01. Laatste nieuws

Deze website is in deze vorm online vanaf 24-08-2020.

2021-08-25:

Teamindelingen, wedstrijdschema's en digitale agenda's per team staan vanaf heden op de website

Vanaf heden kunt u de teamindelingen terugvinden op de pagina's 18 (Avond) en 28 (Middag).

De wedstrijdschema's en de bijbehorende digitale agenda's per team staan op de pagina's 31 (A-klasse), 32 (B-klasse) en 34 (C-klasse).

Algemene Vergadering WBB

Wanneer do, 19 augustus 2021, 20:00 – 21:30

Waar Café-Zaal De Hook, Biest 112, 6001 AT Weert, Nederland

Om aan de RIVM-richtlijnen m.b.t. Corona te voldoen zijn hier behalve het bestuur alleen de verenigingssecretarissen of hun vertegenwoordigers bij aanwezig.

2021-08-04:

Biljartdemonstratie bij viering 40-jarig bestaan B.V. De Hook

Op zaterdag 14 augustus viert Biljartvereniging De Hook, Biest 112 in Weert, het 40-jarig bestaan. Tussen 20:00 en 23:00 uur komt topspeler Harrie van de Ven een demonstratie verzorgen op het librebiljart.

Als je hierbij aanwezig wilt zijn, dan graag i.v.m. de beschikbare zitplaatsen even reserveren: tel. +31 495 538 221. Voor een lekker hapje wordt gezorgd.
De demonstratie is ook te volgen via een live stream. Meer informatie hierover vind je op de website van
Café de Hook

2021-03-27:

In memoriam: Herman Hermans

Op donderdag 25 maart 2021 is Herman Hermans overleden.

Herman speelde in de middagcompetitie mee in het zesde team van Centraal. Hij was al geruime tijd ernstig ziek en bij zijn clubgenoten was bekend dat hij niet lang meer zou leven. Centraal heeft in Herman een markante persoonlijkheid gekend, iemand zonder poeha, die naadloos paste bij de cultuur van de vereniging.

Herman werd 82 jaar. Het afscheid vindt plaats in besloten kring.

2021-03-03:

In memoriam: Jan Snijders

Jan Snijders, lid van BC Carambole, is zaterdag 27 februari 2021 overleden, één dag voordat hij 72 jaar zou worden. Hij leed aan een ongeneeslijke ziekte.

Op een bewonderenswaardige en respectvolle wijze heeft hij nog afscheid kunnen nemen van zijn echtgenote, kinderen en kleinkinderen.

Op zaterdag 6 maart begint om 10:30 uur een afscheidsdienst, die om bekende redenen in besloten kring moet worden gehouden. Het is mogelijk om deze dienst online bij te wonen. Dat kan door in te loggen op de website www.liveuitzendingen.nl met de code FA5E3638.

2021-02-24:

Sinds de uitgestelde start van de avondcompetitie op 2 november zijn inmiddels bijna vier maanden verstreken en omdat een datum voor heropening van de horeca nog niet genoemd kan worden, is onderhand wel duidelijk dat zelfs het spelen van een halve competitie bijna een onmogelijkheid wordt.

Het bestuur is dan ook van mening dat een (her)start van de competitie voor wat betreft het seizoen 2020-2021 geen zin meer heeft. Dat betekent dus voor het tweede jaar op rij dat er geen kampioenen gehuldigd kunnen worden. De twee wedstrijdronden in de middagcompetitie zullen als niet gespeeld worden beschouwd en conform de reglementen worden over die wedstrijden ook geen herzieningen berekend.

Wat het verdere verloop ons zal brengen is nog koffiedik kijken. We gaan er wel van uit dat een normale competitiestart in het najaar mogelijk moet zijn en de voorbereidingen die daarbij horen, zullen dus ook gewoon worden gedaan.

Indien mogelijk wordt er in mei een werkvergadering gehouden en de opgaven voor de teams zullen zoals altijd voor 1 juli moeten plaatsvinden, maar hiervoor krijgt de secretaris van jullie vereniging zoals altijd een uitnodiging.
Het moge duidelijk zijn dat gezien de huidige situatie er van biljarten voorlopig geen sprake kan zijn.
Of en wanneer een begin gemaakt kan worden met de competitie en in welke vorm, zal afhangen van de ontwikkelingen en de maatregelen van de overheid. Onverlet blijft dat de veiligheid van iedereen voorop staat en dat de situatie zodanig moet zijn dat er ook nog een vorm van spelvreugde is. Tot zolang in ieder geval geen biljarten.

2020-11-01:

Maandag 2 november was voorzien voor de uitgestelde start van de avondcompetitie.
Het moge duidelijk zijn dat gezien de huidige situatie er van biljarten voorlopig geen sprake kan zijn.
Of en wanneer een begin gemaakt kan worden met de competitie en in welke vorm, zal afhangen van de ontwikkelingen en de maatregelen van de overheid. Onverlet blijft dat de veiligheid van iedereen voorop staat en dat de situatie zodanig moet zijn dat er ook nog een vorm van spelvreugde is. Tot zolang in ieder geval geen biljarten.

