Pla de comunicació

El pla de comunicació del centre s’ha de dissenyar i documentar des de l’inici del seu establiment.


Cal establir canals de comunicació ben definits que determinin entre qui, quan i com es durà a terme el pla de comunicació. Aquests han de ser clars, transparents i oberts, i se’ls ha de donar visibilitat a través d’entorns multicanal i multi format (xarxes socials, publicacions, pàgina web del centre, revista escolar...).

Aquests canals de comunicació han de ser bidireccionals, centre-entorn, de manera que possibilitin l’enriquiment continu i la retroacció entre els diferents actors del pla de comunicació, així com la creació i el manteniment d’una xarxa oberta a la comunitat educativa.


S’ha de vetllar perquè el sistema de comunicació sigui general i estable, integrat dins de les dinàmiques habituals de comunicació del centre.


L’article 25 de la Llei d’educació estableix el dret de les famílies a rebre informació sobre l’evolució educativa dels seus fills, així com tota la informació referent al centre on estan escolaritzats. D’altra banda, el Document d’Instruccions per a l’Organització i Funcionament dels Centres per a cada curs escolar, assenyala aquelles informacions que s’han de fer arribar a les famílies (qualificacions, seguiment personalitzat...). En aquest sentit, el centre educatiu ha de sistematitzar un conjunt d’actuacions i canals per informar les famílies.

Pla de comunicació escola Guillem Fortuny 23-24