Netwerkcafé Utrecht

Het is zover, je bent uitgenodigd en komt aan tafel voor een netwerk- of sollicitatiegesprek. Hoe beantwoord jij de vraag ‘vertel eens wat over jezelf’ en verwoord je dit ontspannen in een gesprek zodat je de juiste indruk achter laat en ze met jou in zee willen gaan!

Deze middag staat in het teken van jouw gesprekstechnieken, het verkopen van je skills, keuzes maken en het beheersen van je ademwerk.

Wil jij ontspannen een netwerk- of sollicitatiegesprek in gaan en jezelf sterker presenteren? Kom dan naar de netwerkbijeenkomst op maandagmiddag 28 oktober. Ga aan de slag, raak geïnspireerd, leer nieuwe mensen kennen, breid je netwerk uit en kom aan tafel!

 • Maandagmiddag 28 oktober 2019. Inloop 12:30 uur. Start 13:00 uur. Einde 16:30 uur.
 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
 • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om in ons team mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht

Heb jij ook zo’n moeite met het vinden van werk? Zit jij misschien vastgeroest in denkpatronen? Vraag jij je af wat je zou moeten veranderen? Wat houdt je tegen om daadwerkelijk op een andere manier werk te gaan zoeken. Móet je wel veranderen? Of heb jij de moed om te veranderen verloren?

Voor antwoord op deze vragen kun je je bij Netwerkcafé Utrecht laten inspireren door een aansprekende inleiding en een reeks uitdagende workshops. Ga zelf aan de slag, deel ervaringen en vergroot je netwerk!

 • Dinsdagochtend 24 september 2019. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.
 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht. Goed bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Vanaf station Utrecht Vaartsche Rijn is het ca. 8 minuten lopen. Vanaf Utrecht Centraal is het bereikbaar via bus 12 naar de Uithof en via bus 41 naar Wijk bij Duurstede, halte Sterrenwijk. In directe omgeving alleen betaald parkeren.
 • Kosten: deelname is gratis, consumpties € 1 (cash), een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Jouw mindset, jouw kijk op jezelf en de wereld, bepaalt een belangrijk deel van je leven. Wil je verandering in je leven, dan moet je anders gaan kijken en in beweging komen. Daarover gaat het op 17 juli tijdens een bijzondere zomeraflevering van Netwerkcafé Utrecht in en om het prachtig gelegen Het oude Tolhuys.

We starten met een verhaal hoe je beweging brengt in je vaste denkpatronen. Daarna hoor je hoe je beweging in je ontwikkeling en carrière kunt brengen met een nieuw online leerplatform waar je dankzij onze samenwerking met Accenture gebruik van kunt maken.

Vervolgens kun je met een viertal wandelcoaches buiten in beweging komen. Of je kunt binnen en op het terras meedoen met korte workshops over mindfulness en leefstijl. Daarnaast is er een loopbaanspel.

 • Woensdagochtend 17 juli 2019. Inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00 uur.
 • Het Oude Tolhuys, Weg naar Rhijnauwen 13-15, 3584 AD Utrecht.
 • Kosten: deelname is gratis, koffie en thee contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten wordt op prijs gesteld.

Op een kruispunt in je loopbaan sta je voor een interessante afslag. Overweeg jij een switch? Of wil je de vaardigheden in je vertrouwde vakgebied uitbreiden? Ben je als werkzoekende in de 21e eeuw voldoende vaardig op de computer? Scholing - wat is (onder)wijsheid?

Kom je oriënteren op om- en bijscholingskansen voor werkzoekende vijftigplussers op MBO, HBO en universitair niveau en leer meteen al wat bij in workshops, individuele gesprekken en test in een escaperoom je 21e-eeuwse computervaardigheden. Investeer in jezelf en verhoog je kansen op de arbeidsmarkt!

 • Dinsdagochtend 18 juni 2019, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:30
 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties € 1 contant afrekenen. We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Heb jij jouw nieuwe baan al in het vizier? Of ben je nog bezig om erachter te komen waar nou eigenlijk je skills liggen, je vaardigheden? Veel mensen blijken die van zichzelf niet goed te kunnen benoemen. Of weten niet hoe ze te gebruiken bij het vinden van leuk en passend, vooral als dat in een andere richting ligt dan voorheen.

Bij Netwerkcafé Utrecht gaan we daarom op 21 mei aan de slag om te ontdekken welke skills je in huis hebt. En je kunt leren om makkelijker contact te leggen. Zodat je met je skills over de brug kunt komen in netwerkgesprekken en gesprekken met recruiters en werkgevers.

Je kunt je ook opgeven voor de Werkestafette, ons succesvolle heroriëntatie- en werkbemiddelingsprogramma. Daarin ontwikkel je de eenentwintigste-eeuwse vaardigheden die je als vijftigplusser nodig hebt om in de snel veranderende arbeidsmarkt echt in gesprek te komen bij werkgevers.

 • Dinsdagochtend 21 mei 2019, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:30
 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties € 1 contant afrekenen). We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Als ik later groot ben … Nu is later en jij bent op zoek naar een nieuwe baan. Laat jij in gesprekken met werkgevers en recruiters jouw talenten goed tot hun recht komen? En zet je doelgericht je online communicatie in? Hoe sla jij Munt uit je talent?

Woensdagmiddag 24 april kun je aan de slag in een evenement vol innovatieve interactie met workshops, speedconsults met experts, netwerken en informele ontmoetingen met werkgevers en recruiters. Wie weet ontmoet jij je toekomstige werkgever of krijg je een waardevol netwerkcontact.

 • Woensdagmiddag 24 april 2019, inloop 12:30, start 13:00, einde 16:20
 • Muntgebouw, Leidseweg 90, 3531 BG Utrecht
 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties contant afrekenen. We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Een goede oriëntatie op nieuw werk begint bij jezelf. Het gaat niet alleen om naar buiten gerichte actie, maar ook om verwerking van ervaringen. Alle keuzes voor een richting waarin je verder kunt, maken het soms lastig om je veerkracht te behouden. Wat kun je zelf doen voor de nodige balans? Heb je behoefte aan meer structuur in je tijd en financiën, of zoek je een nieuwe kijk op jouw eigen mogelijkheden? Hervind je innerlijke kompas!

Kom daarvoor naar de vijfde bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht. Met een inleiding door Henk Verschuur, meesterschapcoach en manager van het Johan Cruyff Institute.

 • dinsdagochtend 19 maart 2019, inloop 9:00, start 9:30, einde 13:00
 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties 1 euro (contant afrekenen). We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

Veel werkervaring en op zoek naar nieuw werk? Hoe pak je dat aan als gewoon solliciteren niet meer werkt? Kom dan naar de bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht en krijg nieuwe handvatten voor je zoektocht. Je komt erachter wat de Werkestafette inhoudt, hoe jouw CV opvalt en je bij een werkgever/opdrachtgever aan tafel komt. Laat je CV en LinkedIn-profiel scannen, stel vragen aan over opleidingstrajecten en scholingsvouchers. En: ontmoet werkgevers in informele sfeer.

 • Maandagmiddag 18 februari 2019, inloop 13:30, start 14:00, einde 17:45
 • Domstad cursus- en vergadercentrum, Koningsbergerstraat 9, 3531AJ Utrecht.
 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties contant afrekenen. We stellen een vrijwillige bijdrage in de kosten op prijs.

Heb je veel ideeën over wat je in je nieuwe werk wilt doen, of juist veel vragen wat je zou kunnen doen? Werken alle mogelijke keuzes soms verlammend, waardoor je onvoldoende in beweging komt? Doe je wel een heleboel, maar heb je het idee dat het allemaal doelmatiger kan? Of heb je behoefte aan een nieuwe kijk op jouw eigen mogelijkheden?

Kom voor antwoord op deze belangrijke vragen naar de derde bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht

 • dinsdagmiddag 22 januari 2019, inloop 13:00, start 13:20, einde 16:55
 • Sterrenzicht, Keerkringplein 40, 3582 PM Utrecht.
 • Kosten: Netwerkcafé Utrecht wordt georganiseerd door vrijwilligers. Deelname is gratis. Consumpties 1 euro (contant afrekenen). We stellen een bijdrage in de kosten op prijs.

... en waar te beginnen? Veel werkervaring en op zoek naar nieuw werk? Hoe pak je dat aan en wat zoek je in je volgende baan? Je staat aan het begin van een nieuw hoofdstuk in je carrière maar hoe ziet de arbeidsmarkt anno 2019 eruit en hoe pas jij daar (weer) in?

Zit jij ook met dit soort belangrijke vragen? Je krijt antwoord op dinsdagochtend 18 december tijdens de tweede bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht in Parnassos Cultuurcentrum.

 • Dinsdagochtend 18 december 2018. Inloop 9:30 uur. Start 10:00 uur. Einde 13:00 uur.
 • Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, 3581GK Utrecht.
 • Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten is van harte welkom.

Waarom zou je je nog langer laten afwijzen door werkgevers terwijl je heel geschikt bent voor hun vacatures? Draai het eens om en ga uit van je eigen kracht. Wil je weten hoe jij sterker dan ooit weer aan de slag kunt? Kom dan dinsdag 20 november naar de eerste bijeenkomst van Netwerkcafé Utrecht in Parnassos Cultuurcentrum met als thema: Maak je comeback!

De ochtend wordt ingeleid door Marjolein Kalter, auteur van het boek ‘Creëer je volgende baan’. Zij neemt je mee in een inspirerend verhaal over haar ervaring met het begeleiden, trainen en coachen van werkzoekende vijftigplussers. Vervolgens heb je keuze uit vier workshops.

Dinsdagochtend 20 november 2018. Inloop 9:00 uur. Start 9:30 uur. Einde 13:00 uur.

Parnassos Cultuurcentrum, Kruisstraat 201, 3581GK Utrecht.

Kosten: deelname is gratis, consumpties zelf contant afrekenen, een vrijwillige bijdrage in de kosten is van harte welkom.

Contact

Netwerkcafé Utrecht: netwerkcafe.utrecht@gmail.com, netwerkcafeutrecht.nl

LinkedIN: linkedin.com/in/werkenvoorelkaar/

Facebook: facebook.com/werkenvoorelkaar

Twitter: twitter.com/werkenvrelkaar

Realisatie van onze activiteiten is mogelijk dankzij de enthousiaste en onbezoldigde inzet van een groeiende groep vrijwilligers en ondersteuners.

Netwerkcafé Utrecht is een activiteit van Stichting Werken voor Elkaar, KVK 67431984, werkenvoorelkaar.nl, werkenvoorelkaar@gmail.com, 020-6755355.

Privacyverklaring

Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief ontvang je automatisch de vooraankondigingen en uitnodigingen voor onze activiteiten in jouw regio. Dat geeft je de kans om steeds tijdig te reserveren, voordat alle plaatsen zijn vergeven.

Zin om mee te helpen met de organisatie van Netwerkcafé Utrecht? Stuur ons een bericht