Museot

Savon Villistä Lännestä löytyy ihania paikallismuseoita ja valtakunnallisestikin tunnettuja nähtävyyksiä kuten Presidentti Urho Kekkosen synnyinkoti Lepikon torppa Pielavedellä. Museot ovat aktiivisia erilaisten tapahtumien ja näyttelyiden järjestäjiä. Tervetuloa tutustumaan!


Aholan talomuseo

Aholantie 25, Keitele

Avoinna 26.6.-4.8. ke-su klo 12.00-18.00

Ajo-ohje: pari kilometriä kirkonkylästä Pielaveden suuntaan, sen jälkeen tienviitta vasemmalle "Viinikkala" sekä museo-opaste. Hiekkatietä on matkaa noin kolme kilometriä, jonka jälkeen Aholantie erkanee vasemmalle.

Lisätiedot museon kesästä FacebookissaKolikkoinmäen työläiskotimuseo

Kiertotie 8, Iisvesi (Suonenjoki)

Savon Pispalaksikin kutsuttu Kolikkoinmäen idyllinen puutalokortteli sijaitsee Iisvedellä noin 6 km Suonenjoen keskustasta. Sahatyöläisille 1920-luvulla rakennetun asuinalueen pikkutalot muodostavat ainutlaatuisen kokonaisuuden, joka henkii entisaikojen tunnelmaa. Yhdessä alueen taloista toimii nykyään Kolikkoinmäen työläiskotimuseo, jossa voi käydä kurkistamassa miten tavallinen kansa eli viime vuosisadan alkupuolella.

Avoinna: 24.6.-1.8. ma klo 13-19, ti-pe klo 12-18

Lisätiedot: Suonenjoen kaupunki


Lepikon torppa

Urho Kekkosentie 121, Pielavesi

Lepikon torppa on Urho Kekkosen synnyinkoti Pielavedellä. Torppa on ollut museona Kekkosen presidenttikaudelta lähtien. Museon yhteydessä on kahvio ja myymälä. Museosta ostetut postikortit leimataan torpan omalla postileimalla.

Avoinna 23.5.-2.6.2019 klo 11.00 - 17.00, 3.6.-18.8.2019 klo 10.00-18.00.

Tilauksesta ryhmille (min. 10 hlöä) kalakeitto (tilaus vuorokautta ennen)

Lisätietoa: www.lepikontorppa.fi


Pielaveden kotiseutumuseo

Museotie 4, Pielavesi

Kotiseutumuseo sijaitsee Pielaveden Teijunmäellä. Perusnäyttely esittelee paikkakunnan käsityöperinnettä sekä elämän eri osa-alueita aina syntymästä kuolemaan ja arjesta juhlaan. Päärakennuksen lisäksi vieraat voivat kurkistaa savupirttiin ja kala-aittaan, jossa on Pielaveden kalastusperinnettä esittelevä näyttely. Alueella on lisäksi tuulimylly, luhtiaitta ja riihi.

Kesäisin museolla järjestetään vaihtuvia näyttelyitä ja erilaisia tapahtumia.

Lisätietoa museon kesästä FacebookissaRautalammin museo

Kuopiontie 26, Rautalampi

Rautalammin museo on Rautalammin kirkonkylän pääraitin varrella sijatseva kulttuurihistoriallinen museo. Museo sai alkunsa Korholan kartanosta, jonka emäntä, kauppaneuvoksetar Aina Peura (1871-1940) alkoi kerätä esineitä Rautalammin vanhan emäpitäjän alueelta kartanon väentupaan. Korholan kartanon isäntä, kauppaneuvos Heikki Peura lahjoitti tontin ja museon perustamiseen tarvittavat varat sekä metsätilan museon ylläpitoa varten.

Museon kokoelmissa on tällä hetkellä yli 50 000 tallennetta: talonpoikais- ja säätyläiskulttuurin esineistöä, valokuvia, arkistoaineistoa, pohjoissavolaista taidetta sekä ulkomuseoalue rakennuksineen. Peuran museosäätiö pitää museota yllä.

Lisätiedot: http://rautalamminmuseo.fi/