Luonto

Tervetuloa savolaiseen sielunmaisemaan!

Savon Villissä Lännessä luonto on läsnä kaikkialla. Puhtaat vedet ja palkitutkin luontokohteet tarjoavat unohtumattomia elämyksiä luontoystävälle. Alueen helmi on Suomen toiseksi nuorin kansallispuisto - Etelä-Konneveden kansallispuiston - joka sijaitsee Rautalammin kunnan alueella. Puisto on kätevästi saavutettavissa myös muista alueen kunnista.


Etelä-Konneveden kansallispuisto

Opastuskeskus: Törmälä, Konnekoskentie 552, Rautalampi

Lähtöpaikka: Kalajan pysäköintialue, Törmälän metsätie 136, Rautalampi

Etelä-Konneveden kansallispuisto sijaitsee Rautalammin ja Konneveden kuntien alueilla Pohjois-Savon ja Keski-Suomen rajalla. Pinnanmuodoiltaan kansallipuisto on järvimaiseman ja jylhien kalliomuotojen yhdistelmä ja se soveltuu erinomaisesti päiväretkeilyyn niin jalan kuin meloen tai veneillen.

Saaret ovat Etelä-Konneveden kansallispuistoa hallitseva elementti. Seikkailumielisille kansallispuiston alueelta ja lähimaastosta löytyy runsaasti kiinnostavia pienkohteita kalliomaalauksesta karsikkoon ja luoliin.

Lisätietoa: https://retkipaikka.fi/etela-konneveden-kansallispuisto/ ja https://www.luontoon.fi/etela-konnevesi

8.6.2019 Retkeilykurssi & vaellus Rautalammilla

Ulkoilma-akatemia järjestää kaksipäiväisiä retkeilykursseja Etelä-Konneveden kansallispuistossa. Kurssilla yövytään maastossa. Kurssin yhteydessä vaellamme noin 16 km matkan yhdessä Suomen idyllisimmistä kansallispuistoista. Vaellettavan reitin nimi on “Kolmen vuoren vaellus” ja reitti on luokiteltu vaativaksi. Normaali kunto ja terveet jalat riittävät.

Kolmen vuoren vaelluksella pääset aitoon erätunnelmaan. Enonniemen jylhä luonto tarjoaa tiukkoja nousuja ja laskuja sekä komeita näköaloja. Konnevesi-järven huikean kauniilla rannoilla kelpaa syödä eväitä ja yöpyä. Kurssilaisilla on mahdollisuus myös saunoa kansallispuiston syleilyssä. Kurssin vetäjänä toimii Mika Mannonen.

Kesän 2019 retkeilykursseja: 18.-19.5.2019 (LOPPUUNMYYTY), 8.-9.6.2019, 28.-29.9.2019

Lisätiedot: Rautalammin kunnan sivut

Ulkoilma-akatemia järjestää myös:

Lohimaa Fish & Travel

Lohitie 701, Tervo

Helmi kauniin Äyskosken rannalla. Luonnonkaunis paikka laadukkailla palveluilla houkuttelee kalastajia ja matkailijoita kauempaakin. Voit narrata taimenia upeasta Äyskoskesta tai viettää leppoisaa päivää lohialtaan äärellä- Lohimaa tarjoaa tähän mahtavat, elämykselliset puitteet!

Lisätiedot: http://lohimaa.fi/

Lossisaari, Keitele

Sininentie 205, Keitele

Lossisaaren upeissa maisemissa luontopolku (1,7 km), jossa mm. laavuja, frisbeegolfrata, tennis- ja beach volley -kentät, hyppytorni ja uimaranta myös nelijalkaisille ystäville!

Lisätiedot: www.lossisaari.fi