Netwerkcafé Zaanstad

Workshops en netwerkontmoetingen in jouw regio én online

Wil je werken aan je eigen ontwikkeling, nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ideeën opdoen, je ervaring laten gelden in een nieuwe baan, aan de slag met ondernemerschap?

Bij onze Netwerkcafés kun je werken aan je netwerk, aan je digitale vaardigheden, kom je er eindelijk achter wat je wilt nu je later groot bent, doe je inspiratie op voor ondernemerschap, leer je over jezelf vertellen op een manier die de interesse van andere mensen wekt.

Zodat je als mens makkelijker in verbinding komt met andere mensen, je als werkzoeker beter in gesprek raakt met werkgevers, en als professional effectiever contact maakt met opdrachtgevers.

Ontvang tijdig vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten online en in jouw regio.

Teams van enthousiaste vrijwilligers organiseren Netwerkcafés voor vijftigplussers op locatie in Zaanstad, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Hoorn, Alkmaar en Eindhoven én online.


"De organisatie van de netwerkcafés en het organiseren van diverse workshops gaf mij veel energie. Met mijn teamgenoten wisselde ik ook loopbaanideeën en vacatures uit. Je staat er niet alleen voor."

José uit Utrecht

Ook meehelpen als vrijwilliger? Lees wat het je oplevert

Benieuwd naar de gratis activiteiten die we komende tijd met elkaar voor jou organiseren? Bekijk het actuele overzicht.

Dit is een archiefpagina. Hieronder staan alleen activiteiten tot en met maart 2022 bij Netwerkcafé Zaanstad.

Vrijdag 25 maart 2022 09:30-13:00, op locatie + online

Je kunt bij Netwerkcafé Zaanstad deze maand meedoen aan twee workshops die je gaan helpen om andere mensen te bereiken in situaties die voor jou belangrijk zijn:

 • Kijk eens met de ogen van een ander - In deze workshop kun je van de ervaringen van Elise Op ’t Land leren hoe je in netwerk-, sollicitatie- en werkgesprekken makkelijker persoonlijk verbinding maakt met een ander.

 • Van bar naar podium – Spreektrainer Gert-Jan van Büseck laat je ervaren hoe ook jij zonder angst de aandacht kunt vragen bij een feestje of netwerkborrel.

De workshops zijn in het ruime en goed geventileerde Zaantheater.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 25 februari 2022 09:30-13:00

Jij bent de enige die weet hoe het voor jou voelt om je werk kwijt te raken. En alleen jij kunt bepalen wat nu en in de toekomst belangrijk voor je is en hoe je daar wilt komen.

Maar je hoeft ’t niet alleen te doen. Bij Netwerkcafé Zaanstad kun je meedoen aan twee workshops die je gaan helpen om jouw eigen weg naar werk te vinden.

In het ruime en goed geventileerde Zaantheater kunnen we ons gemakkelijk houden aan de geldende coronamaatregelen.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 28 januari 2022 10:00-12:30

Door je eigen leervermogen en creativiteit aan te boren, creëer je nieuwe perspectieven op werk.

Twee experts geven daar deze maand bij Netwerkcafé Zaanstad een workshop over vanuit heel verschillende invalshoeken.

Vanwege corona zal het Netwerkcafé uitsluitend in Zoom plaatsvinden.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 26 november 2021 09:30-12:30

Deze maand bij Netwerkcafé Zaanstad twee keer aandacht voor verandering met het oog op de toekomst.

Het proces van verandering van iemand die op latere leeftijd besloot om een ander carrièrekoers te kiezen.

En de verandering die robotisering met zich meebrengt en nog veel meer gaat meebrengen, met al zijn voor- en nadelen op de werkvloer.

In het ruime en goed geventileerde Zaantheater kunnen we ons gemakkelijk houden aan de Covid19-regels.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 22 oktober 2021 09:30-12:30

Bij Netwerkcafé Zaanstad kun je deze maand meedoen aan twee praktische workshops.

De ene gaat over een nieuwe manier om jezelf te onderscheiden op LinkedIn.

In de andere ontdek je hoe en waar je gratis of voor weinig geld trainingen en opleidingen kunt volgen die jouw kansen op werk kunnen vergroten.

