Werkestafette

Samen naar nieuw werk

De Werkestafette is een motiverend en praktisch programma om elkaar op weg te helpen naar nieuw werk. In Amsterdam, Zaanstad en Haarlem organiseerden we in totaal al zestien Werkestafettes. 71% van de deelnemers had binnen een half jaar betaald werk.

De huidige Werkestafette is gestart op dinsdagochtend 5 maart 2019 in Zaanstad en loopt door tot dinsdag 16 april.

Lees hieronder meer over de Werkestafette.

Plaats: Buurthuis de Kolk, Klampersstraat 1, 1502 VP Zaandam. Goed te bereiken met openbaar vervoer, 10 minuten lopen van Station Zaandam. Parkeren in de directe omgeving is gratis.


Hoe werkt de Werkestafette?

Als je je werk kwijtraakt, raak je ook je collega's kwijt. Je staat er elke dag weer alleen voor om werk te vinden: bedenken wat je wilt, wat je kunt, waar je kansen liggen, zorgen dat je aan tafel komt bij een werkgever. De Werkestafette geeft je zeven weken lang weer collega's waarmee je dagelijks contact hebt, die met je meedenken, die jouw 'stok achter de deur' zijn, die je helpen om succesvol te zijn in het vinden van werk.

Uitgangspunt van de Werkestafette: het is gemakkelijker en leuker om voor een ander te bellen, te mailen of bij een werkgever binnen te stappen, dan voor jezelf. En je helpt gemakkelijker een ander om zijn mogelijkheden, vragen en behoeften scherp te krijgen dan jezelf.

Tijdens de Werkestafette ga je in kleine groepen met en voor elkaar aan de slag om werk te vinden, elk begeleid door een groepscoach.

Dat doe je zeven weken lang. Elke week op dinsdagochtend van 9:30-13:00 is er een workshop waarin je meteen ook met je groep resultaten boekt. Tussendoor ga je gericht aan de slag om voor elkaar kansen te creëren op werk. En je gaat ontdekken dat al die dingen waarvan je aan 't begin denkt dat ze onmogelijk zijn, toch echt kunnen. En dat 't nog leuk is ook!

Aanbevolen door ex-deelnemers

Deelnemers zijn enthousiast. Een paar uitspraken:

“Leuk, energieopwekkend, collegiaal, gefocust, meedenken, een verademing”

"Het helpt je om achter de computer vandaan te komen en je netwerk te verbreden"

"Goede stok achter de deur om in actie te komen."

“Kom terug in je eigen energie en laat je inspireren door andere 50plussers”

“Aanrader, professioneel georganiseerd, prettig gebracht, breed aanbod van aandachtspunten, goeie oefeningen”

“Doen! Het is leuk en spannend, je staat niet meer alleen, het is een warm bad.”

Vrijwillig, maar niet vrijblijvend

De organisatoren en coaches van de Werkestafette leveren hun bijdrage aan de Werkestafette vrijwillig. Omdat ze geloven in de aanpak en het belangrijk vinden dat ook jij betaald werk vindt. Van jou als deelnemer verwachten we dat je je tijdens de Werkestafette 12 tot 16 uur per week serieus inzet, dat je je openstelt voor nieuwe dingen, en dat je een actieve bijdrage levert aan het succes van jouw groep.

De Werkestafette is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar. Organisatie is in handen van vrijwilligers. De workshops worden gegeven door ervaren trainers.

Meer informatie?

Wil je meedoen aan de volgende Werkestafette of meehelpen met de organisatie, stuur een bericht aan werkestafette.zaanstad@gmail.com

Contact

Meer informatie over de Werkestafette: werkestafette.zaanstad@gmail.com

Twitter: @WerkenVrElkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

De Werkestafette is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen van onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.