Notícies i novetats

L'institut Molí de la Vila de Capellades guanya el segell de bones pràctiques de biblioteca escolar en la Línia 4: La biblioteca escolar com a laboratori per liderar i promoure un centre lector, amb el seu projecte de foment de la lectura que es porta a terme amb la coordinació del departament de socials del centre, la Biblioteca Escolar i la Biblioteca pública de Capellades.

Es tracta d’un projecte per fomentar el gust per la lectura a partir de llibres, de diferents gèneres i temàtiques, relacionats amb la matèria de socials, filosofia, psicologia, sociologia, ciutadania, política i dret, geografia, història i història de l’art, cultura i valors, francès i altres disciplines interconnectades. + informació

L'Institut Vallbona també ha començat el curs 22-23 amb un reconeixement al seu treball en relació a la 40a setmana del llibre en català que ha tingut lloc del 9 al 18 de setembre. Ha rebut el segell de bones pràctiques en la Línia 3: La biblioteca escolar com a agent dinamitzador cultural del centre. + detalls

L'Institut Vallbona continua donant un fort pes a la biblioteca escolar com a dinamitzadora de la cultura al centre. Aquest cop amb el projecte tranversal "SOM LITERATURA" han investigat diferents autors de la literatura catalana per a poder assolir el repte de dur a terme teatralitzacions dels diversos autors medievals i de la Renaixença i el Modernisme, així com l’elaboració d’unes caixes d’investigació (de 1r a 3r) que il·lustren, amb objectes representatius, la vida i l’obra de cada autor. El seu treball ha rebut el segell digital de bones pràctiques en la línia 3 per part de Biblioteques Escolars de Catalunya.


Amb motiu de la Setmana de la Ciència i les Humanitats, la biblioteca de l'INS Vallbona d'Anoia va acollir una exposició per commemorar el centenari del naixement del lingüísta i filòleg Antoni M. Badia i Margarit. Aquí us deixem l'enllaç a la seva web perquè vegeu tota la feina que van fer en relació a aquest autor.

L'organització del Certamen de lectura en veu alta, donat que no es van poder celebrar la majoria de quarts de final, va decidir que els centres participants en l'edició d'enguany es poguessin inscriure a l'activitat #acasallegimenveualta, un CERTAMEN EN CONFINAMENT.

A l'Anoia, tot hi haver fet l'acte de quarts de final, hi han participat 6 centres: Escola Alta Segarra, Escola de Maians, Monalco, Escola Dolors Martí, Escola Castell d'Òdena i Escola Pompeu Fabra, amb un total de 47 lectors. Podeu mirar si trobeu el vostre video al canal de youtube del Certamen.

Durant el confinament molts de vosaltres heu posat en marxa amb creativitat i enginy estratègies per acostar la lectura a l’alumnat en la distància. Si és així compartiu la vostra experiència i donem a conèixer el potencial de les biblioteques escolars a través d’aquest formulari. Aleshores es recolliran en aquest padlet i tindreu, també, el distintiu #biblioactivacovid. Tota la informació aquí.

Animeu-vos. L'escola Garcia Fossas d'Igualada i l'Institut Molí de la Vila de Capellades ja hi ha posat el seu granet de sorra.

Aquest any, el IX Concurs Escolar Còmic Barcelona tenia per temàtica "Un viatge a l'espai". El Ferran, un alumne de l'Escola Maristes d'Igualada ha resultat finalista en la Categoria C (1r i 2n d'ESO) amb el seu treball "El planeta azul". Donat que s'ha cancel·lat el Saló del Còmic 2020, l'exposició es farà de manera virtual. Properament la podrem veure.

La biblioteca de l’INS Vallbona ha aconseguit el segell digital de bona pràctica de biblioteca escolar, com a agent dinamitzador cultural del centre, per l'exposició que es va crear amb motiu del 500è aniversari de la mort de Leonardo da Vinci.

L’escola Pare Ramon Castelltort i Miralda ha aconseguit el segell digital de bona pràctica de biblioteca escolar, com a agent d’equitat, participació i cohesió de la comunitat educativa.