In het ruime en goed geventileerde Zaantheater kunnen we ons gemakkelijk houden aan de Covid19-regels.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 24 september 2021 09:30-12:30

Werk zoeken is één ding. Maar werk vinden waar je gelukkig van wordt, dat vergt nog wat anders.

Bijvoorbeeld dat je weet waardoor je geluk gaat ervaren in je toekomstige werk. Maar ook hoe je het proces van het vinden van dat werk dan gaat inrichten.

Bij Netwerkcafé Zaanstad gaat 't deze maand in twee workshops over design thinking in relatie tot werk vinden en over werkgeluk.

In het ruime en goed geventileerde Zaantheater kunnen we ons gemakkelijk houden aan de Covid19-regels.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 27 augustus 2021 09:00-13:00

De fase waarin jij nu zit, biedt mogelijkheden om je leven zo in te richten als jíj dat graag wilt. Grijp nu de kans om te zijn wie jij écht bent en dat aan de wereld te laten zien. Dat is de aansporing van troubadour René Meijer en imageconsultant Milou Raiman.

Beiden geven ze vanuit hun eigen ervaring en diepe betrokkenheid bij andere mensen deze maand een workshop bij Netwerkcafé Zaanstad.

Voor het eerst sinds lang weer in 't écht, in het prachtige, ruime en goed geventileerde Zaantheater aan de Zaan!

Er is beperkt plek. We houden natuurlijk rekening met alle Covid19-voorschriften.

Netwerkcafé Zaanstad / Online, vrijdag 23 juli 2021 10:00-11:30 en 14:00-15:30

Wegens de corona-maatregelen vindt dit evenement nog geheel online plaats.

Wat de beste aanpak is om nieuw werk te vinden? Je hebt er vast al veel tips voor gekregen. Om vervolgens bij jezelf te ontdekken dat je met veel tips niets hebt gedaan. Omdat je dacht: voor mij werkt dat niet. Of: geen idee hoe dat moet.

Bij Netwerkcafé Zaanstad gaan we je deze maand helpen om twee belangrijke werkzoek-dingen gewoon wel te gaan doen: hulp inschakelen en werkgeversinformatie vinden.

Netwerkcafé Zaanstad / Online, vrijdag 25 juni 2021 10:00-12:30

Wegens de corona-maatregelen vindt dit evenement nog geheel online plaats.

Werkervaring is belangrijk voor je nieuwe werk. Als je dat nog even niet hebt, kun je die ervaring prachtig inzetten, op peil houden en zelfs uitbreiden in vrijwilligerswerk. Dat vindt je uitkeringsinstantie bovendien een goed idee, weten wij uit ervaring!

En die werkervaring wil je dan natuurlijk ook goed en professioneel tot uiting laten komen in je Cv. Hoe je in Microsoft Word vormgeeft aan je werkervaring, dat leer je deze maand ook bij Netwerkcafé Zaanstad.

Netwerkcafé Zaanstad / Online, vrijdag 30 april 2021 10:00-12:30

Wegens de strenge corona-maatregelen vindt dit evenement geheel online plaats.

Matchen met werkgevers die geïnteresseerd zijn in vijftigplussers en een methodiek om in te spelen op snelle veranderingen de werkende wereld en de wereld om je heen, daarover gaat het deze keer bij Netwerkcafé Zaanstad.

Netwerkcafé Zaanstad / Online, vrijdag 29 januari 2021 10:00-11:30

Wegens de strenge corona-maatregelen vindt dit evenement geheel online plaats in een Zoom meeting.

Hoe vind jij de baan die bij jou past? 50% van de vacatures worden niet eens gepubliceerd. Deels wordt intern vervuld maar een groot deel komt uit het netwerk van het bedrijf zelf. En steeds meer vindt dit netwerken online plaats op LinkedIn.

Hoe zorg je dat jij gezien wordt? En dat werkgevers zien wat jij te bieden hebt? Bij Netwerkcafé Zaanstad kom je daar alles over te weten.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 18 december 2020 10:00-12:00

Misschien word je wel een beetje boos als je het onderwerp leest van de maand december bij Netwerkcafé Zaanstad. Het zou zomaar kunnen dat jij al een tijd op zoek bent en nog steeds niet hebt gevonden wat je zoekt. Wie je bent, wat je nou echt wilt, werk dat je gelukkig maakt.

