Werkestafette

Samen naar nieuw werk

De Werkestafette is een motiverend en praktisch programma om elkaar op weg te helpen naar nieuw werk. In Amsterdam, Zaanstad, Haarlem en Utrecht organiseerden we al achttien Werkestafettes. 71% van de deelnemers had binnen een half jaar betaald werk.

Werkestafette 19

De negentiende Werkestafette vindt plaats in Zaanstad en is vooral bedoeld voor deelnemers uit Noord-Holland en Flevoland. Hij loopt van maandag 9 september tot maandag 21 oktober 2019. Op maandag 26 augustus is er in Zaandam een informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Klik hier om je aan te melden voor de informatiebijeenkomst.

Werkestafette 20

De twintigste Werkestafette vindt plaats in Eindhoven, voor met deelnemers uit de wijde omgeving van Eindhoven, Helmond en Tilburg. Hij loopt van dinsdag 24 september tot dinsdag 5 november 2019.

Op dinsdag 10 september is er een informatiebijeenkomst voor belangstellenden. Wil je meedoen aan deze informatiebijeenkomst stuur dan een berichtje aan werkestafette.eindhoven@gmail.com.

Aanbevolen door ex-deelnemers

Deelnemers zijn enthousiast. Een paar uitspraken:

“Leuk, energieopwekkend, collegiaal, gefocust, meedenken, een verademing”

"Het helpt je om achter de computer vandaan te komen en je netwerk te verbreden"

"Goede stok achter de deur om in actie te komen."

“Kom terug in je eigen energie en laat je inspireren door andere vijftigplussers”

Doen! Het is leuk en spannend, je staat niet meer alleen, het is een warm bad.”

"Je zelfvertrouwen gaat omhoog en je blijft niet in het ouderwetse solliciteren hangen."

"Focus, energie en inspiratie om dingen gewoon te gaan DOEN!"

"Geweldig dat ik nu bijna overal binnenkom voor een gesprek. Hoe vet is dat!"

"Je hebt weer collega's die je ondersteunen in zowel leuke als minder leuke momenten"

"Laagdrempelig, intensief met en voor elkaar werken. Je krijgt waar voor je werk."

"Stimulerend en hoopgevend, zowel persoonlijk als ook in mijn zoektocht naar werk."

"Door met anderen op systematische wijze in een team te werken krijg je extra energie, extra motivatie, nieuwe inzichten en véél grotere kansen op het vinden van een baan of opdracht."

“Aanrader, professioneel georganiseerd, prettig gebracht, breed aanbod van aandachtspunten, goeie oefeningen”

Hoe werkt de Werkestafette?

Als je je werk kwijtraakt, raak je ook je collega's kwijt. Je staat er elke dag weer alleen voor om werk te vinden: bedenken wat je wilt, wat je kunt, waar je kansen liggen, zorgen dat je aan tafel komt bij een werkgever. De Werkestafette geeft je zeven weken lang weer collega's waarmee je dagelijks contact hebt, die met je meedenken, die jouw 'stok achter de deur' zijn, die je helpen om succesvol te zijn in het vinden van werk.

Uitgangspunt van de Werkestafette: het is gemakkelijker en leuker om voor een ander te bellen of bij een werkgever binnen te stappen, dan voor jezelf. En je helpt gemakkelijker een ander om zijn mogelijkheden, vragen en behoeften scherp te krijgen dan jezelf.

Tijdens de Werkestafette ga je in kleine teams met en voor elkaar aan de slag om richting te kiezen, je verhaal goed te vertellen en nieuw werk te vinden. Elk team wordt begeleid door een coach.

Dat doe je zeven weken lang. Elke week op een vast dagdeel is er een workshop waarin je meteen ook met je groep resultaten boekt. Tussendoor ga je gericht aan de slag om voor elkaar kansen te creëren op werk. En je gaat ontdekken dat al die dingen waarvan je aan 't begin denkt dat ze onmogelijk zijn, toch echt kunnen. En dat 't nog leuk is ook!

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

De organisatoren en coaches van de Werkestafette leveren hun bijdrage aan de Werkestafette vrijwillig. Omdat ze geloven in de aanpak en het belangrijk vinden dat ook jij betaald werk vindt.

Van jou als deelnemer verwachten we dat je je tijdens de Werkestafette 16 tot 24 uur per week serieus inzet, dat je je openstelt voor nieuwe dingen, en dat je een actieve bijdrage levert aan het succes van jouw groep.

Meehelpen als coach?

De Werkestafette is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar.

De teams worden begeleid door vrijwillige coaches, die vooraf een training krijgen.

De workshops worden gegeven door ervaren trainers.

Belangstelling om in een volgende Werkestafette mee te helpen als coach? Stuur een bericht aan werkenvoorelkaar@gmail.com

Contact

Meer informatie over de Werkestafette: werkenvoorelkaar@gmail.com

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

De Werkestafette is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.