Netwerkcafé Zaanstad

Volgende bijeenkomst Netwerkcafé Zaanstad: vrijdagochtend 8 februari 2019

  • Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam
  • Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Voor veel mensen staat het nieuwe jaar symbool voor een frisse start. Dingen anders aanpakken en nieuwe kansen aangrijpen. Bij velen blijft het bij goede voornemens. Voor jou zal waarschijnlijk dit jaar een van je doelen het vinden van een baan zijn, zzper worden of een eigen bedrijf starten.

Samen met jou willen we een start maken om je goede voornemens richting je persoonlijke doel een kans te geven. Wat is ervoor nodig om jouw voornemens concreet te maken en te verwezenlijken? Op vrijdag 11 januari a.s. bieden wij je een uitdagend programma aan met verschillende workshops die je kunnen helpen om je persoonlijke doel te bereiken in 2019. Programma: zie hieronder.

  • Vrijdag 11 januari 2019. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.
  • Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam
  • Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Vaardigheden zijn de toekomst van werk. We zien momenteel sectoren die enorm groeien en andere die krimpen. Veel mensen moeten werk vinden een andere sector dan waar ze eerder werkten. Heel veel organisaties zijn nog steeds op zoek naar nieuwe medewerkers.

Dit vraagt om werving, selectie en matching op taken en vaardigheden (skills) in plaats van op functies, beroepen en opleidingen. Die skills-benadering maakt matchen tussen werkgever en werkzoeker als het ware 'sector-onafhankelijk'.

Skills zijn niet statisch, die kun je ontwikkelen. Op vrijdag 14 december a.s. bieden wij je een uitdagend programma aan met verschillende workshops die je kunnen helpen om op een andere manier te zoeken naar nieuw werk.

  • Wanneer: Vrijdag 14 december 2018. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.
  • Waar: Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam
  • Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Vaardigheden zijn de toekomst van werk. In de metropoolregio Amsterdam (waar de Zaanstreek bij hoort) komt een beweging op gang om meer te gaan denken in skills (vaardigheden). Voor jou is het belangrijk om je eigen vaardigheden goed in kaart te brengen.

Wanneer je je vaardigheden in kaart hebt gebracht, kun je die matchen met de vaardigheden die gevraagd worden voor bepaalde functies.

Skills zijn niet statisch, die kan je ontwikkelen en op vrijdag 9 november a.s. bieden wij je een vijftal workshops aan die je kunnen helpen om op een andere manier te zoeken naar nieuw werk.

Wanneer: Vrijdag 9 november 2018. Inloop: vanaf 09:00 uur. Start: 09:30 uur. Einde: 13:00 uur.

Waar: Het Zaantheater, Nicolaasstraat 3, 1506 BB Zaandam

Kosten: Deelname is gratis. Koffie en thee voor eigen rekening. Een bijdrage in de organisatiekosten wordt op prijs gesteld

Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik? Vragen waar iedereen vaker bij zou mogen stilstaan. In de praktijk doen we dat vaak pas bij grote veranderingen, bijvoorbeeld als we op zoek gaan naar nieuw werk.

Het helpt dan als je goed op een rijtje zet wat je belangrijk vindt, waar je goed in bent, waar je warm voor loopt, wat je misschien nog wel zou willen bijleren. En als je bedenkt hoe je dit allemaal combineert in betaald werk. Best een puzzel…

Daarom gaan we hier op vrijdagochtend 12 oktober 2018 in vijf workshops mee aan de slag. Aan het eind van de ochtend heb je nieuwe ideeën over jezelf, over je ‘skills’ en over werk dat bij je past.

Misschien wel ander werk dan wat je ooit gedaan hebt. Zo kun je met een frisse blik je ontdekkingstocht naar leuk, betaald werk voortzetten.

Je bent mogelijk al enige tijd op zoek naar een onderneming of een ondernemer die jouw nieuwe werkgever kan/wil worden en die jijzelf wel als werkgever wilt hebben. Maar heb je weleens totaal anders naar deze uitdaging gekeken? Heb je weleens overwogen zelf ondernemer te worden? Om je bij die afweging te helpen, organiseert Netwerkcafé Zaanstad op vrijdag 14 september een speciale ochtend Werken, maar niet in loondienst.

Zowel de persoonlijke als de zakelijke kanten van zelfstandig ondernemerschap komen dan aan bod in vijf workshops. We zijn te gast in het Zaantheater.

De Werkestafette is een motiverend en praktisch programma om elkaar op weg te helpen naar nieuw werk. Niet langer ouderwets solliciteren, maar uitvinden welk werk bij jou past en in gesprek gaan bij bedrijven waar ze dat werk doen.

We organiseerden al veertien Werkestafettes, in Amsterdam, Zaandam en Haarlem. 60% van de deelnemers heeft binnen een half jaar betaald werk.

De vierde Werkestafette Zaanstad start dinsdagochtend 11 september 2018 en loopt door tot en met dinsdagochtend 23 oktober. Deelnemers komen uit de wijde omgeving van Zaanstad en Amsterdam.

Vooraf, op dinsdagochtend 28 augustus is de informatiebijeenkomst in Zaandam.

Tijdens de informatiebijeenkomst laten we zien en ervaren hoe de Werkestafette werkt, wat je van ons kunt verwachten en wat wij van jou verwachten. En je kunt in gesprek met ex-deelnemers.

Als je verder wilt komen met het vinden van nieuw werk of nieuwe opdrachten als ondernemer, weet je dat je contact moet maken en in gesprek moet met andere mensen. Mensen die je al kent, mensen die je via via kent, nieuwe mensen. Als je dat moeilijk vindt, dan ben je niet de enige. Maar het is leuker en makkelijker dan je denkt! Ook, of misschien wel juist als je ‘niet zo’n snelle prater’ bent. Als je maar weet hoe het moet. En het gaat doen.

Op woensdag 25 juli biedt Netwerkcafé Zaanstad je een ochtend vol met workshops die allemaal gaan over Contacten leggen waar je wat aan hebt. We zijn dan te gast op zomerlocatie De Groote Weiver.

Een overzicht van de eerdere activiteiten van Netwerkcafé Zaanstad.

Contact

Netwerkcafé Zaanstad: netwerkcafe.zaanstad@gmail.com, netwerkcafezaanstad.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Zaanstad is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.