Soms duurt het even voordat je nog zo'n tegeltjeswijsheid ontdekt: als je wilt vinden, moet je weten hóe je moet zoeken. En precies daarvoor kun je deze maand twee recepten horen in twee parallelle workshops.

De ene met een doorgewinterde recruiter en de ander met een gepassioneerde troubadour die de heldhaftige zoektocht naar zichzelf en naar zijn ideale werk bezingt met begeleiding van zijn gitaar.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 27 november 2020 9:30-12:00

Netwerkcafé Zaanstad begroet jou deze maand graag weer LIVE in het gastvrije Zaantheater met twee prikkelende workshops.

Het gemeenschappelijke thema van deze twee workshops ben JÍJ en de workshopleiders geven elk op eigen wijze invulling aan hoe jij jezelf als uitgangspunt neemt. Vind helderheid en kracht voor jouw zoektocht naar werk door mindfulness of kom in actie en gooi gedachten die jou belemmeren overboord met theatersport-oefeningen.

Je kunt kiezen voor de workshop van Eric Pol óf voor de workshop van Eri Schoemaker. Beide workshops worden onderbroken door een pauze met een netwerkactiviteit in de zaal. Na de pauze wordt de workshop weer voortgezet in dezelfde zaal.

Samen met het Zaantheater nemen wij de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerken met Effect, regio Noord-Holland

Netwerkcafé Zaanstad / netwerken online, maandag 9 november 2020 10:00-11:30

80% van de werkzoekende vijftigplussers vindt zijn nieuwe job of opdrachtgever door te gaan netwerken. Dus níet door te reageren op gepubliceerde vacatures. Laat dat even tot je doordringen...

En bedenk dan of jíj wel 80% van jouw werkzoekactiviteiten steekt in netwerken. Niet? Dan is dit jouw kans om daar verbetering in te brengen.

Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor mensen uit geheel Noord-Holland, waaronder de zeer wijde omgeving van Alkmaar, Hoorn, en Zaanstad.

Netwerkspecialist Gert-Jan van Büseck helpt je in anderhalf uur met het stellen van een effectieve netwerkvraag. De opzet is dat je niet alleen oefent, maar ook daadwerkelijk netwerkverbindingen legt.

Verbindingen waar je wat aan hebt bij jouw verkenning van de arbeidsmarkt. Of, als je zzp'er bent, om in gesprek te komen met nieuwe opdrachtgevers.

Een mooie oefening om compact te leren spreken, aldus een eerdere deelnemer.
Goed om te oefenen in duidelijk maken wat je wilt, vond een ander.

Deze netwerkontmoeting vindt plaats in een Zoom Meeting. Installeer vooraf Zoom en test camera, mic en geluid. De toegangsinformatie én de link naar de voorbereidingsopdracht staat in de bevestigingsmail die je direct na inschrijving ontvangt.

De oplossing is dichterbij dan je denkt!

Netwerkcafé Zaanstad / Online workshop, vrijdag 30 oktober 2020 10:00-11:30

Tijdens deze workshop ga je actief aan de slag met je eigen talenten en kwaliteiten. Door middel van diverse oefeningen laat Anita je stilstaan bij alles wat je al kunt en hoe je je talenten en kwaliteiten zou kunnen inzetten om je dromen, wensen en doelen te verwezenlijken.

Hiervoor maakt zij gebruik van ‘Oplossingsgericht Werken’ met onder andere de Cirkeltechniek en de Spiegeltelescoop.

Na het volgen van Anita’s workshop heb jij voldoende inspiratie opgedaan om aan de slag te gaan met jouw eigen talenten en een nieuwe stap te zetten in het realiseren van je persoonlijke doelen.

Deze workshop van Netwerkcafé Zaanstad vindt vanwege de Covid-19-beperkingen alleen online plaats in Zoom Meetings. Test vooraf dat je camera, microfoon en geluid werken en schakel deze in tijdens de workshop. Dit is een interactieve workshop. Daarom kun je alleen meedoen met je eigen naam en je camera ingeschakeld.

Anita de Waard (Annymotion) begeleidt organisaties, teams en individuen bij het optimaliseren van hun resultaten door inzicht te geven in het eigen gedrag en het effect hiervan op het realiseren van de gestelde doelen. Zij daagt mensen en organisaties uit om zelf het heft in handen te nemen en verder te kijken dan het hier en nu.

