús.


Les dades obtingudes ens han permès extreure conclusions per a fer un diagnòstic de l'estat actual i també per a plantejar-nos objectius a assolir en l'àmbit digital.

Diagnosi Selfie For Teacher:

Valoració general:

Primera experiència del claustre amb aquesta eina de diagnosi, amb una baixa participació com a conseqüència d'errors en la realització de les enquestes.


El nivell de competència digital del claustre és integrador: 

"S'utilitzen les tecnologies digitals de forma creativa per a millorar diferents aspectes de la pràctica pedagògica i professional i interessa ampliar el repertori. Pot augmentar la confiança i millorar les pràctiques docents aprenent més sobre quines eines funcionen millor en determinades situacions. Això ajudarà a triar la tecnologia adequada per al nostre disseny d'aprenentatge".

Punts forts:

Punts de millora:

Diagnosi Google Form:

Valoració general:

Primerament, destacaríem l'alta participació de les famílies de l'escola en l'elaboració d'aquesta diagnosi, amb més de 170 enquestats, el que fa que la dada de participació hagi estat de casi un 45% del total de famílies del centre.


Punts forts:


Punts de millora:

Enquesta famílies

Enquesta digital famílies Guillem Fortuny.pdf

Resultats de l'enquesta

Resultats enquesta famílies
Informe SELFIE.pdf

Diagnosi Selfie:

Valoració general:

Desglosant el nivell de participació de l'escola, l'informe SELFIE ens dona una eina de qualitat per a realitzar una diagnosi veraç de la situació del centre i la seva digitalització.


Els resultats SELFIE junt amb la diagnosi qualitativa per part de l'Equip Digital són els següents:

Escola

Punts forts:

Punts de millora:

Mestres:

Punts forts:

Punts de millora:

Alumnes/as:

Punts forts:

Punts de millora: