01. Laatste nieuws

Items  van oudere datum dan die op deze pagina staan vermeld zijn terug te vinden op pagina 55. Archief Laatste Nieuws

2024-05-08:

 Even een herinnering voor de  WBB-werkvergadering op woensdag 15 mei, aanvang 20:00 uur bij De Hook (ingang zaal).

De agenda ziet er als volgt uit;

- Opening
- Ingekomen stukken
- Evaluatie avondcompetitie
- Reglementswijzigingen
- Kascontrole
- Datum opgave teams 2024-2025
- Datum algemene vergadering
- Rondvraag
- Sluiting

Deze vergadering is toegankelijk voor alle leden van bij de WBB aangesloten verenigingen.

2024-04-27:

Lintje voor Ton Aspers

Dit jaar kregen tijdens de jaarlijkse lintjesregen 3375 personen een koninklijke onderscheiding. Ton Aspers, als commissaris verbonden aan het bestuur van de WBB, was een van hen. Ton werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau en kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld door burgemeester Raymond Vlecken. In zijn toespraak memoreerde Vlecken de verdiensten van Ton vanwege de jarenlange inzet voor Bospop, carnavalsvereniging De Vêrkusköp en in het verleden voetbalclub MMC. Natuurlijk feliciteren wij Ton ook met deze koninklijke erkenning.

2024-04-27:

In memoriam: Nho Vo

Op donderdag 25 april, slechts enkele weken na zijn 70e verjaardag, is Nho Vo overleden. Vele jaren was hij een rustig, maar trouw lid van de BC Micro en later BC Moesel. Vanwege zijn broze gezondheid moest hij de laatste jaren steeds meer verstek laten gaan. Op dinsdag 30 april is er om 10:00 uur een korte ceremonie ter nagedachtenis aan Nho. Deze wordt gehouden bij crematorium Weeterland aan de Ringselvenweg 2 in Weert.

2024-04-19:
Hook-5 wint Supercup | Prijsuitreiking bij Bar 't Biekaer

Op weg naar de Supercup heeft Hook-5 vrijdag 12 april met 411 tegen 389% de kwalificatiewedstrijd gewonnen van Beertje-3. Op basis van vier partijen een zwaarbevochten zege. Daarom werd afgelopen woensdag, eveneens in de "arena" van House of Billiards, dé wedstrijd om de Supercup gespeeld. Ditmaal tegen een ander team van Beertje: het 6e, dat kampioen is geworden in de middagcompetitie en dat voor deze gelegenheid was uitgebreid met Mark Bergmans als vierde speler. In de eerste partij ging Poelie Schaefer voortvarend van start en moest Peter Weerts na 10 beurten met 4 caramboles tegen een achterstand van 29 treffers aankijken. Gelukkig voor hem keerde het tij en met een serie van 11 en regelmatige beurten van 2 en 3 punten werd de achterstand voor hem draaglijk. Poelie zegevierde uiteindelijk met 169 tegen 147%. De tweede partij tussen Mark Bergmans en Peter Stappers ging onzeker van start en na zeven beurten waren er pas 5 en 7 caramboles op tafel gelegd. Daarna ging het wat beter, maar de scores van beide spelers bleven redelijk in evenwicht, dit in het voordeel van Peter, die met 93 tegen 118% zegevierde en zijn team op een voorsprong van 2,5% (!) bracht. Het was duidelijk dat de twee laatste partijen de beslissing moesten brengen. In de derde ontmoeting leek Rob Koudijs korte metten te gaan maken met Thieu Nijsen. Na negen beurten had Rob 26 caramboles, wat schril afstak tegen de score van 9 van Thieu. Maar daarna draaide de partij volledig om en door een score van 16 en regelmatige kleinere series werd Rob dolgedraaid. Het absolute aantal van Thieu was met 50 zelfs 1 hoger dan het totaal van Rob, wat een score van 192 tegen 111% betekende. Jean Doezé moest een achterstand van ruim 83% goed maken, wat gelijk staat aan 42 extra caramboles boven zijn streefaantal van 52. Via een serie van 17 had Jean na 10 beurten een voorsprong van 25 opgebouwd en leek die alleen maar groter te maken. Maar Peter Willems bleef terug knokken en met een reeks van 12 in de vijftiende beurt behaalde hij zelfs al zijn streefaantal, terwijl Jean er wat dat betreft nog 1 tekort kwam. In de laatste vijf beurten speelde Jean weliswaar 28 caramboles bij elkaar, waar Peter er slechts 1 tegenover kon stellen, maar de eindsprint kwam te laat. De partijwinst was met 152 tegen 107% voor Jean, maar de teamoverwinning en daarmee de winst van de Supercup was met 565,80 tegen 526,48% voor Hook-5.

Zaterdag 20 april vindt de gezamenlijke seizoensafsluiting plaats bij Bar 't Biekaer in de Maasstraat. Vanaf 20:00 uur is iedereen welkom om samen met de kampioenen en overige prijswinnaars het glas te heffen. Tijdens deze avond worden aan de betreffende teams en spelers ook de enveloppen met inhoud uitgekeerd. 

2024-04-13:
Beertje-6 ontmoet Hook-5 in strijd  om Supercup

Vrijdag 12 april werd de wedstrijd gespeeld tussen de kampioenen van de A- en de B-klasse, Beertje-3 en Hook-5.
Inzet was deelname aan de strijd om de Supercup tegen Beertje-6, kampioen van de C-klasse.
In de eerste partij bleek Peter Weerts een klasse apart en zonder enige vorm van zenuwen legde hij 147% van zijn streefaantal op tafel tegen 86% van tegenstander Dennis van Veldhoven. Richard Jongen tegen Peter Stappers eindigde in 108 tegen 63% en daarmee werd de achterstand van Beertje teruggebracht naar 15%.
In de derde partij speelden zowel Maico Steinbach als Thieu Nijsen boven het streefaantal. Thieu was met 138% echter 24% beter op dreef dan Maico. In de afsluitende partij tussen Minh Thé ên Nguyen en Johan Konings was duidelijk het alles-of-niets merkbaar en hoewel Minh een kleine 20% beter presteerde dan Johan was dit niet genoeg om de achterstand weg te werken.
Hook-5 zegevierde met 411 tegen 389% en mag woensdag 17 april de definitieve strijd aangaan tegen Beertje-6.
Ook deze wedstrijd wordt gespeeld in de "arena" bij House of Billiards aan de Maaspoort, aanvang 19:30 uur.

2024-04-10:
Beertje-3 kampioen A-klasse | Vrijdag 12 april kwalificatiewedstrijd om Supercup

Door een 8-2 overwinning op Hook-2 wist Kranen-1 dit team in de eindstand tot op 1 punt te benaderen. Beertje-3 liet echter niet met zich spotten en versloeg Carambole-1 met 10-1. Daarmee ging deze ploeg ruim over de eindstand van Hook-2 heen en veroverde alsnog de titel in de A-klasse. Proficiat heren. In de B-klasse wist Hook-5 al eerder de eerste plaats op te eisen. Vrijdag 12 april spelen beide teams een wedstrijd als kwalificatie voor de Supercup. 

Deze wedstrijd volgens het 20-beurten systeem vind plaats bij House of Billiards, Maaspoort 23 en begint om 19:30 uur.

De winnaar van deze wedstrijd speelt op woensdag 17 april om de Supercup tegen Beertje-6, kampioen van de C-klasse.

2024-04-10:
Wat is de spelersvolgorde, wanneer een van de spelers een extra partij speelt tegen 120% 

In artikel 5.12 van het wedstrijdreglement wordt vermeld wat er verandert, wanneer een speler een extra partij speelt, omdat zijn team niet compleet is. Daarin staat het volgende:

Blijkbaar roept dit bij de uitvoering ervan de nodige vragen op.  Struikelblok is de zin:  Deze speler komt in de volgorde op de plaats te staan van iemand die daadwerkelijk dit aantal caramboles zou moeten spelen.  Wanneer een reserve ingezet zou worden die evenveel caramboles moet maken als de 120% van de speler met de extra partij, zou het voor iedereen duidelijk zijn: de hele volgorde wordt anders!  En zo moet die extra partij ook worden opgevat.  Lees het volgende voorbeeld maar eens op je gemak door en wellicht gaat er voor iedereen een duidelijk lichtje branden.