Netwerkcafé Zaanstad, woensdag 23 september 2020 9:30-12:00

Bij Netwerkcafé Zaanstad bieden we jou deze maand de keuze uit twee heel verschillende workshops. Deze workshops hebben echter een ding gemeen: ze helpen jou je kennis over werkgerelateerde zaken up-to-date te brengen.

Ben jij nieuwsgierig hoe tevredenheid bijdraagt aan succes in je werk en je leven? Of wil jij te weten komen wat termen als lean, agile en scrum betekenen? Kom dan op woensdag 23 september naar Netwerkcafé Zaanstad en vergroot je kennis.

Netwerkcafé Zaanstad vindt plaats in het Zaantheater. Samen met het Zaantheater nemen wij de COVID-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerkcafé Zaanstad, vrijdag 28 augustus 2020 9:00-12:15

Bij Netwerkcafé Zaanstad zijn wij blij jou weer in levenden lijve te kunnen begroeten! Tijdens dit eerste Netwerkcafé Zaanstad op locatie sinds de lockdown sta jíj dan ook centraal.

Wij bieden je drie inspirerende workshops waarin alles om jóu draait. Ontdek jouw talenten en zet deze in voor jezelf en je toekomstig bestaan, leer hoe je met inzet van DISC je zelfkennis vergroot en situaties positief kunt beïnvloeden, en vergroot jouw zichtbaarheid vanuit jouw personal branding zodat jij tijdens en ook ná de coronacrisis steviger in je schoenen staat.

Netwerkcafé Zaanstad vindt plaats in het gastvrije Zaantheater. We nemen daar de Covid-19-voorzorgsmaatregelen in acht.

Netwerken kun je voorafgaand aan de workshops en tijdens de pauze. Na afloop kun je bovendien nog napraten en netwerken op het terras of in het restaurant van het Zaantheater.

Bij Netwerkcafé Zaanstad bieden we je deze maand weer verschillende workshops waarin je kunt oefenen en inspiratie kunt krijgen om jouw pad naar leuk werk of een eigen onderneming kiezen.

Leer hoe je de veranderingen in de wereld in kaart brengt en welke kansen die voor jou meebrengen. Ontdek hoe je op een andere manier naar je huidige situatie kunt kijken en hoe je dan stappen kunt nemen in de goede richting. Ervaar hoe je je lichamelijke en mentale weerbaarheid kunt vergroten. Ga inzien hoe je jouw uitstraling versterkt. Of neem eens het avontuurlijke pad!

 • Vrijdagochtend 21 februari 2020. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.

 • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Zou jij ook wel eens gewoon je hart willen volgen? Het is tijd om op dit kruispunt van je leven gewoon wat anders te gaan doen. Een geheel andere richting of werk dan wat je eerder hebt gedaan. Er is elke dag een nieuwe kans en uitdagingen om te gaan doen, ja gewoon dóen.

Het Netwerkcafé Zaanstad gaat je hierin verder helpen. Er zijn bijzondere, informatieve workshops: Netwerken met LinkedIn, vaardigheden, gedrag, verandering, maak de match en nieuwe gedachten en ideeën. Onderwerpen die jou prikkelen en de drive kunnen geven die bepaalde richting op te gaan om ontdekkingen te doen.

Zoals altijd is er gelegenheid om jouw inzichten, ervaringen en verwachtingen te bespreken met alle aanwezige mede-netwerkers. Het wordt kortom een leuke mix van workshops met als centraal thema: Dóen!

 • Vrijdagochtend 17 januari 2020. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.

 • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Een goede basis is het halve werk en Netwerkcafé Zaanstad biedt jou op 20 december de mogelijkheid om het nieuwe jaar goed te beginnen.

Dit is dé gelegenheid om te laten zien wie je bent binnen een nieuw netwerk en je opgedane kennis effectief in te zetten voor de toekomst. Krijg en behoud zin om te solliciteren, leg contacten en bouw aan nieuwe relaties.

Als extra mogelijkheid in deze feestmaand hebben wij fotograaf Gowan Genis gevraagd om een professionele LinkedIn-foto van deelnemers te maken. Er is gezien de planning plaats voor maximaal 12 personen. Dus meld je zo snel mogelijk aan.

