RESULTATS DIAGNOSI 

Resultats SELFIE

Enquestes alumnes

Ús de la tecnologia 

Punt fort - El 80% dels alumnes consideren que utilitzen la tecnologia en horari adequat dins l’escola i el 70% utilitza la tecnologia per feines de l’escola a casa.

Punt dèbil - El 60% utilitzen la tecnologia per oci una hora al dia o més.


Accés de l’alumnat a dispositius fora de l’escola

Punt fort - El 90% tenen dispositiu propi o compartit adequat per realitzar les tasques escolars.


Coneixement tècnic dels estudiants

Punt fort - El 60% del l'alumnat considera que sap utilitzar la tecnologia sense ajuda. A l’hora de demanar-me, prefereixen fer-ho amb la família un 43%, després als mestres 37% o a cerquen ajuda a Internet 32%.

Punt fort - El 10% de l’alumnat creu que té problemes de connectivitat a casa.

Punt fort - El 60% consideren que des de l’escola se’ls ha donat informació suficient per com utilitzar la tecnologia.

Enquestes famílies

Es considera que la participació ha estat baixa (>50%).


Divulgació digital

L’enquesta descriu que habitualment les famílies utilitzen el Dinantia o gmail per comunicar-se amb l’escola i valoren positivament l’ús d’aquests mitjans.


La majoria visita el web un cop al mes o al trimestre a través del telèfon mòbil o portàtil. Les famílies troben la informació adequada i ordenada.


Organització digital

Les famílies tenen dispositius digitals que comparteixen amb els seus fills i filles a l’hora de fer les tasques escolars.


Formació digital

Punt dèbil – La majoria de famílies no coneixen les normes d’ús d’equips digitals de l’escola.

No obstant això, les famílies consideren que la formació digitals dels alumnes per a fer tasques a casa és adequada i els és fàcil fer-ne un seguiment.

Les famílies manifesten interès en conèixer més mecanismes de seguretat a la xarxa.


Enquestes equip docent i directiu


Resultats per àrees


Punt fort - Més del 60% de docents de l’escola considera el lideratge en la integració digital i el seu ús efectiu és positiu.


Punt feble - El docents del centre valoren en menys de 60% les mesures que s'apliquen per donar suport a una cultura de col·laboració i comunicació per compartir experiències. Es manifesta que es deu per manca de temps.


Punt fort - Més del 70% de docents creuen que l’escola està dotada d’una infraestructura adequada, fiable i segura. 

Els resultats de la valoració dels alumnes és com la de l’equip docent i directiu.


Punt fort - Més del 70% de docents assisteix a cursos de formació.

Punt feble - No obstant això, el 50% creu que falta temps per intercanviar experiències i avaluar necessitats.


Punt fort - Els docents valoren aquest apartat com un els més alts de l’enquesta, on el resultat mínim és de 72% fins al 94%.

L’equip docent i directiu valoren positivament l’ús de recursos a l’aula, la creació de recursos digitals, l’ús dels EVA i la comunicació amb la comunitat educativa.

 

Punt fort - Per sobre del 60% de docents valoren positivament la implementació a l’aula de tecnologies digitals per a l’aprenentatge. Es considera una eina motivadora, que fomenta la creativitat i la cooperació entre l’alumnat.


Punt feble - Aquest apartat rep una valoració del 50% per part de l’equip directiu i docent. Cal iniciar una reflexió sobre com implementar les tecnologies a l’avaluació de l’alumnat, el tipus de feedback i la coavaluació.


Punt fort - Aquest apartat rep una valoració per sobre del 60% per part de direcció, docents i alumnes.

Es considera que el conjunt de destreses, coneixements i actituds que permeten a l’alumnat emprar les tecnologies digitals de forma segura, creativa i crítica és adequat.


Altres factors

Factors que limiten l’ús de tecnologies a l’escola

Punts feble - Es valora negativament la falta de pressupost per equips informàtics i, sobretot, la falta de suport tècnic davant d’una incidència.

Punts forts - Menys d’un 20% de docents considera que li manquen competències digitals.


Factors negatius per a l’aprenentatge híbrid

Punt feble - Falta de temps pels docents per desenvolupar material i dificultats per donar suport a les famílies.


Factors positius per l'aprenentatge híbrid

Punt fort - Arran dels confinaments de l’any 2021, l’equip docent i directiu considera que l’escola té experiència en l’aprenentatge en remot. També es considera que la comunicació escola-famílies és fluïda.


Utilitat de les activitats de Desenvolupament Continu del Professorat

Punt fort  - Més del 65% valora positivament la formació a través de la col·laboració i la formació interna de centre, per sobre de les formació en línea.


Seguretat en utilitzar la tecnologia

Punt fort - El 75% de l’equip docent considera que al centre es utilitza les tecnologies de forma segura. No obstant, es troba faltar moments de retroalimentació i suport mutu.


Percentatge de temps

Punt fort - Més del 60% de mestres han fet servir tecnologies pel desenvolupament de les classes durant els últims 3 mesos.


Adopció de la tecnologia

Punt fort - Més del 50% de mestre fa servir la tecnologia al mateix temps que ho comença a fer la resta. A més, el 21% ho fa abans mostrant un caràcter innovador.