Een biljartteam bestaat uit vier spelers (met het te spelen aantal caramboles).  Dan is de volgorde volgens sterkte:
1. Arend (64)
2. Bert (55)
3. Cor (52)
4. Dirk (40)

Dirk is verhinderd en reserve Evert (66) wordt ingezet. Dan is de volgorde dus:
1. Evert (66)
2. Arend (64)
3. Bert (55)
4. Cor (52)

Dit is voor iedereen duidelijk.
Nu is Dirk weer verhinderd en er is geen reserve beschikbaar. Bert speelt een tweede partij tegen 120%, dus 66.  Beschouw die tweede partij van Bert als ware het een partij van een reserve. Wat wordt dan de volgorde:
1. Bert (66)
2. Arend (64)
3. Bert (55)
4. Cor (52)

Logisch toch. Een extra partij is dus altijd met een hoger aantal te spelen caramboles dan de oorspronkelijke partij en betekent dus automatisch een hogere plaats in de volgorde. De tweede partij neemt dus niet vanzelfsprekend de plaats van de uitgevallen speler in. (Zoals dat ook niet is voor een reserve).
Zoals bekend mogen de nummers 1 en 2 ruilen en dat geldt ook voor de nummers 3 en 4.
De volgorde zou dus ook kunnen zijn:

1. Arend (64)
2. Bert (66)
3. Cor (52)
4. Bert (55)

2024-04-04:
Beertje-6 bekerwinnaar

Nadat vorige week de laatste competitiewedstrijden in de middagcompetitie zijn gespeeld met Beertje-6 als kampioen, mocht dit team donderdag aantreden voor de bekerfinale tegen Centraal-5. Ook deze knock-outwedstrijd werd volgens het 20-beurten systeem gespeeld. In de eerste partij had Mart Knapen moeite om de vorm van de dag te vinden. Na 20 beurten scoorde hij 62% van zijn streefaantal. Poelie Schaefer daarentegen speelde dat het een lieve lust was en met series van 9, nogmaals 9 en 12 bereikte hij een eindresultaat van bijna 189%. Ondanks series van 16, 18 en 35 kwam Jo Aerts niet verder dan 98% en knibbelde door de 77% van Rob Koudijs slechts 21% van de achterstand af. Jean Doezé kwam in een gespreid bedje en speelde freewheelend naar de 142%, daarbij reserve Henk Rietjens met 44% tot vertwijfeling brengend. Totaal behaalde Centraal 204%. Beertje-6 zette daar het dubbele tegenover en werd verdiend bekerwinnaar. Een volledig overzicht van de wedstrijddetails staat op pagina 25.

2024-04-04:

In memoriam: Jacques Verheggen

Vorige week is Jacques Verheggen van ons heengegaan.  Als oprichter van het welbekende Verheggen Interieurs aan de Roermondseweg heeft hij zich altijd ingezet voor een kwalitatief en eerlijk product. En zelfs gedurende zijn laatste jaar had hij nog altijd interesse voor zijn levenswerk.  Als levensgenieter genoot hij van lekker eten en een glaasje wijn.  Samen met zijn vrouw Annie, de kinderen Hugo en Irma en hun partners en zijn kleinkinderen waren er heel wat fijne, herinneringsvolle momenten.  En dan was er natuurlijk zijn grote hobby biljarten, o.a. bij Blaakven en BDL.  Jacques is één week voor zijn 92e verjaardag thuis rustig ingeslapen. Onze gedachten zijn bij zijn familie.

2024-03-28:
Stroomuitval 

Door stroomuitval tijdens het updaten van deze site is deze pagina helaas verloren gegaan.
De overige pagina's zijn hersteld vanuit de back-up.

Naar begin pagina