Want zoals Loesje zegt: Wie met beide benen op de grond blijft staan, komt niet ver!

 • Vrijdagochtend 20 december 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.

 • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

We hebben voor 22 november 2019 weer een fantastisch programma samengesteld. We nodigen iedere vijftigplusser die op zoek is naar nieuwe kansen in het leven, van harte uit om naar het Zaantheater te komen en de workshops te bezoeken. Dit is de gelegenheid om jezelf te presenteren in een nieuw netwerk en je opgedane kennis effectief in te zetten voor de toekomst.

Om zin te krijgen en te houden in het solliciteren, benaderen van werkgevers en het opbouwen van netwerken is een goede basis het vertrekpunt. We kennen allemaal de verschillende fases waar we mee te maken hebben gehad na verlies van dierbaren of werk. Het kost tijd en energie om je op te laden, te leren omdenken en weer te gaan doen. Opnieuw starten met een leuke baan, het doen van vrijwilligerswerk kan de sleutel zijn voor de weg naar tevredenheid.

 • Vrijdagochtend 22 november. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.

 • Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Inzicht in je vaardigheden helpt jou bij het maken van keuzes voor de invulling van jouw toekomst. Een toekomst die mede kan bestaan uit een betaalde baan en/of vrijwilligerswerk.

Om je keuzes te realiseren heb je vertrouwen nodig in jouw sterkte punten en in wat je uitstraalt naar anderen. Het team van Netwerkcafé Zaanstad heeft voor 18 oktober een combinatie van workshops samengesteld rond dit thema.

Wij nodigen je van harte uit om hier in het Zaantheater aan deel te nemen. Daarnaast is er ruimschoots gelegenheid om jouw netwerk uit te breiden en effectief in te zetten om jouw toekomstbeeld ook feitelijk te realiseren.

 • Vrijdagochtend 18 oktober. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.

 • Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam . Goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto, gratis/betaald parkeren in de omgeving.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee voor eigen rekening. Een vrijwillige bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld.

Na de vakantiestop van Netwerkcafé Zaanstad komen we weer in beweging met een nieuwe start en met veel energie.

Die energie willen we aan jou overdragen in een aantal workshops die in het teken staan van bewegen, zowel fysiek als mentaal.

De ochtend wordt ingeleid door de Brabantse inspirator-met-energieoverschot André Oomen. De titel van zijn inleiding is Leven en werken met hoofd, hart en ballen.

 • Vrijdagochtend 20 september 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.

 • Locatie: Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB te Zaandam.

 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee met PIN afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Wat je misschien wel het meeste mist tijdens je zoektocht naar nieuw werk, zijn collega's. Mensen die met je meedenken, die je helpen én uitdagen. Bij Netwerkcafé Zaanstad krijg je een ochtend lang de kans om je eigen collega's te vinden.

In een speciaal programma bestaande uit drie rondes met actieve mini-workshops ga je ervaren hoe onderlinge verbinding je de kracht geeft om nieuwe dingen te verkennen en te doen. Dingen die superbelangrijk zijn om leuk nieuw werk te vinden, maar waar je in je eentje niet gemakkelijk toe komt.

En het allermooiste: je gaat naar huis met samenwerkingsafspraken met jouw zelfgekozen nieuwe werkzoekcollega's!

 • Vrijdagochtend 12 juli 2019. Inloop en netwerken 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.

 • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB, Zaandam.

 • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

De beste manier om erachter te komen wat je met jouw vaardigheden op de arbeidsmarkt kunt doen, is van gedachten wisselen met degenen die jouw vaardigheden nodig hebben.

Die kans krijg je vrijdag 14 juni bij Netwerkcafé Zaanstad. Dan kun je op een andere manier dan gebruikelijk in gesprek met vertegenwoordigers van een groot aantal werkgevers die openstaan voor vijftigplussers.

Voorafgaand aan deze ontmoetingen zijn er twee workshops om je voor te bereiden op de gesprekken, zodat de werkgevers zich uitgenodigd voelen om met jou te gaan meedenken.

Bijna dagelijks kan je in de media lezen over de energietransitie. Deze maatschappelijke opgave brengt veel nieuw werk met zich mee. Ook voor vijftigplussers.

