Het Comité

Het Comité bestaat uit vijf leden en een vertegenwoordiger van de gemeente

Leen van der Biessen Voorzitter

In dienst gekomen in 1964 als Radio-Radarmonteur waarin ik de rang van sergeant heb bereikt. Na een HTS studie ben ik 1978 benoemd tot Officier van Elektrotechnische Dienst. Na diverse functies als projectleider bij de Directie Materieel van de Koninklijke marine heb ik in 1990-91 meegedaan met de Tweede Golfoorlog als Hoofd Wapentechnische Dienst a/b van het Fregat Hr. Ms. “Philips van Almonde” en daarmee de veteranenstatus verkregen.

Mijn laatste functies bij de KM waren Projectleider Goalkeeper en Hoofd ICT beheer van de Admiraliteit. In dec 2003 heb ik de KM verlaten als LTZE1.

De laatste 11 jaar ben ik werkzaam geweest voor de KVMO (Koninklijke Vereniging van Marine Officieren) (www.kvmo.nl) voornamelijk in de ICT sfeer en heb in al die jaren ook meegeholpen als organisator van de diverse evenementen voor post-actieven en Veteranen.

Theo Zelisse Secretaris

In 1979 ben ik begonnen met de officiersopleiding op het KIM te Den Helder. Tijdens varende plaatsingen heb ik geopereerd in de Adriatische Zee als hoofd operationele dienst van Hr.Ms. Abraham Crijnssen (tweede helft '93) in het kader van Sharp Guard.

In 1999 ging Hr.Ms. Bloys van Treslong, waar ik eerste officier was, naar de Adriatische Zee voor deelname aan operatie Allied Force.

In 2006 ben ik drie maanden geplaatst geweest bij het Amerikaande hoofdkwartier in Bahrein in het kader van Enduring Freedom.

Tot slot heb ik twee jaar in het Britse PJHQ als liaison-officier voor Defensiestaf gewerkt. Daar was ik tevens liaison officier voor de anti-piraterij missie van de EU; operatie Atalanta.

Op 1 december 2015 heb ik als KLTZ de dienst verlaten.

  • Jan Stoop lid
  • Johan de Groot lid
  • vacature
  • Hester Borsboom vertegenwoordigt de Gemeente (Chef van het Kabinet van de Burgemeester)


Het comité is te bereiken via:

Veteranencomité Leidschendam-Voorburg

p/a Antwoordnummer 10555

2260 VB LEIDSCHENDAM

E-mail: VC-LV@outlook.com

Website: www.vc-lv.nl

www.facebook.com/veteranen.lv