Bygningerne

Vildrose er en fælles betegnelse for de to andelsboligforeninger Vildrose 1og Vildrose 2 i bydelen Kongens Enghave i Københavns Sydhavn.

A/B Vildrose 1 omfatter 26 rækkehuse på 121m², 127m² eller 131m². A/B Vildrose 2 omfatter 12 rækkehuse på ca. 85m². Tilsammen udgør de to andelsboligforeninger Grundejerforeningen Vildrose.

Bebyggelsen består af 38 rækkehuse i 2-plan. Der er fire forskellige boligtyper, henholdsvis 85m² (Vildrose 2), 121m², 127m² og 131m², med op til 4-5 værelser og alle boliger med franske altaner og træterrasser på mellem 8-20m² på begge sider af boligen.

Boligerne er tegnet af ONV Arkitekter og er opført efter nye skærpede krav til isolering og energiforbrug. Der er installeret Genvex boligventilationssystem, som udskifter luften hver anden time. Det giver et sundere indeklima, hvor risikoen for allergier mindskes. Samtidig spares der på varmeregningen, da varmen i luften genanvendes.

Vildrosen er karakteriseret af meget let adgang til fællesarealer, hvor både børn og voksne naturligt mødes og leger, snakker, drikker kaffe, bygger snemænd og generelt har det rigtigt dejligt. Et moderne landsbyfællesskab kan man kalde det.