Hoe kun je jouw eigen energie inzetten om je te blijven focussen op het vinden van nieuw werk?

Op het komende Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater gaan we daarmee samen aan de slag!

De ochtend wordt ingeleid door Sanne Munnikendam, Zaans wethouder voor duurzaamheid, energietransitie en circulaire economie.

Geluk maakt je leven leuker. Het heeft te maken met vitaliteit en weerbaarheid. Werk kan je helpen om geluk te vinden, maar omgekeerd ook. Het goede nieuws is: je kunt er zelf wat aan doen en je kunt er anderen bij inschakelen. Op de komende bijeenkomst van Netwerkcafé Zaanstad in het Zaantheater gaan we samen aan de slag met Ontwikkel je geluk!

De ochtend wordt ingeleid door Nancy Peeters, auteur van ‘Het geheim van geluk’. Zij neemt je mee in een inspirerend verhaal over de praktische vertaling van de wetenschap van geluk.

Om de perfecte match te kunnen maken moet je jezelf of je product kunnen verkopen door effectief te communiceren. Om die aandacht en energie daarvoor op te brengen en te behouden, moet je daarnaast fysiek en emotioneel fit zijn en blijven om je zoektocht naar die juiste match te volbrengen.

Om je op weg te helpen hebben wij een mooi programma samengesteld en gaan we op vrijdag 8 maart a.s. samen aan de slag op weg naar een match.

Wanneer je je baan kwijtraakt, raak je ook je collega’s kwijt. Sommige mensen durven zich niet te laten zien, want wie ben ik zonder baan? Maar je bent meer dan een baan! Je hebt vaardigheden die je elke dag gebruikt en die voor jou zo “gewoon” zijn dat je ze niet herkent. Wat is er mooier dan deze vaardigheden te leren herkennen en te benoemen, en te gebruiken om te zoeken naar een baan die bij je past.

Neem initiatief en meld je aan voor deze dag, ontmoet mensen die in dezelfde situatie zitten en leer nieuwe mensen kennen. Maak jezelf zichtbaar en laat zien wie je bent!

Voor veel mensen staat het nieuwe jaar symbool voor een frisse start. Dingen anders aanpakken en nieuwe kansen aangrijpen. Bij velen blijft het bij goede voornemens. Voor jou zal waarschijnlijk dit jaar een van je doelen het vinden van een baan zijn, zzper worden of een eigen bedrijf starten.

Samen met jou willen we een start maken om je goede voornemens richting je persoonlijke doel een kans te geven. Wat is ervoor nodig om jouw voornemens concreet te maken en te verwezenlijken? Op vrijdag 11 januari a.s. bieden wij je een uitdagend programma aan met verschillende workshops die je kunnen helpen om je persoonlijke doel te bereiken in 2019. Programma: zie hieronder.

Vaardigheden zijn de toekomst van werk. We zien momenteel sectoren die enorm groeien en andere die krimpen. Veel mensen moeten werk vinden een andere sector dan waar ze eerder werkten. Heel veel organisaties zijn nog steeds op zoek naar nieuwe medewerkers.

Dit vraagt om werving, selectie en matching op taken en vaardigheden (skills) in plaats van op functies, beroepen en opleidingen. Die skills-benadering maakt matchen tussen werkgever en werkzoeker als het ware 'sector-onafhankelijk'.

Skills zijn niet statisch, die kun je ontwikkelen. Op vrijdag 14 december a.s. bieden wij je een uitdagend programma aan met verschillende workshops die je kunnen helpen om op een andere manier te zoeken naar nieuw werk.

Vaardigheden zijn de toekomst van werk. In de metropoolregio Amsterdam (waar de Zaanstreek bij hoort) komt een beweging op gang om meer te gaan denken in skills (vaardigheden). Voor jou is het belangrijk om je eigen vaardigheden goed in kaart te brengen.

Wanneer je je vaardigheden in kaart hebt gebracht, kun je die matchen met de vaardigheden die gevraagd worden voor bepaalde functies.

Skills zijn niet statisch, die kan je ontwikkelen en op vrijdag 9 november a.s. bieden wij je een vijftal workshops aan die je kunnen helpen om op een andere manier te zoeken naar nieuw werk.