2020-10-30:

In memoriam: Fried van Dooren

Het virus, dat ons de laatste maanden allemaal zo bezighoudt, heeft ook binnen de WBB toegeslagen. Fried van Dooren is niet meer. Een aimabel, goedlachs persoon, altijd in voor een geintje. Fried was een bekende in het Weerterland. Vele jaren behoorde hij tot de staf van het eerste team van Basketball Stars Weert en in zijn vrije tijd speelde hij graag biljart bij de BC Micro. Enkele weken geleden reageerde Fried positief op een test en allengs werd hij opgenomen in het Zuyderland MC in Heerlen. Daar is hij vrijdag 23 oktober op 75-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van Covid-19. Onze gedachten gaan uit naar dochter Ilse en haar man Guy en naar iedereen, waar Fried een woordje mee sprak en dat ze nu moeten missen.

De crematie heeft inmiddels plaatsgevonden.

2020-10-13:

In de middagcompetitie hebben we twee weken mogen biljarten, maar vanaf woensdag 14 oktober is de horeca weer gesloten en is verder spelen weer onmogelijk. De verwachte drooglegging van twee weken is verlengd naar vier met een eerste evaluatie op 27 oktober. Niets is zeker op dit moment, behalve dat de resultaten van de eerste twee wedstrijdronden voorlopig de laatste zijn.

Hoe nu verder? Daarover zal het bestuur zich de komende dagen gaan beraden.

Wanneer daar uitsluitsel over is (en er ook meer duidelijk is hoe we in Nederland weer “normaal” kunnen gaan leven), zullen we dat zeker laten weten.

Voor dit moment: sterkte, blijf gezond en let goed op elkaar!

2020-09-28:

Na de persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge van maandag 28 september, heeft het bestuur van de WBB zich beraden over wat de nieuwe maatregelen voor gevolgen hebben voor onze competities.

Voor wat betreft de middagcompetitie kunnen we meedelen dat het bestuur geen belemmeringen ziet om de wedstrijden stil te leggen of uit te stellen. De middagcompetitie begint dus op donderdag 1 oktober met de geplande bekerwedstrijden.

Bij de avondcompetitie zien we ons genoodzaakt om deze uit te stellen voor de tijd, dat de beperkende maatregelen gelden. Dat is dus minimaal voor drie weken. In de tussentijd zullen we ons gaan beraden, hoe we dit uitstel kunnen verwerken in het wedstrijdschema.

Wij hopen jullie zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen over deze aanpassing.

Hopelijk blijft ons erger leed bespaard, maar tot we ook in de avond kunnen beginnen: let op je gezondheid!

2020-09-23: Coronaregels en bijzondere regels in WBB-competitieverband

Omdat er gespeeld wordt op locaties, waar speciale regels gelden i.v.m. corona, is het vanzelfsprekend, dat ook alle biljarters zich aan deze regels moeten houden. Alle lokaalhouders hebben verzekerd hun uiterste best te doen om de veiligheid van de spelers te waarborgen. Daar zullen we als speler zelf ook aan mee moeten werken. Daarom zijn er nog wat extra regels tijdens het biljarten:

  • Spelers mogen met zijn tweeën bij elkaar zitten. Tussen elke groep van twee moet 1,50 meter afstand zijn.

  • Een speler mag pas opstaan als de andere speler zit.

  • Bij het gaan zitten, s.v.p. letten op de looprichting (met de klok mee).

  • Ook de arbiter houdt 1,50 meter afstand. Mocht hij daardoor een fout maken, dan moet hij daar niet op afgerekend worden, maar wordt van de spelers in deze sportiviteit verwacht.

  • Er wordt vooraf aan een partij geen keuzetrekstoot gemaakt. De spelers van de thuisclub beginnen altijd.

2020-09-22: Notulen Algemene Vergadering beschikbaar, zie 53 Notulen

Algemene Vergadering WBB

Wanneer di, 15. september, 20:00 – 21:30

Waar Café-Zaal De Hook, Biest 112, 6001 AT Weert, Nederland

Om aan de RIVM-richtlijnen m.b.t. Corona te voldoen zijn hier behalve het bestuur alleen de verenigingssecretarissen of hun vertegenwoordigers bij aanwezig.

Natuurlijk kunt u hier wel de ter tafel komende behandelpunten inzien en krijgt u t.z.t. de notulen lezen.

AlgemeneVergadering2020-09-15.pdf

Om vast te leggen, hoe competitiewedstrijden verantwoord kunnen worden gespeeld, hebben diverse (overheids)instanties protocollen opgesteld. Hier staan er enkele vermeld. Lees die eens zorgvuldig door.

Waar wij als biljartverenigingen sowieso aan moeten voldoen, is dat:
iedereen een zitplaats moet hebben, dat (omdat we niet uit één huishouden komen) maximaal twee personen aan een tafel mogen zitten zonder de anderhalve meter afstand in acht te nemen en dat deze tafels op minimaal anderhalve meter van elkaar moeten staan. Verder dient iedereen gebruik te maken van eigen materiaal (keu, krijt) en moeten handen en overige hulpmiddelen worden gedesinfecteerd.

Naar begin pagina